Откраднат живот - тема 19

• 75 198
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
И на мен ми стана мъчно за Кръстева. Сега предлагам Хинова и Мазов да си направят две близначета и Кръстева да им стане баба и да помага на младите в грижите за децата.

# 61
  • Другата България
Дано вече да се приключи с това Камбурово мъчение.
Няма лошо да търсиш истината,но е грозно да продължаваш да ровиш,когато двата сина и майката,като най-потърпевши му казаха 100 пъти да спре,защото боли.
Бил обичал Василев като син..голямо доказателство за обич.Пренебрегна "сина" си в името на личното си удовлетворение за отмъщение.
И какво като разказа на цял свят за рамяната,по-добре ли се почувства? Да го разкарват вече,ролята му се изчерпа.
Рака му се размина,от инфаркт го спасиха...сега искате и трети път да прескочи? Е,не става така.

Генадиев направи престъпление,но от любов.Искаше да дари жена си с рожба,която тя няма как да има.
Не бих го съдила толкова жестоко,както вие го правите.А и той си плати.
Отново безупречна игра на Стоянов,толкова е изразителен и истински.
Сто процента се съгласявам с това мнение. С изключение на това, че Генадиев не си плати, това със смъртта му не е плащане на цената, защото както казах вече той дори умря щастлив, а не сам и изоставен. Друг е въпросът, че с размяната всъщност както се оказа не е ощетил...никого, след като всички с изключение на Камбуров приеха факта и дори му простиха. И заживяха в хармония помежду си.

# 62
Друг е въпросът, че с размяната всъщност както се оказа не е ощетил...никого, след като всички с изключение на Камбуров приеха факта и дори му простиха. И заживяха в хармония помежду си.
Е, как да не е ощетил. Според мен най-ощетени са Жени и Александър. Всяка майка най-много обича болното си дете. А Александър е имал ужасно тежко детство, болен и без майка, неговото дори и детство не може да се нарече. Генадиев му е отнел детските години, отнел е и майката, отнел е и възможността да израстне с майчина любов. Жени не е толкова близка с Калин, далечна е с Александър, на нея е отнето детето и, може би с истинското си дете щеше да има много близка връзка, особено след като е било и болно.

# 63
Според мен Генадиев ще е мъртъв. Толкова пъти го спасяваха, последният път беше преди 2 епизода, за мен е абсурдно, ако го възкресят. Нали това е възмездието, или поне това е моят прочит на нещата. От друга страна така губят много важен герой, при това отлично изигран от актьора, така че не знам какво ще решат сценаристите.

Искам само да се обърна към хората от екипа, някой все чете - може да е само един, но после предава настроенията на публиката. Чудесно е, че се прави български сериал, ние затова и го гледаме, бихме простили и по- слаба актьорска игра, и не толкова красиви актьори, и по - малко пищни сцени, но, моля ви, не правете компромис със сценария. Изпипвайте всичко там, това е най - дразнещото за зрителя, звено. Успех и много вдъхновение:peace:

# 64
  • Другата България
Друг е въпросът, че с размяната всъщност както се оказа не е ощетил...никого, след като всички с изключение на Камбуров приеха факта и дори му простиха. И заживяха в хармония помежду си.
Е, как да не е ощетил. Според мен най-ощетени са Жени и Александър. Всяка майка най-много обича болното си дете. А Александър е имал ужасно тежко детство, болен и без майка, неговото дори и детство не може да се нарече. Генадиев му е отнел детските години, отнел е и майката, отнел е и възможността да израстне с майчина любов. Жени не е толкова близка с Калин, далечна е с Александър, на нея е отнето детето и, може би с истинското си дете щеше да има много близка връзка, особено след като е било и болно.
Така погледнато - да, но Жени му прости. Това имах предвид.

# 65
Е то Жени всичко му прощава
А Янко, Александър?! Калин също не беше много доволен, защото също е страдал като дете.
Много ми е чудно как оправдавате Вяра и Генадиев,но едва ли бихте искали лекар, който да ви смени детето или да ви кастрира. Всички ще искате такъв като Камбуров, Романова или поне Кръстева.
Генадиев можеше да си признае, да се покае и понесе отговорност. Тогава бих приела всякакъв Хепи енд за него. Но той не постъпи така. Кри и луга, както за всичко останало. Дори Виолета не е толкова противна. А Генадиев е мижетурка. Обкръжил се е с Жени, Кръстева и Жекова, които го обожават каквото и да надроби. Хлъзгав е и се има за Господ.

# 66
  • Другата България
Калин също не беше много доволен, защото също е страдал като дете.
От какво е страдал Калин?

# 67
В предни сезони показваха как Генадиев редовно е пропускал празниците му , явно от вина заради размяната. Калин е станал лекар, за да го впечатли най- после.

# 68
  • Другата България
Това съм го забравила, но според мен Калин е бил обичано дете.

# 69
Дори и на интервюто по телевизията не призна Александър за свой биологичен син, а излъга най-нагло.

# 70
Нямам думи за тъпият финал. Изтървах двете серии,  последни и сега си пуснах само финалната.

ooooh!
По мое мнение ако правят нов сезон трябва да е "Б-ца Св. Кирил". "Спешно отделение" или нещо от сорта. Откраднат живот тотално се изчерпа. Вече няма откраднати животи. А това, че финалът беше осеян със смърт и хорър  (появата на Ана) - думи нямам.
А това да измамиш и съдбата  Mr. Green
"Аз съм Бог! Или поне така се чувствам. Разместих логиката на живота. Направих го по моя начин. В мига на собствения си триумф аз знам, че щастието е умението да надхитриш Съдбата! Щастието е кратък миг на просветление. Финален акорд след поредица от амбиции, мечти, стремежи... Каква е цената на моето щастие - едно престъпление, едно обвинение, едно изкупление. За мен щастието е умението да надхитриш съдбата..."

И пак ще реагирам с емотикони  #Crazy Shocked ooooh! ooooh! ooooh!

Ако четат в темата сценаристите ето ви темички за мед. сериал:

Езикът е близък,  идеите - много:

https://www.ivi.tv/watch/sklifosovskij_2, цели пет сезона!!! Това за мен е най - добрият мед. сериал.

Благодаря ви, че споделяхме тук задружно и хубави, и нелепи моменти.  Hug някои от вас ви чета с огромно удоволствие. И до скоро!
 Hug

# 71
  • Другата България
"Аз съм Бог! Или поне така се чувствам. Разместих логиката на живота. Направих го по моя начин. В мига на собствения си триумф аз знам, че щастието е умението да надхитриш Съдбата! Щастието е кратък миг на просветление. Финален акорд след поредица от амбиции, мечти, стремежи... Каква е цената на моето щастие - едно престъпление, едно обвинение, едно изкупление. За мен щастието е умението да надхитриш съдбата..."
Заради тези думи мисля, че Генадиев е умрял и няма да го съживят.

# 72
  • тук, на мястото си
Аз не мисля, че Евгения е била някога ощетена от нещо. Ако се чувстваше като такава, тя щеше да иде при Янко и седнат и да поговорят за децата, за детството им, за болестта на Сашко. През всички сезони образа на Евгения олицетворява  някоя глезена лигла, никога не лишавана от нищо.  И ако в следващия сезон оставят Иван Генадиев инвалид в количка и тя да се грижи за него, донякъде може да има малко възмездие. Все пак размяната Генадиев я прави именно заради Женя - за да има Женичка дете - живо и здраво.
Защо така бяха облякли Ана? Добре, нека се появи, ама тя като зомби. Ако са искали да кажат, че ще се случи нещо лошо, то аз го чаках дори по- рано. Пък и достатъчно беше, че професора пътува най - малко 200 км и то май по Лилянкините пътища с дупки.

# 73
  • София

Защо така бяха облякли Ана? Добре, нека се появи, ама тя като зомби. Ако са искали да кажат, че ще се случи нещо лошо, то аз го чаках дори по- рано. Пък и достатъчно беше, че професора пътува най - малко 200 км и то май по Лилянкините пътища с дупки.

аз си помислих че Наталия вижда сестра си да й пожелае щастие и да си простят смърта й, (не гледах края на миналия сезон и не разбрах как умря, от инфекцията й ли, и майка й как прости на Наталия).
Само се чудих защо беше така представена, все едно убита, може да сте прави, че било знамения, пък аз не разбрах

# 74
  • There I was on a July morning
аз си помислих че Наталия вижда сестра си да й пожелае щастие и да си простят смърта й, (не гледах края на миналия сезон и не разбрах как умря, от инфекцията й ли, и майка й как прости на Наталия).
Само се чудих защо беше така представена, все едно убита, може да сте прави, че било знамения, пък аз не разбрах
Беше представена така, за да вкарат хорър и драматизъм дори и в такъв празничен момент като сватбата на Наталия и Калин. Според мен - напълно излишно. Разбираемо е човек да сънува починали свои близки, но да ги вижда - наяве, това само във филми на ужасите съм го гледала.
За останалите събития около сватбата вече сте казали - няма нормален човек, който ще пропусне сватбата на детето си, в името на купуване на подарък, който може да бъде взет във всеки друг ден - преди или след  празненството.
Също и нелепо измислените спешни случаи, които ангажираха част от лекарите, все едно няма други дежурни лекари в София и в частност в тази болница.
Надявам се в следващият сезон да не възкресяват Генадиев, да не ровят повече в историята с откраднатия живот, а да започнат начисто. Не се надявам на особено смислен сценарий, но ще го загледам, ако ми дотегне - винаги мога да спра да го следя.

Общи условия

Активация на акаунт