Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 675
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Може ли да пуснете линк към гугъл мапс, че ми стана интересно за този в Лозенец Simple Smile
За Левски сега чувам, официално навсякъде също е посочено, че началото на 90-те, че е прекратено строителството. Никога не съм попадала и на продажба на имот след 92-ра. Да не би за довършителни работи на вече построени да става дума?

https://www.mirela.bg/imoti/%D0%90%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0 … -offer265777.html

Ето ви панел 2017 Simple Smile нямам никаква представа какво означава напълно реновиран, но ще взимат ново разрешение за ползване.
Значи, че са купили стара сграда и са я ремонтирали основни.
Но не е строена сега.

# 391
https://www.mirela.bg/imoti/%D0%90%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0 … -offer265777.html

Ето ви панел 2017 Simple Smile нямам никаква представа какво означава напълно реновиран, но ще взимат ново разрешение за ползване.

Тази сграда ми прилича на училищна такава  newsm78 newsm78 newsm78 И 4 етажа...  #Crazy

# 392
Може ли да пуснете линк към гугъл мапс, че ми стана интересно за този в Лозенец Simple Smile
За Левски сега чувам, официално навсякъде също е посочено, че началото на 90-те, че е прекратено строителството. Никога не съм попадала и на продажба на имот след 92-ра. Да не би за довършителни работи на вече построени да става дума?

Значи, че са купили стара сграда и са я ремонтирали основни.
Но не е строена сега.

Това го разбрах, но не знаех, че когато правиш основен ремонт ти трябва ново разрешение за ползване.

# 393
В Надежда например е пълно с панели на по 4 етажа, кое те учуди?

Това го разбрах, но не знаех, че когато правиш основен ремонт ти трябва ново разрешение за ползване.
Зависи от промените, които правиш вътре.

# 394
  • София
В Горубляне /жк Експериментален, по-точно/ изтърбушиха едно общежитие на Главболгарстрой и сега продават апартаменти там, точно реновиран панел е мисля. Може да е подобен случая.

# 395
В момента се реновират 4 панелни сгради, намиращи се там, където се пресичат  булевардите "Рожен" с княгиня" Мария Луиза" и ул. Скопие.  От едната страна на сградите има тролейно депо, а от другата има една голяма болница (не й знам името). Бяха ги изтърбушили до колони и плочи и правят всичко отново. не знам дали ще са жилищни сгради или нещо друго.
https://www.google.bg/maps/@42.7139925,23.3112039,152m/data=!3m1!1e3?hl=en

Такива реновирани сгради има и в Дружба1.

# 396

Не мога - не знам кой е точно, а и отвън няма да го позная. Пада се някъде зад пощата на Черни връх, навътре в уличките, ходехме в едно ресторантче точно до парцела, когато го строяха, и се чудехме, че някой строи така. Ресторантчето отдавна го няма, там не съм стъпвала от години и е толкова променено, че и да ида, няма да намеря къде беше. Помня, че 2014 в имот.бг имаше обява за продажба на двустаен в тази сграда и си пишеше, че е панел от 2002 (а може и от 2004 да е било). Но това, предполагам, че бил частен проект на частен терен, с някакви немски панели (на опаковката на самите панели имаше стикери на немски).  

# 397
Здравейте на всички. Включвам се за първи път в тази тема, ако нещо от нещата, които кажа ви се стори смешно или глупаво извинявайте. Всъщност по прочетох някои неща, които сте писали и явно сте хора с опит, за това се обръщам и към вас.
Още от започването на гимназията до момента, което са около 10 години (може и малко повече Embarassed) ) смених няколко града, съответно и доста квартири. В момента съм в София. И от известно време в главата ми се върти да се сдобия с собствено жилище. В момента сме на квартира с моя приятел. На мен лично ми се иска да си вземем тристайно жилище според стандартите тук ( т.е. две спални и хол с кухненски бокс, ако кухнята е отделно още по-добре де). Иска ни се да е тухлено или ЕПК (познати ни казаха, че панела не е препоръчително). Изискване ни е също да имаме удобен транспорт до центъра. За покупката ще се тегли кредит (това е ясно). Разглеждах сайтове в интернет, както и обяви на ЧСИ. Пак по съвет на познати, разбрахме, че може да си вземем апартамент от ЧСИ на много изгодни цени. Научих обаче, че ако се вземе така имот трябва да се заплати до 7 дни. До тук с изложението ... сега и въпросите ми:
- Възможно ли е отпускането на заем до 7 дни?
- Според вас кое е по-добре ново или старо строителство и какъв вид строителство?
- Кой е най-добрия начин за намиране на изгодно жилище - от строител, от агенция или от ЧСИ? Съответно препоръки за сайтове с реални обяви, коректна агенция, коректни и добри строители?
- Нещо друго, което може да ме посъветвате? Какво да гледам?
- Ваши предложения за имоти?
 Истината е че не бързам да купувам нещо, но трябва да се започне от някъде...
Благодаря предварително за съветите и коментарите:)

# 398
Преди малко след поредния разговор с брокер - наистина ли апартаментите в София с ТЕЦ са с до 10-20% евро по-скъпи, отколкото тези без? Опитва се да ме убеди, че в последните години много строители правят без ТЕЦ, защото им излизало прекалено скъпо, от порядъка на половината инвестиция в блока. Накратко - аз държа на ТЕЦ, той иска да ме убеди, че е по-добре без. Иначе намерихме два, само с минус, че не са в точно търсените квартали, но освен липсата на ТЕЦ, всичко друго отговаря на търсенето ми.

Здравей, не знам за цените, но за нас ТЕЦ е абсолютен минус!
Където и да сме били през последните 10 години самостоятелни, сме рязали радиатори. Живот и здраве в ново жилище и ако има ТЕЦ(хоризонтален) изобщо няма да се включваме и с огромно желание ще сме с бойлери. Не само цените на парното скачат, а и с режими или Април да си не можеш да се отопляваш при нужда е меко казано остаряло.

# 399
Преди малко след поредния разговор с брокер - наистина ли апартаментите в София с ТЕЦ са с до 10-20% евро по-скъпи, отколкото тези без? Опитва се да ме убеди, че в последните години много строители правят без ТЕЦ, защото им излизало прекалено скъпо, от порядъка на половината инвестиция в блока. Накратко - аз държа на ТЕЦ, той иска да ме убеди, че е по-добре без. Иначе намерихме два, само с минус, че не са в точно търсените квартали, но освен липсата на ТЕЦ, всичко друго отговаря на търсенето ми.
Не знам кое му е по-добро на апартамент без ТЕЦ, особено в нова сграда. Може би в "новите" квартали е сложно, Витоша, Ливади и т.н. Но там и поради други причини е по-евтино, не само ТЕЦа.
Би ми било интересно какви са предимствата на бойлера пред безлимитната топла вода от ТЕЦа.  Laughing

Заповядай с бебе и лимитирана топла вода от ТЕЦа(тоест без топла) за 2 седмици - пример миналото лято в Лозенец.
Безценно!

# 400
Подкрепям горното мнение за тец. И за нас е минус и мислим за електрическо котле или каквото и да е без тец и избягваме климатиците. Да ми говорят как 250лв на месец за парно са малко...не мога да го възприема. Ние ще се консултираме със специалист, защото от много неща зависи дали апартаментът ще е топъл и кой е най-оптималния начин на затопляне.

# 401
Или ние сме мега късметлии, защото през последните 10 години с 2 деца(едното все още бебе) в 3 различни жилища(2 нови и 1 много старо) максимума на ток е бил 100 лв. Сега сме с ТЕЦ топла вода(тоест между 22 и 06 сутринта е хладка и ако искаш да се изкъпеш е на късмет) и отопление ток, пак е 100 лв, тоест плащаме едни измислени 50 лв.(ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА) само за подгряване на топлата вода, което е не знам как да опиша!

# 402
Никога повече няма да живея без ТЕЦ Simple Smile няма такъв комфорт. Не толкова от радиаторите, за тях ми е все тая, но общото равномерно затопляне на сградата не може да се сравни с нищо.
Топлата вода също, да се къпеш без да мислиш кога ще свърши бойлерът няма цена. Като алтернатива се сещам единствено за газ, но пък съм страхлива и не знам дали ще спя спокойно в газифицирана сграда, освен ако газта не е в отделно помещение извън къщата  Laughing

Просто когато се избира дом се избягват проблемите райони, в които традиционно няма такава услуга с месеци. Те се знаят, така че лесно се заобикалят. Другите ТЕЦ-ове са си читави  Peace

# 403
  • София
92-ра са последните панели, тази година навършват 25 г.
Peace
В София има панел 2000г. срещу Макси, кварталите Левски В и Г също имат след 1992
Живяла съм там и не се сещам за такива ( кв Левски), нашият, а и всички останали бяха строени за кремиковските работници, нанесохме се '90 г.
Новото ни жилище е панел от 86-87 мисля, има и ТЕЦ, за мое огромно съжаление.

# 404
  • София
плащаме едни измислени 50 лв.(ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА) само за подгряване на топлата вода,

Защо да са измислени 50 лв?
Нали ако ползваш бойлер също ще трябва да се плати тока за подгряване на водата.
На мнението на НСЧ съм. Не мога да си представя пак къпането на бойлер.
Правехме график кой в колко часа ще влезе в банята.Другия чака да се затопли пак вода, третия подсмърча потен в жегата, за четвъртия ви е ясно.
Друго не ми е ясно - като не искате ТЕЦ защо купувате апартамент с парно?
Търсите докато намерите без, а не после да ревете по форумите колко е скъпо.
И да е наследен имота пак може да се продаде и купи друг.

Общи условия

Активация на акаунт