Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 924
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
# 241
По отношение на новото строителство в престижните квартали
http://www.reduta.bg/%d1%81%d0%bc%d1%8f%d1%85-%d0%b8-%d1%83%d0%b … 0%b0%d0%b4%d0%b8/

Някои хора им харесва да живеят в подобни квартали  Joy

# 242
По отношение на новото строителство в престижните квартали
http://www.reduta.bg/%d1%81%d0%bc%d1%8f%d1%85-%d0%b8-%d1%83%d0%b … 0%b0%d0%b4%d0%b8/

Някои хора им харесва да живеят в подобни квартали  Joy

Честно казано, аз не виждам нищо смешно. Едва ли има човек, който да му харесва да живее на подобно място. Щетите нанесени на София в следствие на криминалното презастрояване са необратими и ще тегнат над нашият град десетилетия напред.

# 243
  • Русе, България
Хареса ми как е написан този материал, сигурно във всеки един по-голям град има подобен квартал. И парадоксът е, че се строи, защото има кой да купи и печалбата е гарантирана. Резултатът от безобразното строителство е просто една илюстрация на битието в нашата страна.

# 244
  • In transit

Мики да разбирам, че си готова да направиш компромис с квадратурата, т.е. за същите пари по-малка площ, но да е ново и да спестите от ремонт. Смяташ, че ремонта ще ти излезе скъпо и не си струва, правилно ли съм разбрала? Интересна ми е друга гледна точка, както казах си сверявам часовника.

А относно панелката в Младост да не си гледала този https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14957799103704 … k=2seofl&f1=3. Агенциите са я пуснали без снимка, само една се осмелила да снима.
аууу тая панелка уби всичко детско в мен...не оная беше една идея по-добре, но само една.  Mr. Green

Иначе да за другото. В момента живеем в стара тухла и съм наясно за какво става дума като ремонти в някаквъв момент при старото строителство, независимо дали е панел или тухла. Все пак зависи и от района. На чаталджа един чичо продава тристаен, много стара тухла за 80к...ми да ти кажа, мястото е супер, ама апартамента е за тотален ремонт. Дано да се намери кой да му ги даде тези пари. Търсим нещо да е среден етаж и желателно да е ново. Днес гледах два дето са почти нова тухла, в смисъл строени са преди 6-8 години. Живяно е в тях, продаваха ги даже с мебелите. Мииии не ми харесаха. Аз не им искам мебелите, ама и те не си ги искат, то пак ще трябва почти всичко да изхвърля или сменя, а цената става по-висока, защото видиш ли ти го продават обзаведен. То добре, ако го вземе някой като Лъки за инвестиция сигурно е ОК, ама ако ще живееш в него. В единия бяха явно и пушачи. Ужасно смърдеше. Sad

# 245
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14926501417431 … k=2sfjrd&f1=1
Намалили са цената с 3000евро. Shocked
Къде е уловката?

# 246
  • София
Как мога да разбера за бъдещите планове на Метрополитена? например в Борово/Бъкстон ще има ли? В един проект, видях един пунктирен лъч започващ от Дойран - посока Борово. Само това съм виждал.

Това са старите планове, имаше идея да стига до Павлово/Княжево, обаче го промениха и сега актуалният план е до ОК/Горна Баня.

Има някаква сива стрелка от станция 13. Peace

По новия план, да кажем че в ОК 1 ще има станция след 2г.
Кога цените на имотите ще са достигнали своя пик. Чудим се да изчакаме ли с продажбата или вече са скочили. Говорим за 500м разстояние.

# 247
Не знам дали има уловка, може просто да се задържал по-дълго на пазара. Но, пише застроена площ 46 кв.м. - как на такава площ ще има и кухня, и трапезария, и дневна, не знам за балконите. На плана виждам само 2 стаи и баня.

Гарсониерата /аз така си я водя/ на сина ми, е с подобни размери и е доста малка. За един човек става, за 2-ма, за известно време също, но съм правила по поръчка кухненския ъгъл, и има място само за холна масичка, диван, 2 олекотени фотьола, шкаф за ТВ и още едно-две шкафчета, но отново по поръчка, за да се вместя в размерите.

# 248
Не знам дали има уловка, може просто да се задържал по-дълго на пазара. Но, пише застроена площ 46 кв.м. - как на такава площ ще има и кухня, и трапезария, и дневна, не знам за балконите. На плана виждам само 2 стаи и баня.

Гарсониерата /аз така си я водя/ на сина ми, е с подобни размери и е доста малка. За един човек става, за 2-ма, за известно време също, но съм правила по поръчка кухненския ъгъл, и има място само за холна масичка, диван, 2 олекотени фотьола, шкаф за ТВ и още едно-две шкафчета, но отново по поръчка, за да се вместя в размерите.

# 249
Как мога да разбера за бъдещите планове на Метрополитена? например в Борово/Бъкстон ще има ли? В един проект, видях един пунктирен лъч започващ от Дойран - посока Борово. Само това съм виждал.

Това са старите планове, имаше идея да стига до Павлово/Княжево, обаче го промениха и сега актуалният план е до ОК/Горна Баня.

Има някаква сива стрелка от станция 13. Peace

По новия план, да кажем че в ОК 1 ще има станция след 2г.
Кога цените на имотите ще са достигнали своя пик. Чудим се да изчакаме ли с продажбата или вече са скочили. Говорим за 500м разстояние.

Едвали има някой, който да пригнозира дали са достигнали пика си, цените на имотите.
Атрактивните имоти се купуват за часове,  надценените имоти стоят докато не стигнат пазарна цена.
Сега е пазар на продавача, но не се знае докога.

# 250
  • In transit
Може да е от дълго време е на пазара, а на собственика на имота да му трябват спешно парите. Там районът е доста пренаселен, трудно се паркира. Според мен доста общи части има, ако наистина е 63м2...46 чиста площ е доста мъничко, онзи ден гледах един такъв в строеж, спалнята беше 9м2, а дневната към 15м2.

# 251

Да наистина къде се губят тези почти 20 м2 общи части...На снимките спалня и баня изглеждат нормален размер, може би дневната е много малка.

# 252
  • In transit
Лъки, на мен ми е много странно това площобразуване ( не знам така ли се казва). Вчера гледах два апартамента нови (празни). Единия беше 50м2 чиста площ и имаше дневна - 17м2, спалня -15м2, тераса - 4м2, баня - 4м2, килер -2.5м2 и коридорче - към 3м2. Другия пак 50м2 чиста площ с дневна -20м2, спалня - 9м2, килер 1,5м2, баня - 2,8м2, коридор - 5м2 и тераса - 2м2.
Обаче смятам, смятам и не ми се връзват сметките. Освен да има повече стени?  newsm78 newsm78
Сега се замислям, че първия е среден, ако това има значение, а втория е краен.

# 253
  • София
Точно така, съседните стени с друг апартамент се взима 1/2 от дебелината на стената - 12,5см, а външните стени се взима цялата дебелина на стената - 25см. Нашият апартамент е с външни стени от три страни и общи стени само от едната страна, където е стълбищната клетка, асансьора и само 3 метра към съседен апартамент. Съответно много стени към площта на апартамента.

# 254
  • In transit
ginger tea, благодаря за разяснението! 

Общи условия

Активация на акаунт