Майчин дом Варна - тема 9

• 87 785
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Вече няма какво да питам, а мога да споделя личния си опит от престоя в болницата. Изписаха ни онзи ден, на 2ри. Родих без избор на екип, а при дежурен лекар и бях в обикновена стая. В стаята бях с още едно момиче и ми беше доста добре - говорехме си, обсъдихме раждането, все пак и за двете беше нещо ново и се допитвахме една до друга. Ако бях във ВИП стая сама, мисля, че определено щеше да ми е доста по-скучно и се радвам, че не избрах такава, защото го обмислях.. Освен това ме изпратиха до едната ВИП стая за една възглавница и честно казано нашата повече си ми хареса Smile И без някой да ме е питал, да си кажа, че вече след като минах през това, намирам за абсолютно излишно като цяло избора на екип. Плащаш за името на някой лекар, а то цялата работа я върши акушерката..лекаря само шие накрая. Ако евентуално няма разкъсвания не знам каква изобщо му е ролята в цялото раждането Smiley Момичето, което беше с мен беше с екипа на Яков и при нея е било пак същото, както и при мен. Ако някой се интересува от нещо - съвсем прясно ми е всичко и съм на линия да споделя опит. Simple Smile

# 511
  • Варна/Филаделфия
Честито бебче, Enviemoi! Бъдете здрави!
Подкрепям с две ръце казаното от теб Heart Ако не си следиш бременността там няма смисъл от екип.
При кой лекар ражда?

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 21:12 от Mery D Eve

# 512
Envimoi честито! Да сте живи и здрави.
Аз също не искам ВИП стая поради причините, които си изброила: и на мен ще ми е първо раждане, и предпочитам да има с кой да си споделям притесненията. Относно избор на екип, аз ще си извикам моята лекарка. Просто ще ми е по-спокойно да е там, все пак ме е следила и наблюдавала през цялата бременност и ме познава.

# 513
А цената на нормално раждане с избор на екип и без такъв не е ли една и съща ?

# 514
Благодаря ви, момичета! Лекаря при който “уж” раждах май беше Друмев. Не се представи, та да не ви излъжа, но май беше той. И честно казано, по-добре, че работата я вършеше акушерката, защото тя беше много мила, млада, внимателна, много доволна останах от нея.. а той дори и докато ме шиеше успя да ме изнерви Smiley А цената на раждане без избор на екип е 650лв, с избор секциото знам, че е 1250, а нормалното евентуално да е със 100/100 и няколко лв надолу..но може и пак толкова да е, не съм питала, но не е под 1000лв със сигурност.

# 515
850 лева е нормално с избор на екип, ако искаш упойка още 200 лева и става 1050. Това ми бяха казали от регистратура в края на Януари.

# 516
  • Варна
А биха ли ваксини на бебето? Мен ми казаха,че са задължителни и се подписах,но се притеснявам

# 517
Аз пък да попитам за феталната морфология. В майчин дом ли ходихте и доволни ли сте? Също така следящия лекар би трябвало да ми каже в еди коя си седмица трябва да отидеш, нали? Аз знам, че много жени ходят при Балев. Нали не се очаква, че като се следя в Майчин дом, задължително трябва и фетална морфология да правя там?

# 518
Аз пък да попитам за феталната морфология. В майчин дом ли ходихте и доволни ли сте? Също така следящия лекар би трябвало да ми каже в еди коя си седмица трябва да отидеш, нали? Аз знам, че много жени ходят при Балев. Нали не се очаква, че като се следя в Майчин дом, задължително трябва и фетална морфология да правя там?
Аз бях на платена ЖК и ФМ се включва в пакета. Прави ми я Боян Георгиев и бях много доволна. Вие може да отидете и на друго място, разбира се.

# 519
Имах 2 ФМ включени в пакета 2016година.
Прави ми ги следящия ме лекар в МД.

А относно ваксините в първите 48ч. Спрете да се притеснявате толкова. Това е по-малкото зло , лично за мен.

# 520
И аз правих две Фетални в Майчин Дом и съм доволна.
Може ли да споделят раждалите там пускат ли татковците в обикновенните стаите за вип знам че пускат. И случвало ли се е да сте в стая по повече от 2 мами?

# 521
Допускат татковците или други роднини във всички стаи , когато има свиждане . Simple Smile))
Ние бяхме 2 , но ни настаниха във Випа без да сме плащали за това. Това беше  юни 2016 , когато течеше ремонта. Може би затова.
За обикновенните незнам как стоят нещата.

# 522
Ще споделите ли за лекарите .. Чудя се Яков или Георгиев .. Някой ако има лични наблюдения съм в слух Simple Smile

# 523
  • Бургас
Ще споделите ли за лекарите .. Чудя се Яков или Георгиев .. Някой ако има лични наблюдения съм в слух Simple Smile

Отиди при всеки един на преглед. И след това реши сама. Който и да избереш, няма да сбъркаш.
10 години бях пациентка на Яков. От две години съм на Георгиев. Нямам никакви съмнения в професионализма и на двамата. Просто Георгиев ми бръкна в душата с отношението и грижите си, когато най-много имах нужда.

# 524
На мен пък последния път Георгиев не ми направи добро впечатление. Трябваше да ме приеме за една процедура, която Яков назначи за следващия ден. А той се държа с мен така, все едно, че аз сама съм го пожела и съм "прередила" нуждаещи се, все едно,че ми я правят безплатно?!! Не че му останах длъжна, но някак не е професионално това, което направи. Можеше малко да си подбира думите и да не говори за мен все едно ме няма в стаята. Това не значи обаче, че не го уважавам като специалист.

Общи условия

Активация на акаунт