Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 18

• 45 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Стара Загора
Най- мразя да дават галено селско звучене на хубаво съвременно име.
Файда, че са те кръстили със съвременния вариант.
А, що да й викаме Радина- направо Радка и толкоз.

# 706
  • Пловдив
Така ами, Сашо ще му викат, все едно е някой селянин!

Да се забрани! Wink

# 707
  • ту тук, ту там
Превземки му се вика! Wink

# 708
  • София
Ама чакай бе, на тебе ти е селско, на него си му е ок! Толкова мъже на име Александър - са Сашо, по вашата логика всеки един от тях е селянин. Така им харесва, никой не те е задължил тебе да си казваш на сина Сашо, ако не ти харесва.

# 709
  • Пловдив
Всъщност на мен Сашо ми е съвсем абсолютно напълно ОК, а Алекс - щото как така Сашо, сакън!* - ми бие на превзетост. Лично усещане.

______
* Мисля, че в тази тема беше написано как Александър е хубаво име само по себе си, но само докато не го нарекат Сашо.

# 710
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Единият ми син е Сашо, другият Мишо.
Селско, градско - това е! Александър и Михаил са само когато са сгазили лука Simple Smile
Как пък не бих ги наричала Алекс и Майкъл! Rolling Eyes
Майки ми е като за куче. Ал е само един - Ал Бънди. Grinning
Нямам нищо против хората да наричат децата си както искат, но не виждам защо някой трябва да ми налага нещо за моите деца.

# 711
  • Стара Загора
Не съм визирала Сашовците, това си е един вид универсално съкращение към името.
Говоря за друго- насилено да ти съкращават името по абсурден начин.
Чувала съм на Деница да викат Дена, Денка. Или на Доника- Донке... говоря за разни такива. Simple Smile
Универсални съкращения, които един вид си идват  с името няма как да се избегнат.
Едно единствено от тези съкращения ми е много странно и това е на Ангел- Геле. Чух го в София преди години, и ми стана странно. Но когато попитах те казаха, че и на тях "Ачо" им е странно.

# 712
  • ту тук, ту там
Магдена, аз в подкрепа на твоя пост го написах това за превземките! 😊 Peace

И мен ме втриса от Алексчета, ама мода...
И Боби не харесвам (синът ми също е Борис 😊), а Мишо, Сашко и Борко са ми сладки. И хиляди пъти предпочитам да съм Ленче, а не Ели! Селянка съм, ко да прайш!

# 713
  • София
И мен ме дразнят такива превземки, винаги българското грозно и абсурдно.... Не казвам всеки да избира за детето си българско име или да няма мнение по това как да бъде наричано, но без такива преструвки и превземки от рода на Сашко, Мишо, Пешо, Ачко,  Наско и т,н за грозни и т.н, пък Майки, Алекс, Питърчо, Патрикчо и т,н най-хубавите.

# 714
  • София
Аз съм Доника, кръстена съм на баба си Дона. Нямам абсолютно нищо против да ми казват Доне или Донке...и са ми казвали. А и го смятам за естествено/логично галено на името ми.
Всеки, както иска...само без цупни. Защото галените имена си идват естествено. Дори родителите да мисляъ, че децата им са Алекс или Екатерина(сакън да е съкратено), роднини или други деца могат да си им казват Сашо или Кате.
Моите родители са ми казвали Дони или Донче, бабите Доне, а съученици и приятели-Донке, Дуде. И Ники са ми казвали.

# 715
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И мен ме дразнят такива превземки, винаги българското грозно и абсурдно.... Не казвам всеки да избира за детето си българско име или да няма мнение по това как да бъде наричано, но без такива преструвки и превземки от рода на Сашко, Мишо, Пешо, Ачко,  Наско и т,н за грозни и т.н, пък Майки, Алекс, Питърчо, Патрикчо и т,н най-хубавите.

още ми тръпнат ушите от една гласовита майка на детската площадка Simple Smile

Цитат
Ричардчо, Ричардчо, не дърпай играчките на Памелка!

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 716
  • София
При нас има Питърчо и Майричка - разхождат ги зад блока, първите пъти като чух викането, мислех че са кученца, не би оказаха се две дечица на видима възраст около 3 години.

# 717
  • Варна
Майричка?! Как ще е цялото?
На моя роднина Елена (млада) викат и Лени. Харесва ми.

# 718
  • София
Майричка?! Как ще е цялото?
На моя роднина Елена (млада) викат и Лени. Харесва ми.
Мисля е Майра, не съм сигурна....

# 719

Общи условия

Активация на акаунт