Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 570
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Хайде, Тони, не се прави на обидена. Кажи какво те вълнува, че да помагат хората. Тука предимно нищят софийския пазар и ще те насочат.
Белами, за трети път ще те питам, вземи ми отговори, че ме нервираш вече Joy. Тези курници на 1ет. дето ги купуваш, лесно ли ги продаваш после.

Вълнува ме тухлено жилище с поне две спални, на нормално място в София. Имам малки деца и в близките десетина години градският транспорт ми е важен. След това ще гледам къща, с децата е невъзможно, нямаме шофьор Wink
Без Люлин, Свобода, Надежда, Дружба, Левски.

# 571
Хайде, Тони, не се прави на обидена. Кажи какво те вълнува, че да помагат хората. Тука предимно нищят софийския пазар и ще те насочат.
Белами, за трети път ще те питам, вземи ми отговори, че ме нервираш вече Joy. Тези курници на 1ет. дето ги купуваш, лесно ли ги продаваш после.

Вълнува ме тухлено жилище с поне две спални, на нормално място в София. Имам малки деца и в близките десетина години градският транспорт ми е важен. След това ще гледам къща, с децата е невъзможно, нямаме шофьор Wink
Без Люлин, Свобода, Надежда, Дружба, Левски.
Здравей, ние сега си купуваме такова, но гледаме само около гара Подуяне и Хаджи Димитър. За 80-90 може да намерите хубав апартамент, на среден етаж. В манастирски ливади може и по-евтин да намерите, а там май строят метро. Аз не харесвам този квартал и е много далеч от родителите ни, иначе мъжът ми в началото искаше там. Къща може и в сухата река да си вземете:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j14743790616724 … k=2uneo6&f1=1
Мисля, че е гредоред, но ако искаш мога и точен адрес да ти дам.

# 572
За кв. Витоша - точно до Маргините живеят едни приятели - няма абсолютно никакво предимство локацията. Заради въпросните - често се затваря улицата от тяхната охрана и живеещите до тях трябва да ги чакат, за да си минат до кооперацията, което е абсурдно и незаконно естествено.
Градският транспорт е далече, гледка няма, ако си на нисък етаж, строителството е едно до друго и това също пречи на гледката, улиците са малки, тесни и разбити. Затова е и евтино. Няма градинка, ДГ или училище.
Зависи на човек какъв му е стилът на живот. Ако се предвижва само с кола и може да си позволи голям парцел, където да си построи кооперация и с други хора, но да имат поне 500 кв. метра двор е добре. В други случаи не знам защо му е на човек да живее там.
Аз съм ужасно доволна от избора ни в центъра на София - няма такова спокойствие  след 18 часа, специално на нашата улица. И каквото се сетя ми е на една ръка разстояние. Не съм шофьор и за мен това беше водещото.

# 573
Паднала мазилката от тавана Mr. Green Добре все пак ,че не е цялата плоча ooooh!

# 574
Здравейте,
тези дни гледаме за вила около София. Харесах 2 имота, но не на 100%. Таргетът е да е до 40 км.около София, за предпочитане да не е по АМ Хемус, до 120К евро, голям двор. Може да е за ремонт, но не с конструктивни проблеми.

# 575
  • Sofia
Направо съм в шок от цените Shocked
Преди година бяха на 1/2

# 576
Направо съм в шок от цените Shocked
Преди година бяха на 1/2
И най лошото е, че няма да се върнат на половина.

# 577
  • Sofia
Много лошо...търсеният от нас имот ще е мираж вече Confused

# 578

Прибързани общи изоди Simple Smile.

Ако наистина искате подобен имот, продължете спокойно  с търсенето. Опитът ме е научил, че всеки имот си има съдба и вашият някъде ви очаква.

Този тип имоти са доста разнородни ( вид, контрукции, раположение, местонахождение и пр.), доста често са на няколко съсобственици, при различни квоти и при равни други условия веротността да излязат на пазара е по-голяма в сравнение със стандартните апартаменти от комплексното жилищно строителство или новото строителство (изключая бутиковите строежи).
Хората често искат да се отърват от подобна съсобственост, тя често е върху имот, който е в населено място, различно от тяхното, отношенията по повод на тази собственост са между хора, които рядко са в прекрасни отношения и т.н и т.н. и тези и други фактори ги карат да продават в обозримо бъдеще, а не неизвестно кога докато намерят купувач на оптимална желана цена.
Изключения винаги има. Иска си нагласа, търсене, ориентиране, съобразителност и късмет, но ако се откажете - рядко насила някой ще ви търси да ви продаде добър имот.

# 579
И моето впечатленит от последните ми ровения в сайта показват, че имотите са се вдигнали последните 2 месеца, с към 15 000 евро.

Вие подкрепяте ли това наблюдение?  newsm78

А наемите, за сметка на това, не са мръднали.

За това какво ще кажете?

Просто като го пиша, не го вярвам. Но от няколкото неща, които наблюдавам - това се потвърждава.
 newsm78 newsm78 newsm78

# 580
По сайтовете са все едни и същи имоти, трайно непродаваеми. Това, което е ставало се е продало. Даже вече не влизам по тях. Повярвал си е някой #Crazy #Crazy

# 581
И моето впечатленит от последните ми ровения в сайта показват, че имотите са се вдигнали последните 2 месеца, с към 15 000 евро.

Вие подкрепяте ли това наблюдение?  newsm78

А наемите, за сметка на това, не са мръднали.

За това какво ще кажете?

Просто като го пиша, не го вярвам. Но от няколкото неща, които наблюдавам - това се потвърждава.
 newsm78 newsm78 newsm78
Аз пък наблюдавам, че цените падат, поне на панелките, ново строителство не ме интересува...

# 582
Не се настройвайте така негативно, ще излезе и вашия имот...

# 583
Аз не съм забелязала сериозно да са се вдигнали - може би на нови, луксозни сгради в "престижни" райони, ама такива не гледам Wink

Как така с 15 000 евро? Имотите се вдигат с някакъв процент - 5% за панелни, 10% стара тухла, 7% в строеж или подобно... Защото 15 хил. евро по-скъп апартаметн в кв. Суха река може да означава 20% ръст, но 15 хил. евро за хубава тухла в центъра на Варна или София е съвсем различно...

Чак пък да са били наполовина преди година...

# 584
  • Beyond the stars
Абе има увеличение определно ..Пуснах си филтъра от миналата година - преди излизаха в нашия бюджет около 20 страници само за западните райони, в момента - 7 страници за цяла София.  Crazy
Като коригирам бюджета с 20-30% се появяват,  включително такива, които сме гледали тогава с корекция от 3-4000 евро нагоре.   Thinking  Не виждам логиката като не си могъл да го продадеш за една цена, да я вдигнеш и да чакаш продажба ама..  Peace

Общи условия

Активация на акаунт