Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 890
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • In transit
Лъки, те тристайните в Лабиринта и Фамилия са по 75000-90000 евро  Crazy

# 286
Да, но ако двустаен до депото е 51 000,колко ще да са тристайните? 65000-70 000, по тая логика по добре Фамилиите, поне прилича на нещо, и не гледаш в съседния панел. Разсъждавам си само, цифрите са сериозни. Peace

# 287
  • In transit
Да, но ако двустаен до депото е 51 000,колко ще да са тристайните? 65000-70 000, по тая логика по добре Фамилиите, поне прилича на нещо, и не гледаш в съседния панел. Разсъждавам си само, цифрите са сериозни. Peace
Проблема е точно в цифрите, иначе спор няма, правилни стени и форми, големи стаи, нормални тераси, без да са 50% от площта на жилището, хубав район...ама скъпички идват Simple Smile

# 288
Да Лъки до депото е, нещо съм се заблудила. Но там мястото е хубаво, възлово, само дето е на пътя. На две крачки са ясла, градина, училище, дом младост, санита, бриколаж, мола.
Да, но няма простор, сградата ще е долепена до една панелка на юг, на запад ще е мрачно и прашно от булеварда, само източните ще стават, с гледка към депото...и северната страна има простор, ама север. Иначе да стига се пеша до мол варна, кауфланд...комуникации на спирка младост със целия град. Тристайните по колко ще са, знаеш ли? По добре някой лев повече, и хубав във Лбиринта или Фамилиите.

Тристайните са по 68000 гледам https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14957288528538 … &f5=1&f6=Всички&f7=Всички&f8=2&f9=1
Ама тези Лабиринти и Фамилии изобщо не ми харесва местоположението. Аз съм живяла в Победа и не ми харесваше. Не знам сега много неща се промениха и може да е по-добре. А иначе тези във Вистапарк май са на доста сносни цени.

# 289
  • Варна
Здравейте!

Моля да ми препоръчате на лично съобщение адвокат и нотариус за покупка на имот във Варна. Сделката ще бъде без посредничество на агенция.

# 290
Аз пак ще пиша за брокитата,
Днес се обадих на познат, дадох му параметрите какво търся, и съответно получих обещание, че ще ми прати оферти на поща.
Какво да видя - ми копирани линкове от най посещавания сайт.
Както пееше Светльо Витков - Това ние много добре го знаем... / От СкакаУец

Та това е. Продължавам да търся.
Какво търся, на ЛС за да не взема БАНана

P.S. Естествено за големия град става дума

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 21:33 от dikobraz

# 291
  • София, Bulgaria
Опаааааааа.... Варна много са се активирали...успех ви желая.

dikobraz, с обаждане по телефона не става...не е като да си поръчаш пица или такси. И на 10 брокера да се обадите, освен някой линк от имот.бг набързо пратен нищо няма да получите. Обаждането не е равно на наемам брокер да работи за мен, дори и да е приятел. Вие следите пазара и знаете, че като вас купувачи има много, така че обаждането по телефона за брокера е поредното за деня. Ако искате някои да работи за вас целенасочено и да има резултат трябва да го наемете с договор с ясни права и задължения, за да може и да изисквате. 

# 292
  • In transit

dikobraz, с обаждане по телефона не става...не е като да си поръчаш пица или такси. И на 10 брокера да се обадите, освен някой линк от имот.бг набързо пратен нищо няма да получите. Обаждането не е равно на наемам брокер да работи за мен, дори и да е приятел. Вие следите пазара и знаете, че като вас купувачи има много, така че обаждането по телефона за брокера е поредното за деня. Ако искате някои да работи за вас целенасочено и да има резултат трябва да го наемете с договор с ясни права и задължения, за да може и да изисквате. 

Може ли да ви помоля да покажете примерен такъв договор. Интересно ми е, защото никой не ми е предлагал такъв, освен стандартния, който ме караха да подпиша в една агенция за имотите, които гледах с тях. Иначе с един брокер, с който точно по телефона работя(така се случи), да ви кажа е доста по надъхан да ми намери апартамент, отколкото този, с който се срещнах лично и за който ми казаха, че бил много добър. Забелязах, че доста послъгва относно Акт 16, той е като крайъгълен камък тук. Изрично питам дали съответната сграда/апартамент има А16, той каза, има и като отидем на място се оказва, че "до месец ще вземат акт 16".  ooooh!

# 293
Ако брокер ще преглежда и сортира обявите не виждам с какво си е заслужил 3-те процента. Аз бих платила 3%, ако брокерът ми намери нещо, което (още) не е влязло в обявите. Имам предвид, че най-хубавите сгради НС в моя квартал изобщо не попадат в обявите, а се разпродават предварително по някакви други линии на база на лични контакти. И накрая в продажба се пускат изостанали и не толкова атрактивни имоти тук или там в сградата. А да чета обяви и аз мога Whistling

# 294

Може ли да ви помоля да покажете примерен такъв договор. Интересно ми е, защото никой не ми е предлагал такъв, освен стандартния, който ме караха да подпиша в една агенция за имотите, които гледах с тях. Иначе с един брокер, с който точно по телефона работя(така се случи), да ви кажа е доста по надъхан да ми намери апартамент, отколкото този, с който се срещнах лично и за който ми казаха, че бил много добър. Забелязах, че доста послъгва относно Акт 16, той е като крайъгълен камък тук. Изрично питам дали съответната сграда/апартамент има А16, той каза, има и като отидем на място се оказва, че "до месец ще вземат акт 16".  ooooh!
Мики, адрес предлагат такива договори, от сорта ще ви намерим каквото търсите само ни наемете. Но ти си запозната много добре с пазара в момента и нямаш нужда от екслузивен брокер.

# 295
Здравейте, на този коментар от миналата тема искам да отговоря:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a14954501907192 … k=2r01wm&f1=1
Кажете моля ви това жилищенце ще се отдаде ли под наем и за колко.

На подобно място даже не ходя на почивка - на по-просторни места ходим.

Моя приятелка продава 4-стаен чиста площ 100 кв.м. в Слатина(зад СВА) ЕПК 17 етаж - много просторен и уютен(мен етажът ме притеснява) за около 72 000 евро. Ако някой има интерес, може да ми пише и ще ви свържа.

# 296
Моля за мнение доколко може да се пазари цена на зелено.
Много харесах едно просторно 4-стайно жилище на преди копка. Цената е на границата ни с разумното, но ако може да договорим мазе с тази цена, ще е супер(тоест около 2000 евро е мазето).
Строителят и инвестирът са едно от големите фирми в София. Служителката е много любезна и изглеждат гъвкави.  Thinking

# 297
По принцип не са склонни на големи отстъпки, но да ти подарят мазето или да позакръглите цената (от 112 300 примерно на 110 000) се навиват. Особено ако се харесате, защото е вярно, че в бизнеса няма сантименти, но и самите строители предпочитат да си подберат по-добри купувачи (по-културни, такива с които се очертава да има разбирателство, такива, които не изглежда да са склонни да бавят плащания, такива, които ще се впишат в общността на входа/блока и т.н.)

# 298
  • In transit

Мики, адрес предлагат такива договори, от сорта ще ви намерим каквото търсите само ни наемете. Но ти си запозната много добре с пазара в момента и нямаш нужда от екслузивен брокер.
Да, права си. Съгласна съм с Черна станция, че ако брокерът ми намери жилище, което е ново или не е обявено ще си заслужи 3%, но да ме водят на места, които знам и съм ходила (или проучила), или да ме лъжат за Акт 16 е глупаво.

# 299

Хеллоу Лейди Томева,
Бих се радвал да подпиша с Вас договор по зададени параметри и с определен срок.
Нека го обсъдим на ЛС

Общи условия

Активация на акаунт