Друго ми е странно. Много жени се дразнят от златотърсачки, а самите те са си точно такива, ама без "лъскавата" визия. Няма значение дали мъжът ти изкарва само 2,3,5 или 10 пъти повече. Нали той ти осигурява почивките , покрива , образованието на децата и прочие... Никаква романтика няма в това, а обикновено жената върши слугинската работа вкъщи, за да може мъжът да се развива спокойно в кариерата си... Ами не мерси за такъв "прекрасен" живот

Освен това аз на млади години се обвързах с мъж на моите години горе долу. Не сме изкарвали кой знае какви суми.
За мен е признак на ниска самооценка и комплекси да се обвържа с по-дърт и по-заможен, защото не искам да се трудя да се развивам и да си покачвам сама доходите ...

Там е въпросът. Обвързваш търсенето на партньор с пари, тоест и при теб любовта е функция на парите - просто в обратната посока на тази на златотърсачките - не ти е разрешено да се събираш с някой, който вади повече.
ЗабравИ златотърсачките, забрави домакините и жертващите се за кариерата на мъжа си. Дай да обсъдим нещо по-интересно, а именно сивата зона, която забравяш - двойки, в които и двамата работят, но просто поради различия на сферата имат различни доходи. Там става мътна и кървава.
Или програмисти да вземем. Не всички взимат луди пари, противно на това, което си мислят повечето. В тази професия можеш да растеш като луд и заплащането варира доста според възможностите. Приятели са ми споделяли, че са започвали на 1500 лв заплата, примерно. Ок, ако ти в този момент от развитието си срещнеш някого, който е с 4-5 годинки опит, съответно е успял да придобие повечко умения и взима с 2-3 бона отгоре? (Моля, мацките с мъжове програмисти, да не ми скачат да обясняват, че с толкова опит би взимал даже повече пари, принципът е важен, не подробностите
)Какво правим в тези ситуации, питам? Или ако си тръгнала да сменяш поприща? Забраняваш си да се влюбиш в този човек, спираш комуникация, за да ти е по-лесно? Нямаш половинка за следващите 2-3 години, докато натрупаш опит и получаваш повечко пари? Сменяш поприще и моментално захващаш да правиш нещо високоперспективно, за да се изравните финансово?
А ако си на повечко години от 19-20, вече имаш професия и срещаш някого някъде, невинаги в собствения ти кръг, от дума на дума разбираш какво работи и в повечето случаи имаш някаква приблизителна представа за диапазона на заплащането в тази професия. Осъзнаваш, че е 2-3 пъти повече от твоето, какво правиш?