Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 6

• 41 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Аз също знам, че не е подходящо за бременна краката в топла вода

# 616
Оооо гореща вода със сигурност - не, но топла, колкото да подействат изпаренията на морската сол, мисля, че няма проблем. Все пак нали се и къпем, дори вана с близка до телесната t може. Peace

# 617
Аз днес лежа. Имам от няколко дни кофти болки в дясно и в ляво около яйчниците и около влагалището. Чудя се дали не понеделник да не отида на на преглед, че моя иначе е чак на 19ти. Вече си мисля, че аз съм бременната с най-много болежки Cry

Ако и така да е, много скоро ше те минем!
Мен също ме наболява отляво нещо, бих казала яйчник ли, що ли.... Отделно и подуване на краката, и това, което най ме притеснява - болките в гърба. Имам чувството, че може дотам да стане страшно, че да искам да вадят и бебето по-рано... Просто имам проблем отпреди, за който пиех обезболяващи, но едва ли ще мога да ги пия сега...

Чувството на корем, който ще се пръсне и това, че не мога почти нищо да ям без да ми стане тягостно.... Също е доста неприятно...

# 618
Според мен топло било то вана или разходка на слънце не е добре за бебето  Hug

# 619
Аз до колкото знам доста по-зле за бебето е залежаване вкъщи Thinking С две ръце съм за повече разходки и движение, освен в случаите, когато е забранено от следящия бременността лекар.

Иначе и аз тръгнах да се разболявам наскоро, пръсках един ден Тантум Верде в гърлото, тези капки Стеримар, дето са всъщност морска вода и 2 дни на лимони, портокали, грейпфрут и вода. Докато стигна до лекаря ми мина.

Относно водата и ваничките за крака - ето няколко статии - стига температурата на водата да не е много по-висока от телесната (а ако е гореща - за не повече от 10 минути) е абсолютно безвредно Simple Smile Да не говорим, че ваничка за крака за 5 минути и с вряла вода да е, надали може да повиши цялата телесна температура до 39 градуса.

https://www.babycenter.com/404_is-it-true-that-pregnant-women-shouldnt-take-baths_10323724.bc

https://www.fitpregnancy.com/gear/maternity-fashion/bathing-bliss

http://www.madeformums.com/pregnancy/is-it-safe-to-have-hot-baths-in-pregnancy/29414.html

# 620
  • София
Мина ФМ всичко е ок.Бебето е 520 гр. вече органи ,глупости всичко в норма засега.
СЕга ми е бръмнала главата с ремонт и избор на уреди.ПО ужасно нещо няма.

# 621
Аз още в началото, студено беше, съм си правила гореща вана на краката. Къпех се и с топла вода, сега продължавам, ако съм се намръзнала, това е единственият начин да се стопля, някой път и чаят не помага. После разбрах, че не е хубаво за бременни и започнах да внимавам повече, но и преди не съм се киснела много дълго де. Иначе за разходките на слънце - аз обожавам слънцето и се възползвам максимално от него. Сега се съобразявам, естествено, още повече, че няколко пъти ми прилошава ей така,, не от слънце, не от топло, не знам и аз от какво, но внимавам. Все пак слънцето си остава и най-добрият източник на вит. Д  Peace

# 622
  • Варна
Аз да попитам- как успявате да спите настрани? На която и страна да се обърна, започва едно дърпане, опъване все едно ще се излее корема

# 623
На ляво ми е най-удобно. Може би си внушавам, но като лежа по гръб имам контракции.

# 624
  • София
На ляво през няколкото часа , в които спя де. Laughing

# 625
  • Варна
Изобщо не мога настрани, опъва ми нещо вътре в корема, дискомфортно е. Подпирате ли се с възглавничка?

# 626
По-скоро си правя крепост от възглавници 😁 И аз не мога настрани, а нещо не им хванах цаката на тези възглавници за бременни и сега спя с 5 възглавници.. Не намирам друго спасение Sad

# 627
Настрани ми по-удобно, макар че и сега ме е страх че може да смачкам бебчето. Ако случайно се обърна по гръб, бебчо ме подритва няколко пъти и намествам пак настрани.
Относно слънцето-четох, че било хубаво да се събира витамин Д, било добре после за кърменето. Не знам колко е вярно. Но два пъти вече съм ходила на плаж от 9 до 11 часа, да се попечем с бебчо.
Някоя мама пила ли е тот'хема и какви странично ефекти има? Предписаха ми го и една седмица пия ампули. Но виждам че ми потъмняват зъбите и започвам да се притеснявам. На някой случвало ли му се е?

# 628
Вчера цял ден лежах и нямах сили за нищо.Пих чайове с лимон и мед и вирусът май излиза,защото се събудих цялата изпотена.От тия болежки пак взех да слабея,но днес като че ли съм по-добре като изключим болките в гърлото и мускулите,поне температурата спадна.Утре трябва да ходя за болничния и ако пак тръгна да вдигам температура незнам как ще изляза. Confused
За слънцето знам че е полезно,но не и в най-големите жеги,когато има опасност от прегряване и топлинен удар.Сутрин или надвечер според мен няма да навреди една малка разходка на слънчице. Simple Smile

# 629
Аз спя настрани  - на ляво и на дясно, но преобладаващо надясно, по принцип натам ми е любимата страна. Сутрин като ме заболи много кръста се обръщам на гръб и все още не ми тежи, макар че не е желателно, заради притискането на вена кава. С първата бременност ми беше изключително тежко да спя, имах болки от разтягането, слагах си възглавници между краката, изтръпваха ми бедрата. А сега освен ръцете, които ми изтръпват цяла нощ, други оплаквания нямам. Не знам дали има връзка с това, че е втора бременност и може би каквото има да се разтяга още първия път се е разтегнало newsm78

Общи условия

Активация на акаунт