Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 539
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Стойност на ТСХ до 2 не важи само за инвитро, а за всички. При имплантацията може да скочи 4 пъти, а не трябва да минава 10. По време на бременността по-късно също може да скочи.
Относно лекарите - ако си мислите че здравната осигуровка тук поема нещо от изследванията, които съм правила, жестоко се лъжете. Всичко си го плащам от джоба и ходя в частни клиники.

# 226
  • София
Скача при жени с проблемни щитовидни жлези. При здравите е ок, защото не скача. И аз се чудех преди , щом скача защо не се изследват всички и какво правят тези, на които не им хрумва да си оускат ТСХ. Проблем било само при нас, които имаме хипо-хипер функция или Хашимото.

# 227
На работа съм и  досега нямах възможност да си допиша предния пост.
Ендокриноложката  ми каза,че  при ЗДРАВИ жени ,ако ТСХ е в референтните, Т3 ,Т4 ТАТ ,МАТ също,всичко е ОК . До под 2.00 го свалят принудително  с лекарства,заради инвитрото и като ''презастраховане" за процедурата. Останалото при здрави пациентки е цитирам ''залитане" по цифри.
Никого не искам да засегна, нито искам да налагам мнение,просто споделям разговора си със специалист в тази област  Peace
В действителност нито при първата ми успешна,нито при втората неуспешна Б съм изследвала  ТСХ.Един Господ знае колко е било newsm78 Пуснах  си изследванията след К  за да проверя дали имам проблем  без да зная за него Peace

# 228
estela
Напълно си права и до вчера се държах,просто тука системата им е под всякаква критика.С предишната бременност беше същотото мотаене и накрая при първият преглед със сетрата ми вика защо съм дошла толкова късно Shocked,и това за тсх-то и спокойствието се изпари  Laughing ще видим какво ще ми кажат тук относно това.
Както ММ обича да казва,не можеш да спреш гората да се разлиства,така,че каквото има да става ще стане.
delisardeli
Знам за какво става въпрос и в Бг,все пак съм българка и не съм живяла цял живот в чужбина.Точно и  затова след това обсъждахме с моята приятелка колко хора в Бг ще могат да си позволят да дадат толкова пари за изследвания без да трябва предварително да поспестят или да ги правят поетапно.Тук е същото тъй като не правят нищо без причина само защотото ти искаш,тогава ще трябва да отидеш на частно.В моя случай парите който трябваше да платя тук само за цитонамазка и микробиология в Бг ми стигнаха да направя тези двете+щитовидната(пълен)+тромбофилията(основен) както и преглед и консултация с гинеколог.

# 229
  • София
Нарцис,
Не забравяй че ти изкарваш парите си в държава с по-висок стандарт, за разлика от живеещите тук. Така че не е етично да правиш подобни сравнения. Цените на платените здравни услуги в България не са много по-достъпни за нас, живеещите тук. Изследването за тромбофилия е 1/4 от минималната работна заплата. Но това е тема на друг разговор.

Относно ТСХ, мнението което споделих съм го чула от ендокринолог. Проблемите с щитовидната жлеза не са генетични и могат да се появят произволно във времето. Така че като като имаш високи нива на ТСХ, логично е да реагираш, а не да се осланяш на предишния си безпроблемен опит.

# 230
Ами аз имах ТСХ над две пролетта но всички други показатели норма. И ме гледа ендринокринолог и каза,че не е проблем ТСХ. За това го изкоментирах.
За стандарта аз мисля по друг начин. Тук в Чехия ако си осигурен всичко е идеално и безплатно. Ако плащаш е кошмарно много.Но в Бг дори да си осигурен нищо не се покрива. И плащаш прекалено много на фона на заплатите.  И много неща са супер скъпи на фона на доходите. Например антибиотик... Тук за повечето не плащам или плащам3-4 бг лева. В бг е по 20лева средно си спомням. Понеже сме мега богати...със средна заплата 800лв. А знам че двойките с проблеми със забременяване дават хиляди левове. Абсурдно ми е просто. 

# 231
delisardeli
Много правилно ги направих,но явно не си ме разбрала.Ако тук тръгна да правя изследвания на частно ще ми излезне също толкова скъпо,колкото и ако живея и работя в Бг.Просто аз имам възможноста да се възползвам от разликата във валутата и да се прибера до Бг(с което рискувам да изчерпам търпението на шефовете ми и да си изгубя работата) ако нямах тази възможност едва ли и аз бих ги дала тези пари с лека ръка без да се наложи да спестявам или пък да ги правя поетапно.Не съм целяла да обидя никои,и се извинявам ако съм засегнала някой,аз също имам семейство и приятели там на който искренно съчуствам за това колко е трудно да се справят.Но и аз не се къпя в пари тук!

# 232
Ако трябва да избирам - предпочитам системата в България. Да плаща се, но поне имаш достъп до лекарите (изключвам най най популярните имена) - ако те гложди съмнение можеш да си уредиш посещение при лекар в рамките на 2-3 дни.
А относно TSH аз също знам, че стойности над 2 са опасни при остановени проблеми с ЩЖ или инвитро. При здрави жени и естествено забременяване не е толкова страшно
Но друг е въпросът до колко жена с tsh над 2.5-3 е здрава и с работеща жлеза - по тази тема има много противоречиви мнения.

# 233
Абе и аз живея извън България и честно казано на моменти завиждам на момичетата, които живеят в България, не само заради изследвания, но и заради много други плюсове, но нека не се и лъжем. Ние сами сме си решили да живеем извън България и то точно заради плюсовете на другата държава, които не са малко... аз живея в сигурно най НЕ здравноосигурена държава и тук цените са космически. Напълно разбирам нарцис за чакането. Тук е същото с моя гинеколог. Много се радвам, че открих репродуктивния ми доктор, защото при тях е различно. Те те приемат когато решиш. Няма чакане, няма отказ, на всичко се помага и се чувствах супер спокойна с него. Той обаче държи пациентките си (инвитро и такива като мен с мн загуби) само до 9седм.
Аз честно казано се радвам до момента, че съм тук и тук ме следеше, защото имахме варианта да се върна в бг, но точно това мотаене по кабинети много ме дразни. Тук е една огромна клиника, направо болница и всичко си е вътре. Имаш си лична сестра, която е със знания почти на доктор и те приемат много сърдечно.

А иначе аз трябва до 24с да продължавам с интралипида понеже направихме контролно изследване и бяха около 14 при референтни стойности под 10 ..: стига всичко да е наред до тогава .... за справка интралипида ми е $300 и не се покрива от застраховки ....

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 16:52 от Ало, ало слънчице

# 234

А иначе аз трябва до 24с да продължавам с интралипида понеже направихме контролно изследване и бяха около 14 при референтни стойности под 10 ..: стига всичко да е наред до тогава .... за справка интралипида ми е $300 и не се покрива от застраховки ....

[/quote]

От застраховки или от осигуровки?

# 235
Тук е застраховка, няма осигуровки. Плащаш си спрямо какъв план искаш и какво да покрива. Моята е много скъпа на месец, но покрива много неща, но не и интралипид и инвитро ако имаше нужда.
Ориентировъчно около $600-$700 на месец на човек и може да ходиш на каквито си искаш специалисти като се заплаща по $15 на посещение. Кръвни изследвания са безплатни.
Доволна съм засега. Бременността не знам колко ще ми излезе... дай Боже всичко да е наред, пък колкото толкова...
Раждането ми беше $40 000, но за щастие не ги платихме. Много е скъпо, но има вратички.

# 236
Тук е застраховка, няма осигуровки. Плащаш си спрямо какъв план искаш и какво да покрива. Моята е много скъпа на месец, но покрива много неща, но не и интралипид и инвитро ако имаше нужда.
Ориентировъчно около $600-$700 на месец на човек и може да ходиш на каквито си искаш специалисти като се заплаща по $15 на посещение. Кръвни изследвания са безплатни.
Доволна съм засега. Бременността не знам колко ще ми излезе... дай Боже всичко да е наред, пък колкото толкова...
Раждането ми беше $40 000, но за щастие не ги платихме. Много е скъпо, но има вратички.

Леле... Какви цифри са това само не е реално.  Дано всичко да е наред до финал.

# 237
Да, това е най-важното...
Цифрите са огромни, но и повече парички се печелят. Но въпреки това, повечето ми приятелки се прибират в България, защото е по-евтино и също така имат и повече доверие на докторите там отколкото тук в Америка.

# 238
  • София
За 40 000 долара, в България с избор на екип в държавна болница ще родят 69-70 жени, а в частна(да кажем Надежда, където раждането е близо 2000лв) ще са около 30  Laughing 
Смятам си аз  hahaha
Наистина огромни сумк. Тук е някак облекчено, но много болни остават без лечение, защото не могат да плащат. Всякакви специализирани изследвания трябва да си плащаш...та пак сумата нараства.
Хората карат по приоритети, разни схеми правят. Пък ако се наложи инвитро. Има фонд, който поема 2 опита(ако помня правилно), но те често не стигат.

# 239
  • София
Отново ще напомня, че когато работиш в държава с висок стандарт, трябва да си подготвен да си плащаш за разходите в същата тази държава, а не да се жалваш колко е скъпо. Както за вас е скъпо там, така за нас е скъпо тук, и нищо не се покрива от здравна застраховка или осигуровки. Така че е неетично да се жалвате колко е скъпо и как не ви влиза в безплатните услуги - и тук е същото!

Относно инвитро фонда - много от двойките с проблеми в България не влизат в критериите на фонда и трябва да се самофинансират. Да не говорим колко време се чака за одобрение. И че фонда изобщо не включва предварителните изследвания и процедури. За разлика от това в други държави има фондове, които са с доста по-достъпни условия от нашите.

Общи условия

Активация на акаунт