Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 386
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 780
The Siren of Titan, от всички "неща", в които се опитваш да си добра - само едно ти се е получило със сигурност - да говориш/пишеш много, а да не казваш нищо. Защо не пробваш да се занимаваш с политика?

# 781
Точно така. Мразех да шофирам. Заставих се. Сега съм добра. Във всеки случай стигам леко и безаварийно от т. А до т. Б. В пъти по-добре, отколкото да гриза нокти и да се зарека, че не обичам да шофирам и няма пък да го правя.

Животът е за живеене и понякога се налага да се помъчиш, за да станат нещата точно както искаш.
Скрит текст:
Иначе ще станат лаишки. Просто урок, който съм научила, важи за всички области. Например човек с талант за писане, който обаче не сяда и не пише под час и график, накрая ще е доникъде, а тоя, дето сяда и пише, накрая ще стигне до съвсем четимо и продаваемо ниво с много ценни проблясъци и постижения. При лаика всичко ще се омеси в една боза, защото може да е имало данни, но като няма подход и идея каква е целта- накрая нивото си остава "каквото дал Господ". В секса- мачо-батка или отракана кака. Има някакво ниво, ама...
Накрая ще се окаже, че си посредствена и в секса, и като шофьор, и като майка, и като партньор (предвид егоизма ти и нежеланието ти да "даваш" във връзката), и като готвачка....и като цяло, живееш един посредствен живот.Защото нищо не ти се получава с лекота, а се налага все да се мъчиш нещата да се случват....
Ами, приеми, че има и друга порода хора, на които не им се налага да се мъчат и пънат за всяко нещо.Не знам до късмет ли е, до интуиция ли е, до можене ли е, но факт, има доста хора, които получават с пълни шепи от живота, включително и в секса, без да полагат неистови усилия за това.

Теорията ти, че за да живее човек добре, качествено и интелигентно, трябва да "се трепе от зор" всеки ден, а този, който не се мъчи като дявол, живее елементарно и в стил "чалга" е доста .....тъпа, меко казано, и издиша отвсякъде.    Joy

Абсолютно вярно.

# 782
Да, приемам, че има такава порода хора, но първо- едва ли са масов случай. Второ, има такива, дето наистина си мислят само, че са от тая порода, но не са. Вече ги описах.

То стана малко с моите претенции за "от сой". Значи имало хора с претенции, че са сексуална порода. Само че така и не могат да опишат какво ги отличава качествено от другите видове хора. Освен че, парадоксално, хем са сексуални и харесват секса, хем не обръщат много внимание в подобряване на качеството, защото всичко им идва отгоре и всякакви знания, четене и коментари са глупости, за хора с проблеми...

# 783
Нищо особено, то е като изториите в казармата, всеки ги разказва. По принцип с едно-две раждания се губи известно количество свян.
Абе то много хора се смятат за голяма работа, ама като станат историите им изтории...

Има примери за неволни грешки, има и такива, които преднамерено и гордо изтипосват каква генерална грешка са...
Има и божествени грешки също.Joy

# 784
Да, приемам, че има такава порода хора, но първо- едва ли са масов случай. Второ, има такива, дето наистина си мислят само, че са от тая порода, но не са. Вече ги описах.

То стана малко с моите претенции за "от сой". Значи имало хора с претенции, че са сексуална порода. Само че така и не могат да опишат какво ги отличава качествено от другите видове хора. Освен че, парадоксално, хем са сексуални и харесват секса, хем не обръщат много внимание в подобряване на качеството, защото всичко им идва отгоре и всякакви знания, четене и коментари са глупости, за хора с проблеми...
По-скоро, сексуалността е нормална част от човешката природа. Не е чудо невиждано. Както умението ни да дишаме или да ходим.

# 785
Да, но нормални за човека неща могат да се превърнат в чудо невиждано.

Например, нормално за човека е да рисува- всички го правят, от зората на човечеството. Това е едно от първите неща, които правят малките деца.

Само че никой не е казал- щом за хората е естествено да правят черти, резки и петна, то няма нужда от школи, усъвършенстване, техники и изкуство. Рисуването е натурална човешка способност, дай молив, или дори парче глина, въглен или камък и всеки рисува.

Да-ама-не, има очевидна разлика в нивото.

Със секса е същото- уж е естествено, а разликите със сигурност са като между драскулка и шедьовър.

А умението да ходиш въобще не е естествено и се учи дълго време, но не го забелязваме, защото го приемаме за даденост.

Малко говориш наизуст, Уиш, без много замисляне.

# 786
Нормалните неща могат да се превърнат в чудо невиждано, но повечето хора нямат нужда от непрестанни чудеса невиждани. Ежедневни чудеса невиждани са нещо трудно поносимо. За всяко нещо, което можем да научим да правим имаме заложени вътре в нас способности. Ако те липсват, никакво учене няма да помогне.

# 787
Сирена, ще сбъркаме ли ако предположим, че в тоя живот си спала с не повече от трима мъже? Примерно един във втори курс в университета, който ти е взел цветенцето и двамата семейни партньори.

Ясно е, че не си промискуитетна, но си мисля, че твоето е екстремен случай ако те наложим върху графиката с нормалната дистрибуция на тема "Сексуална история". Сексът подобно на много други неща е като правенето на омлет, трябва да счупиш няколко яйца за да се научиш. Само с теория не става, можеш да ми вярваш. Ама хич не става. Сексът е пот, горещи тела и обмяна на телесни течности, няма нищо общо с книгите, които четеш. Там можеш да прочетеш единствено за това, че пенис А следва да бъде инсталиран във вагина А и да остане там известно време за да може мъжа да еякулира. Дяволът е в детайлите, нали знаеш.

Всичките ти приказки дотук можем да интерпретираме като случай на сексуална фрустрация. Щото този двучасов секс три пъти седмично май ще се окаже просто влизане в роля за да пуснеш на половинката (щото не върви да кара на мастурбация само защото ти не обичаш секс). И всъщност тези два часа са твоята подготовка за това, което ще се случи в спалнята. Нещо което по мое скромно мнение едва ли трае повече от 10 минути - от времето в което с неохота и неловкост посягаш към скиптъра на мъжа ти (надяваме се поне малко инициатива да има от твоя страна а не да лежиш в поза 'морска звезда'  и да го оставяш да се самообслужи ), до момента в който той слиза от теб с опразнени торбички (убеден съм до голяма степен, че упражнението е издържано в консервативна мисионерска поза в която краката ти са в контрашпиц)

С две думи - старай се. Щото ако на момъка му светне, че има жени които могат и искат да го стиснат за топките гледайки го с влажен поглед ще се окажеш back to square one, но с дете повече. И тогава търсенето на подходяща партия хич няма да е лесно предвид резюмето ти. Това, което ще те спаси е единствено обстоятелството мъжът ти да е всъщност някакъв сексуален темерут и двамата да си пасвате прекрасно. Обаче това съвсем не би означавало, че правите умопомрачителен секс.

# 788
Уви, user manual за умопомрачителен секс няма. Всъщност е от просто по-просто- неговото удоволствие е и мое, моето удоволствие е и негово.

# 789
Ще сбъркаш. Вече писах- спрях на под 10, психологическа бариера да не ставам с двуцифрена бройка.

Уиш, всъщност наръчници има колкото щеш, с добри съвети.

BCN, мерси, посмях се, мъничко.

# 790
О, аз изобщо нямах предвид наръчници. Те биха свършили работа може би на дъщеря ми, когато попорасне още малко. Иначе колкото учебник по музика за трети клас е нужен на Йехуди Менухин, толкова и те са полезни за нормални възрастни с нормална сексуалност.

# 791
Не знам за какъв вид наръчници говориш, трябва да ми кажеш заглавия. Аз говоря за наръчници от ниво майсторски клас.

Да кажем, че за тийн на 16 нещо от рода на Мастърс и Джонсън ще е добър наръчник. Не че и за по-големи не може да свърши работа. The Joy of Sex е популярен бестселър.

Оттам нататък вече си има майсторски класове, които отиват далеч отвъд механиката.

Да не говорим, че "нормална" сексуалност няма, има "нормално разпределена" и ако той и тя са от противоположни опашки или на 2 стандартни отклонения от центъра, вече има разни детайли. Но дори и в "златната среда" има различия и напасване.

# 792
"Наръчник" и "майсторски клас" в едно изречение може да присъстват само като оксиморон.

# 793
Аз тичам състезателно като хоби.
Тренирам доста, но талант под формата на физически дадености не ми е даден. Нямам го.
Затова, колкото и да тренирам и каквито и стратегии да измислям достигам единствено до нивото "една от бързите любителки".
Имам познати с даденостите. Те тренират понякога и по-малко, но могат да ме издухат на кое да е състезание. Момичета, които бягат 5 км под 17-18 мин. При тях си идва отвътре и дори не се замислят кое как.
Не мога да си представя да ида да им наливам акъл как се бяга само, защото съм чела повечко и съм намерила начин да си подобря времената и да напредна до едно ниво, което все пак е зад тяхното.
Тук е същото.

# 794
Вече спорим за думи. Ясно е, че се чете леко злонамерено, с идеята, че наръчник е някаква суха и скучна книга с диаграми кое къде влиза.

Говоря за натрупан от хората опит, с който да си свериш часовника. Защото едва ли хората, оставени на чисто натурална сексуалност, стигат до особено високи нива. То и от тази тема си личи.

Само за справка, минимумът е няколко оргазма при жената, някаква дълготрайност над 15 минути при желание, достатъчна честота без занемаряване и автопилот, да не се прави секс само в краен случай, когато вече не може.

Но няма как да приема, че по някакъв магически начин естествената сексуалност на хората масово ги изстрелва до големи висоти, а само аз някак стоя встрани от тоя дар Божий. Защото в повечето случаи е ясно, че става въпрос за съвсем обикновеничък секс, който незнайно защо си мислите, че не съм срещала в дивата природа. Еми- скучен е...

Гоогле76, всъщност можеш да им даваш акъл, защото ти си стигнала бариерата и знаеш какво е. Ако те поискат да излязат от зоната на комфорт, ти може да ги съветваш, защото имаш опит. Така че в някои аспекти, ако трябва да обучаваш бегачи, ти ще си в по-добра позиция, защото виждаш по-ясно спънките. Нали се сещаш, че тия с таланта всъщност няма какво ценно да кажат- ще смутолевят нещо, но ако трябва да преподават техника, може да не са толкова добри. Та не подценявай знанията на тия, които трудно са стигнали до дадена способност.

Общи условия

Активация на акаунт