Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 6

• 41 621
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Всички, които коментирате TSH и др. хормони на шитовидната жлеза сте с проблеми от преди бременността или сега, по време на нея, са възникнали?

# 571
И на мен не ми го пуснаха към предните изследвания. Аз си взх направление от личната ( на моя глава) и си го изследвах.Сега пак си го пуснах и си го платих.

# 572
Чак пък да уврежда бебето...моля ви, недейте да плашите бременните в темата! ТСХ извън границите може да доведе до аборт, това е големият риск при това заболяване на щитовидната.
Аз съм с Хашимото от ранен пубертет, а от 10 години съм на Еутирокс.
Последно си изследвах ТСХ Март месец и съм на 125 гами. Сега ще си го пускам идната седмица и ще видим колко е. Беше 0,6 последно.

# 573
И аз съм с Хашимото, от моя ендокринолог знам, че при бременност TSH трябва да се поддържа между 1 и 2. Под и над тези стойности не е добре и трябва да се коригира с хапчетата. А особено в първите месеци на бременността нужда се увеличава с 50%, знам, че след 20г.с. бебето започва само да си произвежда нужните хормони и след тази седмица TSH може да се следи на 2 месеца. Важно е да се следи и ако се наложи да се коригира дозата  Peace
Без да обиждам някого....това са пълни глупости!!!за пореден път се убеждавам,че в този форум нещата винаги трябва да са ШОК И УЖАС! Моята ендокриноложка пък смята,че няма никакъв проблем ТСХ са е от 0.35 до 5.00...това са и референтните стойности...А да се държи тсх, в строги граници, не ми го е казвал никой , а съм ходила и на др доктори! Съжалявам ,че попитах...сега разбирам защо от 3тия месец спрях да ви чета!Просто самата цел на тоя форум е нещо съвсем различно от споделяне!Желая ви щастие и повече позитивни мисли,защото имате нужда

# 574
Тази година ТСХ не съм изследвала и се чудя дали е нужно при положение,че досега винаги ми е било в граници 1-1,7.Нямала съм проблеми със ЩЖ.А и все пак при една бременност много неща се променят и сега може стойностите ми да са съвсем други.

# 575
Всички, които коментирате TSH и др. хормони на шитовидната жлеза сте с проблеми от преди бременността или сега, по време на нея, са възникнали?
Аз преди това не съм се изследвала и няма как да знам.

aneeta, малко крайно изказване, при положение, че всички коментари са положителни, само един е отрицателен. Пък и мисля, че всички сме големи хора и няма как да се доверим толкова лесно на изказване във форум за каквото и да било, особенно за толкова важно нещо като хормони. Да, откриха ми проблем, но да ти кажа нито коментирам с какво някой трябва да се лекува, нито нищо. Просто споделям какво е при мен и със сигурност няма да позволя на нещо като 2-3 хапчета на ден да ми повлияят негативно и да мисля, че е дошъл края на света. Всичко хубаво и на теб и само положителни емоции Simple Smile

# 576
Аз съм с Хашимото от 10г, единственото, което исках е да бъда полезна на тези, които питат за това. Значи, хем питате, хем после плюете по тези, които са споделили информацията, които имат. Не съм задължавала абсолютно никой с това, което написах. Нещата, които знам и споделих за Хашимото и по специално за TSH не съм си ги изсмукала от пръстите. През годините съм правила много консултации с най-добрите ендокринолози в София и Пловдив, всички многократно ми повтаряха, че за млада здрава жена (също така и при опити за забременяване) TSH трябва да бъде между 1 и 2. При бременните, когато е под 1 носи риск от аборт, а когато е над 2 (дълго време без да се коригира) носи риск от увреждане на плода. Никой не казва, че ще се случи задължително, а че НОСИ РИСК и затова е важно да се следи. Тези референтни стойности от лабораториите са ОК, да, ако си жена на 50. Нямам никакво намерение да влизам в излишни спорове и не задължавам никой по никакъв начин с написаното по-горе. Нито пък искам да плаша някой, нали за това е форума за да споделяме мнения, опит, информация или аз нещо бъркам?!?! Има достатъчно много статии в интернет достатъчно интелигентни сте, четете.
Аneeta специално заради твоето супер злобно и негативно изказване, аз също спирам да пиша в този форум. И след като не си готова да чуеш чужди мнения защо тогава задаваш въпроси?! ooooh!

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 10:21 от _Neytiri_

# 577
Доста истеричен стана тонът в темата от нищото. Rolling Eyes

Purplee, ти за пръв път през бременността ли изследва хормоните на щитовидната? Аз никога не съм - нито преди да забремнея, нито по време на първата бременност. И сега не съм, поне не още. Предполагам, защото никога не съм имала оплакване, заради което да ме насочат. Може и аз на своя глава да хвана да ги пусна или ще помоля другия път на ЖК.

Днес отидох на ЖК. Оказа се, че моята лекарка е в четвъртък, а не в петък. Блондинска работа, за 5 месеца не научих кои дни е точно. Прегледаха ме де, не ме върнаха, но след 10 дни пак трябва да ходя заради изтичащия ми болничен. Имали вече промени в регламента и трябвало да ми пускат амбулаторен лист.

# 578
Абсолютно не виждам причина да спира някой да пише в темата  Rolling Eyes
Колкото хора, толкова мнения. И всеки сам преценя да вярва ли на лекаря си или да търси второ мнение, но след всичко прочетено от мен за ТСХ съм съгласна с написаното от Neytiri.

# 579
Попитах и в друга тема, ще попитам и в тази.  Mr. Green Някой да знае къде в София се правят масажи на бременни?  Мисля, че няма да ми е излишно веднъж на две седмици поне.  Simple Smile

# 580
Анета, ти спря да пишеш, понеже все на скандал те избива. Ако така се държиш и у вас - горкото ти семейство. Всеки има право да се изкаже, а като не ти харесва, плодължавай да не пишеш. Не е голяма загуба.

# 581
Попи,на мен всеки път ми пускат амбулаторен лист,но си седи при тях.

# 582
Жана, права си няма причина да се спира да се пише в темата. Извинявам се, ако съм засегнала някой, не е било умишлено, просто споделям инф.  Peace
Elissa, Понеже постоянно карам мъжа ми да ми прави масажи, последния път той ми  каза само да си намеря къде правят такива за бременни в Пловдив и щял да ме праща  Laughing 

# 583
wild poppy, за първи път сега, понеже при първите изследвания ми беше завижено ТСХ и ми пуснаха ТАТ и МАТ. И аз не съм имала никакви оплаквания нито симптомите, с които се характеризира Хашимото. Така че никога не съм предполагала, че може да има проблем. Но наистина не му обръщам кой знае какво внимание, искам да съм максимално спокойна Simple Smile 

И наистина до сега в тази тема не се е случвало да има такъв спор и такова заяждане Simple Smile

# 584
  • София
Момичета, няма смисъл от негативизъм и напатки, още повече от спиране на писане. 

bouquet

Аз да питам дали има други мами с предна плацента, би трябвало това  да забавя усещането от бебето, пък четох, че не е точно така и се усещат движенията рано рано. Аз не мога още да определя ясни ритници и се замислих. Аз съм и в най-малка седмица от вас защото термина ми е 30.10 но все пак да питам .
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт