Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 533
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Не мисля, че е страшно да се говори с някого да се знае кое на кого е. Аз съм от другата страна - на мен По-малко ми се полага. Купуваме апартамент, не сме женени, но искаме аз да имам по-малък процент. Не мисля, че има нещо нечестно, сама го предложих. Голямо спокойствие е и за мен и за него. Нямаме розАви очила, така че сметнах процентите и седнах да говоря с него. Не знам дали ги е смятал и той, но проблеми не сме имали Simple Smile.
За сравнение баба му преди години е разделила апартамента си между дъжеря си, годеникът ми и брат му. Не можете да си представите (надявам се) какво беше...слушах ги и се радвах, че нямам наследство!

# 676
Нещата трябва да са уредени преди брака според мен. Не искам да звучи сметкаджийско но има значение кой с какво влиза във връзката...не говоря след 20години общо съжителство а именно придобитото преди брака.

# 677
Ето полезен текст от адвокат по темата:
http://www.maikomila.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Аз бих си направила, никога не се знае какво ще стане, а и в положения с бивши съпруги, деца от предишни връзки, различни доходи и придобивки...

# 678
Нещата трябва да са уредени преди брака според мен. Не искам да звучи сметкаджийско но има значение кой с какво влиза във връзката...не говоря след 20години общо съжителство а именно придобитото преди брака.

Да,това е най-добрия вариант,но не винаги се получава така. Особено ,когато с години се опитваш да си оправиш наследствените имоти с останалите съсобственици. В моя случай още се опитвам да стигна до консенсус за единият от тях..  Rolling Eyes

# 679
  • Варна
За този комплекс Варна сити парк, не са ли много 400 и не знам си колко апартамента? Това си е едно голямо село. Въпреки, че е затворен комплекс, с правила и т.н. , това си е много народ . В басейна ще е чудо. За това, че е до циганската махала, ами там си е. Циганите си сноват до мол Варна нонстоп.

Абе къде ги видяхте Rageтия цигани до Мол Варна. Работя до мола, за цял ден да видя 1-2 мангала да се мотат във районна. Nature SunriseСити парка бил до циганската махала явно варненските бг мами или не са чували за гугъл карти, или злонамерено дискредитират комплекса със местоположението му до максуда [циганското гето на Варна].Във басейна щяло да бъде чудо- може и да е чудо чудесно да са топнеш студените месеци във 33 гр. минерална вода. Между другото размера на басейна е 30х12 м. дълбочина 1.4м  по техническите чертежи мисля, че беше 302кв. и детската секция отделно около 35-40кв. За сравнение минерално лечебния басейн на хотел Флагман, във Свети Консантин и Елена е около 50-60 кв. дълбочина 0.60м, а там съм виждал във неделен ден около 70 човека да се киснат. При сити парка и сто да влязат, което ме съмнява да стане, пак ще е достатъчно голям, човек да се чувства комфортно.

Ама ти сериозно ли? В мола вече предимно такива обикалят! Прекрасно знам къде е циганската махала. На всичко от горе си е в промишлената зона. Може би в момента живееш на кофти място и за това Сити парка ти се вижда като идеално?
Басейнът ми е последния плюс. Има достатъчно извън града. Добре, че няма да се допускат близки и познати на живущите там /което не знам как ще стане/, че инъче щеше да е още" по-приятно".

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 22:44 от Barbera

# 680
Да,това е най-добрия вариант,но не винаги се получава така. Особено ,когато с години се опитваш да си оправиш наследствените имоти с останалите съсобственици. В моя случай още се опитвам да стигна до консенсус за единият от тях..  Rolling Eyes
За това мисля, че тази декларация е добра идея, дори и ако е след брака поне да я има; така след като си оправиш наследствените имоти и решиш да инвестираш в нещо друго, то може да си е на твое име, а не да влезе в графа "придобито по време на брака".

# 681
Именно   Peace

# 682
При подписването на такъв брачен договор - той може да се приложи и само за закупуване на конкретни имоти. Мисля, че не е длъжно всички да са с този договор.

# 683
За новодомците от Варна един интересен проект -http://yavorad.com/project_yavor/index.php/bg/

# 684
Миналата година купихме жилище и ми е интересно дали има промяна в цените на апартаментите.

# 685
Миналата година купихме жилище и ми е интересно дали има промяна в цените на апартаментите.
За мен има ръст, или по скоро недостиг на читави имоти.

# 686
Има доста голям ръст в цените на жилищата и се очаква да продължат да се покачват.

# 687
Да се покачват!? По-скоро да вървят надолу. Wink

# 688
Да се покачват!? По-скоро да вървят надолу. Wink
Това не е сериозно!

# 689
Ние приключихме с имотите, слава богу, но още хвърлям едно око на филтъра ми в имот бг и според мен вървят смело и стремглаво нагоре, поне за въведените от мен критерии (двустаен 45-65 м2, ново строителство между 2006 и 2016 с Акт 16, източни и южни квартали, където наемите са по-високи). За сумата, за която купихме, вече нищичко не може да се вземе, уви.

Общи условия

Активация на акаунт