Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 595
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Естела, в същото положение съм, много е трудно Sad((((( не искам да мисля назад, но не се получава.

# 511
A Dream,  action032    Какво да кажа....

Жана , благодаря ти Hug  Знам,че ще стане,вярвам го,трябва Praynig  Опитвам  да не мисля за това какво е било и какво трябваше да бъде сега. Старая се да се разсейвам,да си търся някакви занимания, пътувания.... На моменти успявам да се отърся ,но понякога направо имам чувството ,че губя почва под краката си.Сега около термина  просто се чувствам скапана тотално  Tired

Поне тук можем да споделяме и да се подкрепяме една друга
 Hug Hug Hug

# 512
Estela, aDream, много ви прегръщам ! Ужасно е чувството когато наближи термина... Много ми беше тежко докато проключи октомври, надявам се август да ви мине бързо, и да се поразсейвате покрай отпуските, морето и т.н. И съвсем скоро да започнете обратно броене, този път до самият финал! Както и всички останали, в тази наша мрачна тема..

# 513
  • Sofia
Момичета,  нищо не може да притъпи  болката ,  освен  вярата  ,  че  следващия  път всичко ще е наред 😢изпитала  съм загуба,  сега съм отново бременна,  страхувам се безумно,  но ако не вярвам в успешния  финал , няма как да оцелея! Мислете.  позитивно, радвайте  се на близките си,  пожелавам на всички  скорошна  радост и  успешен финал!😃

# 514
Аз също съм бременна в момента,но това по никакъв начин не намалява тъгата по загубеното.Особено тези дни в които ми се падаше да ми е термина и факта,че можеше да се падне точно на мм на рожденият ден,а сега нито ми се празнува нито пък се вълнувам от настоящата бременност с което по някой път се чуствам чак виновна,че не мога да се зарадвам.

Иначе да ви споделя как премина моя пръв преглед тук,който беше миналата събота.Решена да не оставям нещата така,взех всички изследвания които си бях правила в Бг с мен,отиваме ние и ни посреща сестрата и аз започвам да и обяснявам за загубата и,че съм си правила няколко изследвания и,че се притеснявам леко за нивото на тсх,а тя ми вика какво е това  Shocked,после и показвам резултатите за положителната уреаплазма и и обеснявам,че това много ме притеснява и,че според лекарите в Бг именно това може да е било причината загубата,а тя ооо аз не знам дори какво е това,ще трябва да звънна на доктора да го питам.Както и да е да не изпадам повече в подробности,че стана един роман,звъня на доктора да го пита и той каза за уреаплазмата,че за тях това въобще не е проблем и ,че за тсх-то ще ми изпратят по пощата час за кога да отидя,след това по късно през деня ми се обадиха да отидя да дам отново кръв за тсх-то и след няколко дена ми изпратиха час за доктора чак за след месец,а дотогава каквото стане,пълна пародия  smile3512

# 515
Събрах кураж и днес най - после отидох  на преглед. Сакчето си е на място и като за 4 седмици и 5 дни е 5,7мм. Следващия преглед ми е след 3 седмици. Това ще са едни мнооого дълги седмици.

# 516
  • Sofia
Успех момичета,  и повече позитивни мисли ,  имаме нужда от тях ,  те ни крепят !И аз съм бременна  в 6 седмица  след загуба и макар и уплашена,  съм и много щастлива!😊Страхът ще е до края  ( дай боже ) но позитивните мисли са това , което ни крепи! Успех!

# 517
Момичета, някой който си прави вливане на интралипид, смених си офиса за по-близък и удобен уж, но тук сестрата ми го вля за около 30 мин, което ми се стори мн бързо. Преди отнемаше поне 45мин, а и съм чела че е хубаво да е по-бавно. Дали според вас би било проблем за бебо? Аз не дадох странични реакции, нито ми се е гадило, повръщане или кръвно и сърдечен пулс си бяха нормални. Само дете бебето започна повече да рита по време на вливането. Така де, аз си мисля, че са ритничета, защото не се усещат мн мн от външната страна Simple Smile

# 518
  • София
Хм, интралипида не се ли влива до 8-ма седмица?
Иначе не мисля, че е проблем.
Може да е почнало да рита от течностите Simple Smile

# 519
До 24 седмица ще трябва. Ще трябва още 2 вливания да направя. Иначе започна да рита преди няколко дни, но точно по време на вливанията веднага се активизира. Явно вторите деца по-рано се усещат. Мен ме притеснява бързото вливане..

# 520
  • София
Ало ало Тонс, интралипид и на мен са ми го вливали 5мл за половин час - няма страшно.
А за бебока - възможно е да му става по-студено от вливката, въпреки че не знам колко бързо влиза в кръвообращението. На мен обикновено ми изстива цялата ръка. Не се притеснявай, всичко е наред!

# 521
Да, точно това усетих, а преди не ми изстиваше. Този път дори споменах на моя мъж, че май са го извадили от хладилника, защото ми замръзна ръката, а то може би, защото е било по-бързо и се усеща повече. Той го провери, но не било студено. Но след това пък  не съм усетила бебока. На всичкото отгоре ме набоде навсякъде, не успя да оцели вена...но това са бели кахъри. дано другото е наред Simple Smile

# 522
Здравейте! Трябваше да съм в 10 г.с., но вчера получих зацапване, бегом на доктор и... се установи, че сърдечният ритъм на плода е спрял. През цялото време сакчето не си отговаряше на седмиците (имаше забавяне с около две), а аз почти нямах симптоми на бременност, така че, колкото и ужасно да звучи, не се изненадах... Предполагам - хромозомна грешка, и така е трябвало да стане, колкото и да е тежко Cry

Но какво предстои оттук нататък? Пиша тук за съвет и подкрепа Hug

Утре съм при моята си лекарка, но все пак предпочитам да съм по-информирана, за да мога да реагирам адекватно. Прочетох за кюретажа, но не разбрах дали при всички случаи се налага?  newsm78 Някъде мярнах, че ако плода е малък, организмът може да се изчисти сам, а пък и в момента имам кафеникаво зацапване...   

# 523
  • София
Селест,
първо отиди на специалист с наистина добра апаратура, за да потвърди дали наистина няма пулс. Има много случаи на объркана диагноза.
Ако диагнозата се потвърди, питай дали има видими признаци за проблем - хематом, отлепване или др. Оттам нататък имаш два варианта - или организма ти сам да се справи с изхвърлянето на плода, или да ти направят кюртаж по медицински причини.
При варианта с кюртаж може да дадеш плода за изследване, за да установят каква е причината за загубата.
Освен това можеш да направиш изследванията от първа страница на темата.
Всичко това ще ти помогне, ако тази бременност е неуспешна, да вземеш мерки за следващата.
Стискам палци да е фалшива тревога. Пиши как се развиват нещата в следващите дни.

# 524
  • В една слънчева къща...
Здравейте! Трябваше да съм в 10 г.с., но ...   
Привет!
Съвсем същото изживях преди точно 2 месеца. Мен ме чистиха с малката кюрета, защото не са успели да разширят канала за вакуум. Премина леко. Около 10 дни зацапване, без болки и първи цикъл след 37 дни. Даже вече чакам втори (точно преди морето -хах)
Миналата седмица бях на преглед при д-р Сигридов, който каза, че съм напълно възстановена и няма поражения от К. Само като погледна снимките от ехо-то на ембриона заключи, че е бил дефектен и тялото е реагирало адекватно да го елиминира. На мен ми беше 2-ра бременност, а първата протече с прееклампсия към края, та аз съм си за по-специално внимание. Искам да ти вдъхна кураж - не е страшно, просто емоционално е по-тежко. Аз го приех сравнително леко, защото като видях изоставането, вече бях подготвена, че нещата ще поемат този развой. Хубавото е, че имам зелена светлина само 2 месеца след загубата, но пък искам да направя още някои изследвания и няма да бързам. При мен Сигридов иска да повиша нивото на Б6, Б12 и вит. Д, въпреки че са ми в средата на реф. граници. Може да си ги изследваш, защото са много важни, и своевременно да си ги набавиш в подготовката за следващата бременност.
Насреща сме цялата група, ако имаш още въпроси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт