Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 117 608
  • 734
  •   1
Отговори
# 120

Да, най-вероятно е така. Но, ако съответният брокер има ексклузивен договор с продавача, това означава, че нито продавачът сам, нито друг брокер могат да предлагат и продават съответния имот. Sunglasses
Те много често блъфират, и нямат никакъв ексклузивен договор, а само устна уговорка с продавача, от сорта "ние ще ви го продадем, най изгодно за вас не се занимавайте с другите агенции".

# 121
Имаме закупен апартамент и сега предстои подписване на Акт 15.  Може ли насоки какво да се гледа?
Т.е. трябва да гледаме за някакви забележки, но хич не сме наясно..

# 122

Скоро четох интервю с главния архитект на София, който обясняваше, че не са позволили на Арко да започнат строежа точно в тази част на Изток, до градинката на КАТ. Имаха планове за два или три големи блока, даже продаваха на зелено, но архитекта казва, че площта за строеж е тяхна, но се минава през чужди имоти, т.е. не се знае дали ще имат достъп живеещите в новите блокове.

Ако може,бихте ли ми дали линк към статията,т.к. очаквам да заживея точно в тези блокчета,а това инфо го нямам. Иначе виждам,че се мотат.

Може би малко закъснях,но аз със сигурност бих избрала апартамента в Изток. Моята любима част на Изток е между КАТ и влаковите релси, но определено хора всякакви, вкусове също  bouquet

# 123
gebura, тази сутрин случайно минах край строежа на Артекс в Изток - то е доста гранична част на Изток, и наистина е в по-лошата част. Доколкото можем да делим квартал на добри и лоши части, иначе е озеленено, има даже оцелели малки къщички. На мен ми се стори прекалено близо до Цариградско, шум не се чуваше (майсторите на строежа тракаха достатъчно), но точно над кръговото, до голям булевард, малко по-долу е вечно задръстеният Г.М. Димитров ми се струва, че ще е прашно. Районът изглежда спокоен и зелен, но наблизо е една уличка, която интензивно се ползва. Според мен Артекс са си надценени, но ако ти харесват като качество и можеш да си позволиш - вие си решавате  Laughing

Има ли дилема с паркиране?

Няколко пъти ходих там, стори ми се, че няма да е шумно, но пак не съм сигурна. Освен утре да отида на оглед в Comodo на ул.Райко Алексиев, там апартаментите са на същото разстояние от Цариградско и шума ще е съизмерим. За паркирането- ще взема гараж, но като цяло ми се струва, че не е проблем в района.
За размерите - светла площ са Peace

# 124
# 125
Хиляди благодарности Simple Smile

Не мисля,че ще е шумно там,където строят Виделина

# 126
  • In transit
Здравейте, следя ви от няколко теми тъй като си търсим жилище във Варна. Досега сама издирвах строители, апартаменти. От вас научих много за имотния пазар и за строителството. Мисля си, че вече знам кой строител къде има започнати сгради в града, на какъв етап са и прочие. Не се гордея с това, но все не можем да намерим това, което търсим. Винаги има доста повече от 1-2 компромиса.
Както и да, днес ще ходя до една известна агенция да ми покажат едно жилище, което силно се надявам да не съм виждала вече. Проблемът е, че искат да подпиша някакви документи. Трябва ли да се притеснявам за тези документи? Според брокерът имали ексклузивни права за този имот? А пък аз не съм сигурна дали не съм го виждала и преди сама, защото имах такъв случай наскоро с друг брокер. Въпросът ми е може ли нещо да зоупотребят с мен подписвайки този договор и за какво да се оглеждам? Благодаря ви предварително!
Сигурно е стандартна бланка, че няма да купиш този имот с друга фирма, или без брокер...
Късмет, и дано ви хареса имота.
Ако искаш дай линк. Peace

Да, най-вероятно е така. Но, ако съответният брокер има ексклузивен договор с продавача, това означава, че нито продавачът сам, нито друг брокер могат да предлагат и продават съответния имот. Sunglasses
пфуу подписах аз "стандартния договор" на празна бланка с моите данни. Която той остави в офиса, после направихме огледите и си написа какво съм гледала на две бланки, т.е едната е копие. Сега ми възникват въпроси...ми той ако не е коректен и ако реши може да си я размножи в още няколко копия и да си напише каквото иска, не съм ли права? Малко тъпо ми се струва това. Дано не съм права и да е коректен брокер (както изглеждаше всъщност).
Иначе за огледите...не проумявам защо казват, че даден сграда има акт 16, като реално тя е на акт 14...и това с вземането на акт 16 е много абстрактно понятие във времето.  Cry
Единия апартамент, който ми хареса се оказа със статут на таван. Няма никакви скосове, отгоре е със сух покрив над апартамента. Голям, полуразрушен отвътре, трябва да си го организираш както искаш мястото с две големи панорамни тераси, от едната се вижда целия варненски залив. Става дума за м. Пчелина. Обаче е таван, нямам идея какво може да крие това ако го вземем после. 
Другия беше много смешен. На тухла отвън и отвътре. Една голяма стая с неправилна форма и върху пода с червена боя разчертано къде ще е банята, килера, стаята и прочие. За пръв път виждам такова нещо.
Отчаяла съм се вече.  Sad

# 127

Иначе за огледите...не проумявам защо казват, че даден сграда има акт 16, като реално тя е на акт 14...и това с вземането на акт 16 е много абстрактно понятие във времето.  Cry
Единия апартамент, който ми хареса се оказа със статут на таван. Няма никакви скосове, отгоре е със сух покрив над апартамента. Голям, полуразрушен отвътре, трябва да си го организираш както искаш мястото с две големи панорамни тераси, от едната се вижда целия варненски залив. Става дума за м. Пчелина. Обаче е таван, нямам идея какво може да крие това ако го вземем после
Другия беше много смешен. На тухла отвън и отвътре. Една голяма стая с неправилна форма и върху пода с червена боя разчертано къде ще е банята, килера, стаята и прочие. За пръв път виждам такова нещо.
Отчаяла съм се вече.  Sad
Предполагам цената е много изгодна. Района не е много лош, има бърз и лесен достъп до центъра, но започнаха много да го презастрояват, не съм минавала скоро и не знам как е точно в момента.
За тавана. Статут таван означава 99% промишлен ток, АКО строителя има връзки в енергото и той ги е оправил да се водят за живеене след АКТ 16, тогава е добре. Данък сгради ти е двоен, защото не можеш да ползваш 50% намаление за основно жилище, тъй като е таван а не жилище. Трудно може да си направиш адресна регистрация, ще се наложи да се водиш по ЛК на друг адрес...Друго не се сещам в момента.
Ако цената си струва и те устройва като район, разпределение...прецени си. Peace

# 128
  • In transit
Значи отпада...брокерът каза, че данъкът на таван бил много по-малък от на апартамент.  Crossing Arms

Да района е хубав и да презастроиха го. Тук там се намира нещо дето става и има простор наоколо. Разбирай, няма да ти застроят около теб. Ако имаш интерес мога да ти покажа страхотно жилище, двустайно, с големи стаи, до ключ направено, невероятна зелена гледка, която няма да се скрие, но е последен етаж север-запад. Иначе самата сграда е направена много добре, но ММ каза последен етаж - не.  Sad

# 129
Значи отпада...брокерът каза, че данъкът на таван бил много по-малък от на апартамент.  Crossing Arms

Да района е хубав и да презастроиха го. Тук там се намира нещо дето става и има простор наоколо. Разбирай, няма да ти застроят около теб. Ако имаш интерес мога да ти покажа страхотно жилище, двустайно, с големи стаи, до ключ направено, невероятна зелена гледка, която няма да се скрие, но е последен етаж север-запад. Иначе самата сграда е направена много добре, но ММ каза последен етаж - не.  Sad
Последен етаж си е непривлекателен по редица причини. Има хора които предпочитат, да не им тропат отгоре, да имат гледка и простор. Аз лично имам такъв имот, и течовете ми идват в повече.
Покажи тук това страхотно жилище, което искаш да ми покажеш.

# 130
  • In transit
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14956028447041 … k=2rx1iz&f1=1 ето го, тук най-хубаво се вижда гледката. Но е на последен 5 етаж, не 3ти както са писали.

# 131
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14956028447041 … k=2rx1iz&f1=1 ето го, тук най-хубаво се вижда гледката. Но е на последен 5 етаж, не 3ти както са писали.
Много е скъп за последен етаж. newsm78
Моя приятелка си купи там в затворен комплекс, с паркомясто, на 3 ти етаж за 37 000 евро, през 2014-та....сега ако го пусне ще му вземе 50 000 евро.

# 132
Като гледам и квадратурата, общите части са доста. Tired

# 133
Типично е за НТ...
Но там строителството е качествено, ако е където си мисля в Пчелите, няма влага-мухъл, не са пестили от материали, общите части са красиви и поддържани, не населено, тихо и спокойно е...ако беше тристаен е перфектен за семейство. Този малкия не знам за какво е подходящ.

# 134
  • In transit
Типично е за НТ...
Но там строителството е качествено, ако е където си мисля в Пчелите, няма влага-мухъл, не са пестили от материали, общите части са красиви и поддържани, не населено, тихо и спокойно е...ако беше тристаен е перфектен за семейство. Този малкия не знам за какво е подходящ.

Сградата е на ул. Поп Димитър в горната част точно на завоя. Парцела е голям и единствено от изток ще имат строеж и комшии някой ден. Отпред има хубава градинка с детска площадка, паркоместата са до пътя, т.е зимата няма да се чуди човек как са се изкачи по невероятния баир в долния край на улицата, предполагам се сещаш какво имам предвид. Абе има много плюсове имотът. В тази цена е с паркомястото и така както е до ключ. Един дядо е собственик на имота и сградата. Ако беше и с гледка на юг към езерото щеше да е супер. Тристайните там са свършили първи, което не е типично за Варна и са били на цени 57000 евро. Дневния кухньо-хола е много голям и светъл, да имаше още една спалня щеше да е идеален.
Лъки цените от 2014 насам скочиха доста. А явно зависи и от строителя. Защото зад тази сграда Металекс имат тристайни за 42-45к пак на последен етаж, а като продължиш по същата улица посока Трети март в сграда на Крато инвест има двустаен с реална площ 49кв2 за 39800евро, пак последен етаж, южен.

Общи условия

Активация на акаунт