Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 620
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Ти глей да не ти се натресем цялата бригада, да оправяме детската в розово венециано, хохо Joy Харесах курника, колкото по - курник, толкова по - добре. Аз за цената сондирах мнение. Висока ми се вижда. От 700 повече за курник не давам. Таа 70кв., по 700, са 49 000 + 8 000 гараж, къде са 70 000 newsm78 Като вкарам 200 Е на кв, за да го оправя, таман 73-75 да стане, за да го продам. А и Хасан баница трябва да яде, нали тъй Joy Joy Joy

# 91
Момичета, трябва до ден да взема решение кой апартамент да купя. Помагайте  Praynig

Опция 1:
Много голям апартамент (189 кв.м) в Св.Троица, точно до парка. Сградата е от 2012 г. Това е офертата:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14897742328679 … k=2rrg2a&f1=1
Недостатъци - втори етаж, изцяло западно изложение, не знам дали въобще ще влиза слънце в апартамента, защото пред него има друга висока сграда, има и реален шанс скоро на разстояние 10-15 м да построят още една ниска сграда. Част от апартаментът е покрит от тераси. Има възможност на много ниска цена да се купи още едно помещение точно до апартаментът (сега е с функция на склад, без прозорци и тераси е) 40 кв.м., така ЧЖП ще стане ~210 кв.м. Под апартаментът има фитнес.

Опция 2:
Артекс в квартал Изток, сградата ще е готова 2018 г. Това е апартаментът:
http://www.arteks.net/Videlina?building_id=47&floor_id=208&ad_id=702
Пети етаж, изцяло югоизточно изложение, без общи части квадратурата е 105 кв.м.

На мен Изток ми харесва повече от Илинден, Артекс също много ми харесва как строят, но в същото време съм силно изкушена от двойно по-голямата квадратура на опция 1. От друга страна не мога да преценя колко тъмен ще е първия апартамент.

Ако не се отчита разликата в цената вие кое бихте взели - по-малък апартамент с по-добро изложение в по-елитен квартал и от реномиран строител или двойно по-големия?

# 92

Ако не се отчита разликата в цената вие кое бихте взели - по-малък апартамент с по-добро изложение в по-елитен квартал и от реномиран строител или двойно по-големия?

Категорично втория. 105 М2, не са никак малко. Качествено и с добра локация, разпределение  ...за какво са ти 200м2, от които половината тъмни...голямата квадратура иска по скъпа поддръжка, отопление, данък...
Аз бих взела втория, без да се замислям много много. Peace

# 93

Какво не харесахте на галъбарника ??? Само кусури начииии. Crossing Arms

Лъки - честито!  Peace  Hug

Иначе и аз мисля като ЧС, това е една боксониерка 20-ина квадрата, от която са отделили килера за спалня. И дори на разтеглениете деформирани  снимки изглежда клаустофобично.

И защо все говорите, че за под на наем става, а за живеене не става? Наемателите не са ли и те хора с нормалните изисквания за живеене? Да не говорим, че може един ден да тръгнеш да го продаваш - и тогава? Според мен когато купуваш, независимо с каква цел, трябва да имаш едни и същи изисквания към имота и ако не отговаря, да не го купуваш.  

Скрит текст:
Момичета, трябва до ден да взема решение кой апартамент да купя. Помагайте  Praynig

Опция 1:
Много голям апартамент (189 кв.м) в Св.Троица, точно до парка. Сградата е от 2012 г. Това е офертата:
Недостатъци - втори етаж, изцяло западно изложение, не знам дали въобще ще влиза слънце в апартамента, защото пред него има друга висока сграда, има и реален шанс скоро на разстояние 10-15 м да построят още една ниска сграда. Част от апартаментът е покрит от тераси. Има възможност на много ниска цена да се купи още едно помещение точно до апартаментът (сега е с функция на склад, без прозорци и тераси е) 40 кв.м., така ЧЖП ще стане ~210 кв.м. Под апартаментът има фитнес.

Опция 2:

На мен Изток ми харесва повече от Илинден, Артекс също много ми харесва как строят, но в същото време съм силно изкушена от двойно по-голямата квадратура на опция 1. От друга страна не мога да преценя колко тъмен ще е първия апартамент.

Аз не бих била толкова категорична като Лъки - Изток определено е по-добър квартал, обаче архитектурният проект на Артекс е много по-лош от този на сградата в Св. Троица - тесни и дълги спални с диви чупки, с проозрец на тясната стена, заради което ще са тъмни, което пък обезсмисля посочената квадратура; тесен и дълъг хол, заради което също ще е тъмен. Чупките в спалните ще изискат внимание и много размисъл над обзавеждането. Квадратите са наистина достатъчно, обаче са зле разпределени, според мен.  В Св. Троица са холът е с правилна форма и много прозорци, спалните - също, да не говорим за многото дрешници, което за мен е огромен плюс.

А всъщност като се върнах на описанието в Св. Троица - изложение и етаж, аз не бих взела нито единия от двата.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 09:39 от Анонимен

# 94
Момичета, трябва до ден да взема решение кой апартамент да купя. Помагайте  Praynig

Фактът, че се колебаеш между тристайни жилища ми говори, че нямаш нужда от толкова голяма площ. Може да се изкушаваш от квадратурата, обаче голямата площ върви с големи разходи за довършване, големи разходи за отопление и поддръжка и много труд за чистене и поддръжка. Иначе не съм го видяла за да го усетя, но видях, че вътрешните стени са от онази гадната тухла, която татко Мецан много мрази, а и аз не харесвам също. Ще имаш ядове да окачиш шкафове и други.

А малкият с тези 105 квадрата ми изглежда много по-балансиран откъм полезност и практичност от една страна и разходи и поддръжка от друга.  Да не говорим, че големият макар да е толкова голям не ми изглежда особено практичен, особено холът е малко куц като възможности за аранжиране. В същото време малкият апартамент ми изглежда по-добре обмислен и въпреки кривите стаи изглежда удобен, а и стаите са с прилична ширина ( 313 и 323 си е супер). Ако добавиш и предимството на по-добър квартал, по-добър етаж и по-добро разположение спрямо околните сгради то според мен няма какво да се мисли.

Е, относно материалите, качеството и прочее не знаем нищо, де.

# 95
Влюбена съм в проекта с дрешниците  Heart Eyes
Точно за нещо такова си мечтая, може и да не е чак толкова голям.

# 96
И на мен ми харесва този в Изток, по конфигурация ми напомня на нашия апартамент /с известна разлика в квадратурата в полза на нашия/. Харесаха ми и размерите на 2-те спални. При нас едната е приблизително със същите, но другата е много малка /може би за сметка на дневния тракт, който пък е по-голям/.

Съгласна съм с поддръжката, чистенето, обзавеждането като брой неща. Кварталът е по-добър, разбира се, от Илинден, както и изложението. "Артекс" са с добро име в бранша.

# 97
И аз съм за първия, освен правилните помещения, самата сграда е много приятна, а това паркче с дърветата отпред много ми харесва. Освен това съм любител на ниските етажи. За локацията и качеството на строеж не мога да кажа.
Относно курниците, имам познат, който си купи курник без да го е виждал, мързеше го да отиде. Стандарта панелна гарсониера на много прилична цена, за тези пари нямаше какво да иска от курника, за инвестиция. Блока и етажа бяха известни.

# 98
Иначе не съм го видяла за да го усетя, но видях, че вътрешните стени са от онази гадната тухла, която татко Мецан много мрази, а и аз не харесвам също.

Точно това щях да кажа веднага като видях снимката - нали виждаш тухлите, незамазани са - ми почти изцяло са въздух. Освен това защо са снимали само коридора на апартамента, а другите снимки са от парка.
Мястото лично на мен там много ми харесва, но всичките ви други забележки са много уместни. Освен това точно за този блок съм чувал, вярно, че повече като ЕЖК, че съвсем не е със същото качество като съседния, който е строен от израелска фирма и който наистина е хубав. На този като гледам, тухлите определено не са Поротерм. Що ли всичкото ново, дето съм виждал, е все с такива тухли.
Скрит текст:
Сигурно има десетина блокчета в София с тухли Поротерм и някой като е успял да вземе един от тях, вече казва, че новото било хубаво, гаче ли всичкото ново е с Поротерм и то ако наистина пък чак толкова са връхта тези луковитски тухли.
Изток е вече много презастроен, а и от линка не се разбира в коя точно част на Изток е. Ако е близо до боровата горичка на парка, там е хубаво - улиците "Незабравка", "Латинка" и от сорта, но има и части от Изток, които хич не са хубави. И макар да е близо до Цариградско и х-л Плиска, е далеч от метро, тъй като метрото минава горе по Драган Цанков - през Изгрев.

А всъщност като се върнах на описанието в Св. Троица - изложение и етаж, аз не бих взела нито единия от двата.
И аз така мисля.

# 99
Само да напиша ,че всечи ден минава покрай блока в св.Троица.На снимките ,ако се правени от същия апартамент е градинката ,която е на изток.Другият блок отзапад е на достатъчно разстояние и не хвърля сянка.

# 100
Точно така, паркът е на изток от блока и ако от прозорците му се вижда паркът, значи изложението е източно. И никой никаква сянка не хвърля наистина.

# 101
Точно така, паркът е на изток от блока и ако от прозорците му се вижда паркът, значи изложението е източно. И никой никаква сянка не хвърля наистина.

Не му се вижда от прозорците паркът, вижда се от фойаето на сградата. Сложили са снимки на парка, защото сградата граничи с него, а не защото прозорците гледат към него.  Предполагам, че питащата знае какво е изложението и какво се вижда от прозорците, все пак, и няма защо да го обсъждаме това.

А този в Изток е на ул Тинтява, в самия край на квартала, точно до Сервиз Изток- от него до парка има едно 20-ина минути ходене поне. И до метрото пак толкова, което всъщност не е зле - все пак не можем да очакваме метрото да ни спира на всички пред входа Simple Smile. И ширината на спалните е различна - в чупката е по-малка (2,95 и 3 м), а понеже светлината ще пада косо, под ъгъл,  дори когато спалнята е осветена от слънцето, светлината няма да стига до края на стаята. Не знам по какви критерии това може да се смята за добро разпределение, но хора всякакви, няма да споря с никого, всеки да си купува, каквото си иска.

Мецане, да бе да - надай се ти на Латинка или Незабравка  Joy

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 14:02 от Анонимен

# 102
За локацията не мога да кажа нищо, но пак погледнах скицата на апартамента. Може би точно заради чупката, прозорците и на 2-те спални са доста големи /ако правилно съм интерпретирала размерите/.

По-скоро в кухненския бокс светлината ще бъде по-малко /и при мен е така/, с вградени лампи под шкафовете за по-мрачни дни положението се оправя.

# 103
Момичета, трябва до ден да взема решение кой апартамент да купя. Помагайте  Praynig

Опция 1:

Опция 2:

Принципно това: по-малък апартамент с по-добро изложение в по-елитен квартал и от реномиран строител....  Grinning Живял съм досега в 6-7 апартамента и мога да кажа, че изложението и качеството на строителството следва да са на първо място в избора.105 кв. е достатъчно за 4 човека и домашен добитък даже.  Grinning Принципно изложение ИЗ е най-добрият вариант, както и ИЮЗ, ИЮ - също, а ЮЗ е жежко.  Grinning. Само С или СЗ е направо отвратително, а З - жега и досадно. Simple Smile СИ е някакъв краен компромис, ако първите три варианта не са налични. Grinning И по възможност наблизо да няма високи сгради, защото язък за изложението, ако не виждаш сутрин и следобед Слънцето.  Grinning Все пак за избора има значение и разположението на стаите, пък и в кой район се намира апартаментът и дали удовлетворява от други гледни точки, дали има наблизо шумни заведения, как се чувствате, като влезете вътре, дали ви е уютно...Rolling Eyes И аз си падам по големите апартаменти, но 200 и кусур квадрата са бая чистене и поддръжка. Grinning  А във висок блок избягвам да влизам, особено след пернишкия землетръс.  Joy Живял съм от 1-ви до 6-ти етаж, а за кратко и на 14-ти, и мисля, че 3-5-ти етаж е най-приемлив вариант. bowuu Последният етаж пък винаги крие потенциални проблеми с покрива над него.  #Crazy

# 104
Точно това щях да кажа веднага като видях снимката - нали виждаш тухлите, незамазани са - ми почти изцяло са въздух.

На този като гледам, тухлите определено не са Поротерм. Що ли всичкото ново, дето съм виждал, е все с такива тухли. Сигурно има десетина блокчета в София с тухли Поротерм и някой като е успял да вземе един от тях, вече казва, че новото било хубаво, гаче ли всичкото ново е с Поротерм и то ако наистина пък чак толкова са връхта тези луковитски тухли.

Проблемът не е, че са кухи с много въздух, а че въздухът е затворен в много големи кутийки. Доброто решение е кутийките да са повече, но по-малки, за да се ограничи конвекцията. Както и да е, това са тухли само за вътрешните стени и не са толкова отговорни, но лошото е, че на тези тухли много трудно се окачват шкафове.

Кой знае къде си гледал, но около мен в квартала аз друго не виждам. А се строи, не е като да не се строи Mr. Green И продължавам да не разбирам с какво завод на Винербергер, макар и в Луково, е по-лош от някоя тухларна, в която група цигани правят тухли с представи си каква технологична дисциплина Twisted Evil  Иначе вече има и още по-добри тухли, които не се нуждаят от външна изолация. По-скъпи са, разбира се, но пък няма нужда от допълнителни дейност за изолиране и накрая нещата май са същите. Но и отпада рискът от нараняване на меката външна изолация.

http://wienerberger.bg/produkti/porotherm-38-nf-comfort

Цитат
И ширината на спалните е различна - в чупката е по-малка (2,95 и 3 м), а понеже светлината ще пада косо, под ъгъл,  дори когато спалнята е осветена от слънцето, светлината няма да стига до края на стаята. Не знам по какви критерии това може да се смята за добро разпределение, но хора всякакви, няма да споря с никого, всеки да си купува, каквото си иска.

То ясно, че без чупка е по-добре, но и тази чупка съвсем не е толкова фатална - да има да няма 30 градуса. Даже и да е тъмно в края на помещенията то на какво ще е тъмно? На вратата и гардероба Grinning
За сметка на това холът е по-добре планиран, в големия апартамент просто няма място за хубава маса.

Общи условия

Активация на акаунт