Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 520
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,включвам се за да вдъхна малко кураж.Бях в предните теми,но с друго име.Имам една извънмяточна бременност и едно кухо яйце.Направих всички изследвания,които и вие обсъждате.Единствено се оказа ,че не усвоявам фолиевата киселина.Общо близо 2 години сълзи и тревоги.А вече имам моето момиче,което е почти на  месец.Цялата бременност треперех....страхувах се.Все мислех,че нещо ще се случи....че не мърда....втълпявах си,че ме боли...че придърпва....съответно пиех лекарства за задържане.Беше страшно наистина.Но след всички тревоги,страхове и прегледи по два пъти в седмицата(пусти страх)...имам моето слънце.Знам колко тъмно е всичко,колко е трудно да повярваш,когато си загубил.Как се загубваш между изследвания,доктори и часове за тях.Знам,че се превръщаме от неволя в лекари.Адски трудно е ,но е излишно да казвам,че си струва.Пожелавам ви сили.....вяра знам,че имате.Прегръщам ви....най-тъмно е преди изгрева.....Успех!!!!!

# 166
Благодаря ви на всички  bouquet пожелавам на всички настоящи и бъдещи мамита успех и не спирайте да вярвате в доброто.
Постът на renidimovaме накара да се замисля над това тъй като до сега не ми беше минавало през ум,на мен също ми предстои почивка август месец и ще ми е интересно да прочета повече мнения по въпроса,странното е,че изключи категорично басейна newsm78,аз самата работя във такъв и ежедневно виждам майки в различни етапи на бременноста да идват с децата си.
Искам само да ви задам още един въпрос на който в интернет намерих много противоречиви мнения,ще навреди ли по някакъв начин приемането на аспирин 75mg.

# 167
  • София
Аспирин протект или ацетизал Кардио се приема само ако ти е изписан от лекар. Аз имам назначен заради тромбофилията.

За басейн/море проблем са потенциални инфекции + факта че след кюртаж шийката на матката може още не се е свила.

Цветно цвете, благодаря за хубавата история. Да расте умна и здрава малката принцеса и само да ви радва!  Hug
Да те включа ли в списъка с мами в следващата тема?

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 14:21 от delisardeli

# 168
narcissus,честити две чертички Hug Hug Hug  Желая ти лека и безпроблемна бременност до финал!

Аз не бих се къпала нито в море,още повече в басейн,ако съм бременна  Peace С първата си Б с ММ ходихме на море ,когато бях в 7ми месец,но не съм влизала във водата.За басейн-изключено! Sick  Аз лично се притеснявам от разни,гъбички,цистити, ешерихии и др . не дай Боже и гинекологични инфекции.За басейните специални от хигиенна гледна точка имам големи  предубеждения Rolling Eyes  Толкова много хора в толкова малък обем вода...... Mr. Green  Морето ми се струва по-безопасно,но всеки сам си решава Peace

Аспирин протект и аз съм приемала,но изписан от АГ.

# 169
Аз живея на вечно лято и дори когато не съм бременна, пак не влизам. Просто ми изглежда много мръсно и океана, а да не говоря за басейна, който е претъпкан с химикали...

# 170
  • София
Аз не обичам да ходя на плаж, полепва ми пясъка, потя се. Доста ми е неприятно. Като дете обичах във водата, но сега нямам желание да влизам.
Не бих влязла след кюртаж или бременна, тогава организмът е уязвим.
Иначе в басейн ми по-приятно, но и там няма да влизам до дупе това лято.
Като отида на морето, обикновено веднага настивам, получавам отит, активират ми се разни дерматити, алергии. Не съм красива картинка  Laughing  Ходя, защото мъжът ми много обича, аз седя на сянка и заради детето се жертвам да изпълзя от нея. Но и той не се показва като фен, вече две години. Тази година се надявам да се радва.
Иначе си имам гъбички, странно не съм ги усетила. От тази вечер ще слагам глобули. Толкова пъти съм имала гъбички, че явно вече сме в симбиоза и не ги усещам  hahaha

# 171
Извинявам се за глупавия въпрос, но как точно се усещат гъбичките ? Вътрешно или външно ?

# 172
  • София
Започва да се усеща дискомфорт и постепенно се увеличава. Първо боцкане, после сърби, накрая вече не можеш да спиш и да ходиш. Силно течение, бяло на парцали и с миризма-на лук, на риба. Кожата на срамните устните и като цяло вулвата е зачервена, на петна или някак странно лъщяща. Моята, въпреки силното течение, изсъхваше и при някои движения ми се сцепваше и получавах рани.
Гадна работа е, усеща се и без лечение не минава.

# 173
Тоест няма как да не забележа ако случайно имам, че вчера имах лек дискомфорт като протъркано, което ми пареше докато пишкам, но днес го няма и се притеснявах да не е такова, но ако беше нямаше да мине толкова бързо.

# 174
  • София
Първите дни може и да се подлъжеш, че е нещо моментно, но после си проличава.
Иначе е възможно чат пат да има някакво бяло течение или протъркване, те минават за два дни. Гъбите не минават  Laughing

# 175
Аз още слагам прогестерон вагинално и имам чувството, че той се бори с течението ми, защото винаги съм имала и колкото и да съм го лекувала, след цикъл винаги се е връщало това леко течение, а сега само лекарство изпада от там.

# 176
  • София
Течението си е нормално и е различно при всяка жена. При някои е по-обилно, при други не толкова. Около овулация ми е много силно и воднисто, мокри ми бельото.

# 177
Ако течението е с по-особен цвят или мирис на риба, по-скоро говорим за трихомони, не за кандида (гъбички).

# 178
  • София
Трихомони не съм имала, сестра ми веднъж хвана. При нея течението беше жълто към зеленикаво.
Много често съм имала гъбички, винаги се усеща миризма ако се забавя с лечението. Не е чак неприятно, но е особено като на лук.

# 179
Гъбичките са "по-добрия вариант". Трихомоните са много коварни и освен глобули трябва и АБ. И пак не се знае дали ще се повлияят ... ужас...

Общи условия

Активация на акаунт