Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 527
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • На север
Като говорим за цикъла след К аз да се оплача, че както ми беше супер точен преди К този месец ми дойде с 10 дена закъснение. Надявам се да е от това, че ходихме на сватбено пътешествие чак в Азия и е заради смяната на климата и времето.  newsm78

# 211
Моят цикъл след  К също много се обърка.Беше по часовник на 28 дни,а сега вече минаха 5 месеца от К и стана по 31-32 дни Crazy И 25 дни е бил,изобщо  пълна анархия.Може и да не е  от К,а от това,че опитваме за бебе 3 ти месец  Thinking , знам  ли  вече.
Дано наистина детелинката да  е на късмет за всички ни Hug
Тонсс, желая ти повече спокойствие

Hug Този път  всичко ще е наред!

# 212
Не знам дали след кюретаж и аборт вкъщи има разлика по отношение на цикъла, но моя дойде точно на 28-ми ден. Обаче беше по-кратък и по-слаб. Това дали е нормално и дали говори, че лигавицата ми е пострадала? На 4-ти ден спря, иначе спира на 5-ти ден.

# 213
  • София
Според мен е нормално след прекъсване на Б да има такива аномалии. Все пак отнема време хормоните да се нормализират и да влезнат в ритъм, матката да се свие и нормализира.
 Hug

# 214
Момичета, пуснах първите изследвания, които реших. Май няма нищо притеснително. Следващите ще са генетични в МД. Моля за коментар, дано успея само да кача снимка Simple Smile
http://snimki.be/view.php?id=120682

# 215
ТСХ-то не е ли малко високо? Но то може би е нормално толкова скоро след А, все пак нали казват че се качва 4 пъти в ранна бременност /аз моето ще изчакам и ще го пусна малко по-нататък/. И Витамин Д може да подсилиш. Малко не са ми ясни референтните стойности. Там където аз го пускам дават референтни при дефицит, оптимално ниво и предозиране, а тук виждам само едни референтни.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 09:58 от Boby_pl

# 216
ТСХ-то не е ли малко високо? Но то може би е нормално толкова скоро след А, все пак нали казват че се качва 4 пъти в ранна бременност /аз моето ще изчакам и ще го пусна малко по-нататък/. И Витамин Д може да подсилиш. Малко не са ми ясни референтните стойности. Там където аз го пускам дават референтни при дефицит, оптимално ниво и предозиране, а тук виждам само едни референтни.
Вит.Д е под нормата, но пък не с много и е лято, та си мислех да не го вземам допэлнително на този етап, но пък и хич не съм запозната, затова и искам от вас мнения. За хормоните... Там пък никаква идея нямам. Просто реших ей така да ги пусна, още не съм чела за тях нищо.

Редакция - позачетох се и за ТСХ.. май наистина е висок. Може и това да е причината за мисед... Ще пусна пак след месец и ще решавам. Да препоръчате репродуктивен ендокринолог?

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 10:26 от D&G

# 217
И витамин Б12 иска малко да се вдигне - от форума знам, че е добре да е поне 400.

# 218
TSH-то за бременност трябва да е до 2.

# 219
  • Варна
D&G , при опити за забременяване ТСХто трябва да е под 2. Не знам колко време е минало от аборта, но е добре хормоните да се пуснат поне 2-3 месеца след това, за да се възстанови напълно организма. Аз лично смятам,че Б12 ти е ниско и би било хубаво да приемаш допълнително. Имай впредвид, че излагането на слънце не ти гарантира достатъчно синтез на витам Д., за да запълниш дефицита.

# 220
  • София
D&G,
Витамин Д трябва да го вдигнеш, оптимално е към 80-100. Пробвай с 3-4 капки Вигантол на ден и контролно изследване след 3-4 седмици. Със слънце няма да стане, доста ти е нисък резултата, а то се повлиява бавно. Слънцезащитните блокират абсорбирането му.
Б12 е в норма, но е близо до долната граница. Изчакай да излезнат резултатите от генетични изследвания за тромбофилия, за да знаеш какво да пиеш за него.
ТСХ е високо, трябва да е под 2 за забременяване. Консултирай се с ендокринолог.
 Hug

# 221
Ето,че и мойто време да изтрещя дойде smile3514.Вчера ходих да си запазя час за личният и ми казаха,че първият свободен час е след месец,и то само за да отидя да за 10 мин. да ме препрати вече да се запиша в болницата.По мои изчисления на базата на посленият ми цикъл съм в 5г.с.това значи,че когато отидя при личният вече ще съм в 9г.с след това ще трябва да чакам минимум още една седмица за да ме извикат за първи път в който само ти задават стандартни въпроси и ти взимат кръв и урина за изследване след това си чакаш поне още седмица за резултатите и ако всичко е в норма ти назначават час за скан в който за първи път ще видиш адже ба какво се случва.И за капак в следствие на последните постове се сещам,че април месец когато си правих изследване на щитовидната тсх ми беше 3.07(ТАТ и МАТ бяха в норма)и сега вече доста е обезкуражих,че този път може и да стане  Cry

п.с.Момичета не знаете колко много ви завиждам,че сте си България!

# 222
На мен тук лекарите ми казаха,че ако е естествено забременяване няма проблем да е над 2ТСХ. Стига да е в норма и всичко друго. При стимулация за инвитро трябва да е ниско. Това ми беше обяснено. Моето беше 2,51-2,74-3,30. Каза,че това е абсолютно окей за бременност. 
Аз да си кажа се радвам,че не съм в бг. Не съм дала една стотинка за изследвания до сега. Като знам в бг как всичко се плаща от приятелки и лошо ми става.
Иначе и тук всичко става много бавно. Чакаш маса време за час и после за резултати пак...Та от тази гледна точка е кофти.И всичко е в работно време.

# 223
Дано да си права и в действителност да е така.Тук също е така и не даваш и стотинка,но пък от друга гледна точка и не се трогват особено от твойте притеснения,естествено има си и частни клиники в който ще ти направят всичко което искаш,но там вече говорим за цифри.

# 224
Нарцис , успокой се Hug Предполагам, че  това чакане е адски  изнервящо, но ако всичко с бебето върви добре, то ще е така и без да те следят толкова  често  Peace
А колкото до ТСХ,с риск да ме линчуват тук , за мен е ОК.След  моите изследвания (беше  2.67 доколкото  помня) звъннах  на  моя близка ендокриноложка ,която  работи  в репродуктивна клиника. Тя каза,че тази стойност  ДО 2.00 важи само за инвитрото   Peace

Общи условия

Активация на акаунт