Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 597
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Момичета мъчат ме едни мисли напоследък и разсъждавам над разни неща...В началото на май ми беше абразиото (спряла сърдечна дейност в 8гс3д).При тази бременност след първи преглед(в 5гс) превантивно ми изписаха утрогестан 2х2. Около седмица след почването на утрогестана забелязах че веднага след поставянето му и започваше зацапване и кървене.Отидох пак на преглед (в 6гс3д) и казах на лекаря за наблюденията ми относно утрогестана, но той каза, че не от него, а най-вероятно е кухо яйце защото не се вижда ембрион в плодния сак.На следващата седмица (в 7гс2д) отидох на преглед при друг лекар (тази, която ми следи първата бременност) и видяхме сърдечен пулс и бебо.Споделих и с нея за зацапването след утрогестана и тя ми го намали и замени с дуфастон поетапно.Веднага след намаляването на утрогестана зацапването намаля и малко след това спря.След кюртажа се изследвах за тромбофилия и се оказа, че имам.Чудя се дали лекарите (в една от най-добрите репродуктивни клиники) не ми обърнаха внимание на време и така се развиха нещата...Четох че при тромбофилия не се препоръчват прогестеронови препарати.Не че нещо ще променя, но просто си търся още причината...Тъжно ми е защото след дългите години чакане и ин витро процедури сега забременях за пръв път естествено и то много бързо и всичко приключи по този начин...От този месец подновихм опитите но О мисля че беше отдясно (а на цветната снимка, която правих преди години) се вижда, че няма тръба от дясно.А как имам О отждесния Я като няма тръба не знам...Първото дете ми е именно при О от десния Я (ин витро обаче).В мен се е настанил един страх дали изобщо някога пак ще забременея естествено...За ин витро нямаме нито пари вече нито психика...Тайничко се надявам много скоро отново да видя тези мечтани две чертички и всичко да е наред този път.Да си призная честно повече се притеснявам дали изобщо пак ще забременея отколкото дали всичко ще е наред след това защото сега като знам проблема ще предприемем нужната терапия и това ме успокоява.Успех на всички чакащи двете чертички!
Успех от сърце! Аз след абразио изчаках повече месеци, за да се възстанови цикъла и организма и да не се повтори. Това беше правилно решение на 100%. Когато всичко ми тръгна нормално, но повече чаках и овулацията се възстанови и имах успех.  

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:00 от Hrisi_love

# 496
Момичета мъчат ме едни мисли напоследък и разсъждавам над разни неща...В началото на май ми беше абразиото (спряла сърдечна дейност в 8гс3д).При тази бременност след първи преглед(в 5гс) превантивно ми изписаха утрогестан 2х2. Около седмица след почването на утрогестана забелязах че веднага след поставянето му и започваше зацапване и кървене.Отидох пак на преглед (в 6гс3д) и казах на лекаря за наблюденията ми относно утрогестана, но той каза, че не от него, а най-вероятно е кухо яйце защото не се вижда ембрион в плодния сак.На следващата седмица (в 7гс2д) отидох на преглед при друг лекар (тази, която ми следи първата бременност) и видяхме сърдечен пулс и бебо.Споделих и с нея за зацапването след утрогестана и тя ми го намали и замени с дуфастон поетапно.Веднага след намаляването на утрогестана зацапването намаля и малко след това спря.След кюртажа се изследвах за тромбофилия и се оказа, че имам.Чудя се дали лекарите (в една от най-добрите репродуктивни клиники) не ми обърнаха внимание на време и така се развиха нещата...Четох че при тромбофилия не се препоръчват прогестеронови препарати.Не че нещо ще променя, но просто си търся още причината...Тъжно ми е защото след дългите години чакане и ин витро процедури сега забременях за пръв път естествено и то много бързо и всичко приключи по този начин...От този месец подновихм опитите но О мисля че беше отдясно (а на цветната снимка, която правих преди години) се вижда, че няма тръба от дясно.А как имам О отждесния Я като няма тръба не знам...Първото дете ми е именно при О от десния Я (ин витро обаче).В мен се е настанил един страх дали изобщо някога пак ще забременея естествено...За ин витро нямаме нито пари вече нито психика...Тайничко се надявам много скоро отново да видя тези мечтани две чертички и всичко да е наред този път.Да си призная честно повече се притеснявам дали изобщо пак ще забременея отколкото дали всичко ще е наред след това защото сега като знам проблема ще предприемем нужната терапия и това ме успокоява.Успех на всички чакащи двете чертички!
Аз биех  фракси,със сериозни мутации съм(поне като чета така излиза) и в същото време слагах утрогестан сутрин и вечер по две.Сама си го спрях в третия месец,като попрочетох за тромбофилиите.Но съм нямала проблеми.Не го мисли,станалото ,станало,важното е ,че си разбрала причината.Успех ти пожелава,не го мисли толкова,дано забременееш по-бързо.

# 497
  • София
Слънце,
ако имаш тромбофилия трябва да ти назначат терапия с НМХ (Фраксипарин, Клексан) и/или аспирин протект - в зависимост от мутациите, която да започне след +тест или след ембриотрансфер. Прогестероновите и естрогеновите препарати повишават кръвосъсирването - прочети им листовките. В ранна бременност тромбофилията може да предизвика запушване на капилярчетата, през които се храни ембриона, и да се получи кървене. Виж темата за тромбофилия - предполагам че ще ти е полезна. С тромбофилия е добре да се следиш при специалист рискова бременност и по-често да се проверява кръвотока на плода. Репродуктивния специалист се грижи за забременяване, а не за износване на бебето.
Прегледай списъка с изследвания на първа страница на темата.
Бързо възстановяване и успех!

# 498
Слънце,
ако имаш тромбофилия трябва да ти назначат терапия с НМХ (Фраксипарин, Клексан) и/или аспирин протект - в зависимост от мутациите, която да започне след +тест или след ембриотрансфер. Прогестероновите и естрогеновите препарати повишават кръвосъсирването - прочети им листовките. В ранна бременност тромбофилията може да предизвика запушване на капилярчетата, през които се храни ембриона, и да се получи кървене. Виж темата за тромбофилия - предполагам че ще ти е полезна. С тромбофилия е добре да се следиш при специалист рискова бременност и по-често да се проверява кръвотока на плода. Репродуктивния специалист се грижи за забременяване, а не за износване на бебето.
Прегледай списъка с изследвания на първа страница на темата.
Бързо възстановяване и успех!
Благодаря много!АГ искаше да ми изпише преди забременяване и аспирин, но аз съм алергична към него и отпада като вариант.Със сигурност при следваща бременност ще се опитам да се добера за преглед при Сигридов още в началото.Иначе доста от изследванията съм ги направила, но поетапно септември ще направя и тези, които ми липсват.А сега ще се отдам на отпуски и почивки и любов пък ако вземе бебето да стане до тогава ще взема спешни мерки този път и няма да подценявам ситуацията (то не че аз я подцених, но все още смятам че е можело да променя нещата ако бях направила преглед навреме при добър специалист).Значи сега си чакам двете чертички и като ги видя пак веднага почвам фраксипарин.

# 499
  • София
Слънце, можеш да отидеш при Сигридов за консултация още преди да забременееш, за да си подготвена за следващия път. Запиши си час отрано. А НМХ трябва някой да ти го предпише все пак. Какви са ти мутациите?

# 500
Слънце, можеш да отидеш при Сигридов за консултация още преди да забременееш, за да си подготвена за следващия път. Запиши си час отрано. А НМХ трябва някой да ти го предпише все пак. Какви са ти мутациите?
Резултатите ми са следните:
1. Фактор V Лайден-мутация R506Q- нормален генотип
2. Фактор II (Протромбин)-мутация G/A 20210 -Хетерозиготен носител на 20210 G/A
3. Инхибитор на Плазминогенния активатор -PAI 4G/5G -Хетерозиготен носител 4G/5G
В коментарите пише относно т.2 и т.3:
2. Мутация 20210 G/A в тромбиновия ген се свързва с повишени плазмени нива на протромбина и се среща с повишена честота при лица с венозни тромби.
3. Препоръчва се обсъждане на медикаментозна профилактика поради повишения риск от тромбофилия.
Направих изследвания на ЩЖ след кюртажа и всичко е ок, но имат съмнения за ИР защото резултатите ми са на границата.Ендокринолога ми назначи диета и след шест месец на контрола, но АГ настоя да започна тврапия с метфогама и да не рискуваме.Послуша АГ защото тя ме следи от години и ми знае състоянието.Направих и тромбофилията на своя глава макар, че всички лекари твърдяха, че няма нужда (радвам се, че го направих навреме) и там изскочи проблем.Сега ми предстоят отпуски и пътувания и нямам финансова възможност за допълнителни изследвания и прегледи, но септември смята да направя още изследвания и тогава с всичко ще отида при Сигридов и Русев (освен ако бебето не ме изненада по-рано разбира се).Сега си пия мета фолиева киселина и метфогамата и се отдавам на приятни моменти с малкото ми момиченце и мъжа ми...Успех на всички момичета в тази тема и се надявам много скоро да си пишем в други темички!От този месец подновихме опитите (имам зелена светлина от АГ) пъкжда видим дали няма да имам приятна изненада 😊

# 501
Момичета, това ми е чхг с около 50 часа разлика от 103.2 U/l     на  291.2  U/l. Дали е ок? Струва ми се малко, а вече са 30 дни от последна М. Предполагаемата О беше ранна, но пък никога не се знае дали не е имало и втори фоликул на път. 

# 502
Идеално е Simple Smile

# 503
  • София
Зиа,
супер е ЧХГ-то!
Ето виж тук: http://bremennost.bg/hcg-stoinosti.html

Слънце,
Мутацията по Фактор II (Протромбин) се води високорискова.
Мутацията по PAI-1 се води нискорискова.
Според мен задължително трябва да си на терапия с НМХ при следваща бременност, както и да внимаваш в други рискови ситуации - травма, залежаване, операция и др. - да предупреждаваш докторите си че имаш тромбофилия, за да вземат необходимите мерки. Не се притеснявай, много жени са износили безпроблемно бебетата си с подходяща терапия. Стискам палци всичко да е наред следващия път.
Не виждам да си изследвала MTHFR - той има отношение към усвояването на витамини от група Б (фолиева киселина и Б12).
Стискам палци!

# 504
Благодаря ви, имах нужда да прочета нещо положително. В момента дори не смея да говоря за бебо, така съм дори с половинката. И двамата не смеем да се зарадваме и чакаме да видим какво ще стане. Не съм направила вливки и не знам дали да правя. Нещо ми подсказва, че не там е проблемът, аз съм с настинка от зимата и реално е нормално да се вдигат НК клетките. Предния път преди да забременея карах грип, този път също, но в предния месец. Сега съм само с наболяващо гърло, но не приемам абсолютно нищо за лечение.
Слънце, при правилния лекар и терапия, следващия път всичко ще е наред. Когато има познат враг, той се бори по - лесно.

# 505
Момичета да ви питам нещо в страни от темата.По принцип имам допълнително здравно осигуряване, който обаче не поемат разходи за репродуктивни проблеми.Но се чудя какъв лекар може да ми назначи всички витамини и допълнителните изследвания за определяне на терапия заради тромбофилия за да се опитам част от изследванията да си ги спестя?При хематолог ли да си запиша час или при имунолог?Защо да не си спестя малко разходи като имам тази възможност...Благодаря!

# 506
Изследванията за тромбофилия май са само платение.Виж хормони може да ти пусне ендокринолог и гинеколог.
Тук е момента да благодаря на всички, които се  включиха по моя случай. След консултация с ендокринолога заради повишения инсулин - 1/2 метфогама от 500 след хранене два пъти на ден. След това ако настъпи бременност се спира. Аз съм се подложила и на диета, така че да се регулира ситуацията с хиперсекрецията в момента. Предстоят ми още някакви изследвания на хормони в 3-5 ден на цикъл , два допълнителни фактора за тромбофилия и тест за хламидия и уреаплазми. Хубавото е,че със щитовидната жлеза няма проблеми , яйчниците на ехографски преглед изглеждат добре.
Как се издърждат инжекциите с фраксипарин? Гинеколога, каза че ако излезне нещо от допълнителните фактори по време на бременност ще трябват всеки ден фраксипарин или клексан.

# 507
Грозда, а при вас всъщност какво се случи, че се наложи кюртаж в напреднала? Помня само, че бяхме заедно в двете отчетни август,септ и сега съм в една депресия Sad(((((( , моментът наближава, а аз дори не съм бременна, все нещо се случва, много ми е криво Sad((((

# 508
aDream  Hug,   и аз тези дни съм в ''дупка'' Sad     Терминът ми беше за след една седмица...бебе няма, нова бременност засега също.....    Много ,много ми е тегаво Tired  Искам да не се връщам назад,да не го мисля,ама не успявам.

грозда,желая ти от все сърце скорошен успех !

zia1 , стискам ти палци всичко да е наред  докрай !Желая ти повече спокойствие Hug

# 509
Грозда, абсолютно се свиква с инжекциите фраксипарин/клексан, кофти е първите няколко пъти докато се хване цаката на поставянето им, после се боцкаш и въобще не ти прави впечатление.
Ще настъпят бременности, момичета, горе главите ! Hug
И най-важното е, че този път ще са успешни !

Общи условия

Активация на акаунт