Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 440
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 795
Някой може ли да ме светне по какви критерии се мери обективно дали имаш талант за секс?  newsm78

# 796
Ако четеш и се интересуваш, следва, че нямаш талант:) това е критерият в тази тема.

Ако само блъскаш, без да четеш, имаш талант. Или поне така се предполага...

# 797
А има и една порода, която пък си мисли, че всичко му е дадено свише и няма нужда да се помъчи малко. Ама отстрани не се вижда, че всъщност т. нар. "таланти" не са го докарали особено далеч.

Скрит текст:
И аз имам подобни дефекти, мисля си, че съм много добра. И затова редовно си организирам екскурзии извън зоната на комфорта, за да видя дали наистина съм добра или само си мисля, че съм добра. В някои случаи се оказвам права, в други се издънвам и след това полагам усилия, за да си вдигна нивото.

Всъщност по доста обективни критерии съм по-добра майка от 99% от жените в България. Кърмих по-дълго, знам, че Монтесори не е вид пица, няма да ме видите на опашка пред детска кухня.

Аз пък почвам да си мисля, че Amour е от ония театрални хора, които наистина си вярват, че са супер във всичко. Сигурно пуска във Фейса meme-та с лилаво-розови цветя...

В интерес на истината, повечето хора живеят нормален живот- по средата на нормалната дистрибуция. Просто математически няма как всички да са над средното ниво:)

Но си се смея, защото наистина става все по-абсурдно- доколко хептен не ставам за нищо. Все едно отсреща са само перфектно изглеждащи, атлетични, многодетни жени с по няколко образования, доход в 99-я персентил за съответната държава и омъжени за клонинг на Брад Пит със сексуалните данни на Джеймс Дийн.
Колко "далеч" ще стигне даден човек, не е ли въпрос на лична преценка?
И защо някой трябва да се чувства зле от факта, че не е покрил нечии ЧУЖДИ критерии?    Laughing
Не е ли по-важно човек да се чувства в мир със себе си, да е доволен и от себе си, и от живота си, и от околните?Не е ли това смисъла на живота?
Поне за мен е така.Защо да търся начини и да се мъча да стигам още "по-надалеч", като първо-това не е моето "далече", и второ-не ми е необходимо, доволна съм от моето си "далече"?
Може да съм стигнала тавана на нивото си, знае ли се....Това, че не покрива твоето "ниво", мен какво ме касае?!    Grinning
Изобщо не мисля, че съм супер в каквото и да било.Прекрасно знам, че има и по-красиви, и по-умни, и по-креативни, и по-по-най хора от мен.И?Какво от това?Нали на мен ми стига това, което имам и което съм?!

Апропо, дори не знам какво е meme-та......   а "фейса" ползвам веднъж на високосна.    Laughing

# 798
  • Sofia
Сирена, ще сбъркаме ли ако предположим, че в тоя живот си спала с не повече от трима мъже? Примерно един във втори курс в университета, който ти е взел цветенцето и двамата семейни партньори.

Ясно е, че не си промискуитетна, но си мисля, че твоето е екстремен случай ако те наложим върху графиката с нормалната дистрибуция на тема "Сексуална история".

Всъщност, българката поначало е консервативна и хич не са малко жените, имали сексуални контакти с ограничен брой партньори. Peace Това го отварям само като скоба – няма общо със Сирената. 3-ма не е чак невъзможно малка бройка. Peace

# 799
Ако четеш и се интересуваш, следва, че нямаш талант:) това е критерият в тази тема.

И аз до този извод стигам, ама да попитам все пак.
Друго, което прави впечатление - в общия случай разчитаме на собствена преценка, тоест "Аз казвам, че съм добра и сексът ми се получава, затова и нямам нужда от книги". Който си го може - го може, на останалите некъдърници им трябват книги. Сакън да не прочетеш нещо, може да се изтълкува, че не те бива.
За българския мъж отдавна знаем, че разбира от пари, коли, жени, политика и т.н. Защо да си вика майстори, той сам всичко може да си направи. Дай му на него тая държава, той ще я оправи. Явно и със секса е така. Ама че същото важи и за българската жена беше новина лично за мен.

Коментарът на Amour e право в десетката, допадна ми. Действително е най-важно човек да е в мир със себе си, тоест доволен от постигнатото. Въпросът е обаче наистина да знае, че не е непременно по-по-най, да не отхвърля алтернативи и да има поне обща представа дали неговото "далече" е наистина "далече."
Примерът с Мастър Шеф беше доста добър според мен.

# 800
Говоря за натрупан от хората опит, с който да си свериш часовника. Защото едва ли хората, оставени на чисто натурална сексуалност, стигат до особено високи нива. То и от тази тема си личи.

Само за справка, минимумът е няколко оргазма при жената, някаква дълготрайност над 15 минути при желание, достатъчна честота без занемаряване и автопилот, да не се прави секс само в краен случай, когато вече не може.

Но няма как да приема, че по някакъв магически начин естествената сексуалност на хората масово ги изстрелва до големи висоти, а само аз някак стоя встрани от тоя дар Божий. Защото в повечето случаи е ясно, че става въпрос за съвсем обикновеничък секс, който незнайно защо си мислите, че не съм срещала в дивата природа. Еми- скучен е...
Ако нямаш вътре в себе си тази сексуалност, въпросните нива остават тера инкогнита за теб. Само за справка, не зная какъв ми е минимумът и дълготрайността, нито какво визираш като обикновен секс. Твърде приятно е да го правя, за да се налага да го разучавам в детайли. Поне докато е в сила споменатото от мен "Неговото удоволствие е и мое, а моето и негово". Напълно е възможно на теб да ти е скучно. Слава Богу, не винаги и с всеки е така.

Бамбина, ние чудесно знаем, че не сме по-по-най. Но още по-чудесно се чувстваме такива каквито сме. Само не сме съвсем навити да ни просвещават тези, които съвсем не са по-по-най в материя, за която сами са си признали, че им е чужда и скучна.

# 801
Amour, нека тогава да си въведем лични критерии за всичко възможно. Така всеки ще е сигурен, че е дъ бест според личния си критерий. Ето, аз например според моя личен критерий съм невероятен математик, защото съм достигнала тавана си. Разбира се, спрямо други съм пълно пеленаче в математиката. Виждаш ли колко е абсурдно?

Това е като ония бабки в прослушването за MasterChef, които знаят на автопилот 20-ина традиционни манджи и минават за големи кулинари. И като се изправят в шоуто, ясно виждаш къде им е нивото и какво значи истинско ниво.

Така че не бягай по тъча с "това си е само мой критерий". Защото или ще признаеш, че се задоволяваш с нещо си там, може да е и много посредствено, или ще защитаваш другата теза- че си постигнала нещо Уау!, което Мамасита не може и да сънува във фригидните си сънища.

Та кое от двете е- ще трябва да решиш коя ти е тезата.

По принцип ако на човек всичко му е леко, значи скоро не е излизал от зоната на комфорта си. А е много полезно да се прави това и да се помъчиш с нови техники и умения. Иначе автопилотът те приспива.  

# 802
Amour,нека тогава да си въведем лични критерии за всичко възможно. Така всеки ще е сигурен, че е дъ бест според личния си критерий. Ето, аз например според моя личен критерий съм невероятен математик, защото съм достигнала тавана си. Разбира се, спрямо други съм пълно пеленаче в математиката. Виждаш ли колко е абсурдно?

Това е като ония бабки в прослушването за MasterChef, които знаят на автопилот 20-ина традиционни манджи и минават за големи кулинари. И като се изправят в шоуто, ясно виждаш къде им е нивото и какво значи истинско ниво.

Така че не бягай по тъча с "това си е само мой критерий". Защото или ще признаеш, че се задоволяваш с нещо си там, може да е и много посредствено, или ще защитаваш другата теза- че си постигнала нещо Уау!, което Мамасита не може и да сънува във фригидните си сънища.
Та кое от двете е- ще трябва да решиш коя ти е тезата.

По принцип ако на човек всичко му е леко, значи скоро не е излизал от зоната на комфорта си. А е много полезно да се прави това и да се помъчиш с нови техники и умения. Иначе автопилотът те приспива.  
Ами, добре, признавам си, задоволявам се с неко посредствено....     Joy Joy
Сериозно:защо изобщо е необходимо да се сравнявам с теб?Или с когото и да било другиго?
Естествено, че моят живот АЗ определям по моите критерии.Не по твоите, не по чуждите изобщо.И не ми трябва да се съревновавам с никого.Още по-малко да се напъвам да достигам чуждите....
Тезата ми по-назад я написах.
За МЕН е важно да съм доволна от живота си, от това, което имам, от това, което съм.А че за някой си било посредствено (дори не знам как точно се прави сравнението...в секса например:кое се смята за посредствено, и кое за висш пилотаж, на мен ми е било и все още ми е достатъчно да ми носи удоволствие, приятни емоции, страст, уют, нежност.....идея нямам какви висини още бих гонила) голям праз.Нали не той живее моя живот, защо да ми пука, че някой мисли нещо различно?!

# 803
За МЕН е важно да съм доволна от живота си, от това, което имам, от това, което съм.А че за някой си било посредствено (дори не знам как точно се прави сравнението...в секса например:кое се смята за посредствено, и кое за висш пилотаж, на мен ми е било и все още ми е достатъчно да ми носи удоволствие, приятни емоции, страст, уют, нежност.....идея нямам какви висини още бих гонила) голям праз.Нали не той живее моя живот, защо да ми пука, че някой мисли нещо различно?!
Към тази теза да добавя само един въпрос. Ако човек е доволен от живота си и себе си, кое го кара с просветителски плам да призовава останалите да последват светлия му пример? Дали не му идва наум, че неговият пример не е релевантен и потребен на всеки?

# 804
Към тази теза да добавя само един въпрос. Ако човек е доволен от живота си и себе си, кое го кара с просветителски плам да призовава останалите да последват светлия му пример? Дали не му идва наум, че неговият пример не е релевантен и потребен на всеки?
Това към мен ли?
Къде съм призовавала когото и да било да следва моя пример?   newsm78
И в какво точно?

# 805
Влизам за да ви кажа, че тази вечер се обясних в любов и правих разкошен секс. Завиждайте ми.
Надявам се, че не си пуснал пръскачката още първата вечер, а си отложил поне за втора среща, че днешните жени с каквито възвишени критерии са...

# 806

Бамбина, ние чудесно знаем, че не сме по-по-най. Но още по-чудесно се чувстваме такива каквито сме. Само не сме съвсем навити да ни просвещават тези, които съвсем не са по-по-най в материя, за която сами са си признали, че им е чужда и скучна.

Съвсем обективно, споменатите в темата техники не се прилагат от масата хора. Доказа го и изследването, според което само 12% от мъжете го умеят. Като го погледнеш така, тези 12% действително са ПО от останалите 88% - независимо дали им е било вродено умение или са го придобили, и като такива могат да си позволят да дадат съвет.

Друго, което мисля, че се спомена в темата вече - човек, който е научил нещо, може много по-лесно да предаде знанията си на друг, отколкото някой, на когото нещото му идва отръки. Просто защото знае как да разбие процеса на стъпки и да поднесе информация смилаемо. Точно по същата причина, поради която, ако попиташ native speaker за нещо друго освен за лексика, ще се хванеш за главата. А един човек, на когото му е чужд език и е минал по твоите стъпки, много по-лесно и достъпно ще ти обясни граматика, да кажем, и ще може да ти отговори на въпроса "Защо това е така?".

За просветителския плам - много е елементарно обяснението колкото и да не им се вярва на много хора, че е истината. Вярваш, че си открил нещо страхотно и искаш на всички да им е толкова хубаво колкото на теб. По същия начин препоръчвам любими козметични продукти до откат, сигурно на хората им писва да ме слушат  Mr. Green Mr. Green Но също като даден вид секс, не всичко пасва на всеки!
Проблемът в случая беше, че това препоръчване не беше особено деликатно и активира защитен режим у много потребители.

# 807
Amour, ако влезеш в някоя тема и почнеш да мериш и категоризираш моя живот според твоите критерии, то трябва да си готова и на обратното: аз да измеря твоя живот според моите.

Та някоя жена може да се чувства уютно и мило, че без оргазъм за себе си е задоволила Милото за пет минутки...ама не може да го наречем Уау! секс, няма как.

# 808
Влизам за да ви кажа, че тази вечер се обясних в любов и правих разкошен секс. Завиждайте ми.
Надявам се, че не си пуснал пръскачката още първата вечер, а си отложил поне за втора среща, че днешните жени с каквито възвишени критерии са...

Ние сме над тези неща. Гордост и предразсъдъци не са в менюто.

# 809
Освен това казах, че сексът сам по себе си, като усещане, не ми е достатъчен. Трябва ми първо партньорът да е уникална личност, защото ако е тъп или безинтересен, ако ще да е секс бог, няма да стане работата.

Та тук си говорим за подобряване на нещата. Защото си е важно- вече споменахме, че има връзки, които не са за лекар, не са и за развод, ами за малко подпомагане.

И тук идва мястото на четенето. Защото може в университета да решиш да си прибираш нов мъж всяка вечер и да навъртиш и сто бройки, но това едва ли ще се брои за релевантен опит, ако е било някакво полу-пияно мушкане в мрака. Та не мога да кажа, че бройката е критерий.

Колкото до таланта, може да имаш невероятен кулинарен талант и по усет да можеш да сготвиш всичко...обаче все още никой не е сготвил френски макарони, без да спазва технология и стъпки с аптекарска точност. Не може да импровизираш френски макарони. Няма да се получат, ще стане катастрофа.

Общи условия

Активация на акаунт