Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 463
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 810
Amour, ако влезеш в някоя тема и почнеш да мериш и категоризираш моя живот според твоите критерии, то трябва да си готова и на обратното: аз да измеря твоя живот според моите.
Аз не меря твоя живот по мои критерии.    Laughing
Направих някакви причинно-следствени връзки на база това, което описваш като твой живот.
А иначе ти си свободна да категоризираш когото и каквото искаш.   Laughing  Важното е, че никак не е необходимо моят живот да отговаря на твоите критерии.
Аз например нямам никакъв проблем да смяташ секусалния ми живот за посредствен.Нали е важно на мен да си ми харесва?
Ти обаче имаш проблем с това, как другите възприемат теб и света ти.Защо, идея нямам.

# 811
Amour, ако влезеш в някоя тема и почнеш да мериш и категоризираш моя живот според твоите критерии, то трябва да си готова и на обратното: аз да измеря твоя живот според моите.

А по чии критерии стигна до извода, че нито за майка я бива, нито за партньор, нито за еди-какво-си, ако не по своите собствени? newsm78

# 812
Amour, объркала си се. Пак ще напиша- участвам в такива спорни теми с една цел. Знам, че ще има злонамерени читатели.

Но има и трети лица, дето може да закачат по нещичко интересно и да се позамислят.

# 813
За МЕН е важно да съм доволна от живота си, от това, което имам, от това, което съм.А че за някой си било посредствено (дори не знам как точно се прави сравнението...в секса например:кое се смята за посредствено, и кое за висш пилотаж, на мен ми е било и все още ми е достатъчно да ми носи удоволствие, приятни емоции, страст, уют, нежност.....идея нямам какви висини още бих гонила) голям праз.Нали не той живее моя живот, защо да ми пука, че някой мисли нещо различно?!
Към тази теза да добавя само един въпрос. Ако човек е доволен от живота си и себе си, кое го кара с просветителски плам да призовава останалите да последват светлия му пример? Дали не му идва наум, че неговият пример не е релевантен и потребен на всеки?[/i]
Това към мен ли?
Къде съм призовавала когото и да било да следва моя пример?   newsm78
И в какво точно?
Не, не към теб. Към Мамасита. Използвах твоя пост, с който съм напълно съгласна, като отправна точка за въпроса си към Мамасита. Ама съм се изразила явно като първия човек, та се е получило недоразумение. Сори за което.

# 814
Та някоя жена може да се чувства уютно и мило, че без оргазъм за себе си е задоволила Милото за пет минутки...ама не може да го наречем Уау! секс, няма как.
Изобщо не е това. Оргазмът на Милото е в състояние да предизвика моя. И обратното. Понякога за 5 минути, понякога за час.

# 815

А по чии критерии стигна до извода, че нито за майка я бива, нито за партньор......

По нейните думи и действия.    Laughing
1.15 минути разговор с децата й тежат, досадно й е.....Та, колко добра майка да е, според общоприети критерии?
2.не обича секса, очаква ТЯ всеки път да е задоволена, но не смята, че дължи същото на човека до нея.Едва ли на който и да било точно това е представата за добър партньор....само да взимаш и да изискваш, без да даваш почти нищо насреща.

Изобщо, хората като пишат и споделят, без да искат, дават много информация "между редовете".
А аз обичам да наблюдавам и анализирам хорското поведение, освен това имам доста силна интуиция, която не ме е подвеждала досега.
Като например:Мога да развия трактат за семейния живот на жена с три деца, от които две почти бебета, която цял ден кисне в някакъв форум и драска нелепици.   Laughing   Но няма да го направя....Както обича и самата тя да казва, интелигентните хора сами си правят изводите, няма нужда друг да им отваря очите.

Но има и трети лица, дето може да закачат по нещичко интересно и да се позамислят.
Върху какво точно да се замислят?
Колко е по-по-най Мамасита?И да искат да гонят твоите критерии?    Laughing
И аз понякога страдам от мания за величие, ама ти биеш всички по грандомания....   Joy

# 816
Всеки се замисля върху каквото може, според нивото си. Едни и същи думи за един човек са глупост, за други са откровение. Не знам кой чете, но всеки си взима нещо различно. Нямам контрол върху този процес.

По отношение на "децата"- нали се сещаш, че две от децата ми на практика не говорят и са 24/7 с мен, така че "отделяне на 15 минути" е абсурд. По отношение на сина си- забелязвам, че 15 минути разговор ни изчерпва. Той има свои неща за правене, излиза сам, играе с лего, освен това е на осем и е момче. Така се получава, че за 15 минути си казваме всичко. Аз не дудна и не намилам, не сме бъбриви- 15 минути са страшно много време за целенасочен разговор. И да не забравяме, че в картинката има още един родител, когото понякога децата предпочитат. Аз какво да правя- да ги дръпна на къси вълни и да дудна, докато си изпълня квотата от време?

Amour, освен това четеш ли колко абсурдно нещо си написала- хем не обича секса, хем търси пълно задоволяване и Уау! секс. Това е огромен парадокс.

# 817

А аз обичам да наблюдавам и анализирам хорското поведение, освен това имам доста силна интуиция, която не ме е подвеждала досега.

Именно, взимаш някакви наблюдения, пречупваш ги през собствената си призма и правиш изводи, базирани върху свои критерии/сравнения със СОБСТВЕНАТА представа за "добра майка", "добър партньор". Така функционират нещата.

А за четенето между редовете... ах, гледам, че доста хора го твърдят това, ама 2 поста по-нагоре при пределно ясно изказване на Уиш, беше успяла да се объркаш какво и към кого има предвид. Моето изказване по-рано днес също не го разбра, претендирам, че бях ясна и нямаше нужда от четене между редовете даже. Тия 15 минути на Сирената също не си ги разбрала в детайл, а обобщаваш, за да звучи по-драматично.
Та не знам. Опасно е да се смята, че четем другите като отворена книга.

# 818
Никаква интуиция няма Amour, ами си ги цепи на едро, в стил аз съм на 50+, вряла и кипяла. Ама точно нейното бейби бум поколение си няма представа какво се случва в битието и съзнанието на най-новите поколения. Мислят си, че светът е същият като едно време...но може би са щастливи с тази мисъл...

Добър партньор е тоя, който се харесва на отсрещната страна. Пак ще напомня- майка, която хвърчи по уроци, може да не е най-добрата, защото се е хвърлила в някаква луда въртележка, без ясна мисъл и стратегия, ама отчита дейност.

Иначе в тая тема чета и се смея, защото се изприказваха точно най-предсказуемите клишета за мен и за моята връзка. Това не знам дали е житейски опит и интуиция, но такива ситуации не знам кой е виждал в реала.

# 819
Amour, освен това четеш ли колко абсурдно нещо си написала- хем не обича секса, хем търси пълно задоволяване и Уау! секс. Това е огромен парадокс.
Всъщност, точно този парадокс написа и ти самата в своите постове.

# 820
Написах нещо съвсем точно: че ми е скучен секса сам по себе си, без някакво развитие и цел, без връзка. Тоест би ми било адски скучно да приключенствам за бройка с разнообразни мъжаги. Да, в момента на действието едва ли ще е скучно, но постфактум такива удоволствия са тривиални, мимолетни и затова- скучни.

Тоест по отношение на секса не бих приела нещо посредствено- трябва наистина да си заслужава и да води до някакви резултати, отвъд моментното. Трябва да има някаква история около секса, не просто "правих го за удоволствие". Дали заздравява връзката, дали ти променя светогледа, но трябва да е нещо повече от задоволяване на нуждици. Дори и обикновеният оргазъм не е достатъчен.

# 821
Написах нещо съвсем точно: че ми е скучен секса сам по себе си, без някакво развитие и цел, без връзка. Тоест би ми било адски скучно да приключенствам за бройка с разнообразни мъжаги.
Някой в темата е визирал това, когато е писал за секса?

# 822
Е ако пишеш за "просто правиш секс", то какво значи това? Без да се замисляш за други неща извън секса. Екстремната версия е на Big City Nights, в чиито фантазии всички жени само за спорта правят по стотина бройки, за да избегнат тъжната съдба от лежането като морска звезда. За Тороманова73 май също "правене на секс" включва известен елемент на необвързаност и свободна любов.

Та има разлика между сексът само като секс, чисто физическо усещане; сексът във връзка, сексът в брак, където има и деца вече...

Имам тънкото усещане, че в тази тема всички говорят главно от личен опит и си мислят, че щом се дават примери, то те са само от личния опит (да се чете- личните проблеми). Големи хора сме, чудя се как не може да се коментира една тема на ниво идеи и абстракции, а винаги трябва някой смело да каже, че щом Х мисли така, явно нещо й куца. Ами не, не е явно, може просто да давам хипотетични примери. Не всичко, за което говоря, е личната ми драма. Някои неща са прочетени във форума, други са ми разказани от професор по психология, трети са събрани от Big Data...

# 823
  • Сф
Явно нещо ти липсва в секса , та го търсиш през девет планини в десета.Трябвало е по- рано да се ориентираш може би.Wasted times.

# 824
О и аз предпочитам искрен партньор, дори шантав, пред някой който е изключителен родител, въобще най най раздаващ се. Това последното дори звучи плашещо.

Общи условия

Активация на акаунт