Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 556
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Bulgaria
Да кажа на всички, които купуват много да внимават, а не като нас - купихме апартамент за 15 минути.
И да ви кажа апартаментът не е лош, никак даже. Обаче проблемът ми е друг - нямам особена нужда от него реално  Laughing Като си помисля, че си дадохме спестяванията за него и ми се струва необосновано, при положение че имаме друго жилище.
Ако зависи от мен, да съм го препродала. Обаче е семейна собственост, а сега де  Joy

Щото не си попаднала на мен, знаеш ли как бързо ги отказвам колебаещите се с неясни цели. Точно, за да няма такива истории... "купихме нещо, ама за какво го купихме да ме пита човек." И не е проблемът, че сте взели решение за 15 минути. , а че сте били на вълна на някаква емоции без ясно да си давате сметка:"всъщност, какво правим и трябва ли да го правим".
Има няколко основни въпроса, на които човек трябва да си отговори: Какво ми трябва, кога ми трябва, какво ще постигна, каква е целта ми всъщност....
Нещо като контролните въпроси обикаляйки събота  МОЛ-а, със заредена кредитна карта... Joy

# 616
О, аз бях бетон с целите. Много добре уж си бях направила сметката за всичко. И като е факт, вече си викам защо ми беше това Simple Smile)

# 617
Виждам , че тук с е обсъждат софийски имоти основно, но дали има сайт или агенция , където мога да намеря имот в родопските селца?

Много агенции продават там, има и доста обяви по различните сайтове, вкл. в olx. Ако знаеш какво търсиш, може просто да провериш в агенции за имоти в Смолян или друг по-голям град в района. Друг вариант е да се разходите до няколко села, да огледате и да питате местните какво се продава. От време на време излизат и търгове на съдебни изпълнители за къщи из Родопите. Ако искаш, пиши ми на лични, мога да поразпитам за свястна агенция за имоти в Смолян.

# 618
На място сме ходили и разпитвали доста...Оказа се, че повечето къщи са с много наследници и не могат да стигнат до консенсус...Затова реших , че читава агенция ще ми е от полза.

# 619
.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 22:15 от Freyda

# 620
Да кажа на всички, които купуват много да внимават, а не като нас - купихме апартамент за 15 минути.
И да ви кажа апартаментът не е лош, никак даже. Обаче проблемът ми е друг - нямам особена нужда от него реално  Laughing Като си помисля, че си дадохме спестяванията за него и ми се струва необосновано, при положение че имаме друго жилище.
Ако зависи от мен, да съм го препродала. Обаче е семейна собственост, а сега де  Joy
В кой град се случва тази история. И защо изобщо търсихте след като нямате нужда, интересна ситуация. А дали има и други в това положение, аз поне съм забелязала че се случва не рядко. Много хора продават една година след покупката например.

# 621
Аз също купих жилище (с цел инвестиция) преди няма и година, но се чудя дали да не го продам Grinning Взех го на доста изгодна цена и сега съм пред дилемата да го продам (ще е доста добра сделка, ако се случи) или да го пусна под наем, каквато беше първоначалната идея

# 622
Доводите за покупката бяха да сме в по-голямо жилище и в по-хубав район. Но всичко това си има съответната цена (освен ако някой не ти даде парите). И когато имаш покрив над главата - дори и по-малък, тези пари може да се окажат необосновани. Но това са си лични преценки Simple Smile Цените наистина са необосновано високи в момента, лихвите са високи (въпреки че са по-ниски от преди) и ипотеката е едно сериозно набутване.

# 623
  • София
Какво ще кажете за сградите на Бигла 3? Гледам, построили са цял комплекс в Дианабад. Леко ме притеснява, че са нагъчкани и почти в реката. Но пък няма кой знае какъв избор на ново строителство.

# 624
За този комплекс Варна сити парк, не са ли много 400 и не знам си колко апартамента? Това си е едно голямо село. Въпреки, че е затворен комплекс, с правила и т.н. , това си е много народ . В басейна ще е чудо. За това, че е до циганската махала, ами там си е. Циганите си сноват до мол Варна нонстоп.

Абе къде ги видяхте Rageтия цигани до Мол Варна. Работя до мола, за цял ден да видя 1-2 мангала да се мотат във районна. Nature SunriseСити парка бил до циганската махала явно варненските бг мами или не са чували за гугъл карти, или злонамерено дискредитират комплекса със местоположението му до максуда [циганското гето на Варна].Във басейна щяло да бъде чудо- може и да е чудо чудесно да са топнеш студените месеци във 33 гр. минерална вода. Между другото размера на басейна е 30х12 м. дълбочина 1.4м  по техническите чертежи мисля, че беше 302кв. и детската секция отделно около 35-40кв. За сравнение минерално лечебния басейн на хотел Флагман, във Свети Консантин и Елена е около 50-60 кв. дълбочина 0.60м, а там съм виждал във неделен ден около 70 човека да се киснат. При сити парка и сто да влязат, което ме съмнява да стане, пак ще е достатъчно голям, човек да се чувства комфортно.

# 625
Лъвчо, хайде влизайте, че ми се идва на гости, да се топвам в басейнчето...и зимата ще идвам. Mr. Green

# 626
  • София
Мишелин, на твое място не бих продала. Освен ако много ми трябват пари за лечение или подобно.
 Доколкото знам имота е на хубаво място, винаги ще се намери наемател. А  ти би могла да имаш някакво собствено място, ако нещо стане във връзката. или пък да си прибереш ненужен в момента багаж.
В момента обмислям да купя подобен в чужбина - резерва за дъщеря ми. Да е сигурна, че си има само моя  собственост. За мене е много важно имота да е придобит преди брака и да не може да го оспорват.
За другата потребителка - не знам какъв е случая. Но пак излиза пречка за продажба - семейната собственост....

# 627
Аз също купих жилище (с цел инвестиция) преди няма и година, но се чудя дали да не го продам Grinning Взех го на доста изгодна цена и сега съм пред дилемата да го продам (ще е доста добра сделка, ако се случи) или да го пусна под наем, каквато беше първоначалната идея

ако го продадеш сега, като си го ползвала под 3 години, се плаща 10% данък върху разликата в цената.
примерно - купила си за 100
продаваш за 150
махаш 10% - тоест махаш 5.
върху оставащите 45 плащаш 10% - тоест, плащаш 4,5 данък.

при това положение - пак си прецени ще продаваш ли, под наем ли.
И това отделно от таксите за прехвърляне.

# 628
За избягване на данъка има чалъм, изповядва се на по ниската цена. Не е там въпросът. И аз мисля ,че няма смисъл да продава сега ако не е на зор за пари. Имота е лукс, ще носи добър наем.

# 629
Лъвчо, хайде влизайте, че ми се идва на гости, да се топвам в басейнчето...и зимата ще идвам. Mr. Green

Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт