Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 166
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 1 380
Пускам си пак мнението, нещо си пропуснала да коментираш по него. Simple Smile

Не съм израснала в патриархално семейство и за мен е нормално жената сама да разчита на себе си и доходите си и да не се заличава като личност.

Друго ми е странно. Много жени се дразнят от златотърсачки, а самите те са си точно такива, ама без "лъскавата" визия. Няма значение дали мъжът ти изкарва само 2,3,5 или 10 пъти повече. Нали той ти осигурява почивките , покрива , образованието на децата и прочие... Никаква романтика няма в това, а обикновено жената върши слугинската работа вкъщи, за да може мъжът да се развива спокойно в кариерата си... Ами не мерси за такъв "прекрасен" живот  Stop

Освен това аз на млади години се обвързах с мъж на моите години горе долу. Не сме изкарвали кой знае какви суми.
За мен е признак на ниска самооценка и комплекси да се обвържа с по-дърт и по-заможен, защото не искам да се трудя да се развивам и да си покачвам сама доходите ...  Sick

Там е въпросът. Обвързваш търсенето на партньор с пари, тоест и при теб любовта е функция на парите - просто в обратната посока на тази на златотърсачките - не ти е разрешено да се събираш с някой, който вади повече.
ЗабравИ златотърсачките, забрави домакините и жертващите се за кариерата на мъжа си. Дай да обсъдим нещо по-интересно, а именно сивата зона, която забравяш - двойки, в които и двамата работят, но просто поради различия на сферата имат различни доходи. Там става мътна и кървава.
Скрит текст:
Учителките, които не вадят допълнителни пари с частни уроци, явно не заслужават любов. Или им е разрешено да се събират само с учители, за да са на едно ниво финансово? Щото там е много лесно с някаква неособена офисна длъжност да изкараш 2-3 пъти повече пари от една учителка. В административния отдел на един кол център можеш да извадиш 2 бона като нищо, колко взимаше една учителка пак? Наистина с повечето предмети можеш с частни уроци или с работа в школа да си изкараш допълнително доход, но трябва ли да се чувства длъжна само и само да е на същото ниво финансово?

Или програмисти да вземем. Не всички взимат луди пари, противно на това, което си мислят повечето. В тази професия можеш да растеш като луд и заплащането варира доста според възможностите. Приятели са ми споделяли, че са започвали на 1500 лв заплата, примерно. Ок, ако ти в този момент от развитието си срещнеш някого, който е с 4-5 годинки опит, съответно е успял да придобие повечко умения и взима с 2-3 бона отгоре? (Моля, мацките с мъжове програмисти, да не ми скачат да обясняват, че с толкова опит би взимал даже повече пари, принципът е важен, не подробностите  Hug)

Какво правим в тези ситуации, питам? Или ако си тръгнала да сменяш поприща? Забраняваш си да се влюбиш в този човек, спираш комуникация, за да ти е по-лесно? Нямаш половинка за следващите 2-3 години, докато натрупаш опит и получаваш повечко пари? Сменяш поприще и моментално захващаш да правиш нещо високоперспективно, за да се изравните финансово?
Да кажеш да ми е краен примерът... ми не е. Не всички са открили половинката в лицето на колега от същата специалност в университета и са имали възможност да растат успоредно.
А ако си на повечко години от 19-20, вече имаш професия и срещаш някого някъде, невинаги в собствения ти кръг, от дума на дума разбираш какво работи и в повечето случаи имаш някаква приблизителна представа за диапазона на заплащането в тази професия. Осъзнаваш, че е 2-3 пъти повече от твоето, какво правиш?

# 1 381
Аз под "неудачник" разбирам друго- да е без перспектива, мечтател, хаотичен, да няма цели в живота. Ако човекът е добре организиран и има хъс, парите оттам нататък си следват естествено.

Но например няма да ме привлече "царски син" с много пари в брой, който обаче е безделник и няма занаят. Напротив, златотърсачката ще си го хване, защото нейната цел са парите на момента, едва ли мисли много-много за бъдещето. Е, освен за детето, ама то и с дете ще му намери друг мъж с портфейл.

Така че въобще не правя връзка човек-суми, но си правя преценка човек-способности, човек-характер и такива неща. Защото няма такова нещо като "иначе хубав човек", който обаче така се омазва житейски, че да се хванеш за главата. Жените не сме благотворително дружество все пак...очаквам един мъж като тръгне да се жени, да знае каква е играта и да се е погрижил. Ако не се е погрижил, ама иска булка, само защото уж му се полага- къде е тръгнал. Не всички мъже стават за брак, просто е, дори без жената да е златотърсачка.

Не мисля, че фукането е в природата на човека, по-скоро е заучено поведение и бих казала- лоша страна на характера.  

# 1 382
Бамбина , темата не е за мен.  Peace
Отговарям от учтивост на въпросите от форумки, на коиито преценя. Не съм длъжна да споделям всичко от личния си живот, коментирам основно по темите и се абстрахирам от персоната си.

Но ще ти отговоря. Нищо не съм търсила, даже винаги съм бягала от обвързване, но моя мъж упорито ме преследваше и накрая ме нави да живеем заедно , за дете ме нави , за брак не успя.  Laughing
Бягала съм като дявол от тамян от по-възрастни мъже (за мен и 8 години разлика е много) и от мъже, които печелят в пъти повече от мен, защото не съм искала да ми подрязват крилцата в моето развитие. Работата ми е удоволствие според мен.
Има не малко мъже, които използват жената само и единствено да си четкат егото и да има кой да ги чака с топла манджа, докато те развяват знамето на горд татко с кариера и послушна, сгодна женичка.
И без манджата да е, просто искат да доминират над някого, дори да не е агресивно , а пасивно доминиране. Следователно жената се напасва и нагодява изцяло към мъжа, тъй като не е рентабилно тя да се развива в работата си поради голямата разлика в заплащането.
Ето това болднатото също го избягвам !!!

# 1 383
И аз по принцип не бих избрала много по-богат мъж, но има едно "но". Не всички успешни мъже ще си натиснат жената да не се развива. Има и т. нар. power couples, в които си помагат взаимно.

Например мъжът ми е наясно, че още няколко години ще е основен финансов двигател, но също така че част от ресурса ще отиде, за да мога да компенсирам майчинството и да се върна на приятна и платена работа, когато му дойде времето- вместо да бачкам залудо години наред. Защото "развитие" не се постига само с хронично бачкане, напротив, може да се поспре за няколко години и след това пак да се намери нещо, работа има за целия китайски народ.

Между другото хич не е рядко точно най-богатите мъже да "купят" някакъв приятен бизнес на жена си, да си вади джобни и да има самочувствие- я магазин за дрехи, я салон, такива работи.

# 1 384
Бамбина , темата не е за мен.  Peace
Отговарям от учтивост на въпросите от форумки, на коиито преценя. Не съм длъжна да споделям всичко от личния си живот, коментирам основно по темите и се абстрахирам от персоната си.

Че ти изхождаш единствено и само от собствената си персона. Удачните примери ги пропускаш, защото ти се пропуква логиката при тях. Превръщаш ситуацията в нещо негативно - в прецакана домакиня, в лош мъж, който си четка егото или който подрязва крилцата на жена си, в доминиране. Питам те какво правим, ако ги няма?
Кажи си просто, че винаги имаш едно наум, че и най-позитивната ситуация на печелеща добре половинка може да се извърти към потискане и рязане на крилца и толкова. Като си мнителна и недоверчива, стой си зад думата, не го увъртай.

# 1 385
  • София
Според мен е редно жената да се развива и увеличава доходите си доколкото може. Целта е много проста и чисто практична, а не е да се конкурира с мъжа си. Той хубаво си увеличава доходите , но и той е човек и не е застрахован от злополуки , болести, смърт, влюбване в друга жена... И би било кофти стандарта на детето да падне, само защото мама я е мързяло да се развива и е разчитала, че тати вечно ще носи.  Peace
Това е оптималното здравомислие, но удобно се пропуска вече 2ри или 3ти път. За мен представата, че "тате винаги ще носи, а мама може да си меси" спада към безхаберното и хаотично поведение.
Другото интересно (или не толкова) е как всеки дърпа чергата към себе си и не признава чужди доводи, дори най- логичните.

# 1 386
Доводите на теория са разумни, но:

1. Доста хора са буквално застраховани от болести и смърт- нарича се "застраховка". Отговорните възрастни имат застраховки.
2. Влюбването в друга жена и достигане до развод намалява като вероятност с годините. Не мога да повярвам, че мъж, дето едвам му се връзват 2 секса на седмица, така го бие хормонът, че да хване нова булка и да гради ново семейство, особено на 40+.
3. Дяволът е в детайлите- "доколкото може", с ясното съзнание, че за поне 5 години няма да може, дори да има само едно дете. Понякога не е до мързел, а наистина до липса на възможности. И има един тънък момент: кое броим за развитие? Има някои области, в които може да се налее огромен труд и учене и пак да нямат задоволително финансово изражение. Обратно, има области, които са високоплатени и без кански усилия. Тоест ако жената не ще да ражда 2-3 деца, а иска да се "развива", като учи до професура, ама заплащането й все си остава 600 лева, това си е егоистично развитие, от което няма смисъл, не е застраховка и не може да се използва за поддържане на стандарта на семейството.

# 1 387
  • София
То има много случаи, но масовият не е професура. Вадим си от 9 кладенци вода. Peace
По точка 2 изобщо не съм съгласна. Точно към 40 ги удря съчмата дори "свестните и перспективни" мъже. И понеже майката тегли в почти всички случаи, е хубаво клонът, на който седи, да не се реже автоматично с липсата на бащината фигура.
Както уточних, не говоря за майчинство, което е някакъв период. Всъщност първият ми пост беше за встъпване в брак или сериозни отношения. За мен е окей 2ма човека да започнат да градят нещо по- сериозно, когато вече са сравнително самостоятелни, с малко натрупан житейски и професионален опит. По- добре се стиковат и рпреценката е по- трезва. Или с други думи- тези съпрузи са били гаджета. Аз не бих придвижвала връзка към съвместно съжителство и брак, ако не съм си постъпила на краката.

# 1 388
Да бе, за жена с висше образование да ражда деца преди 26-27 е абсурд, трябва малко да поработи и поне да има професия. Не го разбирам това с раждане с точно нулев професионален опит. Не е нужно да се бачка 10-15 години, но поне 3-4, докато човек се ориентира как работи системата. Никъде не съм казвала жената на 20 още да се метне на врата на някого да я издържа, а тя от своя страна да се запусне, освен професионално и физически, защото вече е "вързала" едно магаре да я носи.

Но все пак съветвам момичетата хубаво да се замислят какъв мъж вземат и кога раждат деца, защото да си принудена да дадеш годиначе на ясла, за да вадиш пари, е нечовешко. Е, в САЩ го правят, лехуси след 2 седмици се връщат на работа, ама това живот ли е? Реално всяко дете си има нужда от пет интензивни години и ако може тогава майката да не работи или да работи нещо леко или частично, е най-хубаво. Но да е принудена да дава форсаж на кариерата с малко дете...нечовешко си е. А и наистина това мислене спира възможността за повече от едно дете.

# 1 389
  • София
Да бе, за жена с висше образование да ражда деца преди 26-27 е абсурд, трябва малко да поработи и поне да има професия. Не го разбирам това с раждане с точно нулев професионален опит. Не е нужно да се бачка 10-15 години, но поне 3-4, докато човек се ориентира как работи системата. Никъде не съм казвала жената на 20 още да се метне на врата на някого да я издържа, а тя от своя страна да се запусне, освен професионално и физически, защото вече е "вързала" едно магаре да я носи.

Но все пак съветвам момичетата хубаво да се замислят какъв мъж вземат и кога раждат деца, защото да си принудена да дадеш годиначе на ясла, за да вадиш пари, е нечовешко.

Така е Peace
Само че има и такива като болднатото и както вече уточних, не визирам онези с червените флагове, а сравнително интелигентни хорица с добра среда. И си казват: нека родя, пък после ще си намирам работа. Да, ама като родиш на 22-3 и гледаш дете 3-4г., за мен е тъпо на млади години да го играеш домакиня, а чак към трийсетака да започваш да работиш тепърва. Сбъркано ми е в 21 век такова поведение ooooh!

# 1 390
Да бе, и аз не го разбирам това раждане. Не съм кариеристка, но поне на млади години трябва малко да побачка човек и да придобие идеята, че от работа не боли. Щото ако на 22 се размажеш у дома с деца, после трудно ще започнеш от нулата.

А ако има някакъв стаж, след това покрай майчинството може да се чете, да се доучва, а и има визия какво може да се прави след това.

Но пак зависи от мъжа, има такива, които след като жената си роди децата, й съдействат с контакти и връзки или съвети, за да започне или да съживи кариерата. Та ако мъжът е от тоя тип, има голямо предимство да си избереш такъв, който е кариерист и печели добре- после може да ти даде едно рамо и да ти отвори вратички.

# 1 391
Скрит текст:
И аз по принцип не бих избрала много по-богат мъж, но има едно "но". Не всички успешни мъже ще си натиснат жената да не се развива. Има и т. нар. power couples, в които си помагат взаимно.

Например мъжът ми е наясно, че още няколко години ще е основен финансов двигател, но също така че част от ресурса ще отиде, за да мога да компенсирам майчинството и да се върна на приятна и платена работа, когато му дойде времето- вместо да бачкам залудо години наред. Защото "развитие" не се постига само с хронично бачкане, напротив, може да се поспре за няколко години и след това пак да се намери нещо, работа има за целия китайски народ.
Между другото хич не е рядко точно най-богатите мъже да "купят" някакъв приятен бизнес на жена си, да си вади джобни и да има самочувствие- я магазин за дрехи, я салон, такива работи.
Ами ето това е точно "Zlatka-Style" , някой друг да ти подсигури целия стандарт на живот без жената да е положила никакви усилия.
Аз подобна услуга приемам само от баща ми или майка ми. Всъщност на тях дължа стандарта си на живот, образованието си, възпитанието си, това, което са ми оставили като наследство, за да не бъда зависима от някой мъж. Но родителите дават на децата си образование и имоти безусловно, докато мъжът ... хмм.. все има някакви условия спрямо жената.

Според твоята логика щом златотърсачката си заслужава троленето, то и ние "обикновените" трябва също да тъпим троленето на някакви мъже, които само мрънкат как "Жените все за пари мислят" , "Аз плащам сметките, тя само едно копче на пералнята натиска" , да не ти вадя повече примери... Ти си отдавна в този форум и сигурно си се начела на мрънкащи мъже, според които жените били много изискващи.

Просто златотърсачките наистина искат много , но всеки има право на това. И не е като да не полагат усилия за външния си вид , да си правят най-различни интервенции по тялото, да се бутат да се снимат по разни списания, да си лягат с разни мъже на възрастта баща им , за да си получат накрая заветните почивки, скъпи коли , пък да вземат да родят , пък после и да се занимават с нещо, което мъжът им е "купил" .

# 1 392
Няма условия- условието е да не воюваш с него, да има лоялност, да строите общ живот, а не всеки да дърпа чергата към себе си. При такива условия няма да имам абс. никакви скрупули, ако някой ден мъжът ми помага за моята кариера.

# 1 393
  • град-държава
+1 към мнението на Сирен.
Нямам представа за какви условия става въпрос. Нито съм домакиня, нито изглеждам като Златка, нито мъжът ми има подобния изисквания.

# 1 394
 Laughing Хайде сега, при неравностойни връзки, винаги има едно неписано правило, че по-зависимият се нагажда към този, който печели в пъти повече. Изключенията са само да потвърдят правилото.
Ако партньорите се развиват горе долу успоредно, печелят горе долу еднакво - тогава може да се говори за "градене на общ дом" .

Въпреки, че ако жената има 3-4 деца и с кеф е домакиня, грижи се за семейството, занимава се с децата, бих казала че нейния товар е по-голям от товара на мъжа, който само ходи на работа. Но не на всяка жена й харесва това зависимо положение. На мен не ми харесва.

Не ми харесва и зависимото положение на една златотърсачка. Кой знае как бих треперила мъжът да не направи бебе на друга , да не ме смени с по-млада моделка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт