Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 511
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Аз също съм го чувала това и знам също така, че някои момичета пият цинк преди това, което помагало при забременяване с момче. Не знам колко е вярно, но просто съм го чувала Simple Smile

# 151
Дели една  Hugза теб ,винаги си толкова отзивчивa и информирaнa.
То и в ежедневието се доказва-ние жените сме по-жилави и по-адаптивни. Моят мъж иска този път момче, но аз си мисля, че ще е момиче, щом оцеля досега:-).О, вече съм смъкнaлa 6 кг, представете си колко ми е лошо, но аз определено имам нужда от отслaбвaне. Стискaм палци за всички момичета в темата.

# 152
  • София
Рени, благодаря  Hug

# 153
Момичета, прави ли се задължително контролен преглед на следващия МЦ след аборта /спонтанен, не с кюретаж/? Ако се прави не е по време на МЦ, нали?
И още нещо се чудя. Ще питам и док, но може прегледа ми да не е тези дни. Мога ли според вас да ходя на басейн? Аборта беше на 14.05. и сега съм в първи МЦ след него. Искам да използвам почивката от 2-3 месеца поне да посъбера малко слънчеви лъчи и естествен витамин Д, че съм бяла като мляко, а витамин Д ми е на критично ниска стойност.

# 154
  • София
Боби, не ти препоръчвам още да ходиш на басейн. Поне 2 цикъла да минат и тогава

# 155
Момичета то от няколко дни беше ясно,но аз все пак си изчаках закъснението и днес се видяха  EFP дори леко ме притеснява това,че чертичката е почти толкова ярка колкото и контролната,а и тази уреаплазма ми е постоянно в главата.Въобще немога да се зарадвам както би трябвало,просто всичко започва от начало,надявам се този път с по различен край Praynig

# 156
  • София

narcissus , всичко ще е наред  Hug  Там не можеш ли да се консултираш с лекар и да кажеш, че си имала такава инфекция, пила си антибиотик, но не знаеш дали е излекувано. Мисля, че при наличие на конкретен проблем все ще ти обърнат внимание  newsm78

Boby_pl, аз не бих отишла на басейн. Иначе на преглед е хубаво да се отиде още седмица след кюртажа(да се види с ехограф дали всичко е изчистено, матката се е свила), пък след това по избор.
Аз отидох на лекар на 3ия цикъл, защото тогава вече си бях пуснала разни изследвания и да ги коментираме. А преди това ме прегледаха някъде на 3-4 ден след кюртажа.

# 157
Дези
Това смятам да направя даже малко ще драматизирам  smile3511 да се надявам да подейства.Лошото е,че тук първият преглед се прави между 12-14г.с дотогава никой не ти обръща внимание,само ти взимат кръв за излседване  Sad

# 158
Благодаря ви Nandin, Дези.  Hug
Явно ще плацикам само краката до колене. Crazy Аз бях на преглед в деня след аборта /нямах кюретаж, не можах да го дочакам/. Още тогава доктора ми каза, че съм се изчистила отвсякъде. Пих и хапчета за всеки случай за доизчистване. Сега в сряда съм на преглед, странно ми е че ме викат по време не цикъл.

# 159
  • На север
Здравейте, момичета, не съм влизала от доста време и съм изтрила името на групата за изследванията за това моля ако някоя може да ми припомни за колко време излизаха изследванита за тромбофилия в Майчин дом? Трябват ми ориентировачно колко дена понеже ще идвам другата седмица до София. Също така трябва ли да имам час за гинеколог там или не е нужно? Ако има проблем кой ще ми разчете резултатите? Бях чела, че гнетици се занимават с това, а не гинеколози, а аз съм от Бургас и до колкото знам нямаме гинетици там. Пълна каша ми е и искам да си създам някакъв план. Мисля да пусна тези изследвания :
ПКК, витам Д, витам Б12, Б9
Урокултура
Тромбофилии: Фактор V Leiden, Prothrombin, PAI, ACE и F13
Имуннологични:  Антифосфолипидни антитела IgM & IgG , Анти бета 2 гликопротеин IgM & IgG, Антикардиолипинови антитела IgM  & IgG, Total NK cells (CD3-CD16+56+) - %     
Микоплазма, уреаплазма (за хламидия съм правила)

# 160
  • София
В МД просто отиваш в лабораторията, изчакваш да ти дадат една бланка за попълване(като се влезе в ляво дават бланките, в дясно е манипулационната).Боцкат те и готово. Не е нужен час. Излизат за 10 дни, като можеш да заявиш да ти ги пратят по имейл, както и на живо да си ги вземеш. При взимане или след получаване по имейл, можеш да отиде на безплатна консултация с генетик там. Пак в същото помещение, но в средната врата.  Пак не е нужен час, но може да почаках. Не казват кой знае какво, за моята мутация 4г/5г не се проявявала, аз въпреки това бия фраксипарин.Тази за фолиева киселина и Б12, въобще и не ми говори, аз си проучих след това.
Тези изследвания къде освен генетичната в МД ще пускаш?

# 161
  • София
Woman in red,

За тромбофилиите трябва да пуснеш и MTHFR - има две разновидности 677C>T и 1298A>C.
В Майчин дом разширения пакет включва 4 фактора: Фактор V Leiden, Фактор ІІ Prothrombin, PAI-1, MTHFR 677C>T. Ако искаш да пуснеш допълнително ACE и F13 и MTHFR 1298A>C трябва да отидеш в Геника.
Аз бих ти препоръчала да пуснеш първо четирите фактора в Майчин дом, и после - ако е необходимо - останалите 2 в Геника. Майчин дом приемат проби и по куриер - виж изискванията в сайта на НГЛ.

За имунологичните - препоръчвам да изчакаш резултатите от тромбофилията. След това можеш да отидеш на имунолог и да пуснеш имунологични - каквито те посъветва той.

Витамините Б9 и Б12 (и подхода към тях при недостиг) също зависят от тромбофилиите - от резултатите от MTHFR. Вит Д можеш да изследваш в какъвто и да е момент.

Ако искаш да направиш всичко наведнъж, помисли за вариант в който да пуснеш изследвания в Майчин дом с куриер, и после да дойдеш, да се консултираш с генетик (напр. в Майчин дом), да отидеш на имунолог (напр. в Малинов) и да пуснеш останалите изследвания. Така логистично ми се струва най-вероятно да ти се получи.

Успех  Hug

Здравейте, момичета, не съм влизала от доста време и съм изтрила името на групата за изследванията за това моля ако някоя може да ми припомни за колко време излизаха изследванита за тромбофилия в Майчин дом? Трябват ми ориентировачно колко дена понеже ще идвам другата седмица до София. Също така трябва ли да имам час за гинеколог там или не е нужно? Ако има проблем кой ще ми разчете резултатите? Бях чела, че гнетици се занимават с това, а не гинеколози, а аз съм от Бургас и до колкото знам нямаме гинетици там. Пълна каша ми е и искам да си създам някакъв план. Мисля да пусна тези изследвания :
ПКК, витам Д, витам Б12, Б9
Урокултура
Тромбофилии: Фактор V Leiden, Prothrombin, PAI, ACE и F13
Имуннологични:  Антифосфолипидни антитела IgM & IgG , Анти бета 2 гликопротеин IgM & IgG, Антикардиолипинови антитела IgM  & IgG, Total NK cells (CD3-CD16+56+) - %    
Микоплазма, уреаплазма (за хламидия съм правила)

Боби,
и аз не препоръчвам басейн в близко време. Изчакай няколко месеца, да се възстановиш хубаво.
Относно почерняването имай предвид че мазилата против слънце блокират и приема на вит. Д Simple Smile
 Hug

Нарцис,
Честити две черти!
Настоявай да ти направят изследване. Ако не ти влиза в осигуровката/застраховката, със сигурност можеш да го направиш на частен прием!

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 18:12 от delisardeli

# 162
Честити две чертички Нарцис. Дано темата се пълни с бъдещи мами. Аз да попитaм, за басейн е ясно, че не бих влязлa, но какво е мнението ви за морето? И Сигридов и АГ-то ми казахa да се къпят, но мен ме е страх. Все пак съм в 11 +няколко дни г.с. Дали няма да навредя на бебо?Иска ми се да се къпят, все пак седем дена са това, но ако нещо после стане, няма да си го простя, но пък докторите щом смятат, че няма проблрми. Ох, незнaм, вие как бихте постъпили?

# 163
  • На север
Ох съвсем се обърках. Много сложно ми се стори всичко. Аз ще съм в София само за 4 дена и няма как да чакам там излследванията. Ако пък ги пусна в Бургас това може да стане в сряда най-рано като се прибера в Бг а в понеделник съм в София т.е. няма да са излязли резултатите докато съм в София. Направо не знам вече какво и къде да пускам. Мислех си да си пусна изследванията в Майчин дом и да отида на гинеколог на другия ден за уреплазма и микоплазма. Като ми излязат резултатите ще съм в Бургас и ако може да се консултирам или в Бургас с лекар или по телефона в София с генетик. Дали е възможно? Понеже нямам възможност пак да ходя до София. Имам много ограничено време и много неща за вършене. По това, което разбрах в Геника е най-добре, но знам че там цените са по-скъпи. За тромбофилиите разширения пакет в Генетика ли е най-добре? Нямам възможост по-късно да пускам пак. В Бг съм за 2 седмици, а в София само за 4 дена.  newsm78

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 23:22 от Woman in red

# 164
  • София
Разширения пакет в МД е добра основа. После пускаш допълнителни в Геника. Няма смисъл от пълния там, освен ако не са ти излишни 320лв Grinning

Общи условия

Активация на акаунт