Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 590
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Извинявай, ама говориш пълни профанщини, не знам на 5 ракии ли си или просто нещо ти е текнал мензисът [/color]Mr. Green

За новото строителство не се отричам от думите си, даже на 6 уискита съм си казал баш таман точно каквото си мисля;)

Не се съмнявам, че си казал каквото мислиш, то човек като е на N на брой питиета почва да казва именно каквото мисли, защото му падат задръжките. Но моята забележка е, че мислиш грешно. Например за тухлите - ти говориш за това (първата картинка), а аз говоря за друго (втората картинка). Предполагам, че сам можеш да прецениш разликата.

Освен това, технически и физически погледнато, омразата ти към въздуха е абсолютно погрешна. В днешните сгради тухлите нямат носеща функция, а служат за преграждане и изолация. И колкото повече въздух имат в себе си, толкова по-добра е изолацията.  При това е важно въздухът да не е в единични големи кухини (като на първата картинка), а многобройни малки такива (втората картинка). Освен това кухите тръбни и решетъчни структури имат много голяма якост. Якостта обаче зависи и от технологията и материалите. На теория тухлата по-долу има по-голяма носеща способност, но само ако е направена като хората, а ако не е ...сещай се сам. Друг е въпросът, че акост на натиск просто не ти трябва в една конструкция с плочи и колони.

Искам само да ти напомня, че технологичният процес в завода на Виенербергер се базира на точно дозиране на материалите и точно следене на температурен режим, докато в соц тухларните технологията се състоеше в " две кофи от това и една лопата от онова и горелката на трето деление докато изпушим две цигари, а после до обяд на първо деление".
Едва ли ще те убедя все пак, но нямаш ли някой приятел архитект, строителен инженер, физик или подобно, който да ти обясни нещата?

# 61
Добре, че от време на време хвърлям едно око на темата, та да разбера че ще имаме мама Лъки.
Честито и докрая  Hug

# 62
Добре, че от време на време хвърлям едно око на темата, та да разбера че ще имаме мама Лъки.
Честито и докрая  Hug
Сигме, и аз те обичам. Hug Hug Hug

# 63
Честито на Лъки, близнаци ли  Crazy . Супер новина, успешна бременност и щастлив финал.
Сега четох клюка, Веселин Маринов купил два сеседни апартамента по 80квм на дъщеря си за 200 000 и правели ремонт, в престижния квартал Редута , в блок облицован с мрамор, на последния етаж. Как ви се струва. Осен това Веско имал афинитет към имотите и инвестирал здраво.  Simple Smile

# 64
Честито на Лъки, близнаци ли  Crazy . Супер новина, успешна бременност и щастлив финал.
Сега четох клюка, Веселин Маринов купил два сеседни апартамента по 80квм на дъщеря си за 200 000 и правели ремонт, в престижния квартал Редута , в блок облицован с мрамор, на последния етаж. Как ви се струва. Осен това Веско имал афинитет към имотите и инвестирал здраво.  Simple Smile
Стига с тези близнаци...не знам още...надявам се на 1 здраво!!!

За Веско Маринов нямам думи, освен че докато има бабки, той ще вади парички... hahaha

# 65
Честито Лъки, успешно бременеене. Аз за Орлин Горанов чух, че взел двата последни етажа на Г М Димитров и Симеоновско, някъде, по 1100Е кв newsm78, и се чудих newsm78, щото там са си по700-800 newsm78

# 66
Лъки, ти си момиче за пример! bouquet
Да са живи и здрави родителите ти, много ще се гордеят с теб! Дай Боже всекиму такова оправно дете! Heart Eyes

Веско не го мислете, имал бол пари, дал! Sunglasses

# 67
Да са живи и здрави родителите ти, много ще се гордеят с теб! Дай Боже всекиму такова оправно дете! Heart Eyes

Само татко си имам, то и за това се наложи да се оправям сама в живота. Rolling Eyes
Можеше още малко да се по лангъркам по моретата, и да купя един хубав имот, но друго било писано...и сега не съм зле, 3 лично мои, бащата на наследника и той не е съвсем безимотен, та ще свържем двата края някак си. Само как ще свикна да живея за постоянно в тази държава не знам. Много сме лоши българите, все търсим под вола теле, че под коня и под него...

# 68
  • София, Bulgaria
Лъкииии...прекрасна новина!!! Party Heart Eyes По-хубаво от това няма!

# 69
Лъкииии...прекрасна новина!!! Party Heart Eyes По-хубаво от това няма!
Благодаря, Томева. Blush Blush Blush

# 70
Честито, Лъки! Понякога, неочакваните неща, се оказва, че се случват точно защото така е трябвало и когато е трябвало!

# 71
  • Sofia

Само татко си имам, то и за това се наложи да се оправям сама в живота. Rolling Eyes
Можеше още малко да се по лангъркам по моретата, и да купя един хубав имот, но друго било писано...и сега не съм зле, 3 лично мои, бащата на наследника и той не е съвсем безимотен, та ще свържем двата края някак си. Само как ще свикна да живея за постоянно в тази държава не знам. Много сме лоши българите, все търсим под вола теле, че под коня и под него...

Чудесна новина - дано успееш да намериш баланса и в България. Аз много пътувам и винаги като се връщам се сблъсвам с манталитета роден..но .. има навсякъде различни хора. Пожелавам Ви прекрасно бебе и запази спокойствие.

# 72

Чудесна новина - дано успееш да намериш баланса и в България. Аз много пътувам и винаги като се връщам се сблъсвам с манталитета роден..но .. има навсякъде различни хора. Пожелавам Ви прекрасно бебе и запази спокойствие.
Мерси. Hug
Надявам се да успея да се климатизирам безболезнено.

# 73
  • Beyond the stars
Много офф топик стана вече, ама не мога да пропусна - честито So Lucky* Hug Безпроблемна бременност и вълшебни емоции.  Heart Eyes

# 74
  • София
Много офф топик стана вече, ама не мога да пропусна - честито So Lucky* Hug

И аз така, но от друга страна  засега шшшшшшшшшшшшшт, тихо.....

Общи условия

Активация на акаунт