Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 550
  • 756
  •   2
Отговори
# 240
Deli, това беше моят идея, че щом не сме се върнали досега, значи ни е по-добре и това не ни пречи. Аз го давам просто като информация, защото знам, че на много хора им е интересно от реален човек какви цени са. Аз както казах не съм го платила, защото правим по-малко пари, което ни освободи от тази сметка и също ни позволява дъщеря ни до 18г. да се лекува напълно безплатно. Надявам се да няма нужда разбира се...
Но често казано парите са много, но и това, което получаваш е много. Не говоря за компетентност, а за самото раждане. Всъщност аз не знам как е в България, но от приятелки като сме си говорили ми е много неприятно, че не осигуряват собствена стая на родилката. Тук имаш собствена стая, мъжът ми беше в самата операция и видя как излиза бебето, макар и със секцио, а след това ме държаха само 2 дни, през които той беше 24 часа до мен. Спеше в стаята и само хпдише да вземе храна, защото храната е ужасна ....

Най-жалкото от всичко е, че такава  развита държава като Америка, а смъртността при родилките е страшно висока спрямо другите държави. Мен това най много ме притеснява... пари, удобство, чакане ... всичко минава, но да излезеш жив и здрав с детето си... това е най-ценното...

А за инвитро, което разпитах отгоре отгоре, ми казаха, че е $20 000, което не знам колко трансфера включва, но знам, че лекарствата не включва. Беше ми любопитно да разбера, че правят предварително тестване на ембриона за дадени генетични болести и селективно вече могат да ти оплодят момиче или момче каквото пациента си пожелае...

# 241
20 000 $ по американският стандарт и заплати не е чак толкова много за инвитро.
Тук в Бг на масова заплата 700-800 лв. /и то в по-големите градове, иначе масово в малките заплатите се въртят около 500 лв./, една самофинансирана процедура излиза около 8-10 000 лв., ако се прави и ПИД на ембрионите съвсем стават финансово тежки нещата. Да не говорим ако клиниката е в друг град и се дават и пари за гориво и хотели.
Дели, много добре си го казала, абсолютно съгласна съм с теб. Peace

# 242
  • София
Аз не виждам някой да се оплаква от чужбина, споделя се информация.
На мен ми допадат неща, които не са свързани с много пари-акушерската грижа, това че е нормално мъжът или друг близък да е там, по-ранното изпосване, това че бебето дори при операциите си остава с теб и може да бъде закърмено в първите минути.
Тук и да си платиш, често ще ти правят физиономии за тези неща, ако ще да се караш, пак може да не те огрее.
Тук има висока смъртност на бебетата, на рано родените. Която прикриват с помощта на изискванията за определяне на живородено бебе и аборт.  Да не говорим за ражданията, колко са извън нормалността. Някакви ужасии, напълно излишни процедури...а после жената си мисли, че от самосебе си и се е случило и добре, че лекаря я е спасил. А то реално неговите действия са довели до това.
Дълга тема, кусури има всякакви. Тук хубавото е, че ако имаш пари, може още днес да отидеш някъде. Или да си пуснеш сам изследвания и реално да се самодиагностицираш. После отиваш на лекар само за лечение Grinning

# 243
Еднакво е горе долу като съм смятала за американски стандарт на базата какви пари печелиш и каква сума даваш, и според мен е същото в Бг. Единствената разлика може да е успеваемостта, за което вече нямам информация. Има някакви статистики, но на мен нищо не ми говорят. Може би който е по-добре запознат може да сравни.

Аз лично не се оплаквам. Трудно е понякога, но честно казано не бих се върнала в България колкото и да искам и многократно съм споменавала, че направо намразих всички, които са виновни. Яд ме е какъв живот живеят американците и какъв живот живеем ние в България благодарение на нашите глупави управници. Ако поне леко се доближаваше до тях, нямаше хората да емигрират и да се разделят семейства и тнт .... но както и да е...

# 244
Е не може да се обобщава - има и не малко хора, които си живеем добре в България. : )
Говоря не само за мен, но и повечето ми приятели (част от тях си дойдоха доста разочаровани от чужбина).
Зависи как си подредиш живота - на нас управниците не ни пречат Simple Smile

# 245
... мен ме дразни факта, че постоянно се сблъсквам там с изнемощяли възрастни хора, семейства тънещи в нищета, болни деца чакащи за лечение... ограбени хора и никаква справедливост... мръсотия, разбити пътища и ох .... наистина това много ме вгорчава, защото тези прости и тъпи американци имат всичко това просто, защото са се родили тук... а са толкова мързеливи и глупави... Ние страним от американци .. те са празни хора с липса на всякакво съдържание. Ако ги пуснеш в държава като България, те няма да оцелеят...

Просто когато човек направи сравнението и наистина му се реве, че тези управници не помислиха поне малко за народа, защото и тук крадат, но крадат, така че хората все пак да живеят нормално...

# 246
Момичета при мен положението все още е: около 5 дни преди тъй наречения цикъл имах по капка кръв на ден, след това 7дни имах от 2 до 4 и чак сега маййй малко се увеличава. Нямах никакви съсиреци, започна с по кафява та стигна до по-чиста. Незнам вече какво е това, прегледа ми е за края на седмицата а вече доста се панирах.

# 247
  • София
Georgea,
Възможно е това да се дължи на хормонални смущения - още да не са ти се регулирали хормоните.
Изчакай си прегледа да видиш какво ще каже доктора.

# 248
  • В една слънчева къща...
Моят цикъл /като изключим първия ден с кафявото зацапване/ си продължи като нормален, но по-обилен. Нямах болки или съсиреци. Интересно ми е колко дни ще продължи. Иначе на 37 ден се появи, което при мен е очаквано, имайки предвид, че и в нормални обстоятелства идва на 30-37 дни. След седмица мисля да пускам първите изследвания, после ще видим накъде...

# 249
Моят цикъл беше мега ужасен 11дена и дойде на 32ден от кюертажа.
За чужбина всеки си избира къде му е добре. Аз също имам много приятели в бг,които са си окей там. Аз взимах едно време супер пари, но пък винаги съм искала да живея на вън. Да опитвам.  Тук инвитро се поема от здравната каса изцяло до 4години. И всички изследвания.  Икси се доплаща 200евро.

# 250
Дели морето е добре. Не се мокря от коленете нaгоре.Но за морето ще споделя друг път. Днес бях съкрушенa.Все споменавам моя приятелка с три абортa.Сега зaбременяхме заедно-тя пет седмици преди мен.Значи довчерa е била в 17 г.с. Снощи сa и изтекли водите и отново е загубилa бебето -за четвърти път, все ок. 20 седмица. Нямам думи.. .все едно на мен се е случило. Много ми е мъчно, да не говорим тя как се чувства.

# 251
  • София
Рени, прегръдки за теб и твоята приятелка.
Според мен изчакай да се възстанови и я изпрати при Сигридов.
Трябва да има причина за тия загуби...

# 252
  • София
Рени, какви изследвания е правила, знаеш ли?
Наистина, при Сигридов е добър избор за нея.
За пукане на мехура не бяха ли виновни инфекции? Тромбофилиите, обикновено май причиняват забавяне в развитието или рязко спиране на притока на кръв и смърт на ембриона. 

# 253
Леле, Рени, ужас... 4ти път.. аз едва преживях една загуба в 20та седмица, 2ри път бих се съсипала тотално и не бих пробвала отново..  Не знам откъде е намерила сили, но това, което й се случва е ужасно Sad
Иначе да - пукането на мехура е често заради инфекции, както беше при мен. Бебето беше живо и дори вървеше със седмица напред. Затова не съм се изследвала и за тромбофилии.
Но не вярвам за 3 аборта да не са й пуснали всички възможно изследвания за инфекции?!  newsm78 Ако пък не са, лекарят който я следи е за  #2gunfire

# 254
Ох момичета какво да ви кажа.Първите два са и в 20 седмица,третия пулса спря в 10 г.с.и сега.Има наследствена тромбофилия,биеше фракси и пиеше АП.Зашиха я,за всеки случай,преди три седмици.И аз за Сигридов веднага си помислих,но тя в момента не е в състояние да мисли за напред и за бебета.Казва,че се отказват.Те имат момиче на 12 год.Има правени изследвания,но нз какви.Знам че и на мъжа и правиха.Явно нейното тяло е проблема,защото бебетата винаги са мн добре.А като забременя сега бяхме се събрали и мъжа и си пийна малко и се разчувства.Плака като малко бебе този голям и силен мъж,заради всичко което са преживали.Дано успея да я навия за Сигридов след няколко месеца.Незнам,на мен вие тук ми бяхте голяма опора в началото и ми помогнахте да се насоча към правилните изследвания и доктор.И мен ме е страх,но се надявам този път всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт