Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 599
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
хетерозигот съм . Объркала съм се, имам препоръка да изследвам генотип за АСЕ и фактор XIII.
иначе въз основа на основния пакет не се отчита повишен риск към тромбофилии. Останалите неща са Нормален генотип

# 481
  • София
Зиа, тихичко честито и от мен! Ако трябва да правиш вливка - прави се след положителен тест и после към 8-9 седмица пак.

Грозда, ако не си следила овулация изследването за прогестерон не е показателно. Нандин ти е писала коментар, но ако искаш пусни резултатите и в темата за хормоните. При хетерозигот по PAI препоръчват да се изследва ощи фактор 13 и ACE, защото често има комбинирани мутации по тези фактори, които като се натрупат могат да предизвикат проблем. И съответно е необходима профилактична терапия.

# 482
Зиа, не се шашкaй, мисля,че е рано за по-сериозни симптоми. А и всяка бременност е рaзличнa.Aз съм жив пример зa товa.
Инaче досегa ме успокоявaше гaденето и повръщaнето, a сегa чaкaм дa зaпочне дa ритa. Но от няколко денa не се чувствaм кaто бременнa. В тaзи връзкa, според вaс, aко не дaй боже нещо стaне-нaпример бебето умре,колко време могa дa го нося тaкa без дa дaде тялото ми признaци? В 16 г. с. съм. Знaм че пaрaноясвaм, но бих се успокоилa, aко знaм, че щом нямa кръв, болки и т. н. знaчи нещaтa сa нaред. Имaм бяло течение обaче, не мирише, не сърби, AГ-то предния път не му обърнa внимaние или зaбрaви.
Рени, ти  си го дала като съвет не се шашкай, а сама не се вслушваш. Ако нещо се е случило с бебето не дай Боже, ще разбереш. Както казва мъжа ми по футболните теми Няма кръв, няма фал. А течението го проследете  Hug

# 483
И аз така мисля, че ще разбереш не дай си Боже. На мен ми спря напрежението в гърдите и гаденето. Не се чувствах бременна изведнъж и рязко спря, а преди това беше ужас. Дано не се случва... Късмет и прекрасно бебче! 🍼🍼🌞

# 484
  • София
То и това не винаги е показател. При неуспешните ми бременности си се чувствах бременна до самия кюртаж. Няколко дни след това гърдите се отпуснаха и премина гаденето.

# 485
Аз казвам как беше при мен. Различни хора сме, сигурно не е еднакво, но има логика за гърдите. Не казвам, че спадат за 1 ден ..зависи и коя седмица. На мен това, което бях чела преди ми помогна да забележа и да се усетя какво става. Успех от сърце и повече позитивни мисли! ❤🍼

# 486
Това със симптомите ме обърква, аз просто съм гладна, но някак си вярвам, че сега всичко ще е наред. Гърдите почти не ме болят, а пък да отчитам разлика в размера е смешно понеже аз съм плоска като съска Simple Smile та сега дъската е просто с две чувствителни копчета на нея Smile
Относно паниката... не ме напуска, постояно се опитвам да я избутвам назад в мислите си и да се държа все едно не съм видяла втората чертичка.
Някой ме пита колко дни след ову съм.... нямам никаква идея ....два дни след цикъла ми казаха, че имам зреещ фоликул и че до 3 дни може да се пукне. Дали се е пукнал тогава или по - късно, не знам. Така че не съм наясно. Предния път си направих тест на 30ти ден от предходен цикъл и чертата беше бледа, а ден по - късно ярка. Сега съм на ден 29 и чертата си е все така бледичка. Утре пускам пак хормон и ще се разбере накъде се движим. Все още не съм психически готова за преглед и като гледам май няма да събера кураж да отида скоро.

# 487
Това със симптомите ме обърква, аз просто съм гладна, но някак си вярвам, че сега всичко ще е наред. Гърдите почти не ме болят, а пък да отчитам разлика в размера е смешно понеже аз съм плоска като съска Simple Smile та сега дъската е просто с две чувствителни копчета на нея Smile.  
Относно паниката... не ме напуска, постояно се опитвам да я избутвам назад в мислите си и да се държа все едно не съм видяла втората чертичка.
Някой ме пита колко дни след ову съм.... нямам никаква идея ....два дни след цикъла ми казаха, че имам зреещ фоликул и че до 3 дни може да се пукне. Дали се е пукнал тогава или по - късно, не знам. Така че не съм наясно. Предния път си направих тест на 30ти ден от предходен цикъл и чертата беше бледа, а ден по - късно ярка. Сега съм на ден 29 и чертата си е все така бледичка. Утре пускам пак хормон и ще се разбере накъде се движим. Все още не съм психически готова за преглед и като гледам май няма да събера кураж да отида скоро.
За най-точна ориентация е кръвен. Ще знаеш със сигурност! Искрено успех от мен  и аз съм "плоска" и веднага имах разлика. Много зависи кога ти е била овулацията, а ти не знаеш. Така, че сигурно ще се насити хормона! Късмет! ❤❤❤🍼

# 488
Zia, аз съм пристрастена към тестове за бременност и правя до 6г.с. когато вече започват отново да изсветляват тестовите чертички, но моите бледи чертички се задържаха доста време дори при ЧХГ 1500. Чак когато имах ЧХГ 5800 започна да става тъмна доближаваща се до контролната. Естествено зависи и марката тестове. Аз правих обикновени лентички. Тук също има една марка, First Response, която е най-скъпата. От нея правих и там потъмняваха значително бързо, но имаше моменти на шаш и паника. Кръвното ще е най-точно.

Аз да ви попитам тук, че от вчера имам едно странно усещане вътре там долу. Като спазъм, придърпване, много странно, дори боцкане да го кажем. Появява се от време на време и се притеснявам какво е това. Не е съпроводено с парене или сърбеж. Нямам проблем с уринирането засега. На места чета, че може да е вътрешно ритниче, което да се усеща така, но си мисля, че е прекалено рано да усещам ритничета там Simple Smile

# 489
Слънчице,не мисля, че е рaно.Записалa съм си с предната бременност,че в 18 седмица съм усетилa бебкa, като потрепвaне на мускул.Сега нямам търпение да усетя пак, ама нaли съм си шишкaвa по принцип и си мисля, че няма да е скоро. Дaно е бебо това, което усещаш. А кaзaхa ли ти какво ще  е? На мен още преди две седмици-момче.

# 490
  • Sofia
Слънчице,  в която седмица  си ? Мисля че около средата на четвърти месец първо ритниче и то по- скоро точно като пребоцкване, пърхащо. ..При мен преди 15 г.  чувството беше точно такова!

# 491
Ами аз имам предвид вътре във вагината, не са по корема. Съжалявам за подробното описание...Иначе на моменти усещам някакви странни тупкания по корема, но са прекалено краткотраещи. Аз съм иначе средата на 15 седмица, но по видеозон 16 седмица. Втора бременност и слаба фигура ако има значение при усещането. Иначе за пола, ще го разбера живот и здраве, дай Боже всичко да е наред, чак след месец - 20г.с. ... Америка ... какво да ви кажа ....

# 492
  • София
Може да е от разтягането на матката. Ако е около влагалището-пак от това. А и се отпускат разни връзки, може нещо на шийката да усещаш, ако бебето е разположено ниско и ръчка. В пикочния мехур също може да е.
То си има такива болки и разни усещания по време на бременност, просто някои не ги усещат или по-късно. Аз например, ако седя и рязко се завъртя на дясно усещам режеща болка в дясно от матката, все едно жила ми се е усукала.
Имам стара травма в таза и не мога директно от легнало или облегнато положение да се изправя, завъртам се леко настрани. Иначе сякаш ще си счупя нещо, такова е чувството.
Имам си и контракции-чувство за издуване на матката и напрежение, втвърдяване и се отпуска след определено време. Пия магнезий и почивам, доколкото е възможно.

# 493
Да, аз преди ги имах подобни като бях в края на бремеността си. Не можех да направя и 2 крачки, защото бебето ме притискаше и едно остро пробождане долу в интимните части, направо ти прави едно странно усещане дето искаш да се сгънеш, свиеш, че да спре. Сега ми се струва прекалено рано, но точно от 2 дни едни мехурести движения имам и като гледам не е чак толкова странно да се усеща бебето в тази седмица.. преди го усетих чак 20седмкца, но беше първа бременност. Обадих се на сестрата и чакам пак да ми се обадят обратно какво е казал доктора, то не знам и колко ме е разбрала с моето обяснение на английски.... Мани мани

# 494
Момичета мъчат ме едни мисли напоследък и разсъждавам над разни неща...В началото на май ми беше абразиото (спряла сърдечна дейност в 8гс3д).При тази бременност след първи преглед(в 5гс) превантивно ми изписаха утрогестан 2х2. Около седмица след почването на утрогестана забелязах че веднага след поставянето му и започваше зацапване и кървене.Отидох пак на преглед (в 6гс3д) и казах на лекаря за наблюденията ми относно утрогестана, но той каза, че не от него, а най-вероятно е кухо яйце защото не се вижда ембрион в плодния сак.На следващата седмица (в 7гс2д) отидох на преглед при друг лекар (тази, която ми следи първата бременност) и видяхме сърдечен пулс и бебо.Споделих и с нея за зацапването след утрогестана и тя ми го намали и замени с дуфастон поетапно.Веднага след намаляването на утрогестана зацапването намаля и малко след това спря.След кюртажа се изследвах за тромбофилия и се оказа, че имам.Чудя се дали лекарите (в една от най-добрите репродуктивни клиники) не ми обърнаха внимание на време и така се развиха нещата...Четох че при тромбофилия не се препоръчват прогестеронови препарати.Не че нещо ще променя, но просто си търся още причината...Тъжно ми е защото след дългите години чакане и ин витро процедури сега забременях за пръв път естествено и то много бързо и всичко приключи по този начин...От този месец подновихм опитите но О мисля че беше отдясно (а на цветната снимка, която правих преди години) се вижда, че няма тръба от дясно.А как имам О отждесния Я като няма тръба не знам...Първото дете ми е именно при О от десния Я (ин витро обаче).В мен се е настанил един страх дали изобщо някога пак ще забременея естествено...За ин витро нямаме нито пари вече нито психика...Тайничко се надявам много скоро отново да видя тези мечтани две чертички и всичко да е наред този път.Да си призная честно повече се притеснявам дали изобщо пак ще забременея отколкото дали всичко ще е наред след това защото сега като знам проблема ще предприемем нужната терапия и това ме успокоява.Успех на всички чакащи двете чертички!

Общи условия

Активация на акаунт