Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 663
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Източни квартали, на пешеходна близост до метро, спалня с холо-кухня или спалня и голяма кухня (зависи от годината на строителство), тухла или ЕПК, с тераса задължително, за тотален ремонт или нов - на шпакловка, пред акт 16. Т.е. да видя, че стените са вдигнати, без да ми пробутват "страхотен ремонт, само се събуваш и влизаш".

Сложила съм си бюджет до 70 000 евро, като гледам обявите и дотук каквото съм огледала, си е съвсем нормален, просто предлагането на малки жилища явно е ограничено. Но поне по обявите не забелязах чак такива драстични разлиики със или без ТЕЦ.

Някои хора смятат, че на ток им е по-добре, защото не плащат сградна инсталация и т.н. Според мен тотално грешат - живях в апартамент с изключено парно, за целия блок. Е, няма такъв студ - топлиш въздуха, пода студен, стените ледени, съседите икономисват. Като си гледах зимните сметки - пак са високи за ток, а сме топлили предимно една стая, отсъствали сме доста през зимни месеци, банята ми студена, като имаше авария в източните квартали не мога и не мога да стопля добре (съседите са на парно).

Нелка, и аз не виждам никакви предимства на бойлера, освен когато има планово/аварийно спиране и в някои редки моменти, когато до високи етажи може да не стига много гореща вода. В старата ми квартила между 19 и 21 в неделя вечер  Joy

# 361
За мен най-хубаво и икономично е топла вода на парно и отопление на ток с хиперинверторен климатик, но разбира се е въпрос на предпочитания.

# 362
Хампарцумян мярнах по новините, но нямах време да го гледам. Каква е клюката по лихвите, някой знае ли newsm78. По Европата е 2%, тук ще се вдигат чувам #Crazy

# 363
  • София
Започна вдигането, в 21.00 имаше изявление на Джанет Йелън - http://www.varchevbrokers.com/най-важното-от-изявлението-на-fed/ .
http://www.varchevbrokers.com/в-2100-очакваме-решението-на-fed-за-лихвенит/
От там и долара се повишава, металите спадат.
Слуховете са отиграни предварително. Но от тук нататък машината се завърта.
Европата ще ги последва, ние няма къде да бягаме.

# 364
Източни квартали, на пешеходна близост до метро, спалня с холо-кухня или спалня и голяма кухня (зависи от годината на строителство), тухла или ЕПК, с тераса задължително, за тотален ремонт или нов - на шпакловка, пред акт 16. Т.е. да видя, че стените са вдигнати, без да ми пробутват "страхотен ремонт, само се събуваш и влизаш".

Сложила съм си бюджет до 70 000 евро, като гледам обявите и дотук каквото съм огледала, си е съвсем нормален, просто предлагането на малки жилища явно е ограничено. Но поне по обявите не забелязах чак такива драстични разлиики със или без ТЕЦ.

Някои хора смятат, че на ток им е по-добре, защото не плащат сградна инсталация и т.н. Според мен тотално грешат - живях в апартамент с изключено парно, за целия блок. Е, няма такъв студ - топлиш въздуха, пода студен, стените ледени, съседите икономисват. Като си гледах зимните сметки - пак са високи за ток, а сме топлили предимно една стая, отсъствали сме доста през зимни месеци, банята ми студена, като имаше авария в източните квартали не мога и не мога да стопля добре (съседите са на парно).

Нелка, и аз не виждам никакви предимства на бойлера, освен когато има планово/аварийно спиране и в някои редки моменти, когато до високи етажи може да не стига много гореща вода. В старата ми квартила между 19 и 21 в неделя вечер  Joy
Аз съм с две ръце за парното и топлата вода. Живял съм в стара и нова кооперация с хоризонтални щрангове и мога да кажа , че парното в нивите блокове е много евтино. Само ще дам пример: най-високите сметки за парно в двустаен апартамент е била 120.00 лв. при завъртяни винтили на max във всички стай, вкл. и лирата в банята. Сградната инсталация е около 3-6 лв в зависимост от месеца. Имам приятели в ливадите на газ за същият апартамент при икономии плащат над 200.00 като цената е без топла вода. Според мен проблема идва от кражбите в старите сгради или амортизираната инсталация.

# 365
Аз да добавя, че не мога да си представя какво може да наложи завъртане на вентилите на макс в нова сграда с добра изолация. По мои впечатления от тази зима и доста намалено парно е предостатъчно.

# 366
Зависи от изложението и от това кой как обича - много топло, хладно. Един колега държи да ходи с къс ръкав и през зимата, така че у тях е на макс. Ако често отваряш прозорци, ако съседите не топлят достатъчно, тогава се охлажда повече. Тя изолацията може да нова, ама понякога за спестяване строителите слагат по-лошо качество дограма. У нас май е така - зимата до прозореца направо си усещаш колко е студен прозореца.

За лихвите точно уникредит доскоро обясняваха, че в близките 2 години едва ли ще има покачване. Всъщност сравнени със Западна Европа и САЩ тук са си доста високи, така че в борба за конкуренция банките могат и да не ги повишават. Отделно са пълни с пари, които се чудят какво да правят и им трябват нови и нови кредити.

# 367
Хампарцумян мярнах по новините, но нямах време да го гледам. Каква е клюката по лихвите, някой знае ли newsm78. По Европата е 2%, тук ще се вдигат чувам #Crazy
С 0.2-0.3 процентни пункта.
Направо недоумявам как заради такива промени се всява паника.
За сравнение нито веднъж не съм видяла масово да плъзва информация, когато падат  Laughing Примерно от 2004-та досега падат непрекъснато, с по цели %-ти. От 12.75% до 3 и нещо паднаха. Сега заради нула цяло и 2-3 то са интервюта, то са чудеса  Crazy

# 368
С 0.2-0.3 процентни пункта.
Направо недоумявам как заради такива промени се всява паника.
За сравнение нито веднъж не съм видяла масово да плъзва информация, когато падат  Laughing Примерно от 2004-та досега падат непрекъснато, с по цели %-ти. От 12.75% до 3 и нещо паднаха. Сега заради нула цяло и 2-3 то са интервюта, то са чудеса  Crazy
Ми очаквах да паднат още, не да се вдигат, ся, мисля като теб. Освен тва, всичко ми е без доказване на доходи, да не казвам на къв %, та за това сондирам мнение.

# 369
Даже съвсем да отпаднат, нали  Mr. Green
Според мен ще се задържат, с малки отклонения, които няма да се усещат.
Не разбрах ще теглиш сега или вече си изтеглил?

# 370
Даже съвсем да отпаднат, нали  Mr. Green
Според мен ще се задържат, с малки отклонения, които няма да се усещат.
Не разбрах ще теглиш сега или вече си изтеглил?
Въртя ги, не обичам да ми знаят доходите, ако си паднат още, най - добре.

# 371
Какво въртиш?
Питам за кои лихви се чудиш ще скачат ли - на новите кредити или на вече изтеглените?

# 372
Моята логика е лихвите по кредитите да се задържат почти същите, с малки корекции, като се надявах да е дори надолу корекцията. Но преди една година подписах договор с фиксирана лихва за 3 години, гледам, че сега същата банка предлага оферти с фиксирана лихва за 1 година, значи очакват промяна все пак. Имаше и оферти с 10 години фиксирана лихва, но при по-висок лихвен процент.

Не мисля, че ще има спад на цените на жилищата от друга страна - поне на тухлените жилища. Мисля, че средните цени ще гонят 1500 евро на квадрат. Но очаквах, че цените на панелите отдавна ще са паднали, а това не е така, което за мен е нелогично. Очаквам спад в бъдеще време там. Мисля, че панелите се продават супер изгодно сега - за продавачите обаче.

# 373
Нищо им няма на панелите, затова се купуват, цените им ще се променят като на всички останали.

# 374
  • София
Хич не вярвам да тръгнат цените надолу Thinking Thinking скоро....
Дори да има леко корекция на лихвите нагоре ooooh!
Това няма да е болка за умиране за никой, няма да си продам дома си, в който живея с децата ми , я  Naughty заради няколкото лева нагоре на месец

Общи условия

Активация на акаунт