Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 6

• 41 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, няма смисъл от негативизъм и напатки, още повече от спиране на писане. 

bouquet

Аз да питам дали има други мами с предна плацента, би трябвало това  да забавя усещането от бебето, пък четох, че не е точно така и се усещат движенията рано рано. Аз не мога още да определя ясни ритници и се замислих. Аз съм и в най-малка седмица от вас защото термина ми е 30.10 но все пак да питам .
 Thinking

Мила, аз съм на 29.10 и съм с предна плацента. АГ ми каза в 17г.с., че още ми е рано да го усетя, точно заради това. Преди няколко дни мисля че го усетих и писах тук, а тази сутрин със сигурност го усетих, но все още не е много ясно отчетливо. Споко скоро ще е по-отчетливо, не го мисли Simple Smile

# 586
  • София
Така е, от 0.35- 5.00 са стойностите на TSH, но при бременност референтните стойности са други. И не само за TSH, ами и за много други неща. Моето TSH го поддържам около 0.1 и ми се струва адски ниско, Дори се притеснявам, но док каза, че е добре. Някой друг с такова ниско TSH има ли и какво са му казали?
Елинор, аз съм с предна плацента и определено мога да кажа, че по-късно започнах да усещам бебо (20 г.с.), в сравнение с повечето момичета тук. Дори и в момента (22 г.с.), си го усещам просто като леко побутване, а момичетата казват, че разграничават ръчичка от краченце, от завъртане... знам ли, но не съм и слаба, май и това има значение.

# 587
Определено се различава ръчичка от краченце. Едното лекичко побутва, другото като се случи на място, където е по-опъната кожата - например ниско долу, и подскачам с ритника. Mr. Green

# 588
Моето много заякна последните седмици. Вече си го усещам и като съм си подпряла ръката на корема. А на моменти усещам такова трептене все едно си е опряло сърцето на тумбака ми. Толкова силни трептения.

# 589
  • Варна
Здравейте, момичета. Нова съм тук с термин 26 октомври. Искам да ви попитам за едно състояние, което забелязвам в себе си- като повървя или стоя права и ми става твърд корема ( над пъпа го усещам втърдяването) и започва да ми тежи. Веднага като легна и си е мекичък. Това контракции ли са? Не усещам стягане и отпускане, просто е твърд в изправено положение

# 590
Аз съм с предна плацента, но го усещам от деня, в който влязох в 16 г.с.. Сега съм 21 г.с. Бебчето става все по-активно и ритниците или каквото е там все по - силни. Не знам на какво се дължи това, че с предна плацента го усетих от рано, дали на тънка коремна стена.. Дали пък лекарите не са видели къде е плацентата... но съм сигурна, че е бебенцето, защото отлично си познавам тялото и това определно е удар я с глава, я с ръка, крак или лупинг. И няма начин да е самовнушение, защото въобще не съм се и надявала, че ще го усетя толкова рано, особено пък с предна плацента...

# 591
Ангела, възможно е да са контракции по описанието. При моите коремът ми се втвърдява частично, приблизително с размера на топка за тенис. С предната бременност ми се стягаше обикновено някоя половина. Но някой път и целият е по-твърд без да имам контракция. Стягането при контракция се усеща и без допир.

# 592
Аз като получа контракция,коремът ме стяга и се събира на топка.Това се получава винаги в долната част на корема или около пъпа-до там до където ми е стигнала матката.В такъв момент не мога да си пипна корема и заставам като паметник на културата докато ме отпусне.И другото,което е че се появява едно напрежение в пикочния мехур дори той да е празен.За няколко секунди зверски започва да ми се пишка.После минава.

# 593
Момичета, няма смисъл от негативизъм и напатки, още повече от спиране на писане. 

bouquet

Аз да питам дали има други мами с предна плацента, би трябвало това  да забавя усещането от бебето, пък четох, че не е точно така и се усещат движенията рано рано. Аз не мога още да определя ясни ритници и се замислих. Аз съм и в най-малка седмица от вас защото термина ми е 30.10 но все пак да питам .
 Thinking

Моята е предна ,но усетих бебето още в 16 седмица,а сега го усещам наистина не много отчетливо но достатъчно силно.Докато ме гледат на ехото то винаги е много активно ,а аз не го усещам.Лекарка та ми каза,че зависи и от самото положение  на бебето.

# 594
  • Варна
Steffie, wild poppy, благодаря ви за коментарите. Стягане на топка не усещам, нито е в областта на матката, а по скоро в областта на стомаха който стои твърд в изправено положение и опъва и тежи надолу. Пия си магнезий по принцип по предписание на лекаря, но много се боя от контракции и скъсяване на шийката

# 595
Само ще напиша ,какво стана днес при лекаря за тсх, защото може за някой да е полезно!
Увеличението било от бременността и било напълно нормално за този период!Каза просто да си увелича еутирокс от 25 на 50 мг и да не се притеснявам повече!
  За момичетата, които не са си пускали изследвания за ТСХ искм да кажа, че аз по -принцип си имам проблеми от около 7 години. И ако нямат никакви оплаквания,няма смисъл да се тревожат. При мен има изразени симптоми- отпадналост, умора, мн ниско кръвно, сърцебиене , виене на свят,  обилно потене, задушаване в областта на шия та и увеличение на теглото! Така, че бъдете спокойни , не се появява незабелязано и лекарите го разбират това състояние!при мен се получи преди години от мн силен стрес и от тогава съм на хормони

# 596
И аз да се изкажа за ТСХ, като никога нямала проблем с ТСХ и не приемала медикаменти за него!  Януари забременях с 2, февруари вече беше 4.3. Моя доктор ми каза че е опасно заради интелектуално изоставане на плода и заради аборт и ме прати на ендокринолог. Той каза, че е много зле 4.3 и ме сложи на Л-тироксин, който в продължение на 3 месеца увеличава като доза, защото ТСХ все стои над 2 и не пада.

Мисълта ми е, че АЗ НИКОГА не съм имала проблем с ТСХ, защото съм го изследвала и преди и въпреки това по време на бремеността ми се качи. Казах на всички мои другарки да си го пуснат и въпреки, че получавам  "Е, ми то моето си е добре" като критика едва ли не или че прекалено се вманиачавам, аз съм длъжна да кажа, пък всеки сам си преценява. Две от три си го пуснаха и им беше ОК, така че това не е валидно за всеки, разбира се.

Но ето, при мен така беше.  Peace

# 597
Явно, колкото доктори толкова и мнения! Моето не мог да го държа в строги рамки...варира от 2 до 5...нз от какво зависи!но когато не ми стигат хормоните, определено не се чувствам добре

# 598
Аз не знам как си на 50мг, аз съм на 87мг при все, че никога не съм имала проблем и пак едвам, едвам спада. Rolling Eyes Ендото не спря да го качва, въпреки че видя, че ми влияе, но много бавно.

# 599
Когато забременях, някъде в 8 г.с. се изследвах и беше 1,67, но не съм ходила на лекар. Въпросът е, че от предната бременност бях разговаряла с еднокринолози и всички бяха категорични, че при БРЕМЕННОСТ ТСХ трябва да е между 1 и 2. Под 1 пак не е проблем де, но това били идеалните стойности.Не знам какъв е този специалист, който твърди, че при стойност на ТСХ 5 при бременност всичко е цветя и рози. Да, принципно е Божа работа всичко с бременността, но за мен такова изказване не е много професионално. 

Общи условия

Активация на акаунт