Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 594
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Woman in red,
Откритите проблеми имат решение - радвай се че си открила проблем и има решение за него.
Ако имаш уреаплазма или микоплазма и не ги изследваш, дали ще се радваш ако ти попречат в 6-7 месец на бременността?! Дефицитът на Б12 пък може да допринесе до проблеми и за теб, и за бебето.
Помисли пак кое е по-полезно - да се оплакваш и да не се изследваш, или да се изследваш и да се бориш с проблема си. Изборът си е лично твой и засяга теб - никой нищо не те задължава.

tany3dj,
С антителата ще се справиш, не се притеснявай!
ЩЖ се влияе много от стрес, така че почивката ще ти се отрази добре, сигурна съм!

Деси,
и при теб нещата вървят добре, още малко остана, и да го стабилизираш ТСХ около 2.

# 331
  • София
Woman in red, това всъщност е хубаво.Наясно си с проблемите и можеш да вземеш мерки. Много жени просто се предават и си знаят, че не става и това е.
Аз слагам инжекции всеки ден, не е много приятно, но се преживява. В началото мъжът ми, после започнах и аз самичка. Кофти е по-скоро финансово.Една инжекция ти е почти 4лв.Аз намерих за 3лв от една жена, която явно работи в някаква фирма, която ги внася и си поръчвам.Ама пак...3лв за 30 дни са 90лв Които не са и много де, ама пак можеше да си купувам други неща с тях Grinning
Иначе за Хашимото и антителата. Обичайно човек може да си живее съвсем спокойно и с тях. Наистина, има някаква взаимовръзка между едни антитела и проблеми в други системи в тялото(например четох, че при мутациите MTHFR се задържат токсини в тялото и логично заключих, че и това може да е причина за Хашимото...не знам колко ми е вярна логиката, но сигурно е възможно), но това е от болестите, с които си живееш и имаш нормален стандарт на живот.

# 332
Момичета, аз други хормони, освен щитовидна не съм пускала, както и виитамини. Трябва ли да ги пускам при положение, че генетичните ми са изрядни?

# 333
  • София
Какви генетични си пускала? 
Може да си пуснеш пакет за женски полови хормони. Прогестеронът е важен, той се изследва около седмица след доказана овулация.  Витамини...вит.Д, бит.Б, фолиева киселина. Дори да нямаш генетична предразположеност за затруднено усвояване на витамините от групата Б е възможно да имаш дефицит.

# 334
Момичета, аз ви чета постоянно и всеки път като споменете за тези изследвания за уреаплазма и микоплазма, направо настръхвам. Докторите отказват да ми ги пуснат и не знам ... нямам такива симптоми, но пък от една седмица започна една жестока кашлица и вече започнах да се притеснявам. Освен, че корема много ме боли, но гледам, че симтомите са точно на микоплазма ... какво да направя, че да ги пусна тези изследвания ... не ме приемат на сериозно въобще ...

# 335
Аз мисля че си права, трябва да ги пуснеш. Те се правят при планиране на бременност.
Моят лекар още като отидох на първи преглед и изригна с  - уреплазма, микроплазма, гонорея, микробилогия и цито и още нещо но не си спомням какво беше... и това само за десерт после се почнаха по списък други изследвания. Така че действай мила, дано да няма нещо тревожно.  Big Ups

# 336
  • София
Те може да нямат и никакви признаци. Иначе причиняват гъбички, цистити...по-скоро там долу трябва да усещаш, за кашляне не знам.   Вече в крайния вариант причиняват проблем с бременността.
Аз пък с толкова цистити и гъби се оказа, че нямам...много бях учудена.

# 337
  • Варна
Момичета и аз да си изплача мъката, след аборт през март започнах с изследвания, от които излезе хомозиготен генотип 4G/4G за PAI и D/D за ACE, при което АГ назначи АП всеки ден като започнем бебправенето и редуване на фраксипарин и АП при положителен тест. До тук добре, но бях при доц Конова преди няколко дни, според която АП трябва да се пие след овулация до начало на МЦ. Доста изчетох по темата и се оказва,че няма еднозначен отговор и мнение трябва или не трябва да се пие всеки ден АП при опити за забременяване.
От друга страна пролактина се оказа ,че е два пъти над нормата и ендокриноложката ми назначи лечение с минимална доза достанекс, защото високия пролактин затруднявал забременяването. Изпраща ме на ЯМР (след 2 месеца поради липса на направления), за да установим каква е причината за високите нива на хормона, но ми каза,че няма проблем да си продължаваме с опитите и да не се притеснявам от облъчването на ЯМР. Според доц. Конова трябва да изчакам с бебеправенето докато не мина ЯМР ( ние тъкмо подновихме опитите миналия месец  Sad  )
И за капак през април пуснах НК клетки в Рамус:
Total NK cells (CD3-CD16+56+) - count   L    33       cells/ul     100-321   
Total NK cells (CD3-CD16+56+) - %       19       %     8 - 21
На пръв поглед е ок, но абсолютния брой на НК клетките е доста занижен, на което АГ не обърна внимание,каза че нямало значение след като % показател е в норма. При консултацията с доц Конова, тя ме посъветва да ги пусна отново,тъй като един от 2та показателя не е реален, било алогично. След пуснати изследвания при доцентката, днес излязаха следните резултати:

Ly           19.88    
Mo           4.18    
Gr           70.22    
Общи Т-лимфоцити   СD3+        56.71      67-76
Популация NK-клетки   CD3-CD16+56+        27.74      9-15

Още не съм го дискутирала с АГто, но тотално се обърках и вместо да се изясняват нещата, имам усещането,че повече се заплитат. От това ,което чета разбирам,че не се търси причина за повишени НК клетки ,а просто се назначават вливания.
Съжалявам за дългият пост ( това е възможно най-кратката версия Simple Smile , бих се радвала, ако някой има коментар или съвет ,защото наистина съм много объркана най-вече поради разминаването на лекарските препоръки  newsm78

# 338
  • София
Терапията с аспирин дали ще навреди по някакъв начин? Имам предвид ако не е нужна.
Аз съм с ниско рискови мутации(4г/5г и тази за неусвояване на Б витамините...поне за тези знам) и слагам инжекции" за всеки случай". Т.е. ако слагам няма да навредят, но ще помогнат да не се получи нещо.

# 339
Дези. Аз съм като теб и АГ ми назначи АП през ден при + тест всеки ден и топ фолат

# 340
  • София
Аз не взимам АП, но пия неофолик.

# 341
Момичета извинявам се ако тук не е мястото за моят въпрос но бременна съм в 9 г.с. но се оказа че ембриона няма сърдечна дейност и се налага абразио опасно ли е да седя така понеже сега събота и неделя не знам къде да ходя...  Cry

# 342
Момичета извинявам се ако тук не е мястото за моят въпрос но бременна съм в 9 г.с. но се оказа че ембриона няма сърдечна дейност и се налага абразио опасно ли е да седя така понеже сега събота и неделя не знам къде да ходя...  Cry
Не, не е опасно. Аз при 2я аборт не съм влизала да ме кюретирах, а чаках организма сам да се изчисти. Това е практика до 12г.с в Европа, но при нас веднага те пращат в болница.

# 343
Аз не взимам АП, но пия неофолик.

А какви инжекции слагаш?

# 344
  • София
Фраксипарин 0.4 , всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт