Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 55

• 120 834
  • 782
  •   1
Отговори
# 60
Ако трябва да купувам дивани бих взела модулните  SÖDERHAMN  на ИКЕА, могат да се сглобшт много добри комбинации
http://www.ikea.bg/search-results/?q=S%C3%96DERHAMN%20

# 61
  • Бургас
Чета в последно време дискусията за дивана, та реших да споделя своя опит. Имам ъглов диван на Г.

След използването на няколко вида и конфигурации стигнах до извода, че много държа и на поддържането на дивана. На времето се покриваха с най-различни варианти. Минах през това да имам перяща прахосмукачка, да викам фирма да пере дивана. Най-много съм доволна от последния, защото е събличащ целия.

Имам в предвид не само да се свалят калъфите на седалищните възглавици и тези облягане. Събличат се подлакътниците, долу предните дъски, гърба на дивана. След като се свали дамаската се пере в пералнята. При свалянето на дамаската на корпуса на дивана и възглавниците отдолу всичко остава облицовано и облечено с американ. Много ми е удобно, защото ако се изцапа само една възглавница от нещо веднага в пералнята. В същото време единия подлакътник повече се цапа и съответно по-често го пера. Прането в пералня няма нищо общо с прането с машина.

# 62
  • София
Ако трябва да купувам дивани бих взела модулните  SÖDERHAMN  на ИКЕА, могат да се сглобшт много добри комбинации
http://www.ikea.bg/search-results/?q=S%C3%96DERHAMN%20
Това е и нашият избор! Много е удобен, просто трябва да се пробва!

# 63
  • На небето
Chuby много харесвам фото-тапети. И трите варианта ми допадат. Само че последния с морския пейзаж не знам как ще си пасне с отровно розовото. Трябва да ги наложиш за да видиш визуално как ще стои.

# 64

Тъй де - аз идеята за диван=залежаване не разбрах  Mr. Green Иначе за големите мебели си напълно права  Hug

Защото големия диван е предпоставка за залежаване. Особено когато хората говорят за полягване, изтягане, изпъване, излягане и т.н. на дивана пред телевизора така, все едно животът им зависи от това. Simple Smile

Скрит текст:
Ако някой се е почувствал лично обиден, не съм целяла това и моля да ме извини! bouquet Съвсем не съм типичната "бгмама", търсеща повод да се скара с някого за без значение какво, повярвайте! Wink Тук съм, за да черпя идеи и съответно да помагам с такива, и ако превъртите хистори-то на мненията ми, ще видите, че пиша само в актуални за мен теми в момента- само и единствено по въпроси, касаещи обзавеждането на дома. Simple Smile Ако исках да се карам/споря/заяждам с някой, щях непременно да се отбия през Клюкарника, Семейните отношения и тем подобните. Wink

Та пак за диваните - ние също доста обикаляхме и в крайна сметка се спряхме на финландските Pohjanmaan, защото са сравнително компактни и в същото време не са малки, има много красиви модели и най-важното - страшно са качествени (произвеждат се във Финландия), удобни и функционални. Ще вземем разтегателен, естествено, все още не сме се спрели на конктерен модел, но сме харесали няколко. Имат и голям набор от дамаски, което също е важно.

# 65
Маделин къде им е магазина?

Гледах и обсъждания от Икея, от там ни е предишния диван. Не съм фен на диваните им, въпреки че този издържа много! Но някак си не са моите дивани. Така или иначе ще бъде "пенсиониран" в една от стаите, като резерва.
От Икея сме купували много неща, вкл сега съм харесала от там килима, секцията и гардероба от техните варианти.

Да, турци са, но каквото съм купувала турско си е доста файн, а и може да се рекламира ...Много ми харесва на картинка и започвам да клоня към него.
А настолната лампа пак може да се купи, тя така или иначе си е като нещо отделно.

# 66
Да споделя - диван от изкуствена кожа - вече никога!

# 67
Маделин къде им е магазина?
В Ринг мол имат шоурум.

# 68
Сещам се, виждала съм ги. Яко цифра са, но са качествени. Но пък не ми тичат на стила - Рустик е моята мания и по всячески начини се мъча да се придържам, към него доколкото мога.
Поръчах полюлея от Виваре - каквото сабя покаже ... ще споделя после впечетления.  Heart Eyes

# 69
Хайде дано да е хубав!  Hug Искам да го видя инсталиран на тавана. Simple Smile

# 70
  • Canada
Всички тези неща - на диван, Вълшебство, като всички нормални хора. Simple Smile Обаче никога не се случва и тримата да седнем на дивана по едно и също време да четем/гледаме ТВ.  Синът ми си има голяма стая, обича да си чете/гледа филмите там, та оставаме ние с мъжа ми. Аз гледам (по-скоро слушам) новините, докато върша нещо друго из вкъщи, друго не гледам, не сме фенове на телевизията като цяло. Ако искаме да гледаме филм вечер преди лягане, имаме си голям и хубав телевизор и в спалнята, но и това не се случва често, защото обикновено сме толкова изморени от ежедневните задачи, че заспиваме още на 15-тата минута от филма. За какво ми е в такъв случай Г или П-диван с огромните 3 на 3 метра в стая 7 на 4,5 метра, в която трябва да бъдат поместени още кухня, трапезна маса със съответния брой столове, някаква секция или ТВ шкаф, мини холна масичка и малка библиотека?? Аз къде трябва да се изнеса да живея в такъв случай? Simple Smile

В случая обсъждаме желанията и навиците на Чъби. ТЕ така харесват и ТЕ такъв диван искат. Това им пасва на ежедневието и стила. Може би ако искат да се гонят в тази стая биха сложили по една кучешка възглавница на земята, че да е по удобно. Wink

# 71
Хайде няма нужда от този остър тон! За втори път ми правиш впечатление с него.

Пределно ми е ясно какво обсъждаме - Chuby пита дали ТОЗИ диван не е "доста огромен" за ТАЗИ стая. Какво се очаква от нас - да квакаме в захлас как, ако толкова много й харесва, да го взима, или да представим лично мнение и различни гледни точки, за да си изясни чуденката? ТИ явно очакваш първото, но както сама каза - обсъждаме дивана и стаята на Chuby,  а не твоите, така че не е важно какво очакваш ти, а тя.  Peace

Chuby, извинявай, че такъв спор се разрази покрай мен относно твоя диван!  ooooh! Hug Явно човек трябва да се включва с позиция само, ако е в тон с общите нагласи.

# 72
  • Canada
Хайде няма нужда от този остър тон! За втори път ми правиш впечатление с него.

Пределно ми е ясно какво обсъждаме - Chuby пита дали ТОЗИ диван не е "доста огромен" за ТАЗИ стая. Какво се очаква от нас - да квакаме в захлас как, ако толкова много й харесва, да го взима, или да представим лично мнение и различни гледни точки, за да си изясни чуденката? ТИ явно очакваш първото, но както сама каза - обсъждаме дивана и стаята на Chuby,  а не твоите, така че не е важно какво очакваш ти, а тя.  Peace

Chuby, извинявай, че такъв спор се разрази покрай мен относно твоя диван!  ooooh! Hug Явно човек трябва да се включва с позиция само, ако е в тон с общите нагласи.

Тонът ми е предизвикан от изказванията ти като последна инстанция по всеки казус - ''съжалявам но... аз къде да го сложа този диван; съжалям, но аз не харесвам паркет, аз не харесва такава кухня" и т.н и т. н.... Просто приеми, че има хора с различен вкус и предпочитания от твоите. Това и друг път са ти го казвали. Имай си различно мнение, всеки си има. Има разлика в това как всеки си го изказва обаче.

# 73
Нямам намерение да влизам в пререкания с теб или с който и да било - не знам вече колко пъти съм го написала това, но явно трябва още и още, щом все още не е ясно... Обаче ще  отговоря на последния ти пост, защото не обичам да ме нападат неоснователно и смятай от моя страна въпросът за приключен.  Peace

Скрит текст:
Винаги говоря в първо лице, защото съм ярка, запомняща се личност с подчертан индивидуализъм - нещо, което рядко се среща в днешно време и с което страшно много се гордея. Защото ми стиска да изкажа и да защитя мнение, различно от масовото. Защото никога не говоря празни приказки, а винаги подкрепям твърденията си с реални примери, но не от сорта на "един приятел/познат, приятел/познат на приятел/познат направи това и това, и стана еди-какво си", а с личен опит. И не на последно място - защото не лицемернича, за да се харесам на хората, а казвам това, което наистина мисля. Май това отличаваше искрените хора от подмазвачите и истинските от фалшивите хора. И това "съжалявам" отпред, което правилно си забелязала, показва уважение към човека срещу мен и личния му избор и обикновено означава - "аз ще кажа какво мисля, след като питаш, но мнението ми не е много меродавно, защото това не е моето нещо". Но това може да го разбере само човек, който не преглежда постовете само по ключови думи, ами вниква малко в написаното.

И продължавам да твърдя, че никога не съм казвала, че не харесвам паркет, пък ти ме обори, ако можеш! Simple Smile А сега, като виждам как половин година след като ме охулихте за "дървесния" гранитогрес, той изключително настоятелно взе да присъства във всеки втори новоправещ се дом, ми става едно такова интересно на душата... Grinning  Явно не е чак толкова лоша  и пошла тази настилка, колкото тогава пък вие се опитахте да я изкарате. Wink

Не забравяй, че това е форум. Никой на никого не е опрял пистолет в челото, за да си купи нещо, което той самият не иска, за да ме обвиняваш в "последна инстанция" и налагане на мнение. Но когато питаш за нещо толкова много хора, трябва да бъдеш подготвен да чуеш неща, различни от тези, които харесваш, и най-важното - да ги приемеш, а не да се дразниш. Особено, ако са подкрепени с реални ситуации и особено, когато са обосновани, за да бъде реална и преценката ти относно тормозещата те дилема. Иначе просто не питаш.

# 74
Здравейте!

Може и да сте споделяли в някоя от по-старите теми, но нямам възможност да ги изчета всичките. Има ли някъде аматьорска програма за визуализация на проекти, нещо като това, което е използвала Chuby?

Общи условия

Активация на акаунт