Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 467
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 825
Явно нещо ти липсва в секса , та го търсиш през девет планини в десета.Трябвало е по- рано да се ориентираш може би.Wasted times.

И защо да не го търся? Особено ако е забавно и интересно. Друго би ме тревожило, ако сексуалността ми е фиксирана за цял живот и няма какво да търся изобщо. Това щеше да е скука. Дори и в моногамна връзка с един партньор, винаги има какво да се търси.

Кристина1980, сигурна съм, че раздаващите се майки-орлици са сред топ 10 на причините за разводи. Поне в тоя аспект може да сме спокойни:)

# 826
  • Сф
Разбира се, че трябва да се търси..

# 827
какъв е обективният критерий кой колко добър е в секса?

# 828
  • Sofia
какъв е обективният критерий кой колко добър е в секса?

Първият критерий е, както разбрахме, мъжът да не свършва всеки път, инак е жалък петминутковец, а ла Булгарише Мачо. Laughing

# 829
За теб какъв би бил критерият?

За мен е обща виталност и способности, като базово ниво- не може някой да е нездрав и слабоват и да е силен в секса. После идва критерият Good, Giving and Game, тоест- да има някакви технически способности(Good), да се грижи за удоволствието на партньора (Giving) и да пробва нови неща поне по 2 пъти, преди да реши, че не са за него (Game).

И след това- сексуалността да е интегрирана с цялостната личност, да има някакъв личен почерк, а не да е просто задоволяване на нужди.

Плюс някои съвсем физически измерения като подвижност, гъвкавост, физическа сила и танцьорска грация, а не все едно си легнала с морж. Въпреки че на женските моржове може и да им харесва, знам ли...

# 830
Скрит текст:

А аз обичам да наблюдавам и анализирам хорското поведение, освен това имам доста силна интуиция, която не ме е подвеждала досега.

Именно, взимаш някакви наблюдения, пречупваш ги през собствената си призма и правиш изводи, базирани върху свои критерии/сравнения със СОБСТВЕНАТА представа за "добра майка", "добър партньор". Така функционират нещата.

А за четенето между редовете... ах, гледам, че доста хора го твърдят това, ама 2 поста по-нагоре при пределно ясно изказване на Уиш, беше успяла да се объркаш какво и към кого има предвид. Моето изказване по-рано днес също не го разбра, претендирам, че бях ясна и нямаше нужда от четене между редовете даже. Тия 15 минути на Сирената също не си ги разбрала в детайл, а обобщаваш, за да звучи по-драматично.
Та не знам. Опасно е да се смята, че четем другите като отворена книга.
Колкото и да чета между редовете, не съм Бог все пак....  А и когато се изразяваш несвързано и вмъкваш неща, които нямат връзка с темата, не знам как очакваш да разбера тайнствените аналитични  връзки, които правиш в мозъка си, но не пишеш наяве.
Цитат
Попаднах ти на 2-3 поста в тоя стил днес и изобщо не ми се връзват с онази дискусия за флирта. Някак ми е много трудно да повярвам, защото просто не съм срещала човек/жена, който да владее тънкото изкуство на флирта, пък в същото време изказването му да е толкова нефино/неженствено.
Тоест и на теб май хич не ти идва отвътре, а всичко е игричка и стратегия с цел да ти се получи нещото - в онази тема - мъжът. (това е и връзката с тази тема)
Не мога да чета мисли ...все още.    Laughing
Затова помолих да обясниш връзката между флирта и мнението ми за определен човек.Защото аз такава не виждам.И кое точно е игра, и какво целя?
Защото аз цел тук във форума нямам.Просто се забавлявам, чета, намирам някаква информация....с това общо взето се изчерпват "целите" ми във форумното пространство.

Според Мамасита, да правиш просто секс, без преди това да си го анализирал, протоколирал и категоризирал, означава да приключенстваш за бройка с разнообразни мъжаги.....     Shocked Joy Joy Да се смееш ли, да плачеш ли?!!!
Аз се отказвам.     Laughing

# 831
  • Сф
Чудесно! Аз затова си взех майстор на спорта, а не компютърджия( ша ма извините😋) и нямам проблеми като Серената.

# 832
понеже установихме вече, че съм сексуално неграмотна, за мен е достатъчно да ми харесва и да желая да правя секс отново с този партньор
но тъй като за себе си знам, задавам въпрос и към другите участници в темата, за да разбера как при тях стоят нещата
освен това понеже съм изчела на практика малко литература за това как да правя секс, бих се радвала, ако в някоя от пропуснатите от мен книги е описан подобен обективен критерий и някой да го цитира тук

# 833
Ами за мен сексът в моногамна връзка рядко е "просто секс". Има си свои правила, но за повечето хора е трудно да ги формулират, както за рибата е трудно да формулира какво е вода.

Аз нищо не анализирам, просто назовавам, защото комуникацията е писмена и нещата трябва да си имат имена, иначе става някаква боза от мисли, която е безполезна.

Amour, за доста хора "просто секс" значи точно това, свободна любов с цел сексуално задоволяване на нагона. Май се налага да превеждам за по-старото поколение...

Bubanka, ако спазвам тоя критерий...за мен е прекалено широк. На практика включва доста голям процент от мъжете. Само че това е минимум, оттам нататък е въпрос кой е в 10-те процента на най-добрите, кой е в единия процент.

Що, какво им е на компютърджиите? Аз лично съм много привлечена от хора с нечовешка интелигентност, които постигат висоти на абстрактното мислене.

Относно четенето и говоренето- представете си, че някой от партньорите иска да пробва нещо ново, ама да кажем доста далеч извън репертоара. Кое е по-добре: да седнат и да поговорят с партньора дали и двамата искат и дали може, или единият да "пробва, ако мине", на усет и импровизирано. Защото за мен вторият вариант може да доведе до много конфузни ситуации, ако някой подхване нещо без предупреждение. Може и до контузни ситуации да доведе. Комуникацията е важна. А да седнеш да четеш книга за секса с партньора си само по себе си е еротично преживяване.

# 834
Е ако пишеш за "просто правиш секс", то какво значи това? Без да се замисляш за други неща извън секса. Екстремната версия е на Big City Nights, в чиито фантазии всички жени само за спорта правят по стотина бройки, за да избегнат тъжната съдба от лежането като морска звезда. За Тороманова73 май също "правене на секс" включва известен елемент на необвързаност и свободна любов.

Та има разлика между сексът само като секс, чисто физическо усещане; сексът във връзка, сексът в брак, където има и деца вече...

Болднатото е безценно разяснение, за което на средноинтелигентния човек му е трудно да се досети. А аз си мислех, че сме наясно за какво говорим.

# 835
Чудесно! Аз затова си взех майстор на спорта...
ТОва ли бил ключа за бараката?    Joy
Пък аз да не знам досега, че съм имала виртуоз в леглото.....БрЯх, тоя моя късмет, не ще да ме пуска и това си е.     Laughing
А то, 30 години да живея в заблуда, че аз съм прекрасна омайница.....    Joy Joy
А пък то спорт си трЕбЕло.Дааа,м.
Къде да вместя обаче нежността, игривостта, закачливостта, желанието, страстта, негата, любовта, флирта...?Щото спорт, спорт, ама ако е само физика и техника, повече ми прилича на гимнастика, не на интимно общуване.
Щото Мамасита говори основно за физиката и техниката, пък за основното в секса-нито дума....     newsm78

# 836
За мен е обща виталност и способности, като базово ниво- не може някой да е нездрав и слабоват и да е силен в секса. После идва критерият Good, Giving and Game, тоест- да има някакви технически способности(Good), да се грижи за удоволствието на партньора (Giving) и да пробва нови неща поне по 2 пъти, преди да реши, че не са за него (Game).

А ти Гейм ли си? Ще пробваш ли 2 пъти нещо, което партньорът ти иска, а теб те отблъсква?

Темата стана малко като "Сексът според Шелдън Купър" или "Мечтаят ли андроидите за надуваеми кукли".

# 837
Интересно ми е, авторката на темата, на която ѝ се щеше по два пъти на ден, дали след всичките тези 56 страници все още има някакво желание? И дали изобщо ги следи, или отдавна чете наръчници за вдигане на нивото?

Авторке, ако четеш - впиши се, сподели. Полезна ли ти беше темата? Успя ли да промени живота ти, да ти даде някакви насоки за размисъл? Мисля те, да ти кажа, от цял форум презадоволени многооргазменички, сал ти една посмя да споделиш, че си неудовлетворена, и виж каква вълна отприщи...

# 838
Чудесно! Аз затова си взех майстор на спорта...
ТОва ли бил ключа за бараката?    Joy
Пък аз да не знам досега, че съм имала виртуоз в леглото.....БрЯх, тоя моя късмет, не ще да ме пуска и това си е.     Laughing
А то, 30 години да живея в заблуда, че аз съм прекрасна омайница.....    Joy Joy
А пък то спорт си трЕбЕло.Дааа,м.
Къде да вместя обаче нежността, игривостта, закачливостта, желанието, страстта, негата, любовта, флирта...?Щото спорт, спорт, ама ако е само физика и техника, повече ми прилича на гимнастика, не на интимно общуване.
Щото Мамасита говори основно за физиката и техниката, пък за основното в секса-нито дума....     newsm78

Цитат
И след това- сексуалността да е интегрирана с цялостната личност, да има някакъв личен почерк, а не да е просто задоволяване на нужди.

Черно на бяло го е казала даже.
Ама иначе четяла между редовете, ах. Пак опираме до критериите.

# 839
Абсолютно съм Good, Giving and Game. В някои граници де, има практики, които не бих опитала никога. Да кажем- нездравословни и наказуеми/неморални практики.

"нежността, игривостта, закачливостта, желанието, страстта, негата, любовта, флирта" - тези неща са ми в категорията интелект, личност, чар и секс, те се случват извън леглото.

Хубави неща са, но ако има липси във виталността и техниката, стигаме до типажа "дърт мераклия". Приятен, чаровен, нежен, но пак не добър.

Трябва да начертая един флоучарт...

Общи условия

Активация на акаунт