Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 810
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
От двата апартамента, аз бих търсила трети. 200 квадрата тристаен не ми звучи изобщо практично, и под тераси, и разпределението не ме грабна с това задължително минаване през кухненската част /ако не греша/. Каквито безпорядък създавам в кухнята, някой гост може да избяга с писъци ако се наложи да го преведа оттам за дневния тракт. Дрешникът е плюс, обаче.
Вторият с тези форми на стаите и Цариградското шосе толкова наблизо, не ме грабва хич. Районът е по-престижен, но не съм убедена, че точно там е хубавата част на квартала. 

# 106
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14961356111457 … k=2ripkm&f1=1
В тази обява пише "токът и водата са битови"...нима има вече и промишлена вода??? Rolling Eyes

# 107
  • София
Винаги е имало промишлена вода - за помещения на фирми.
Не знам каква е разликата в цените, но поне от 1998 г. превеждам пари по сметките на Соф. вода пром. помещения в работата.
Обявата нещо не се отваря при мене, не мога да разгледам.

# 108

Обявата нещо не се отваря при мене, не мога да разгледам.

Не ти и трябва.
Не знаех, за водата. Peace

# 109
Много тъмно бе, на нисък етаж и с такива малки прозорци... Cry На плъхове ли ще го даваш или на хора? Аз ако съм, не бих взела такава квартира, нищо че помещенията изглеждат ок.

# 110
Според мен е таванско помещение,ателие, с тази колона отпред и споменаването на промишлени цени за водата ме навява на мисълта ,че е преправяно за жгилище.

# 111
Много благодаря на всички за отговорите Hug, имам нужда от странично мнение, тъй като само избирам апартамент.

По повод възникналите въпроси:

Опция 1 гледа изцяло на запад, в посока междублоковото пространство пред City Park.

Опция 2- сегашната ми работа е на 15 мин пеш от строежа, а и не ме притеснява ходенето пеш. Относно прозорците- ще обхващат целите по-къси стени + малко от по-дългите. Апартаментът е на пети етаж, съседната сграда ще е „Casa Viva“ на 30 метра разстояние, надявам се да е светло целия ден. Относно тухлите – ще са керамични тухли на Wienerberger, не знам дали е плюс или не.  Най-хубаво е да апартамент да се разгледа на място, но тази сграда още няма кота 0.

За търсенето на трети вариант- и това ми мина през ума за момент, но от доста време вече гледам и се притеснявам в чудене и в търсене на нещо по-изгодно да не изпусна нещо, което ми е допаднало.

# 112
Опция 1 гледа изцяло на запад, в посока междублоковото пространство пред City Park.
+ няма да се застрои
+City Park е на повече от една ширина улица от дискутирания обект
–само запад

# 113
От двата апартамента, аз бих търсила трети. ...

Вторият с тези форми на стаите и Цариградското шосе толкова наблизо, не ме грабва хич. Районът е по-престижен, но не съм убедена, че точно там е хубавата част на квартала.  

Peace

Всъщност там е най-лошата част на квартала, хубавата е в северната му част, до парка, и от другата страна на Драган Цанков до Руското посолство, където  вече почва Изгрев. На това място шумът от Цариградко ще се чува денонощно, според мен.

Опция 2- сегашната ми работа е на 15 мин пеш от строежа, а и не ме притеснява ходенето пеш. Относно прозорците- ще обхващат целите по-къси стени + малко от по-дългите. Апартаментът е на пети етаж, съседната сграда ще е „Casa Viva“ на 30 метра разстояние, надявам се да е светло целия ден. Относно тухлите – ще са керамични тухли на Wienerberger, не знам дали е плюс или не.  Най-хубаво е да апартамент да се разгледа на място, но тази сграда още няма кота 0.

Ходенето пеш е много хубаво нещо, но ако трябва да бързаш за работа и да водиш деца насам-натам, може да се окаже бреме.

Имай предвид, че тези размери не са светлите, а със стените, тоест, късата страна ще е още по-къса. Според мен такова разпределение няма начин да осигурява добра осветеност на помещенията. Да не гворим за неудобството за обзавеждане с тези криви счупени стени. Но всеки си преценява за себе си  Peace

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 09:30 от Анонимен

# 114
Имай предвид, че тези размери не са светлите, а със стените, тоест, късата страна ще е още по-къса. Според мен такова разпределение няма начин да осигурява добра осветеност на помещенията. Да не гворим за неудобството за обзавеждане с тези криви счупени стени. Но всеки си преценява за себе си  Peace

Разбира се, че всеки сам си решава, но искам да те поправя за едно нещо. Обикновено размерите, давани на такива планове, не включват стените, а са си баш светла площ. Пак не са съвсем верни де, защото са строителните размери (т.е. как се редят тухлите) и после се намаляват с по няколко см заради мазилките, но не много. При мен разликата беше май 3 см.

# 115
  • In transit
Здравейте, следя ви от няколко теми тъй като си търсим жилище във Варна. Досега сама издирвах строители, апартаменти. От вас научих много за имотния пазар и за строителството. Мисля си, че вече знам кой строител къде има започнати сгради в града, на какъв етап са и прочие. Не се гордея с това, но все не можем да намерим това, което търсим. Винаги има доста повече от 1-2 компромиса.
Както и да, днес ще ходя до една известна агенция да ми покажат едно жилище, което силно се надявам да не съм виждала вече. Проблемът е, че искат да подпиша някакви документи. Трябва ли да се притеснявам за тези документи? Според брокерът имали ексклузивни права за този имот? А пък аз не съм сигурна дали не съм го виждала и преди сама, защото имах такъв случай наскоро с друг брокер. Въпросът ми е може ли нещо да зоупотребят с мен подписвайки този договор и за какво да се оглеждам? Благодаря ви предварително!

# 116
Здравейте, следя ви от няколко теми тъй като си търсим жилище във Варна. Досега сама издирвах строители, апартаменти. От вас научих много за имотния пазар и за строителството. Мисля си, че вече знам кой строител къде има започнати сгради в града, на какъв етап са и прочие. Не се гордея с това, но все не можем да намерим това, което търсим. Винаги има доста повече от 1-2 компромиса.
Както и да, днес ще ходя до една известна агенция да ми покажат едно жилище, което силно се надявам да не съм виждала вече. Проблемът е, че искат да подпиша някакви документи. Трябва ли да се притеснявам за тези документи? Според брокерът имали ексклузивни права за този имот? А пък аз не съм сигурна дали не съм го виждала и преди сама, защото имах такъв случай наскоро с друг брокер. Въпросът ми е може ли нещо да зоупотребят с мен подписвайки този договор и за какво да се оглеждам? Благодаря ви предварително!
Сигурно е стандартна бланка, че няма да купиш този имот с друга фирма, или без брокер...
Късмет, и дано ви хареса имота.
Ако искаш дай линк. Peace

# 117
  • In transit
Благодаря Лъки. Като се върна ще споделя, че сега съм от телефона и нямам линк.

# 118
Сигурно е стандартна бланка, че няма да купиш този имот с друга фирма, или без брокер...
Късмет, и дано ви хареса имота.
Ако искаш дай линк. Peace

Да, най-вероятно е така. Но, ако съответният брокер има ексклузивен договор с продавача, това означава, че нито продавачът сам, нито друг брокер могат да предлагат и продават съответния имот. Sunglasses

# 119
gebura, тази сутрин случайно минах край строежа на Артекс в Изток - то е доста гранична част на Изток, и наистина е в по-лошата част. Доколкото можем да делим квартал на добри и лоши части, иначе е озеленено, има даже оцелели малки къщички. На мен ми се стори прекалено близо до Цариградско, шум не се чуваше (майсторите на строежа тракаха достатъчно), но точно над кръговото, до голям булевард, малко по-долу е вечно задръстеният Г.М. Димитров ми се струва, че ще е прашно. Районът изглежда спокоен и зелен, но наблизо е една уличка, която интензивно се ползва. Според мен Артекс са си надценени, но ако ти харесват като качество и можеш да си позволиш - вие си решавате  Laughing

Към другия квартал съм малко предубедена, преди доста години съм живяла за кратко в Св. Троица, някак не се спогодих с района. Иначе помня, че беше тихо, паркът е поддържан, имаше доста млади семейства, много магазини и като цяло добра инфраструктура. Минус там е близостта до циганската махала, идваха бездомни кучета, срещаш цигани с колички и т.н. Но зависи в коя част, де. Опцията там е с по-добър обществен транспорт, защото това в Изток е далеч от метрото, долу минава 280 аватобус, другото е спирката на Цариградско, но повечето удобни превози спират на Плиска, т.е. една спирка нагоре.

Има ли дилема с паркиране?

Скоро четох интервю с главния архитект на София, който обясняваше, че не са позволили на Арко да започнат строежа точно в тази част на Изток, до градинката на КАТ. Имаха планове за два или три големи блока, даже продаваха на зелено, но архитекта казва, че площта за строеж е тяхна, но се минава през чужди имоти, т.е. не се знае дали ще имат достъп живеещите в новите блокове. Артекс си е на улица, не би трябвало да има такъв проблем, но би било неудобно, ако единственият ти достъп до блока е малката и май еднопосочна улица, до която трябва да въртиш.

Общи условия

Активация на акаунт