Майчин дом Варна - тема 9

• 87 788
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Мами раждали планово секцио до къде пускат таткото с вас. Аз съм за 2 март сутринта втора ще съм и вече ме обзема паника, но хулигана ми не иска да се завърти. Някоя запозната да даде информация как се случва всичко.

# 496
  • Варна
Въпрос към момичетата записани на ЖК-
Кога се изследват вагинален секрет и цитонамазка? При регистрацията ли?
На мен още не са ми пускали. На следващата консултация ще питам специално за секрет, че имам съмнения.

# 497
  • Варна
Здравей, Дидка 83, на 21 стр. е разказът ми за плановото ми секцио, дано ти бъде полезен. Аз се тресях от страх по пътя към болницата и сега мога с чисто сърце да те успокоя, че въобще не е така страшно, колкото съм си представяла. Бащата чака пред приемния кабинет, т.е. отвън на пейките пред етажа, до калцуните, питат за името му щом извадят детето и му го носят да го види и да го снима. След операцията го викат в коридора, през който те отвеждат в стаята, за да си махнете и видите. В 15.00 ч или 15.30 ч мисля бяха посещенията. Успех, всичко ще бъде наред, желая го от сърце!

# 498
Таткото не може ли да присъства на планово секцио, при мои приятелки бащоте присъстваха, но в други частни болници в страната.

# 499
  • Варна
Може, доплаща се допълнително, но подробности не зная.

# 500
За БХС - ако има проблем се обаждат. При мен излязоха лоши резултати на втория и веднага ме извикаха. Правих си генетичен тест по собствено желание след това. Всичко се оказа наред.
За секциото - таткото остава в приемната и вижда бебето много скоро след като го извадят от корема.

# 501
Благодаря за отговорите Simple Smile Преди няколко дни нямах резултати в сайта, но снощи вече бяха излязли. В предвид възрастта ми, ми се виждат добре и се надявам да не ми се обаждат!
По въпроса за цитонамазка и микробиология, на мен също не са ми вземали още, но ще питам на следващия преглед.

# 502
  • Бургас
Въпрос към момичетата записани на ЖК-
Кога се изследват вагинален секрет и цитонамазка? При регистрацията ли?

На мен не ми взеха през бременността. Яков каза, че не е привърженик на тази практика.

# 503
А защо се взимат тези секрети по принцип?

# 504
Цитонамазка не са ми вьимали през бременноста, но аз си бях правила по малко от 6м. преди това.
Само секрет в  9месец.
LoveToTravel - взимат се , за да се избегне при естествено раждане да се предаде нещо на детето. Често от невзимане на секрет при раждане се получава конюктивит или други неща при бебчето от гъбички или други неща . Не знам дали го обясних много точно , за което се извинявам.

# 505
На мен също не са ми вземали нито цито, нито МБ.

# 506
По програма " Майчино здравеопазване" на НЗОК бременната има право на една онкопрофилактична цитонамазка при първо посещение и микробиология  при първо посещение и в 9тия месец.
Не е много добре да го научиш от нета. Ще попитам защо е така.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 22:24 от antoanetastat

# 507
Здравейте момичета Simple Smile
Искам да помоля за съвет дали да запазя вип стая със придружител или както се падне. Ще раждам през Март и ми обясниха, че ще има доста Мартенски бебчета и вместо по 2 майки в стая може да сме и по 4 което ми се вижда множко...

# 508
Здравейте момичета Simple Smile
Искам да помоля за съвет дали да запазя вип стая със придружител или както се падне. Ще раждам през Март и ми обясниха, че ще има доста Мартенски бебчета и вместо по 2 майки в стая може да сме и по 4 което ми се вижда множко...
При кого ще раждате и нормално или секцио Simple Smile

# 509
  • Варна
Четири в една стая си звучи доста, 4 бебета и майки, плюс посещения всеки ден на всички, знам, че когато не стигат местата, настаняват и в педиатричното отделение. Зависи и от това какъв човек сте. Аз лично обичам спокойствието и предпочетох да съм във вип стая, те също се запълват бързо и се запазват на самия етаж при старшата сестра, не през регистратура. С придружител също е много комфортно, имаш близък винаги до теб. Аз първата вечер бях с мъжа ми и за мен беше безценно. Въпрос на финанси е вече, ако е секцио, престоят е 4 вечери и се доплаща не малка сума. От друга страна с други жени, стават и приятелства, ако си допаднете, обменя се опит, но може да бъде и изнервящо. Субективно си е.

Общи условия

Активация на акаунт