Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~172

• 61 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро! Hug Hug Hug

Ани Hug Сиси Hug
Скрит текст:
Добре че не съм се сблъквала като вас с такива проблеми! ooooh! Но ще го имам на предвид,ако се наложи при децата! Peace

Ето как е построен конака...
Instagram post by Istanbullu Gelin Fan Page • May 27, 2017 at 10:52pm UTC
https://vk.com/kyg_club?z=video-78538620_456239209%2F407f53dfac5 … pl_wall_-78538620

За настроение... Laughing
"Кот из дома - мыши в пляс".(с)😃😆
https://vk.com/kyg_club?z=video-78538620_456239208%2Fba25f911153 … pl_wall_-78538620

При нас не е валяло дъжд!Само е облачно и хладно! Peace

Приятна неделя,момичета! bouquet

ПП Сиси Hug ме е изпреварила с кафето и закуската,докато търсех нещо ново да пусна! Wink

# 46
Здравейте в слънчевия неделен ден  sun

Сиси  Hug се е погрижила за обилна закуска - по турски модел, само не виждам омлет....

Баща и син - във филма Огън и вода и Истанбулска невеста....
Една мамаша коментира - децата са различни, Ози е един и същ....
Много мила и вълнуваща сцена - Ози я изигра прекрасно  newsm10

Хубав ден с много слънце и само положителни емоции  Hug

Докато напиша поста е минала Злати  Hug

Скрит текст:
Злати, ползването на банков кредит, дори и да имаш парите, за да закупиш недвижим имот е за предпочитане...Защото банката има същият интерес като купувача и изисква много документи, което дава уж по-голяма сигурност...А и инспекторите в банките с това се занимават и се явяват като помощници на купувача....Ако парите са налични след година можеш да ги върнеш без никаква санкция....Остава само лихвата за една година като загуба.....

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 09:55 от MAMA-AN

# 47
Instagram post by AlpDeniz ❤️BerkayHira👌 • May 26, 2017 at 9:34pm UTC

видео тук

Цитат
"Кот из дома - мыши в пляс".(

видео тук

Ще каже ли истината Фарук, или отново ще омота в лъжи Сюрея.....
От кого ще научи истината Сюрея...
- от Фарук;
- от Ипек;
- от Емир;
- от Осман;
Как ще реагира Сюрея, когато разбере, че Осман е знаел, но не й е казал....
Дали Емир когато научи, че Фарук е негов баща, няма да поиска тримата да живеят заедно....

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 10:39 от MAMA-AN

# 48
Ани,  Злати,

Скрит текст:
банките  не  ги интересува къде на кого превеждат парите. Те казват - това е работа на  продавача и купувача.
Добре, ама на кого и къде превеждат парите??  Нормално е  всеки, който не  се занимава с   финанси да сгреши. Всеки айбан има 22 букви и цифри.  Ако не си финансист можеш да сгрешиш, защото това  не  е твоя  приоритет в  живота.  Дори и доктор да си  можеш да сгрешиш.
Но, понеже банките са чужди, те работят по техния си тертип, нищо, че са в  България.  Казват - нас не ни интересува  кой на кого плаща. Това е ваша работа.
Нашата работа е да направим съответното  записване по  книгите на банката. Това е така от както направиха интернет  мрежи в  цялата страна - опасаха я с интернет - всяка банка си има мрежа за цялата страна. Моя син малкия също и това работи - обслужва 10 банки хардуерно и прави мрежи.
Може в  Германия, Франция и т.н. да е така, но тук, в  България хората не са толкова начетени. Може да си доктор, инженер, летец, военен и тези сметки да не влизат в  ума ти.
Банката ти казва - в цяла България  с името  Иван Иванов например имаме  8 000 клиента. Те са разпръснати из  България и ние не ги  следим.
За мен това е грешка. Тук е България, а не западна Европа  или Америка.
Както и да е. Така се правят  грешки съзнателно или несъзнателно. Бай бабо  да не те стигне теб.  После започваш да  се занимаваш със  съдилища.  И кого ще съдиш ???  Стигне ли се до  съдилищата отнема  години време. Тогава сделката е  анулирана и  който както се оправи.
За това у нас има толкова  много измами с  банките, с пари, с недвижими имоти.
Вижте какво стана с КТБ ?? Това е  световна измама  с хората на  века. И никой нищо не търси.
Нормално явление  е  един и същи имот да се продава в един и същи ден от един  продавач  на  двама различни, не познаващи се купувачи.  Купувача не  знае какво прави продавача. А продавача има за цел да  вземе двойно повече пари. Докато  вървят делата в  съда  може  продавача да напусне страната с парите и после ти отиваш да го  търсиш по  света. Загубена работа. Къде ще го намериш ??
Съседа срещу мен работеше в БНТ - музикален оформител - цигулар. Завърши на времето  в Пловдив  Музикалната академия. Нищо не разбира от  сметки.  Колегата му  също  цигулар го помоли да отиде в  банката и да му стане поръчител - ще изтегли  20 000 $. Моя съсед веднага се съгласява. Отиват двамата в  банката, подписват документите, съседа ми му става поръчител. На другия ден  човека най-легално напуска България и отива в Аржентина. И какво става - банката си иска обслужване на кредита, ама кой да го обслужва -  разбира се поръчителят.  И понеже той е пенсионер и нищо не работи му удържат от  пенсията  всеки  месец по 250 лева. Кой каза, че  на  пенсията не може да се налага  запор???  Всичко  може.   Съдът  взема страната на банката. Така минават 25 години.  Съседа ми си продаде апартамента в  София, им плати му неговия  заем, заедно с  лихвите и си дойде тук да живее, защото няма къде. Сега съседа ми е на 86 години, имат 2 дъщери - едната в Ню Йорк, другата в Бразилия и не искат да се сещат, че са от България.
Миналата година  оня мъж, на когото съседа се подписа за поръчител си дошъл  в  София, ама каква е ползата ???  Сега трябва наново моя  съсед да го   съди
за парите, пак такси, вноски,  декларации, пак ходене по мъките, а той се разболя.  И така си остана. Били минали 20 години и  искането губи давност, само през  съда.
Такива ми ти работи. Бай бабо да не ви се случва.
От мен -  никакви подписи на никого, ама на никого, даже и роднини, за ипотеки в  банките и  за поръчители. Запомнете го от мен - на никого за нищо.
Даже и за болест не се съгласявайте - това е в България финансовата и  съдебната  практика.
Дори и да е  болен - всички сме на гости тук на земята и си отиваме, ако му е   свършило гостуването на някой  човек той си отива. Лека му пръст.
Всички сме смъртни. Вечни хора няма. Всеки ден умират   стотици  хиляди.  И ние ще отидем при тях. Друго няма.
Златинче, благодаря ти за  линка за Туба. Много я  харесвам - страхотна актриса.
Приятен ден. Всичко хубаво. Целувки. Тук вече изгря слънцето, майната му и на него.

# 49
Сиси

Скрит текст:
Има изключително много такива случай с поръчители, които плащат кредитите на свои недобросъвестни близки...Казвам близки, защото никой няма да стане поръчител на непознат...
Случая, който си описала е много тъжен...Но как да познаеш, кой е честен и кой е измамник...

Момичета, ако искате да пусна анкета "От кого ще научи Сюрея за миналото на Фарук и, че Емир е негов син...."
Мисля, че Фарук няма да й каже....няма да е и от Ипек, защото ще бъде много елементарно - всички очакваме тя да си излее злобата и да нарани Сюрея...Трябва да има изненада и съответно интрига....

Пръстена, който Фикрет подари на Ипек...

# 50
  • Варна

Здравейте, сладуранки! Hug Hug Hug Hug Hug
Вярвам, че денят ви е бил прекрасен! Нека остане такъв, а защо не и още по-хубав да стане остатъкът от него.  love001
Ани, Сиси, благодаря Ви за споделената информация, относно банковите операции – винаги може да ни се наложи и познанието в тази област може само да ни помогне.
Ани, радвам се, че при вас всичко е приключило по най-добрия начин.
Скрит текст:
А относно това на кого можем да се доверим като поръчители – аз отдавна отказвам. Отказвам заради преживени неприятности. Преди може би десетина години започнаха да ми удържат пари по някакъв кредит на някаква прислужница от училище, в което не съм работила.  След като отидох да направя съответните справки се оказа, че аз дори не я познавам. Служителката приела документите каза, че съм поръчител на много колеги и със сигурност съм била забравила, че съм ѝ подписала документ за поръчителство. Да не казвам колко ме въртяха с документите- а аз просто исках да видя, че наистина съм подписала такъв документ. След безброй заплахи за съд и ред скандали най-сетне ми бе предоставен документа и се оказа, че нито почеркът е моя, нито подписа. Не ми се искаше да стигаме до съдебни дела, защото служителката, приела документите беше съпруга на уважаван прокурор и вероятността да „загубя“ делото – ясно по какви причини - беше много голяма. Наложи ми се да доказвам с много копия на документи, че това не е нито моя почерк, нито моя подпис и накрая успях като се споразумяхме, че едната удържана вноска няма да ми я възстановят, но повече няма да ми удържат никакви суми. Разбира се, че загубих пари, но пък ако бях тръгнала по дела,  щяха да продължат удръжките, докато се точат делата и в крайна сметка, при положение, че съдът се произнесе в полза на служителката щях да загубя в пъти повече. А изобщо не бих повярвала, че съпругът ѝ няма да задейства всичките си връзки – още повече, че за такова нещо я грози уволнение, парично обезщетение, та даже и затвор – дори и условна да е, такава присъда едва ли би допуснал господин Прокурора за половинката си. Та оттогава „парен-каша духа“ не ставам поръчител на никого, макар и тогава да не бях станала – все пак по-далече, по-малко проблеми.
                        Сега за сериалчето ни, макар да си бях поставила „ограничителна заповед“ много –много да не коментирам за да не дразня някого, но пак ще го направя като се опитам поне да се огранича т.е.  да не съм многословна.
                        Ами какво да кажа!? Първо, разбира се, споделям мнението на всички, че актьорите играят на max и дават всичко от себе си; наблюдаваме сякаш реални събития, а не „кино“ и резултатите не закъсняха – отрази се на рейтинга.
                        И сега за героите. Ами последните ми разсъждения за горчивия вкус, който ми причинява Фарук, отново се затвърдиха, та даже още повече започна да ми горчи. Опитвам се да го разбера – наистина е в ужасно положение, наистина дилемата му е почти нерешима – да избира между съпругата си, която обича, но и за която има риск да загуби нероденото им дете и сина си, с когото час по-скоро трябва да се „приемат“, заради болестта на майка му. И в единия, и в другия случай, времето го притиска. Опитвам се да разбера желанието и нетърпението му да влезе в живота на детето си и в същото време се ядосвам точно на това нетърпение. Та нали говориха с Бегюм да изчакат резултатите на Сю, какво щеше да стане ако беше изчакал и с тези снимки. Между другото тук има една – ще я нарека „слабост“ или „недоглеждане“ в сценария – нали за този ден казаха, че ще излязат резултатите на Сю. Бегюм прие да стане нейн наблюдаващ гинеколог – защо тогава ще си взема „почивен ден“? Не е редно, а и тя не би го направила без да предупреди заинтересованите си пациенти- говоря в общ смисъл. А ако обърнем нещата за Сю, тогава пък изобщо не виждам как ще допусне такъв гаф – та тя знае, че и Сю, и Фа чакат тези резултати. Е, какво ни внушават сценаристите – че Бегюм е забравила? Не се вързва! Просто за нуждите на сценария я отведоха в дома им, та да има как да стане гафа със Сю. Както и да е – ще го приема. Но аз говорех за горчилката, която ми причинява Фа. Въпреки че ме опровергаха сценаристите с поведението му – изпълни заканата си към Есма и нае нова къща за своето семейство, пак ми горчи от поведението му. Стана по-студен към Сю и това тя няма как да не го усети. Казах аз – замазва грешките си с милувки и целувки и изобщо не се опитва да и помогне да се справи  с положението, в което той самия я поставя. Тя сподели с него за подозренията на Мурат. Той самият вижда, че всички в конака смятат нея за виновна за напускането, но дори не търси начин да постави всички на мястото им и да не допуска да нападат жена му – трябвало му време – ами хубаво, ама дотогава????? Тя ще е виновна и ще потърпи малко да я нападат. Е, не съм съгласна!!!! А не е само Мурат, който мисли така. Фикрет е на същото мнение, да не казвам, че Есма най-нагло намекна точно това. Дори Осман в момента си мисли, че решението на Фа е повлияно точно от Сю.
                                  Ще се върна на още един момент, в който ми загорча от поведението на Фа. Сю казва, че ще се обединят в усилията и любовта си и ще помогнат на Мурат, обявява, че те с Фа се връщат в конака в името на семейството. След това силно изказване на Сю, вместо Фа да се прибере у дома и да благодари на съкровището си, той взе решение да отиде да види снимките на сина си.Да, изкушението е голямо, но …..  нали обича Сю; да не казвам, че трябва заедно да отидат за да видят резултатите от теста, защото в зависимост от тях предстои да вземат нелеко решение. Тогава? Защо се поддаде на изкушението?
Бегюм. Все още не виждам грешка, в която да я обвиня.Опитва се да стои настрани, опитва се сама да преживява разочарованията си. Ако трябва непременно да я обвиня в нещо, това е факта, че споделя с Пелин, която пък не пропуска да „налива масло в огъня“ и да я тласка към грешки. В този случай обаче я обвинявам по-скоро за избора на приятелка. Въобще не е „читава“ приятелката ѝ, а иначе нали все с някого трябва да сподели болката си и ако имаше до себе си истинска приятелка със сигурност щеше по-лесно да преживее всичко това. И още нещо – макар и неволно допусната, нейна е грешката, че „изкуши“ Фа със снимките на Емир. Разбирам я, обеща му; иска да го зарадва с нещо точно в този напрегнат момент за семейството – лошите новини за Мурат; хубаво е, че избра момент, в който детето го няма, но все пак – можеше да изчака и тя, докато излязат резултатите на Сю и Фа успее да ѝ разкаже; със сигурност щяха да се появят сгодни моменти за разглеждане на тези снимки.
                           Между другото да споделя собствените си очаквания/ демек моя сценарий/ Когато Фа каза, че иска да види снимките на Емир като малък, си помислих, че ще получат чудесни резултати на теста и той ще сподели с нея тази тайна. След това за да ѝ помогне да преодолее всичко ще поиска тези снимки от Бегюм и благодарение на тях Сю ще приеме Емир, като гледайки ги ще си представя своето все още неродено бебче. Само че, сценаристите ми показаха, че много искам.
И още нещо ще споделя и спирам. Есма. Поведението на Есма – и по-точно факта, че чака и е сигурна, че Фарук ще отиде да я моли да се върне в конака, отново затвърди мнението ми, че Фа е безумно влюбен в нея и винаги всичко и е прощавал. И с риск пак да ядосам някого – затвърди мнението ми, че Бегюм е имала основание да се страхува, че Фа няма да успее да се пребори за любовта им, просто защото няма да може да се противопостави на майка си. Вярно е, че в това дори Бегюм се разубеди и повярва, че е сгрешила; обвини се, че тя е единствената причина за сегашното им състояние, но за мен тази прекалена убеденост на Есма говорят точно обратното. Дано да греша и дано наистина ме опровергаят сценаристите, макар че предвид събитията с Мурат няма как да се убедим, че нещата са точно такива. Дано в бъдещите събития видим нещо, което да не ме прави толкова убедена в поведението на Фарук и решението на Бегюм.
                               Благодаря, че ме изтърпяхте отново!

# 51
  • Стара Загора
Привет и от мен waveyмили,момичета Hug Hug Hug

Ани Hugблагодаря за новата тема bouquet
Както винаги е прекрасна Peaceвъпреки,че си имала доста трудности...

Скрит текст:

Ани waveyЗлати HugБризче HugМиме HugГости HugСиси HugДеси HugКралева Hug
благодаря ви за всичко споделено;-снимки,инфо, коментари,мнения и разсъждения Kissing Heart
Много съм изостанала с ИБ и не мога нищо да коментирам...Имам да гледам 12 и 13 серия и дано тази вечер да успея,поне да изгледам едната Peace

Скрит текст:
Бях в отпуска цяла седмица и малчо беше при мен...
Ходихме на село...Гонихме кокошки,зайци,пиленца и какво ли още не Grinning
Направо вечер се чувствах напълно изтощена...,но ми беше хубаво с моето слънчице Heart Eyes Peace

Имам повод да почерпя...Имам нова кола

Скрит текст:

Аз отивам в старата тема,да доизчета,каквото съм пропуснала... Peace Grinning

# 52
Привет момичета  wavey
Бризче, Боби благодаря за споделеното  Hug
От 3-4 дни не пия кафе, защото все още не мога да вляза в ритъм, ама сега ще си взема от кафето на Боби - да й върви по вода с новата кола  Hug
Скрит текст:
Да ти е честита мила  Hug Безаварийно каране и да не ти създава проблеми - само да иска гориво, качваш се и караш  newsm10 smile3521 Честито, честито  lovekiss lovekiss

Бризче - споделеното в спойлера е ужасно  #Crazy
Скрит текст:
Това, което е направила служителката е престъпление...Но в България сме и как да се борим с имащите власт....Това не е примирение, това е действителността. Добре, че си доказала своята правота и не си продължила да доказваш своята правото, защото загубите ти щяха да бъдат още по-големи, а изхода непредсказуем....Защото правото ни е мноооого криво.....Добре, че всичко е останало в миналото, а и си получила един урок, който ще те предпазва занаред...Живота ни дава най-добрите уроци и ни предпазва от следващи неприятности....

Какво си помислих, защо Бегюм не беше на работа...Нали беше нощна смяна. И доколкото правилно са превели рускините, тя каза на Фарук, че днес ще си почива. Затова приех на момента, че това е денят след нощната смяна....Макар, че отдавна съм се отказала да следя времето в сериалите - кога е ден и кога нощ, защото сценаристите ни объркват.....показват ни нещата, така както на тях им е угодно....
Когато изгледах момента с посещението на Сюрея с букетите в болницата, защото бях пропуснала началото малко се обърках - там сестрата каза нещо за лечение, а Сюрея повтори думата "лечение"...По принцип на обслужващият персонал е забранено да казват каквото и да било на пациентите....Това някакво изтърване ли беше от страна на сестрата или не съм разбрала нещо....Не попитах до сега, защото чакам да излезе българския превод, за да не ви обърквам...Но не се въздържах  ooooh!
За Пелин - и аз трудно я изтърпявам....Но и в живота е така - искаме да чуваме от приятелите, това, което ни харесва. И аз мисля, че Бегюм това иска да чува от Пелин.
За Фарук - за него Бегюм не е затворена страница, колкото и да се мъчи да убеди Акиф и себе си. В момента чувствата му са раздвоени, да не кажа разтроени....Както и предполагах Сюрея остана на заден план. На този етап виждам повече съчувствие към Сюрея, отколкото любов..Още след появата на Бегюм отчитам този факт......За Фарук любимата жена е Бегюм. Надявам се Сюрея да го разбере по-скоро и да го приеме...Трябва да го приемем и ние, макар, че аз няма да мога - признавам си...
Дали Бегюм има някаква вина, дали допуска грешки - според мен да, но и аз съм си сложила забранителна заповед да пиша какво се върти в главата ми.....

Какво мислите за анкетата - искате ли не...

# 53
  • Стара Загора
Ани waveyмерси за пожеланията Hug

Скрит текст:
За сега върви добре колата,обаче ще трябва да сменя ремъци,ролки,филтри и маслото...
Ще трябва и летни гуми да купувам,че е със зимни...
За да ги свърша тези неща ми трябва паричен превод от някъде Joy Joy Joy,че сме се обрали здраво...,но пък е за хубаво Peace
Аз съм ЗА newsm10 анкетата Peace Ще бъде интересно кой,какво мисли newsm12

# 54
Днес започна Ролан Гарос във Франция и съм на тенис-вълна! Laughing Гришо победи! bg Сутринта изгледах и Номер 309 с руски субт.! А сега съм със Сезонът на черешите! Редувам сериали и спорт! Joy

Ани Hugи аз съм за анкета! Peace

Бризче Hug,изчетох те с прекъсване! Wink

Боби Hug,честита придобивка! Hug Hug
Скрит текст:
Да си жива и здрава за да я караш дълги години! newsm10 Благодаря за почерпката-вземам от бонбоните и фреша!Без кафе!

# 55
  • Плевен / София
......За Фарук любимата жена е Бегюм. Надявам се Сюрея да го разбере по-скоро и да го приеме...Трябва да го приемем и ние, макар, че аз няма да мога - признавам си...

Какво мислите за анкетата - искате ли не...

ако е така да си я беше чакал още 10 години  белким до дипломирането на Емир можеше и да разбере, че има син Peace
извинявам се, че влетях така, но Фарук ме вади от обувките #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сюрея не е заслужила да я правят на глупачка най малкото заради това, което търпи от всички в конака Naughty
Здравейте момичета
Боби Hug със здраве да си я караш колата...каква марка е ?
Ани, разбрах, че вие сте с нова придобивка.....единственият кредит който одобрявам е жилищния Whistling
И понеже аз за разлика от Бризчето и Ани не съм си сложи възбрана да коментирам....нали за това сме тук и не смятам , че и те трябва да го правят ще кажа следното.....ако Фарук има все още чувства към Бегюм значи е излъгал най безочливо Сюрея и думите му "живот мой" нямат никаква стойност.....да беше се взел с Ипек тогава щяха да са си лика прилика #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Злати наистина хубав мач направи Гришо Grinning
п.п. забравих да кажа , че съм съгласна за анкетата....

# 56
  • Стара Загора
Злати HugГости Hug

Скрит текст:
Мерси и на вас за пожеланията Hug
Гости,колата е мазда  Grinning и старата е мазда...Уважавам ги японските коли Wink

Започвам да гледам ИБ 12 еп.

# 57
Боби, Злати, Гости - виждам, че сте съгласни с анкетата. Добре, ще я направя само не знам колко възможни отговора да дам - един или два.... Thinking

Гости аз не съм му ядосана все още на Фарук....Не съм сигурна дали до края на сериала ще му бъда много ядосана, за да ме извади от обувките....
Сигурно ви е интересно защо....Ще наруша забранителната си заповед, защото виждам, че повечето от вас са му ядосани и все пак да обясня, защо аз не съм....
Проблемите на Фарук са от ранното му детство. А всички знаем, че първите 7 години са най-важните в живота на човека. В тези години индивида няма вина за възпитанието, което е получил. Вината е в родителите. И пак стигам до Есма. Есма, дали защото Фарук е бил първото й дете, или има друга причина, за която ние все още не знаем е обсебвала малкия Фарук. В това съм на 100% убедена, защото съм свидетел на такова обсебване от страна на майката в реала....
Скрит текст:
Става въпрос за моята снаха и моя внук....И виждам как моето слънчице ще стане истински Фарук  ooooh!....Болно ми е....Но както и в темата, така и в реала нямам дипломатичен подход, за да й кажа по най-безболезнения начин, че допуска огромна грешка и вреди на детето. Ако ставаше въпрос за дъщеря ми, а не за снаха ми...бъдете сигурни, че ако се наложеше щеше да хвърчи перушина, но нямаше да допусна такова вманиачаване и обсебване на детето.....Сега сигурно греша, но не намирам начин по който да го кажа....Може би затова витнаги когато се върна от София ме налягат едни световъртежи, аритмии и още куп неразположения...
Та тази привързаност на Есма към Фарук, дори още по-лошо предпочитанието й, не е тайна за останалите й синове, особено  за Фикрет...Фарук се старае да избяга от тази зависимост, но Есма винаги измисля нещо с което да си го върне - дали ще се направи на смъртно болна, дали ще го изпревари преди той да се е изнесъл ще го направи тя, не че ще му покаже, че му липсва, колкото ще настрои братята му против него и жена му....
В този смисъл оправдавам Фарук, че именно майка му го е направила да бъде такъв, какъвто е....Човек не може да избяга от първите си 7 години.

Боби колата е супер  newsm10 Да си я караш със здраве  Hug
Скрит текст:
Става и да носиш щайги с плодове и зеленчуци  Grinning

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 21:01 от MAMA-AN

# 58
Здравейте вечерно.
Ще забравя някоя от вас....дано не   се случи.

Боби,....Бобенце,
  много дълго  време те нямаше.  Знаем всички, че си в  отпуск и си с   твоето  Слънчице, ама много ми се видя.
Щях да питам момичетата и ти се появи.
Добре дошла.
Честита   да ти е придобивката - колата. Радвам се особено много, защото и на малкия ми син е същата -  дибидюс, само, че той я   взе на лизинг и сега я изплаща.
Това сме  козирозите - все си приличаме - няма грешка при нас.
Сега си заредена с  много емоции - бъди щастлива, весела и засмяна.

Бризче, скъпа, здравей.
Изчетох ти постовете внимателно. И аз съм на  твоето  мнение. За текста в  спойлера - това е България.

Скрит текст:
Преди доста години синовете ни решиха да отида в Виваком ида пусна молба за прекратяване на договора за стационарния телефон.
Отидох - телефона беше на мое име. Когато  Виваком купи БТК-то са пуснали едни типови договори и от  къща на къща, от апартамент на апартамент  млади момичета  предлагат на бабите и дядовците да подписват  договори за телефоните с Виваком.  Пенсионерите подписват наляво и надясно всичко, което им предлагат тези малки момичета - никой пенсионер не се интересува какво подписва, на кого е телефона и т.н.  Те нямат очила, не виждат, не знаят, не разбират и т.н.
Отивам аз   там, искам да подам молба за прекратяване на тел. пост и се установява, че не мога да подам  молба. Защо питам - защото имало  нови договори, подписани от нас и трябва  да изчакам  да се минат  24 месеца и тогава да подам  молба.  А  таксата ми  беше 18 лева на месец, говориш - не говориш.
Брей - щом като не съм подала молба, щом като нямам входящ  номер при тях, значи, че не съм  ходила при тях.
Отидох при един адвокат - той се обади на момичетата да ми покажат  договора.  Върнах се  пак при тях - вече ми показаха договора, наистина подписа беше на ММ.
Но в  договора имаше абсурдни  текстове. Например:  Какъв е вашият  таен  цвят.? Вашият  таен  цвят е син. И още такива други. Питам какво означава това - ами синият  цвят означава, че  24   месеца трябва да плащам таксата. Ако не желая то трябва веднага но момента да изплатя  36 месеца напред, за да ми закрият  тел. пост. - това означава  в деня да им изплатя обезщетение за пропуснати ползи от   648  лева и тогава може да подам молба.
Че като се ядосах, че като ми кипна - издирих адреса на Виваком  - централата  в София - бул. Цариградско шосе....копие - Омбусмана на Р.България,    областния прокурор в Ловеч,  Комисията за защита   на потребителите,  Районния прокурор тук,  Мин. на финансите - София  -  на  всички копия  писма, препоръчани с обратни  разписки.  Направо се подготвях за дело. И чакам. След 2 месеца получих обратни писма - различни.  Пак писах  писма  втори път   като на всяко писмо пиша  първото до кого съм изпратила и отговора им с пликовете и печата на пощата, с техните  изх.  номера  и пак продължавам да пиша  и   чакам.
Какво си мислиш - отървах се от  тях  чак  след  11 месеца откакто започнах одисеята, ама през това време  всеки  месец  си  плащах  редовно  таксата от  18 лева.  Телеф.  апарат го бях изхвърлила, защото   ме  беше яд, за това.
Пиша ти, че ти правилно си  направила,   ако не си се съгласила да изплатиш  първата  вноска  ще е трябвало да плащаш  всеки  месец  вноската    като  мен.
Добре е така - по-малкото  зло.  Аз им платих  за 11   месеца  198 лева. Да са им  честити.
Та така по  моя  случай,  понеже го  раздухах на всички  инстанции  съда ги накара да променят  практиката си - не знам  точно. Не исках да се занимавам с тях.
Сега подобен е  случай и с  частните съдебни изпълнители /ЧСИ/.

Обръщам се към всички момичета -  получите ли писмо от ЧСИ - те винаги ги носят  куриери - не го  вземайте, не подписвайте  нищо,  първо разберете за какво се отнася и после го  вземете.  Няма отръвка от тях.
Сега  Мая  Манолова  се е заела  сериозно  с тях - дано да   направи нещо  добро.

Щях още нещо да пиша, ама с това БТК си отклоних мисълта. После ще пиша пак.

# 59
Сиси браво скъпа - ти си борец  newsm10 smile3521
Скрит текст:
Всички оператори мобилни, интернет доставчици и разни други занимаващи се с услуги водят такава политика да не можеш да си прекратиш договора, а трябва да им се плаща. Сега попитах моя интернет и телев. доставчик дали имат услуга да връщам времето назад, когато съм пропуснала нещо по тв, те ми казаха, че мога, но трябва да сключа нов двугодишен договор, защото сега договора ми бил безсрочен..Отказах се, защото дори и да умра наследниците трябва да плащат таксата докато изтече този срок на договора и отново стане безсрочен...А да се бягат - гледам пропуснатото по интернет....
Навсякъде гадове  box  

И аз като Гости одобрявам само жилищен кредит...

Ами като не пишете, ще пусна анкетата с два възможни отговора - все пак мисля да изредя много имена....А в темата всеки ако желае ще сподели какво е избрал и защо....

Пуснах анкетата. Всеки има възможност да гласува с 2 опции. Можете да редактирата /да променяте/ своя глас. Резултата от анкетата може да види само този, който е гласувал.
Това е....Гласувайте спокойно и който иска може да сподели в темата своя глас...
Пропуснах - сега ще се опитам да редактирам - пропуснах опцията от друг ще споделя в темата...

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 22:27 от MAMA-AN

Общи условия

Активация на акаунт