Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 523
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • София, Bulgaria
Не се учудвам, то какво ли е наред, че и това да е...
http://m.24chasa.bg/mnenia/article/5652306

# 691
Право в десятката newsm10

# 692

В тази връзка - удачно ли е да се активира тази услуга?

Скрит текст:

# 693

В тази връзка - удачно ли е да се активира тази услуга?

Скрит текст:

# 694
Аз съм я регистрирала. Пак не е 100% гаранция, но поне дава още малко допълнителна сигурност.

# 695
Извинете за тъпия въпрос, но за какво е тази регистрация?

Днес разцъках ало.бг с обяви за продажба на имоти по същите характеристики от миналата година, когато търсихме.Направо се втрещих от цени Shocked тия хора са полудели Rolling Eyes

# 696
Извинете за тъпия въпрос, но за какво е тази регистрация?

Днес разцъках ало.бг с обяви за продажба на имоти по същите характеристики от миналата година, когато търсихме.Направо се втрещих от цени Shocked тия хора са полудели Rolling Eyes
и аз това казах преди няколко дена.

последните 2 месеца ми се струват с 10-15 000 евро нагоре всички цени. Ха - дори в Люлин са се качили последния месец с 10%, което в евро е.. да кажем 8000

# 697
Добре де, реални ли са тези "нови" цени? Ние търсим от няколко месеца, факт е, че бюджетът ни е малък и това ни връзва ръцете при сегашната обстановка, но от друга страна всички гледани от нас обяви си стоят. От всичките  апратаменти в района се продаде един. Останалите си висят и явно никой не им сваля цената от страх да не се мине, че нали уж много бил раздвижен пазара. И се чудя наистина ли всички свестни жилища се продават по някакъв неведом таен начин (но защо и как?), или просто се говори за някакви нови високи цени, продавачите и брокерите си слагат въпросните нови високи цени и никой нищо не купува, а великото "раздвижване" е измислица? Странно ми е защо от разните статии и анализи се говори, че търсенето било огромно, всичко се разпродавало, едва ли не купувайте, че свършиха, а същевременно от март месец гледам все едни и същи апартаменти по сайтовете. Не разбирам вече какво става.

# 698
Svetla, пазара на жилища в София е коренно различен от този в другите градове, където разликата нагоре не е съществена. Написаното от теб за къде се отнася?

# 699
И в Бургас са високи цените, но аз всеки ден следях сайтовете и при изгодно предложение веднага реагирахме.

# 700
За София, район Младост, Мусагеница, Дървеница, най-вече Младост. Цените по обяви варират между 75 и 90 хил. евро (че и повече) за стандартна тристайна панелка - това е, което търсим. Кажи-речи всичко си стои непокътнато от пролетта насам, и по-евтините, които са за тотален ремонт, и по-скъпите (някои от тях са ремонтирани, други не са, но смело им искат по 85-90 хил. евро). Продаде се един-единствен от тези, на които бяхме на оглед. Другите стоят. Странно ми е, защото са търсени райони, уж в момента пазарът е много раздвижен, защо никой не ги купува? Има ли наистина някакъв "скрит" пазар и ако да, как и защо - честно казано не ми се вярва всичко свястно да се продава между брокери и изобщо да не стигат обявите до широк кръг купувачи, просто не виждам логика в това. Пък и голяма част от обявите в нета са за съвсем прилични апартаменти, макар и на доста висока цена в сравнение с предишни години. Ако всичко се продаваше, щях да си кажа ОК, явно това е положението, цените са високи, ще чакаме да посъберем още някой лев. Ясно е, че пазарът не е длъжен да се съобразява с нашите възможности и желания. Но хем да се говори, че цените са скочили, хем на скочилите цени и "огромното търсене" жилищата да висят непродадени толкова време - не го разбирам.

# 701
Изпитвам вътрешно удоволствие от тези цени.
Давам два примера и бих помолил за мнения, Уважаемите потребители тук.
Град София - кв. Изток
Имот1 - цена 1781 евро/м
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15002910935622 … k=2wlcuy&f1=1
Имот 2 - цена 1500 евро / м
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c149994580246714

Какъв е смисълът от пускане на такива обяви, освен ЪП, ЪП и ЪП.
Имот1 - няма никаква снимка а се твърди, че е ремонтиран?!?
Имот2 - Ползвали са снимка на гугълмобила?!?

Питам се ЗАЩО???
Особено за втория имот...
Само на 60-70 м от посочения се продава ново строителство 90 м2 с тераса 90 м2 за същата сума, но без ДДС / в търсачката - Комодо /

Благодаря предварително за мненията

# 702
Обявите не са това което са...както се казва...

# 703
Не знам какви са тези обяви, но аз от чист интерес съм опитвал да намеря в обявите определени сгради в строеж. И или изобщо не ги намирам, или намирам само отделни, по-непривлекателни апартаменти. А и тях ги намирам в сайтовете на строителите или инвеститорите, не в големите сайтове.

# 704
Черна станция, доколкото знам новите сгради се разпродават още на зелено и може би затова не се намират по обявите. Остават само най-лошите апартаменти. наскоро зет ми купи ново строителство и така му бяха обяснили, той го взе на добра цена, но с лошо изложение, последен останал апартамент в нов блок и инвеститорът явно искаше да се отърве.

Общи условия

Активация на акаунт