Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 596
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Мел,
аз съм хомозигот по PAI 4G-4G и хетерозигот по MTHFR. Терапията ми е Фраксипарин/Клексан всеки ден и аспирин протект през ден. Ти имаш два хомозигота, PAI + ACE, тоест по-сериозни мутации от моите, според мен терапията ти трябва да е всеки ден. За аспирин протект съм чувала предположения че пречат на узряването на фоликулите, но не съм чела нищо конкретно по темата. А и той е прекалено малко количество, за да има подобен ефект. Проблем могат да създадат НСПВС (като Ибупрофен) в по-голямо количество - то им го пише в листовката. Аз с взимане на аспирин протект през ден целия месец вадя перфектни яйцеклетки.
За по-подробна информация за мутации и терапии виж темата за тромбофилия - има доста събрана информация на първа страница.

Ало ало Тонс, пак ли се притесняваш!?
Този твой репродуктивен доктор не може ли да ти ги назначи тези изследвания, че да ти е мирна главата после?
Палчета стискам!

Дези,
Стискам палчета и на теб, много се радвам че напредвате всички, Пу-пу-пу!

Дени, и за теб палчета и прегръдки!

Зиа, ако решиш може да пуснеш витамин Д и Б12 за всеки случай, ако е необходимо да ги оправяш отсега. Ако имаш притеснения за хормони - виж в темата с хормоните кое кога се пуска.

Полиииии,
Изчакай събота и неделя без да се притесняваш. Има много момичета които са се изчистили сами без да се налага кюретаж. Ако организма не тръгне да се чисти сам дотогава, потърси лекар в понеделник. Силни прегръдки и на теб!

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 01:06 от delisardeli

# 346
  • Варна
Благодаря delisardeli. От колко мг приемаш АП?

# 347
Не, за съжаление не искат и не им се занимава явно... репродуктивния вече ме пренасочи и обикновенния каза, че в тяхната практика това няма доказана зависимост и много жени дават положителни тестове за тези плазми и въпреки това раждат здрави бебета, но аз като чета има и много, които ги губят..
също така като чета из американски форуми, по няколко курса антибиотици по време на бременност са изкарвали и пак са тествали положителни... просто не знам къде да отида и да ме вземат. Тук не може да сменяш докторите без единия окончателно да те изпише .. мн странна политика
аз няма да спра да се протеснявам... това да преживееш загуби после те прецаква и въобще не може да се насладиш на бремеността си...
Друго щях да ви попитам. Спрях прогестерона (вагинален) преди 3-4 дни, възможно ли е все още да изтича  и да мъти пишкането ми. Съвсем леко количество, но го има... също така видях, че Образувало съсиреци. Това трябва ли да ме притеснява при евентуално раждане?

# 348
  • На север
Просто ми стана тъжно от всичко насъбрано. Звънях на гинеколог, който ми беше препоръчан, но не вдигна и явно е в почивка. Ще се консултирам в Норвегия с личния да отида на гинеколог и на още кой знае колко лекари, че проблеми много. Генетичка е казала да спра алкохола заради тромбофилията и се чудя дали наистина да не го спра...  newsm78 Опитвам се да съм позитивна.

# 349
  • София
Woman in red,
Тъженето си е реда на нещата, но не може да се отчайваш! Тук сме за да се подкрепяме и да си помагаме в намирането на решения, за да не губим повече бебета! Всеки открит проблем е потенциално решен проблем!
Твърдият алкохол стеснява кръвоносните съдове, тоест потенциално може да създаде проблем ако имаш тромб.
И като цяло алкохола повишава кръвното налягане и кръвта отива в крайницитте, което прави вътрешността ти да изстива. Ако ще бременееш така или иначе е добре да спреш алкохола.
Хайде горе главата, ще се справиш!

Ало ало, Тонс,
при мен прогестерона се чисти поне 5 дни, така че е нормално. Прогестеронът като цяло повишава кръвосъсирването, ама ти нямаш тромбофилия доколкото си спомням.
Стискам палци новия ти доктор да намери начин да ти пусне тези изследвания.

Мел,
Аз взимам Ацетизал Кардио който е 75мг. Аспирин протект е 100мг.
За сравнение - нормалният аспирин, Ибупрофен и др. са по 500мг.

# 350
Благодаря ти, Дели, нямам намерена тромбофилия, но да ти кажа аз просто съм наистина един ненормален човек, който се притеснява от всичко. Така съм наплашена от тези тромби, които могат да се получат. Така почина стринка, Бог да я прости,  и наистина ме е Изстрах по време на раждане и като цяло. Оня ден гледах на кафе с Гала и дадоха една много тежка история.. всичко, което чуя го преживявам и започвам да си мисля, че ще ми се случи... май ми трябва психолог

# 351
Мен понеделник ми правиха кюретаж след спиране на сърдечна дейност в 9 седмица след всички взети мерки за тромбофилия и хормони и витамини и всичко. Сега чакаме генетичния анализ на ембриона и ще споделя с вас резултати и препоръки

# 352
  • София
Анннни,
причините могат да са всякакви, дано генетичния анализ ви помогне...
И следващия път да е успешен!

Тонссс,
мисля че гледането на Гала може да е опасно за здравето.
Спри да мислиш за всички лоши неща които могат да ти се случат!

# 353
Дели, благодаря ти... дано Господ скоро те възнагради за това, че си толкова грижовна и даже не мога да намеря такава подходяща дума, за да опиша хубавото ми мнение за теб Simple Smile

# 354
Ало, ало слънчице разбирам те напълно.
Вчера това си говорихме с ММ - колко треперим над всяко изследване и резултат, а дори причината за нашата загуба не е свързана с нито един от тези проблеми - нито беше виновно Хашимотото, нито Б12, нито двурогата матка. Явно така е било писано.
Мисълта ми е, че колкото и да се вглабяваме в проблемите( а то при всички нас, който сме минали през този ад е неизбежно) няма как да контролираме всичко.
Но можем поне да дадем шанс на тялото ни да се пребори с проблемите като му осигурим максимално спокойствие и липса на стрес така, че гледай и чети само хубави неща  Simple Smile

# 355
Анннни,
причините могат да са всякакви, дано генетичния анализ ви помогне...
И следващия път да е успешен!

Тонссс,
мисля че гледането на Гала може да е опасно за здравето.
Спри да мислиш за всички лоши неща които могат да ти се случат!

Благодаря за подкрепата  Hug Чета и попивам всяка информация която може да ми е полезна и каквото и да излезне като резултат ще го спомена, за да може всяка от нас да си помогне с нещо. Др. Сигридов ми каза задължително психолог преди и повреме на следваща бременност.... Също каза да се предприемат всякакви разсвйващи и положителни действия, защото психиката била 50% от цялата работа. newsm78
Успех на всички нас, мен ми казаха да чакам 3 цикъла, което значи след края на септември, ако естествено и всички изследвания са наред  bouquet

# 356
Момичета да ви попитам понеже за първи път (надявам се и последен) ми предстой кюретаж и доста се притеснявам има ли болка след това ?

# 357
  • София
Поли,
след кюретажа ще кървиш като в по-обилен цикъл, болките са като менструални. Не се притеснявай, ще мине, всичко ще е наред!  
Питай доктора какви обезболяващи можеш да взимаш (не всички са позволени), трябва да ти изпишат и антибиотик за избягване на евентуална инфекция.

# 358
Поли,
след кюретажа ще кървиш като в по-обилен цикъл, болките са като менструални. Не се притеснявай, ще мине, всичко ще е наред!  
Питай доктора какви обезболяващи можеш да взимаш (не всички са позволени), трябва да ти изпишат и антибиотик за избягване на евентуална инфекция.
Много ти благодаря за отговора  bouquet

# 359
  • София
Аз например не съм имала болки. По-скоро нещо като опъване на мястото на матката. Но след последния кюртаж, около 2-3 часа след това с мъжа ми обиколихме пеша целия център на София. След предния си ядохме пък в Хепи.
Кървенетоми беше доста слабо.
Различно е , не се усеща голяма болка, евентуално леко менструално напрежение.
Не се тревожи за това  Hug

Общи условия

Активация на акаунт