Всичко за всички марки гел лакове - 11

• 79 786
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
 Изчаквате ли 2-3-4-5мин. да се охлади ръката преди да махате лепкавия слой? Имам топ на Блускай,не че го ползвам откакто взех Коди,но не съм имала проблеми с него никога. Трия лепкавия слой с домакинска хартия/щот от заплес все забравям да си взема салфетки без власинки  Laughing/ и глупав спирт от аптеката етилов 98%.
    Топа без лепкав слой по принцип не е толкова издръжлив като тоя с лепкав-това е разликата.

# 481
  • София
Хм, не, не чакам да изстине ръката, махам веднага. Следващия път ще пробвам така, както и с домакинска хартия (от нея не остават ли власинки). Благодаря за отговорите!

# 482
  • Варна
 Аааааа от Емеката нищо не остава  Laughing много си я обичам  Joy. Пробвай и друг път сме го коментирали това. Направо плясни още един слой топ върху матирания и виж какво ще се случи.

# 483
 Това с издръжливостта май е вярно. Аз уж чакам малко, но явно не достатъчно. Минута може би. Ще пробвам при първа възможност.

# 484
  • Враца
Принцеске, супер е маникюра. 😀 Мислиш ли, че ще е по-издръжливо ако преди топа сложиш база по свободния край? Базата на Коди тънко ли я мажеш или на по-плътен слой?
Аз не съм имала проблеми с топа с лепкав на блускай.
Сега за първи път съм с педикюр с гел. Голям към спрепчо и вече обелих 4 нокътя, но го държа вече месец и половина, ще трябва да го махам, че израсна много.

# 485
  • Варна
  ferriy благодаряв Hug. Определено е по-издръжлив Камалия го е казвала не веднъж,а и обикновено преди екстремно натоварване на ръцете/като основно чистене/ го практикувам и върши работа. В случая е превантивна мярка при мен. Базата на Коди я нанасям съвсем тънко с друга четка не с нейната,а и преди топа слагам само на свободния край и милиметър-два от плочката.

# 486
  • Пловдив
     За пръв път чувам(чета), че лепкавия слой се маха с неокосмена Smiley салфетка. Нещо не съм дочела както трябва. Махам с памучен тампон за грим и не ми полепват никакви косъмчета, мъхчета и прочие. Топ лаковете са  ми на Блускай и на Опи, но втория го ползвам по-рядко, защото трябва да употребя първо Блуская.
     Педикюра го правя с гел лак, не за издръжливост, а защото напоследък съм влюбена в един с цвят "слонова кост към бежово"  и е тип котешко око и стои просто уникално, и този ефект не мога да го постигна с никой обикновен лак, а имам мнооооого. На мен педикюра, обаче, ми е слабост - държа на него повече, отколкото на маникюра, но това е друга тема. Всеки със странностите си. А почистването не е по-трудоемко от това на ноктите на ръцете. Даже се учудвам, че правите разлика, при мен няма.

# 487
Най сетне свалих Quickgel-а след повече от три седмици, много израстна, но нямаше поражения. От свалянето не съм очарована, киснах в течността 10 мин, трябваше да чопля повечко с клечката, а единия палец го киснах втори път. Топът и базата ми са CND. Сега си спомних защо в началото избрах CND...

Лепкавия слой винаги съм го махала с памук и спирт.

# 488
  • Враца
АлексаС, може ли да покажеш този цвят? Заинтригува ме. На коя марка е и от къде си го купувала. Аз също не мисля, че има голяма разлика в свалянето, даже си мисля, че по-лесното сваляне ще е в полза на педикюра - можеш да си го завиеш като хората едновременно и да двата крака, плюс това нокътната плочка на краката е по-дебела и дори и малко да се наруши горния слой при изстъргването няма да е болка за умиране.

# 489
  • Пловдив
Аз линк ще пусна, но какво ще излезе с тази нова версия, въобще не ми е ясно. Без рекламни умисли - поръчвам си го от сайта, идва на следващия ден. На нокът стои уникално, подходящ е за почти всички цветове сандали, а на черно е убиец, винаги отнасям много комплименти, особено ако се допълни и с малко миниатюрни камъчета.

# 490
  • Down south
Моля, препоръчайте ми тъмно червен и плътен цвят на някоя от тези марки Gelish, Bluesky, CND shellac, LeChat.
Благодаря!

# 491
  • Пловдив
Ето една снимка и от мен Simple Smile
http://erisii.snimka.bg/hobby/my-nail.955614.38141313

# 492
Момичета, нещо Коди-то не издържа теста с морето или по скоро новите цветове Росалинд. 11 ден ми е днес и два пръста се поотчупиха в свободния край. Сложих 2 слоя база, 2 слоя цвят, база и 2 слоя топ. Без каре. Може би стана прекалено. И едно камъче загубих. Поне вече съм си у дома, ще правя нещо ново.

# 493
  • Paris, France
Здравейте,

хоуп, в сън9 и съновете с по-малко от 30 лампи някои топове и камуфлажни гелове изобщо не се изпичат както трябва. Добре са те посъветвали за изчакването и печенето. Бих добавила:
1) да разбиеш добре 2-3 минути топа да не би да няма достатъчно фотоинициатори в лака по четката.
2) да слагаш много по-тънки слоеве топ, 2 слоя вместо един. Не е много правилно по принцип, но помага в случай като твоя. Пробвай на лакирана с черен или тъмен лак лъжица първо да видиш как стои и дали е лъскав достатъчно!
3) сложи алуминиево фолио с лъскавото нагоре под лампата и превий отзад и отгоре, така че да се получи задна стена и светлината малко да се отразява и да остава в лампата!
4) печи двойно и цветния лак, така че да е добре изпечен и твърд преди да плеснеш топа! 3 минути на слой, примерно и тънки слоеве. за по-бързо печеш и двете ръце заедно, като поставяш една над друга с вплетени пръсти - десен, ляв, десен, ляв. Звучи сложно но е много бързо в действителност. Успех и дано да се получи супер лъскав лак следващия път.

дейлили, а какъв да е тъмночервения лак? Може ли да дадеш име на цвят на обикновен лак, който харесваш а аз ще го потърся да го видя в гугъл на мостра. Топло или студено или истинско червено търсиш? Колко тъмно да е? Имам лак на Лечат, който е точно като Шанелския легендарен Руж ноар - почти черен. Името е Марилин Мерло изписано на латиница. А пастел или може и перлен? С брокат? Хайде, дай жокери и ще ти намерим безброй лакове. Федора е подобен, нямам го в момента, но е леко по-светъл и кафенее. В предишна тема мортиша го беше показала. Дарк лава на Шилак е тъмен, но перлен. Гелиш имат жестоки вампирски червени - Блак чери бери ми е любимия пастел а Май форбидън лов ми е абсолютния тъмен перлен фаворит. Изпиши им имената на английски и ги потърси на суоч в гугъл имидж. Пишеш "gelish my forbidden love swatch" примерно, избираш картинки и гледаш.

И аз махам лепкавия слой и чистя нокти с кухненска хартия. Лесно и бързо. Иначе събирам боклуци. Решила съм да се отърва от неползуваните с години боклуци в мазето, ама кога ли, хахаха!

Не съм никак доволна от стъклените пили, защото се износват а и са груби. Във възторг съм от керамичните пили. Имам една такава купена преди  повече от 25 години, която още е като нова, само дето я счупих. Дълго търсих подобна и мъжо случайно ми купил от лидъл заедно с пили за полиране. Веднага изтичах, но бяха свършили. Търся от години в али и наскоро открих. Формата им е неудобна, обаче пилят гладко и за световно. Нямат изтъркване и успешно, за спорта, ги стерилизирам в експрес тенджерата. Ако се счупят - нови, стотинки са в алито. Водят ги каменни. Пишете " stone nail files " и ви излизат. Има като паралелипипеди, има и с 2 по- широки страни. Първите не се чупят, но са неудобни, вторите се чупят, защото са тънки. Но са досущ като пилата, която купих от Буутс в Лондон, ако не де брои липсата на пластмасов накрайник и калъф. Служат за подкъсяване и оформяне на свободен край.

Принцеса, приятно прекарване на Родос!

Мария, 11 дни на море да падне само един камък си е постижение. Аз камъни и 2 дена не мога да изтърпя.

ерисии, страхотни нокти имаш, блазе ти! С гел ли си или са естествени? Ако можеш да чакаш, изчакай сейла за лампа! Видях нова с 35 лампи вътре, но за разлика от моята само 10 на тавана и по 5 на всяка от 5те страни. Жестока е, обаче е 50 евра в момента. А иначе всяка с 30 лампи е като Абодито, но Абоди имат вентилатор, знак С Е и европейска фактура ако купиш от Амазон. Сега една позната си купи втора от алито и се оказа, че сенсорът е по-навътре и не хваща добре сам палец. Ей това не им харесвам - с времето цените падат, но и качеството.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 02:05 от Nevena Virolan

# 494
  • Paris, France
...... Продължавам. Нахраних котака ама не ми се спи сега.

И моите нокти на краката са винаги орязани до дъно. Вече и на ръцете за по-удобно. На ръцете при къси нокти или когато нокътя е оформен като бадем или друга форма, която оставя оголена кожа до свободния край ползувам тефлонени форми за многократна употреба. Много са удобни и с тях лесно се запечатва свободния край без да се цапа кожа. Даже изграждам счупени ъгли с тях. Цял нокът не съм сигурна, че може да се изгради. В али пишете "reusable nail forms". 5 броя са и са достатъчни. Единственото неудобство е, че с тях може да се прави само една ръка а не двете наведнъж. Преди да си ги купя навирах алуминиево фолио под свободния край. С фолиото правя и краката. Ако нямам свободен край не запечатвам. Ако нацапам кожа минавам с намокрена в ацетон и спирт четка и чистя. Така лакирам и леко огризани нокти. Ако се внимава лака издържа доста. На краката моите нокти са тънки, то и на ръцете, де. Гел-лак слагам, защото не ми се чака да изсъхне лака. Напоследък слагам белеща се база, отгоре нормален лак, който върху сухата база съхне моменталически и на другия ден гел-топ. Всъщност аз точно за педикюр си купих гел-лаковете в началото. Педикюрът ми е по-труден, защото имам малки и къси нокти на краката и трябва да се гъзуря за да се лакирам. Обаче в моя район никъде не предлагат педикюр. Никакъв - нито с гел, нито с лак. Като ме мързи ходя на маникюр и ме е яд, че не мога да ида и на педикюр, ама карай! Под гел-лак на крака слагам винаги лаково каре по целия нокът.

Ферии, ако ще ходиш на курс за апаратен педикюр ще трябва да имаш апарат ПРЕДИ курса. На повечето места държат да ти го продадат те, поне тук във Франция. Аз като ви чета, и особено Камалия, почвам да се замислям, ама разбрах, че апаратите са кат лампите - евтиното излиза по-скъпо. Та, сега заглеждам в алито разни които се водят без ремък - "brushless motor" на английски и "sans courroie" на френски. Мъжът ми твърди, че те:

1) не се износвали лесно, защото няма ремък - предавка, която се трие и изтърква и зъбци, които могат да запецнат, особено при смяна на посока.

2) не загрявали поради липса на механично търкане

3) нямали нужда от кой знае какво охлаждане и вентилатори и нямали дупки за вентилатора през които да влиза прах

4) поради горните причини не било нужно да се обслужват често в сервиз и посоката можела да се сменя моменталически уж.

Гледах едно видео във ютюб и рускинята обясняваше нещо подобно. Няма ли в темата някоя мацка, която да разбира от механика да ни светне?  Между другото, ако искате подробни сравнения и описания на лампи, апарати, лакове, гелове, пробвайте ютюб! Слагате името на продукта и допълвате "обзор" и гледате рускините. Аз съм Мара подробната, но те са уникум, хихи. На испански също има доста. За лампите пуснете "sunone, sun9, sun5" и, о чудо, две рускини имат и трите лампи и ги сравняват.

И в следващата тема може да сложите и линк към irecommend.ru  има мнения за много марки. Само слагате името и модела в търсачката на сайта. Има и снимки и това е безценно за търсещи цветове.

Сега ще потърся още малко за микро-мотори и мотори без ремъци да видим. Видях в али прилични за 150€. Ще гледам до ноември да си избера и на 11.11 да я грабна с добра отстъпка. Ако някой нещо може да ми обясни ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт