Всичко за всички марки гел лакове - 11

• 79 728
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Тази работа с пакетчето чай нещо не ми се получи. Стои релефно и надигнато. Поради липса на време ще го изтрая няколко дни и после ще ремонтирам. Не знам къде сбърках.

# 601
  • Paris, France
amini,  и на мене така ми седи. трябва да се изпили отгоре за да не е надигнато.
принцеса, откъртеното място на нокътя трябва да се поправи иначе нови и нови парчета замимават при беленето. Слагаш праймер или ултрабонд, запълваш с твърд по-течен монофазен изграждащ гел като малко от гела трябва да иде по здравия нокът и да е леко надигнат като бомбенце. Печеш, пилиш, заглаждаш и полираш и готово.

Чаках някой да се излъже да драсне за матовите топове ама не би. Признавам, че нямам опит със специални топове и с матовите нещо не ми се получава. Но драсвам и ще допълваме.

Топове (връхни слоеве) за гел-лак със специални ефекти

Матови топове - Служат за постигане на матов ефект вместо обичайния лъскав. С тях глитърни лакове изглеждат отдалеч като пясъчни или почти. Някои са много матови - кадифен, бархетен, велурен ефект. Други са сатенирани - сатенирани, ефект автомобилна гума. Истински матовите топове за гел-лак са рядкост. Тези топове се нанасят много, много трудно. Върху гладка суха повърхност често стават на дупки и затова не се поставят върху лак без силен лепкав слой. Забелват се по-лесно от нормалните и при слаби и склонни към белене нокти е добре първо да се постави нормален топ. Подръжката е трудна. Малко крем за ръце, масло или подобно и са станали на лъскави петна. Поради порозността си по тях остава мръсотия и пигменти от дим, хранителни продукти, дрехи. Затова ако гел-лакът ще се носи по-дълго е добре да се избере много тъмен цвят. Някои матови топове с времето променят цвета си към сивкав дори върху мостри, които са пазени на тъмно и в бездимна обстановка. Не са никак подходящи за хора, които гризят или чоплят нокти. Грапавата им повърхност сама подканва да ги поодраскаме, хапнем или масажираме. Интересен вариант за разнообразяване на маникюр е да носим нормален топ седмица след което да матираме ноктите. Матов ефект може да се постигне като с пила или блокче се мине по гланцов топ. Има опасност от отваряне на маникюра при този вариант и затова е добре да се поставят 2 слоя топ. И малко за марки

Gelish - по-скоро сатен отколкото истински матов. Нямам забележки освен, че не е точно матов. Поставям върху обикновения топ на Гелиш, пека и бърша със спирт. Не бих си го купила повече

IBD - по-матов от Гелиш, обаче лакирането е трагедия и на места се оголваше лака. Тогава не знаех за трика с нормалния топ. С лепкав слой

Elite99 - имат матов с лепкав слой и без. Интересно е да се гледа как топа без лепкав се променя от лъскав в матов в лампата. Наистина бархетен. За съжаление не ми държи а нямам нерви да пробвам пак върху нормален гланцов топ.

Lunails - хареса ми най-много от всички пробвани. Бархетен, издръжлив без друг слой топ отдолу. Идеален за тъмен дълготраен маникюр, но върху светъл лак от третия ден сивее

Магнитни топове

Това са топове, които се нанасят върху обикновен черен или друг тъмен цвят гел-лак и над тях се поставя магнит. В зависимост от рисунката на магните върху топа се появяват сини, зелени, златисти, сребристи, червени, лилави рисунки. Понякога металните частици не се разнасят добре и са видими около рисунката, особено ако магнитът не е силен. Удобен вариант за разнообразяване на тъмни лакове с един единствен продукт. Има ги в aliexpress. Потърсете " magnetic cat eye top coat " и четете отзивите. Единственият продукт, който познавам е купен от али. В момента е в мазето, но при първа възможност ще ида да видя как се казва. Трябва ви и магнит за този топ, пак от али. Cat eye magnet се наричат на английски магнитите.

Температурни хамелеони топове

Топове, които променят цвета си към по-тъмно при падане на температурата. Стоят добре на светъл лак. Голям недостатък е, че понеже се поставят на един или два най-много слоя ефектът не е толкова видим колкото при температурните цветни лакове, които са ми любими. Зимата при дълги нокти и топли ръце се получава лесен и бърз омбре ефект. Марки не мога да предложа на този етап, но в али ги имаше доскоро. Търсите temperature change chameleon top coat.

Топове за лак металик

Специални топове, които се поставят над лак металик, защото обикновения топ го матира. Единственият познат за мене такъв топ е този на Elite99, който върви в комплект с база, по-гъст изравняващ течен гел в шише за под металика и въпросния топ. Наистина с него металикът е по-метален и лъснат. Не зная как се държи на естествен нокът, но лакирането си е игра.

Някакъв друг вид да има? Някой иска ли нещо да коригира, добави? Мнения и препоръки за конкретен продукт? Коди да имат такива? Особено се търсят здрави, издръжливи и лесно свалящи се топове на цена не повече от 1-2 лева  Sunglasses

# 602
  • Враца
Коди имат топ мат, за такъв металически не знам да имат. Някои момичета имаха матовия, неко го опишат, че аз го нямам.
На мен ми пристигна базата на Суит сити и е с изтекъл срок на годност. Confused
Нали не бъркам?
На всичкото отгоре се сетих да погледна след като се лакирах и то защото структурата й беше някаква зърнеста, но реших, че е такава, защото е белеща се, а до сега не съм имала такава. Но тя и след изпичане беше релефна върху ноктите ми на ситни песъчинки. Много ме е яд. Дали ще се махне лесно.. И се чудя дали изобщо да пробвам да я беля след няколко дни или да си я разтворя с ацетон за всеки случай. Днес съм на едно празненство и нямаше за кога да свалям и да лакирам пак, че беше вече полунощ и оставих базата, сега се чудя да не навредя пък на ноктите нещо. Но то пък скоро е изтекъл срокът... Ще видя какво ще го правя, но тая вечер ще съм си с тоя лак. Писах на китаеца апропо, ще видим какво ще отговори. Не отворих диспут направо, а не знам дали не беше добре направо това да направя. Unamused

# 603
  • Варна
 Пффффффффф егати къръщината значи и моята ще дойде такава плюс опечена два три месеца в тия жеги  #Cussing out.
   ferriy  направо прицапвай един Микрогел на Коди. Даже и да неще да се сваля напълно без киснене като при мен заради ултрабонда по свободния край върши страхотна работа. Накиснах остатъците буквално за 3мин. и избърсах с тампона с ацетона-всичко се смъкна.
 Невена нямам и не ползвам гел  newsm78 и не искам и да чувам за такъв  Joy. То откъртеното беше на едно връхче-вече го няма изпилих го. Кучето ми изгризало полиращия блок  Joy направо щях да го пречукам тоя плъх. Не знам как го е докопал и какво му е харесал,но на нищо не прилича.

А за тена.....станах кат мангал без въобще да се пека кат цаца. Само от киснене в морето и шляене.

# 604
  • Враца
Ще го взема, да, чакам пак да отворите дума за обща поръчка, хахха, и течността им сигурно ще взема. И ако още нещо друго похвалите тук. Grinning А твоята на Суит сити не пристигна ли още преди месец? Или нещо съм се объркала...

Похвалете ми някой хубав коледен цвят от алито или на Коди да почна да си поръчвам зимните. Най-вече ми се иска някакъв винен с брокат в него. Но и за други хубави съм открехната, аххаха, малиии само поръчвам, ужас....

# 605
Невена, то хубаво казваш да изпиля, но няма какво, няма гел а само гел лак. Поне новата ми лампа изтребител пече и поправката няма да е толкова бавна Simple Smile
Помня, че в ДМ или лили имаше някякво гелче за УВ, дали ще се изпече в Сън3? Не ми се инвестира много, а само за поправки да ползвам. Счупеното е много дълбоко, поне месец ще му трябва да израсте.

# 606
  • Paris, France
ужас, ферий, ужас. Ходих да видя на моята - датата ми е 20161101  Naughty. И му няма нищо досега. Гледах на елит, които получихме по същото време ама нямат никъде дата. Тази дата е мисля дата на производство. Гел-лаковете нямат указан срок на годност. Пишат, че са годни до 12, 18, 24 итн месеца след отварянето. Имам лакове на по 5 и повече години. Над също писа, че ползува такива без проблем. Не е от срока на годност със сигурност. Този суит сити е и топ, и то без лепкав, така че е лъскав. Да не е от карето отдолу- да не е изсъхнало, случвало ми се е? На лъжица без каре пак ли така прави? Тези бази не се разтварят в ацетон  hahaha ........ е хубавата новина. Май само аз ги харесвам.

Ако не си цъкнала, че си го получила, недей! Питай в темата за али как да отвориш спор.

А разби ли го преди да со отвориш? Редичък ли е или е гъст? Моят е рядък.

Нямам време после ще пиша пак

# 607
  • Down south
Коди имат топ мат, за такъв металически не знам да имат. Някои момичета имаха матовия, неко го опишат, че аз го нямам.
На мен ми пристигна базата на Суит сити и е с изтекъл срок на годност. Confused
Нали не бъркам?

Датата, според мен е 07 юли 2017 и не е дата на изтичане на годност.
Поне аз не съм чела гел лаковете да имат срок на годност?

# 608
  • Paris, France
Дейлили, хареса ли нещо от тъмните червении, които ти предложих?

Амини, нищо не разбирам от чаени пликчета. И аз като тебе не се спогодих с тях. Някой по-напред в темата беше писал, че се запилвало отгоре за да се изтъни. Аз запилвах.

принцесата, голяма хигиена у вас с това куче. То и у нас ........ котака като види нова вещ се омазва в нея за да я маркира. А как игра със стотина дървени пръчки по пода  Crazy И шнурове гризка по някога  Mr. Green. Първият път като се лакирах изчаках децата да заспят и се затворих в кухнята. Първо гадта си отвори вратата и се метна в скута ми докато слагах базата и взе да мърка и да се трие. Метна се и на масичката. Напръскак го с вода, което не е лесно с обезмаслени ръце та избяга. За капак дъщерята се събудила да ходи до кенефа и като видяла, че свети в кухнята дошлааааааа. Добре, че и се спеше и само погледна и си тръгна. Оттогава се затварям в кухнята, отварям шахтата за боклука, която е до вратата за да не може никой да влезе и действувам смело. Най-много ме дразни мъжо като дойде да си прави чай. Имам чувството, че парата от чайника и чашата прониква в продуктите и ноктите ми и възпрепятствува добрата спойка между слоевете  hahaha.

# 609
  • Варна
 Хахах Невена направо си те представих зла и настръхнала  Joy срещу всичко живо застрашаващо маникюра ти  Joy.
   То куче е  е силно казано за моя плъх/чихуа хуа от дребосъците/,но наистина всичко се прибира,защото докопа ли нещо му разкатава фамилията.
 И аз се лакирам на кухненската маса  Laughing. Това ми е личната територия,а и аспиратора помага да не осмърдявам навсякъде на ацетон,че мъжо е алергичен  Laughing. Не в буквалния смисъл де ама като му засмърди на боя за коса и лакочистител почва да се муси кат дърта свекърва.

С тоя срок на годност ме шашардисахте. Повечето ми оригинали на CND са на 3+ години. То нови са ми само Коди-тата и една сюрия цветни китайци всичко друго е на повече от година  newsm78. Ама сега прегледах CND- тата изглеждат си супер. Дано да няма проблем,че те са ми любимите зимни цветове.

# 610
Свалям си лака. Реших да снимам какво става с лаково каре. Влюбена съм в него!!!
Базата е Блускай, цвят Елит99. Топ пак Елит99, един слой с лепкав и един без лепкав слой. 5 мин с ацетон от Джъмбо плюс щипки и найлонов плик отгоре.

# 611
  • Варна
 Супер! Перфектни нокти имаш   Bobinaaa  bouquet Така е с лаково каре всичко си пада само забърсано само с тампона с ацетон. 

Аз току що изтрещях много лошо. Много ама много мразя надменни дистрибутори. Искам топа с мокър ефект на Люнейл ама не мога да си го купя видите ли защото не съм професионалист  #Cussing out. Ми хубаво щом не ми искат парите .....руснаците продават на всички ама е срамота.... представителството на Люнеийл за БГ  е на 10мин. от къщи  #Crazy

# 612
Супер! Перфектни нокти имаш   Bobinaaa  bouquet Така е с лаково каре всичко си пада само забърсано само с тампона с ацетон. 

Аз току що изтрещях много лошо. Много ама много мразя надменни дистрибутори. Искам топа с мокър ефект на Люнейл ама не мога да си го купя видите ли защото не съм професионалист  #Cussing out. Ми хубаво щом не ми искат парите .....руснаците продават на всички ама е срамота.... представителството на Люнеийл за БГ  е на 10мин. от къщи  #Crazy

Това е голяма тъпотия  #Crazy Те половината професионалисти са виждали само СНБ и Блускай  Laughing

# 613
  • Paris, France
Супр е, Бобина! Може ли да мо кажеш името на лака за карето?

чихуахуа, викаш, принцеса, от малките. Метни ни го да го превъзпитаме. Имам котарак, тигров, френска улична превъзходна, 7 кила и понеже е живял в пълен с кучета квартал си ги обичка. Притрябвали са ти люнейл. Те в БГ дистрибуторите се вземат много на сириьозну. А цените са  Shocked Shocked. Ходих да гледам едно време Гелиш. 70лв за флакон  Mr. Green. Направо се чудя как не си купих няколко  Mr. Green  Mr. Green . Тук във Франция са по 19-25 евра максимум а във Франция е скъпо.  От тях чух думата поставяне за лак. Поставяне на Гелиш. И поставих пюртфейлото обратно в чантоту. И дим да ме няма. А грееха като разбраха, че ползувам Гелиш. Блускай тук, от тези 10 милилитровите, от дистрибутор, е 4-6 евра, сега поскъпнаха малко. В София ги продават по 16 или 18 лева май беше. Не съм виждала тук да работят с Блускай или SNB. ОПИ, Пеги Сейдж, Еси, СНД, ИБД са най-популярните марки. СНБ не съм виждала никъде тук, но може и да го има.

Някой сеща ли се дали Solé IBD е топ? Куки куки го беше предложила в стара тема. И понеже не ми хареса на живо не писах за него. Да познавате други сменящи си цвета на слънце топове? Аз не   hahaha hahaha  Joy

Все забравям да пусна линк с мостри на палитрата на Коди. Ако някой вече ги е показал, извинявайте!

http://www.stilleacademie.fr/gamme-gel-laque_3202813.html

# 614
С това нещо си правя карето. Някво много старо. Не знам от кога стои в къщи и искам да го изразходя. Правя и с Евелин 8 в 1, ефекта е същият.

SNB е българска марка, тук в Пловдив ги правят.

Добавям и новият ми маникюр. Скучно и банално, но много любимо червено от една стара, стара коледна серия на Блускай.

И за лепенето на нокти с пакетче чай да напиша. Как го правя аз:
1. Матирам много леко мястото около счупването с блок пила.
2. Слагам слой база и върху него парченце от пакетче чай. АЗ ВИНАГИ ГО СЛАГАМ ВЪРХУ ЦЕЛИЯ НОКЪТ, ЗА ДА НЯМАМ НЕРАВНОСТИ!
3. Пека двойно повече и после хубаво пиля пак с блок пилата докато ми хареса формата, но не прекалявам, за да не изтъняване много слоя.
4. Слагам още един слой база и продължавам по протокол.
Става супер здраво и няма мърдане докато не се свали гел лака.

Последна редакция: сб, 29 юли 2017, 21:05 от Bobinaaa

Общи условия

Активация на акаунт