Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 117 669
  • 734
  •   1
Отговори
# 135

Лъки цените от 2014 насам скочиха доста. А явно зависи и от строителя. Защото зад тази сграда Металекс имат тристайни за 42-45к пак на последен етаж, а като продължиш по същата улица посока Трети март в сграда на Крато инвест има двустаен с реална площ 49кв2 за 39800евро, пак последен етаж, южен.
Знам, за цените знам. Който купил, купил, който не е, ще му трябва повечко кеш.
За тристайните. Района е такъв, предимно млади семейства купуват жилища с 2 спални. 57 000евро е добра цена за тристаен нова тухла, в приличен район, за това и са ги купили. Води се Възраждане 3, мисля, а този Поп Димитър дели Пчелина от Възраждане. Гадните брокери писали 3-ти етаж вместо 5-ти. hahaha

Вие за живеене ли търсите или за инвестиция?

# 136
  • In transit
За живеене. Ако беше за инвестиция сигурно нямаше да го мисля толкова.  newsm78

# 137
Фамилиите в Победа, разгледахте ли? Варна сити парк...Лабиринта е много скъпо, но го строят супер...

# 138
  • In transit
Фамилиите в Победа, разгледахте ли? Варна сити парк...Лабиринта е много скъпо, но го строят супер...
Всичките съм ги гледала, и Фамилиите са скъпи тристайните, затова сме се ограничили в районите от Трошево нататък, защото са с една идея по-евтини. В Трошево гледахме вчера един, среден, западен, за 51000, дневната беше към 25м2, обаче спалните бяха по 8м2, ми гледах, чудих се ама то една спалня трудно ще влезе, за друго да не говорим. Утре ще гледаме едни във Възраждане 1 и 2.

# 139
Всичките съм ги гледала, и Фамилиите са скъпи тристайните, затова сме се ограничили в районите от Трошево нататък, защото са с една идея по-евтини. В Трошево гледахме вчера един, среден, западен, за 51000, дневната беше към 25м2, обаче спалните бяха по 8м2, ми гледах, чудих се ама то една спалня трудно ще влезе, за друго да не говорим. Утре ще гледаме едни във Възраждане 1 и 2.
Ясно. В лош момент търсите, много се надуха цените без особен смисъл...градът върви на долу а цените на имотите на горе...
Щом е за живеене не бързайте, и с леки компромиси само. Така и така ще излеете една кофа с пари, поне да става за живеене. 8m2спалня....че то на баба клозета на село е по голям. Абсурд.
Възраждане орхид Хилс проверихте ли, нещо от вторичен пазар. Там апартаментите са качествени, ако ви устройва района...и не е много скъпо, някои забогатяха и продават, местят се към центъра.
Също и Виница не е лоша идея, за бюджетен тристаен до 60000 😛€, има...аз лично не съм фен на квартала, но все повече познати чувам са купили там.

# 140
  • In transit
В Орхид не съм срещала, иначе сме навити. В Евросити има разни, но пак с много компромиси. Виница сме я проучили цялата, има само един тристаен завършен дето става, но няма път до там, а той е най-горе на баира под боровата гора. Между другото поне 50% от обявите в имот.бг, за района на Виница поне са пълнеж, или са продадени отдавна или са на начален етап на строеж или са партерни. Подсети ме за един голям към 100м2, на хубаво място, само, че е нисък 1ви етаж. Може да минем тия дни да го видим.

Сега се сещам, че нали уж всички казват, че вече не е опасно да купиш на зелено, строителите били сериозни...вчера се натъкнахме на сграда в Пчелина, която има акт 14, и фирмата е фалирала. Сега собствениците се опитват да си довършат сградата и да си вземат акт 16.

Иначе не бързаме, то колкото и да бързаме, като няма какво да харесаме.  Wink

# 141
Mikkey, ако нямаш против,дай линк за ап. във виница. Не искам да купувам Wink, интересно ми е.

# 142
  • In transit
Mikkey, ако нямаш против,дай линк за ап. във виница. Не искам да купувам Wink, интересно ми е.
Не съм го гледала в сайт, обикаляхме на място из квартала и така. Като ида пак ще снимам и ще го покажа.  Peace

# 143
Много интересно, темата стана варненска. Но как така, цените във Варна не са вдигнали чак толкова значи?
57 000евро е добра цена за тристаен нова тухла, в приличен район, за това и са ги купили.
Хм, в София за тази цена мисля, че и двустаен нова тухла не можеш да купиш, а тристаен - абсурд, нито в Люлин, нито в Обеля.
Леле какви са тези Пчели и Пчелини, не съм ги и чувал даже;) Във Възраждане ли са?

# 144
Най-сетне малко за Варна  Mr. Green. Мики кажи за тези във Възраждане дето ще гледате.

# 145
Много интересно, темата стана варненска. Но как така, цените във Варна не са вдигнали чак толкова значи?
57 000евро е добра цена за тристаен нова тухла, в приличен район, за това и са ги купили.
Хм, в София за тази цена мисля, че и двустаен нова тухла не можеш да купиш, а тристаен - абсурд, нито в Люлин, нито в Обеля.
Леле какви са тези Пчели и Пчелини, не съм ги и чувал даже;) Във Възраждане ли са?
hahaha 
Пчелина е местност, близо до Възраждане...ама Мечо, ти когато си бал вараналия то е било лозя там, над старата газостанция още нагоре и в дясно, а Възраждане се пада у лево... hahaha не е зле, застроиха с нови сгради, има транспорт не е лошо, децата крадат череши от вилната зона отгоре и така.
57 000€, говорим на шпакловка и замаска в кварталите, т.е 700€/m2,  до клю си стъпва на хилядарката. Това са цените, говорим в периферията не до х-л черно море...

# 146
  • София
Наш познат си купи, на зелено, в кв. Редута, София, 3- ст, 75 кв.м, НС за 100 К.
Днес ни дадоха ключове от бъдещото ни жилище (още не сме подписали договор,окончателен-НА,  но ходихме да вземем размери за бъдещият ремонт) и колкото и да не е харесвано,в темата, панелното строителство - страшно много се радвам за изборът,който направихме-предвид бюджета,с който разполагахме и изискванията,които имахме ( и  не,че може да се сравнява,но ние ще платим по-малко пари за повече кв.: 105)

# 147
Наш познат си купи, на зелено, в кв. Редута, София, 3- ст, 75 кв.м, НС за 100 К.
Днес ни дадоха ключове от бъдещото ни жилище (още не сме подписали договор,окончателен-НА,  но ходихме да вземем размери за бъдещият ремонт) и колкото и да не е харесвано,в темата, панелното строителство - страшно много се радвам за изборът,който направихме-предвид бюджета,с който разполагахме и изискванията,които имахме ( и  не,че може да се сравнява,но ние ще платим по-малко пари за повече кв.: 105)

Честито!
Важното е вие да сте доволни, а не мнението във форума. Peace

# 148

Разбира се, че всеки сам си решава, но искам да те поправя за едно нещо. Обикновено размерите, давани на такива планове, не включват стените, а са си баш светла площ. Пак не са съвсем верни де, защото са строителните размери (т.е. как се редят тухлите) и после се намаляват с по няколко см заради мазилките, но не много. При мен разликата беше май 3 см.

Прави сте с gebura, моя грешка - светли са  Peace Сега се загледах, че стените са посочени отделно като размери.

Днес ни дадоха ключове от бъдещото ни жилище (още не сме подписали договор,окончателен-НА,  но ходихме да вземем размери за бъдещият ремонт) и колкото и да не е харесвано,в темата, панелното строителство - страшно много се радвам за изборът,който направихме-предвид бюджета,с който разполагахме и изискванията,които имахме ( и  не,че може да се сравнява,но ние ще платим по-малко пари за повече кв.: 105)

Честито  Peace Със здраве да си го ползвате! Нищо им няма на панелните, като вътрешно разпределение са (според мен) много по-добри от новото строителство. Проблемите идват от поддръжката на общите части, но новото също се нуждае от поддръжка, просто като е по-ново, по-дълго време има приличен вид без поддръжка. Защото поддръжката струва пари, а много хора  не дават, като е извън тяхното  жилище.

Аз не разбрах вашият панелен ли е или ЕПК.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 09:25 от Анонимен

# 149

[/quote]

Честито, успешен ремонт и със здраве да си го ползвате.
Лъки ти в кой квартал живееш ако не е тайна  Blush

Общи условия

Активация на акаунт