Февруарки 2018

• 50 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Аз отидох в събота. В Токуда приемат по здравна каса и в събота😉.  Бях 6г.с +1 . Апарата отчете 6гс+6 и видяха пулс

# 106
Диди-ту, много се радвам браво. smile3501
Какво друго ти казаха? Някакви препоръки дадоха ли ти?

# 107
Важно !
Мисля, че всяка бъдеща майка трябва да е наясно с правата си съгласно Кодекса на труда.
Аз законово знам, че трябва да ме пускат и никой до сега не ми е правил проблем, но аз съм си отработвала.Казах че нямам отпуска!  Въпроса ми беше който вече е минавал през това да каже как го е правил. Примерно взимали ли сте болничен за прегледи?

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 20:51 от AnMary

# 108
Piti ти изпълнила ли си изискването на чл. 313а от КТ да уведомиш работодателя писмено с документ издаден от компетентен здравен орган, че си бременна ?
Ако си го изпълнила, то това означава, че работодателят ти нарушава закона и можеш да сезираш инспекцията по труда.

# 109
Piti аз и предишният път ходех в събота в Токуда в София. Другата договорка, която имам е да си пусна един ден и да го ползвам на два пъти по половин ден. Но това си е дговорка с фирмата. Болнични, не съм пускала за преглед.
Frederika13 общо взето насоките от прегледа са да си пия фолиевата киселина и това е. Тя е следила и предишнаа бременност и като видя малкият му се зарадва. Пожела ми пак такъв финал😀.
Днес обаче МС е с температура и полипи по сливиците. А аз винаги след него се разболявам. Дано пропусна, че не е момента.

# 110
Piti ти изпълнила ли си изискването на чл. 313а от КТ да уведомиш работодателя писмено с документ издаден от компетентен здравен орган, че си бременна ?
Ако си го изпълнила, то това означава, че работодателят ти нарушава закона и можеш да сезираш инспекцията по труда.

Както вече подчертах никой никога не ме е спирал да ходя на прегледи,защото съм се бавила не повече от 2 часа и съм отработвала или съм ползвала отпуск.
Не съм уведомила никой писмено, защото е много рано. Дори не съм ходила на преглед още след процедурата.
Мерси Диди-ту. Това питах!

# 111
Диди-ту кога смяташ да излизаш в болничен и до края на бременността ли ще е? Питам защото и аз обмислям от август да излизам, тъй като трябва да спра за  целия август месец малката от градина
 /политика на градината/ и без това се чудех как ще стане с гледането, че и двамата с мм работим и нямаме кой да я гледа, а  трудно с отпуските. Въпроса ми е колко дни можем да взимаме болничен като изключим 45 дневния преди раждане, предния път не съм излизала толкова рано и не знам  Confused Thinking Сега дори съм на друго работно място и идея нямам как ще съобщя и какво ще стане, че трябва да ми търсят заместничка.
Иначе моят термин по изчисление е за 11.02, но най-вероятно ще съм по-рано, защото предния път се наложи секцио / за съжаление, не можах да направя разкритие с изтекли води/.  Видях, че сте писали за емоционалното състояние, ми как си поревах аз преди 2 дни на един филм  Crazy Моята лудетинка и тя все иска да я нося и не знам как ще се оправяме с това.  Не ми беше планирана тази бременност, но се радваме с таткото  Heart Eyes Иначе не ми е проблем да работя и да ходя на прегледи, защото моя доктор преглежда в петък и събота, а аз почивам събота и неделя.

# 112
180 дни , някъде около 9г.с.но не съм проверявала

# 113
Да "цопна" официално сред вас. Simple Smile Терминът ми е на 20-ти февруари. От днес си имам положителен тест, въпреки че подозирах от доста време. И имам един въпрос - цикълът ми е започнал на 15-ти май, а единственият ден, в който съм правила секс беше на 31-ви. Като смятам по календарите и напиша за първи ден 15-ти, ми дават, че оплождането е било на 29-ти, а то е невъзможно да е било тогава. Те смятат, че оплождането е след 14 дни, което при мен не е било така. Та кой ден да смятам за първи - 15-ти, който е началото на цикъла или 14 дни преди 31-ви, което се пада 17-ти?

# 114
Stillness, първо добре дошла и лека и спокойна бременност! Бременността се отчита от първият ден на последния месечен цикъл. Тоест при теб от 15-ти май. Иначе няма значение какво показват калкулаторите в интернет, при всяка жена овулацията е индивидуална. Мойта беше на 17-ти ден от началото на МЦ, при теб явно е била на 31-ви май.Аз също скоро разбрах как се изчислява, но пък за теб е добре, че знаеш точната дата на събитието Simple Smile)

# 115
Благодаря много! Аз и в темата за бързите въпроси и отговори питах и там ми отговориха така. Просто като посоча в календарите дата 15-ти за първи ден от цикъла и ми казва, че овулацията е била на 29-ти и терминът е на 18 февруари. А като посоча за дата на овулация 31-ви ми дава термин 20 февруари. Всъщност два дни не са чак толкова голяма разлика, но се зачудих как е по-правилно. Simple Smile Значи се коригирам, че терминът ми е на 18-ти февруари. Simple Smile

# 116
Добро утро Simple Smile Ще запомня вчерашния земетръсен ден и с първия положителен тест, днес издържах и втория Wink Втората чертичка е по-бледа, но и преди почти 4г беше така  Flutter Според различните калкулатори терминът ми е 17-18, много се радвам за Водолейчето  Crazy На преглед мисля да отида в края на месеца или даже началото на другия, зависи кога ще се вредя, а и пак от опит не ми се бърза с това Peace Нямам търпение да се формира и Фейсбук група, защото там комуникацията е много по-удобна от гледна точка на обсъждане на различните въпроси с реални имена и снимки, а и ще е скрита и затворена baby_neutral Лек ден и най-вече леко бременеене на всички  bouquet Heart Eyes

# 117
  • София
Здр. мамачета. Присъединявам се и аз към вашата група с термин 02.02.2018г.. Вече бяхме на доктор имаме си сърчице и за сега всичко е наред.

# 118
Здравейте февруарски мами, реших и аз да се присъединя към групата ви, досега четох постовете, страхотни сте!  Аз съм в средата на 4 г.с. с термин 16-ти февруари и ме тресат всякакви тревоги о параноии. Като ме боли корема - защо ме боли, като мине - защо не ме боли 🙄 И всякакви такива. На лекар съм другия петък и ми е едно развълнувано и притеснено...

# 119
Villita добре дошла.
За притесненията и ние ги имаме същите, затова е готина групичката, тъй като можем да си споделяме всичко.
 thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт