ДИЛЕМАТА-ХОМЕОПАТИЯ ИЛИ ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА.

• 22 589
  • 169
  •   1
Отговори
# 150
 : Stuck Out Tongue за хомеопатията от това което съм видяла дава добри резултати стига да си се консултирала с добър хомеопат и той да е приложил точното средство.

# 151
Цитат
Кристиян....нямаш ли някой подобен линк но на френски?
За жалост, по-специализирана литература на английски не ми се удава.....

НапиШи името  Ryke Geerd Hamer  в гугл и сьм сигурен,4е Ще ти иzлеzе неЩо.
Ето
http://medecinenouvelle.com/

# 152
Цитат
Кристиян....нямаш ли някой подобен линк но на френски?
За жалост, по-специализирана литература на английски не ми се удава.....

НапиШи името  Ryke Geerd Hamer  в гугл и сьм сигурен,4е Ще ти иzлеzе неЩо.
Ето
http://medecinenouvelle.com/

Тенкю!  bouquet

# 153
От традиционната медицина съм пострадала не веднъж аз и семейството ми. От хомеопатията сме останали много доволни - лекува, без да уврежда.
При това положение винаги хомеопатията ще бъде с предимство при нас. Традиционната медицина - в краен случай и животоспасяващо.

# 154
  ''Разкажете какво сте излекували с Хомеопатия и какво не?'' '' Какво мислите за хомеопатията? За мен тя е спасителен остров!''  Прегледай и тези теми. Там ще откриеш повече за моето становище.
    А тук ще ти кажа хомеопатия   
    За мен ако двата метода си съдействаха щеше да е подобре, защото има и такъв момент. Но сега когато нападат и отричат хомеопатията губиме много. Втвоя случай виждам себе си и затова моят избор може да е и твой. Ти решаваш.

# 155
  • във фурната
Аз съм за ТРАДИЦИОННАТА медицина.Хомеопатичното лекарсво не е установено как точно действа(ако изобщо подейства).Явно не е на рецепторен механизъм,както традиционните лекарства,т.к.там се правят едни разреждания,че остава само сянката на молекулата.После едни разтръзквания,едни магии,абе-мъглява работа.
Да кажа само още-че няма нищо общо м/у Хомеопатия и билколечение,когато билковите продукти са стандартизирани по отношение на Биологично активните вещества,които съдържат,т.к.последните си имат ясен механизъм на действие.
Хубаво беше една анкета да се пусне,да се види кой какви лекарства дава.

# 156
Дори да се съглася, че не бил известен принципа на действие на хомеопатичните лекарства пак остава върпоса дали можеш да кажеш наистина какъв е принципа на действие на химическите лекарства.. пробвай се да обясниш как действа, напр., едно лекарство от преантибиотичната ера, достатъчно старо, като аспирина (въведен от Байер в 1900).
Да не се окаже само, че яснотата е привидна..
Друго, дори да не можеш да обясниш как действа нещо, това не пречи на последното да действа.. така че понякога макар и да звучи еретично за хората, които държат по една или друга причина всичко да е измеримо, доказуемо, ясно, сигурно, твърдо, материално и т.н. научно т.е (какво е научно?) в крайна сметка ситуацията обикновено е тази: идва пациент, снемаш случая, блъскаш си главата известно време, решаваш, че ще му дадеш еди кое си лекарство, даваш, чакаш; идва пациентът на проследяване, проследяваш го, грешно лекарство, продължаваш да си блъскаш главата, правилно лекарство - пациентът доволен, ти също; идва следващ пациент и т.н., животът си продължава.. ама да казваш, че отказваш да имаш допир до терапия еди каква си, само щото нямало обяснение как действали х.л. (кой го казва? сигурна ли си? а това ли е най-важното?) или щото според тесните граници на материалистичния (КОЕВТО НЕ Е РАВНОСИЛНО НА НАУЧНИЯ) светоглед, няма как нещо, което е химически погледнато просто бистра водичка да има ефект върху пациента в повче от обикновено placebo.. само се ограничаваш и си отнемаш правото на избор.. честито! Сега ми кажи как точно действа микровълновата печка, която ползваш или как точно работи двигателя на колата ти, или по какъв точно маршрут тичат електроните в пътечките на процесора на компютъра, който ползваш hahaha Joy #Crazy newsm78 Mr. Green Mr. Green

# 157
И аз съм пред същата дилема - хомеопатия или традиционна медицина. Имам следните притеснуния относно хомеопатията, ако има компетентен, моля да ми отговори:
1. как се избягва субективизма при оценката на пациента - например като водих моето дете на две годинки при хомеопат, той разчиташе на моя разказ за нея, който със сигурност не е напълно обективен
2. какво става, ако се даде погрешно лекарство. Дали последствията може да са само "не действа" или може да навреди. Всяко лекарство, което има силата да лекува, със сигурност може и да вреди, действие само в едната посока няма
3. някой попадал ли е на твърдението, че хомеопатията не трябва да се ползва при деца до 10 години, тъй като до тази възраст все още им се изгражда имунната система
ми това са ми притесненията....и ми се вижда доста глупаво да се хаби време и енергия в междуличностни спорове и заяждане. Нали всички влизаме тук с една цел - да се информираме, а не да се караме

# 158
Изида,
относно лошия ми опит с хомеопатията - аз се опитах да лекувам разширени вени с нея. Взимах 3 месеца определеното ми лекарство, през цялото време страшно ме болеше глава, направо не бях на себе си, вените ми не само че не се подобриха, но се влошиха, особено в долната част на краката. лекарят каза, че това означава, че болестта "излиза" през периферията. И къде ще излезе, питах аз, но не получих отговор. Появи ми се и страхотна екзема на крака, направо огромна рана, която и до днес не заздравява. Докторът каза, че това е от подтисната в миналото алергия, но аз никога не съм имала алергия като дете и не съм пила антиалергични. Това е. Подозирам, че не попаднах на вярното лекарство или просто трябваше да продължа с лечението, може би по-късно щеше да има подобрение, но просто ме беше страх. Сега мисля пак да пробвам, защото за тази болест медицината все още няма лек. Но се страхувам  да лекувам детето си с хомеопатия. Просто смятам, че не са достатъчно проучени ефектите от това намесване в имунната система.

# 159
И аз съм пред същата дилема - хомеопатия или традиционна медицина. Имам следните притеснуния относно хомеопатията, ако има компетентен, моля да ми отговори:
1. как се избягва субективизма при оценката на пациента - например като водих моето дете на две годинки при хомеопат, той разчиташе на моя разказ за нея, който със сигурност не е напълно обективен
2. какво става, ако се даде погрешно лекарство. Дали последствията може да са само "не действа" или може да навреди. Всяко лекарство, което има силата да лекува, със сигурност може и да вреди, действие само в едната посока няма
3. някой попадал ли е на твърдението, че хомеопатията не трябва да се ползва при деца до 10 години, тъй като до тази възраст все още им се изгражда имунната система
ми това са ми притесненията....и ми се вижда доста глупаво да се хаби време и енергия в междуличностни спорове и заяждане. Нали всички влизаме тук с една цел - да се информираме, а не да се караме

Тук има дискусия, а не спор.
1. трудно се избягва, зависи от опита на хомеопата; но не е невъзможно;
2. или нищо, или ако е повтаряно често - ефект на доказване, който ако се даде "поивка" на организма отшумява; това са двете ситуации, които изчерпват голяма част от случаите.. ако след грешно лекарство прекалено скоро се даде второ, после трето, и т.н. грешно лекарство става само едно голямо аку.. това също го има в практиката;
3. хомеопатията може да се ползва от самото начало на живота, от зачатието още; правилно прилагана тя стимулира, а не пречи за изграждането на имунната система

# 160
Изида,
относно лошия ми опит с хомеопатията - аз се опитах да лекувам разширени вени с нея. Взимах 3 месеца определеното ми лекарство, през цялото време страшно ме болеше глава, направо не бях на себе си, вените ми не само че не се подобриха, но се влошиха, особено в долната част на краката. лекарят каза, че това означава, че болестта "излиза" през периферията. И къде ще излезе, питах аз, но не получих отговор. Появи ми се и страхотна екзема на крака, направо огромна рана, която и до днес не заздравява. Докторът каза, че това е от подтисната в миналото алергия, но аз никога не съм имала алергия като дете и не съм пила антиалергични. Това е. Подозирам, че не попаднах на вярното лекарство или просто трябваше да продължа с лечението, може би по-късно щеше да има подобрение, но просто ме беше страх. Сега мисля пак да пробвам, защото за тази болест медицината все още няма лек. Но се страхувам  да лекувам детето си с хомеопатия. Просто смятам, че не са достатъчно проучени ефектите от това намесване в имунната система.

Лекарят ти май май те е будалкал Embarassed Rolling Eyes Не само, че вероятно лекарството е било грешно, ами и какво значи три месеца го пих?! Кофти ми е като чета такива истории.. абе хора, вземете малко попрочетете, най-малко закон на Херинг научете, прочетет нещо за реакция след прием на х.л., как се оставяте така да ви баламосват?! И после да обяснявам на някой, лекуван така, хомеопатията туй, хомеопатия онуй..

# 161
Хомеопатия от година и половина. Децата ми се чувстват добре. Хомеопатични лекарзтва са пили около пет пъти /еднократно/. Всичко останало се е минало без всякаква намеса вкл. чут бронхит, за който искаха да ни изпратят на снимка. Не се пили лекарства от аптека. Ходят си на градина и най-дългото отсъствие е заради сегашния грип. Не пият никакви витамини, имуностимулатори, зелени енергии и т.н. Отрихме, че прекрасно се живее без капки за нос, сиропи за кашлица, противоалергични сиропчета, кортикостероидни кремчета и т.н. Организма на човек е перфектно самопоправяща се машина стига да му повярваш.

# 162

1. Хомеопата определя типа не са мо по разказа на майката, но и наблюдава внимателно поведението на детето. Когато сина ми е бил болен, хомеопатичката ни винаги е настоявала да го заведа да го види (гледа го поне половин час) и в случаите, които е спал в количката ме е карала да го събудя и взема, за да го види хубаво как се държи.
2. Да, с хомеопатичните лекарства може и да се навреди. Обикновено тези, които са от най-ниските потенции, приети еднократно, дори да са погрешни не навреждат. Ако се пият малко по-упорито "по схема", могат и да навредят.
3. Твърдението звучи точно като казано от устата на някой практикуващ лекар, минал 3-месечния заблуждаващ боаронски хомеопатичен курс, колкото да каже, че разбира от хомеопатия и да прави подобни изводи. Абсолютно безпочвено е.

Според мен си попаднала на някой "боаронец" - лекар, който ползва погрешно хомеопатични лекарства, на принципа на алопатията, нарушавайки най-основните принципи на хомеопатията. Такива могат да навредят много.

# 163
хора ако щете вярвайте  но кръвта от костенурка наистина лекува дядо ми навремето беше много болен дори отписан от този свят но след като пи от този чудодеен цяр умря скоро от старините си да му е лека пръст дъщеря ми е с онкозаболяване и на нея и дадох да пие кръв и ми е жива и здрава

# 164
само не разбрах това какво общо има с хомеопатията и защо трябваше с него да вдигнеш тема от преди една година newsm78

Общи условия

Активация на акаунт