Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 117 673
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча адвокат, който се занимава с документите за покупка и продажба на имоти. Ако някой има идея и за тарифите, ще съм много благодарна! Може да ми пишете на лични.

# 151
Здравейте, преди време писах, ако някой си спомня. Искам само да предупредя за един имот. Намира се в София, Суха река и това е обявата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c12218126268741 … k=2s0wdt&f1=1. Единия собственик е временно в България (ама не точно, пътува си човекът) иначе и двамата живеят в Америка. Днес ходихме до нотариус да гледаме документите, все още не знам защо са при него, може би е обичайна практика.... Дори аз, като човек, който никога не си е купувал апартамент, още по-малко да се опитвам да се правя на вещо лице, видях, че подписът в личната карта на дамата е мноооого различен от подписа в пълномощното. Който желае, нека поеме риска. Ние се отказахме и се надявам този, който си го купи дълго да си живее в него и да няма проблеми.

# 152

Лъки ти в кой квартал живееш ако не е тайна  Blush
Ще ти пиша на лично, че съм в ремонт гости не приемам засега. hahaha

# 153
Включвам се само да кажа, че се ядосах преди малко. Вече отрязах няколко брокера, които уж ми търсят апартамент с уговорка за комисиона, а се опитват да си пробутат някакви залежали дупки или нови недоразумения. Е, последно останах с две агенции, едните са ми приятели, другите - препоръчани от близък. Разчитах, че след толкова ровене, ходене по огледи и нерви за няколко месеца все ще намерят нещо и съм си казала изискванията - не са космически, а съвсем реалистично съм ги снижила, дано намеря по-бързо.

Е, не би - преди малко ми се обажда шефа на едната агенция с предложение за "готов, направо се нанасяш и мебелиран". Още след първото изречение стана ясно, че не отговаря на три от критериите, а дори не бяхме задълбочили. И като отказах в началото започна да ми обяснява как съм можела да купя, да го продам после с печалба, а едва ли не ако отказвам трябва да кача цената, иначе "за това време ще ти отидат още 10 000 евро по наеми".....

Имам чувство, че много брокери си мразят и професията, и клиентите.

# 154
Наш познат си купи, на зелено, в кв. Редута, София, 3- ст, 75 кв.м, НС за 100 К.

75 след приспадане на ОЧ, или с тях? Ако знаете, разбира се Simple Smile. Просто се зачудих, дали пък не са много малки стаите така, защото стандартент двустаен панел си е 65 кв м и те са си чисти. Тристане стандартен панел си почва от 80 и 80 са си чисти 80 Simple Smile. Все пак честито да им е на хората, те си знаят, но наистина ми е странно, колко са големи помещенията при така описани параметри. Peace

# 155
  • София
Не знам, тухла е, но т.к. е на зелено човекът не е казал нищо определено за стаите Thinking
Благодаря от сърце за прекрасните пожелания и полезната информация,която се споделя тук- без нея нямаше как да се похвалим с мечтаният дом, намерен след толкова терсене bouquet
Новото ни жилище е панел, мисля 1986/7 г. (по-назад някой питаше), с добра локация, добро изложение и гооолеми стаи, както и така мечтани от нас балкони: 4 бр

# 156
  • In transit
Най-сетне малко за Варна  Mr. Green. Мики кажи за тези във Възраждане дето ще гледате.
Казвам. Simple Smile
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c149036106653709 Този беше единия. Сградата още е в строеж, има акт14, апартамента го продава инвеститора. Хубаво е, че е покрит целия, среден етаж, целия източен, но малко тъмно ми се видя. На отсрещната страна на уличката има още една нова сграда и е доста близко отстоянието според мен.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145581110714829 Другия. Първи жилищен, юг-изток, прилично големи стаи, на юг гледка към езерото, в ниската част на Възраждане 3, отдолу ще има бистро. Пак с акт 14.

Този е най-атрактивния: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14792894122702 … k=2s1ao5&f1=1 Mr. Green Това дето го виждате като разпределение не съществува все още. Цялото е една стая с неопределено много и всякаква форма ъгли. Вдясно от входа където е тоалетната, зад нея се пада кухнята. Ми на живо разстоянието от очертаното по пода оставено за кухненски бокс е една дупка с ширина ...не знам дали имаше метър в най-широката си част и дължина около два метра. Не издържах и се изсмях на гениалното решение.

# 157
Абе, в тая Варна спалните като за джуджовци, бре Mr. Green

# 158
Ние във Варна не спим, за какво са ни спални, само да плащаме квадратура. hahaha

# 159
Най-сетне малко за Варна  Mr. Green. Мики кажи за тези във Възраждане дето ще гледате.
Казвам. Simple Smile
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c149036106653709 Този беше единия. Сградата още е в строеж, има акт14, апартамента го продава инвеститора. Хубаво е, че е покрит целия, среден етаж, целия източен, но малко тъмно ми се видя. На отсрещната страна на уличката има още една нова сграда и е доста близко отстоянието според мен.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145581110714829 Другия. Първи жилищен, юг-изток, прилично големи стаи, на юг гледка към езерото, в ниската част на Възраждане 3, отдолу ще има бистро. Пак с акт 14.

Този е най-атрактивния: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14792894122702 … k=2s1ao5&f1=1 Mr. Green Това дето го виждате като разпределение не съществува все още. Цялото е една стая с неопределено много и всякаква форма ъгли. Вдясно от входа където е тоалетната, зад нея се пада кухнята. Ми на живо разстоянието от очертаното по пода оставено за кухненски бокс е една дупка с ширина ...не знам дали имаше метър в най-широката си част и дължина около два метра. Не издържах и се изсмях на гениалното решение.
Първия за мен не става, много е нагъчкано в това евро сити, поне беше...а те продължават да строят, едва ли става по просторно. Паркомястото е без пари, бих го взела за 2000евро, пускам го под наем на някой с 2 коли за 50-60 лева на месец.
Втория по го бива, дневната е нормална квадратура, няма да е от котлона в дивана...Спалните са, мини мини...(моята спалня е 15м2, и ми е малка, а тези по 10, не знам), това че отдолу ще е бистро само Господ знае, може и да остане празно, ще е студено, ако пък стане кръчмата ще е шумно.
Третия е: newsm78...абе ще ти трябва интериорен дизайнер, и мебели по поръчка.
Поне е южен, но етажа пак е нискък...

# 160
Аз май ще купувам, бих отбой две седмици, и тая вечер ми се обадиха Joy Joy Joy Зодия лисунгер има ли Joy

# 161

Е, то пък в София на новото да не би да са по-големи...макар че и трите във Варна във Възраждане 3 ми се виждат ужасни, да не говорим, че и не знам къде е Възраждане -3, по мое време имаше само Възраждане:) звучи ми като Обеля-10:) Joy

Наш познат си купи, на зелено, в кв. Редута, София, 3- ст, 75 кв.м, НС за 100 К.

75 след приспадане на ОЧ, или с тях? Ако знаете, разбира се Simple Smile. Просто се зачудих, дали пък не са много малки стаите така, защото стандартент двустаен панел си е 65 кв м и те са си чисти. Тристане стандартен панел си почва от 80 и 80 са си чисти 80 Simple Smile. Все пак честито да им е на хората, те си знаят, но наистина ми е странно, колко са големи помещенията при така описани параметри. Peace

Ми така е новото строителство, при него тристаен значи две стаи плюс кухньо-хол, като от двете стаи поне едната е такава, че в нея четирикрилен гардероб не може да влезе... И много правилно казвате, при панелите тристаен си е 80+ квадрата, даже 80 е малко, обикновено са 86-90 квадрата...а при НС даже и след приспадане на общите части да е 75, пак е по-малък. И във Варна, и в София все тая - ново щом е, не ми го хвали.

# 162
Е, то пък в София на новото да не би да са по-големи...

Ми намират се и по-големи. Напоследък и линковете, които се пускат тук, са все за прилични неща. Последно беше някакъв голям блок на бул. "България".

# 163
Е, то пък в София на новото да не би да са по-големи...

Ми намират се и по-големи. Напоследък и линковете, които се пускат тук, са все за прилични неща. Последно беше някакъв голям блок на бул. "България".

Да, да. Мога и още да пускам, като си джиткам по работа, мога да снимам.

# 164
  • In transit
Ние във Варна не спим, за какво са ни спални, само да плащаме квадратура. hahaha
ми тъй де, нали имаме плаж, спим там, за какво са ни спални... Grinning

Татко Мецан, не си съвсем прав, ама малко по нататък ще разкажа/покажа какво имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт