Отговори
# 570
Здравейте,малко съм притеснена и се надявам ако някой се е сблъскал с това да ми помогне. Дъщеря ми е на месец и от няколко дни по езика и на устните има като бели налепи,гъбички ли са не знам.Изцяло на кърма е и се притеснявам дали не я болят и да спре да се храни. Според педиатъра се махали сами и нямало ппоблем но аз се притеснявам.
Благодаря предварително.

# 571
Отидете на друг педиатър. Това са гъбички, млечница им викат, изписват дактарин или фунгостатин (май така се казваше). Минават, но при дъщеря ми се появяваха на 2-3 пъти. Не е приятно за децата, боли ги при хранене, не ги оставяйте нелекувани.

# 572
И на моят син бяха излезли бели петна от вътрешната страна на бузките.Изписаха ми Дактарин с 3 намазвания всичко изчезна. Иначе да боли ги миличките Sad Но пък бързо минава с Дактарин все пак се консултирай с някой педиатър Kissing Heart

# 573
Малкият е здрав уж, но преди малко кихнал да си прочисти нослето и в резултат имаше сополка на горния клепач. Почистих внимателно клепача с термална вода на уриаж и капнах няколко капки преварена вода в самото око, за да го промия. Това дали е достатъчно, да не направи някакъв конюнктивит? Притеснявам се, понеже следващата седмица вече живот и здраве ще го ваксинираме най-накрая, след неколкократно отлагане.

# 574
  • София
prolet_inchen, мисля, че е достатъчно. Няколко дена можеш да капеш физиологичен разтвор за профилактика.

# 575
Момичета, според вас нормално ли е бебе на 11 месеца да започва от време на време да се буди със сух памперс? Мисля, че при каката ни имаше такъв момент, но не помпя точно кога стана. До колкото знам при бебета няма синтез на един хормон, който при възрастните задържа урината през нощта и създава позива за уриниране сутрин. Дори имаше лекарство против нощно напикаване с името на този хормон. Когато започва отделянето на въпросния хормон, бебето започва да не пълни пампитата през нощта. Иначе  малката (11 месеца) започна да се буди със сух памперс, но като станем и я сложа на гърне, веднага пиша. Според вас нормално ли е?   

# 576
  • София
Мисля че е нормално. И моите да се будели със сух памперс.

# 577
Здравейте!
Синът ми е на 15 месеца и има афтозен стоматит. Някой сблъсквал ли се е с този вирус?
От снощи е така и съответно педиатрите почиват уикенда, та само по телефона се чух с моята.. Детето ми Отказва храна, не спи. Все още го кърмя, но явно и това му причинява дискомфорт и отказва...гладен е, не може да яде/суче и плаче. не знам как да му помогна.
Давам му тантум верде спрей и изопринозин.

# 578
Не мога да помогна, за съжаление, но ако бях на твое място бих потърсила дежурен педиатър или стоматолог!

# 579
  • София
И аз бих те насочила към дежурен кабинет. До понеделник има доста време.

Колко часа средно на ден прекарват децата ви навън през летните месеци?

# 580
Да, потърсете дежурен лекар защото може да се обезводни детето. Дактарин гел облекчава афти доста бързо, предписва се масово и за бебета, да не се учудите защото на опаковката е посочено да над 12 години (по спомен). Ползвала съм го за 3 месечно бебе при млечница.

# 581
Навън сме 2-3 часа дневно с бебето, защото е адска жега и просто не издържам. Спи винаги вкъщи, а през това време аз готвя, чистя и си почивам. Докато е буден не мога нищо да свърша, даже обратното - къщата става малък ад.

# 582
  • град-държава
3-4ч. Излизаме винаги след 6 вечерта и все се прибираме около 10, ако сме с приятели и по-късно. Също не издържам и не понасям да се влача в жегата, а бебе съвсем.
Лейди, колко време спи бебето, защото аз и това не успявам да свърша. Готвя само за бебето, за нас няма кога, а домакинкщата работа я върши някой от двама ни, докато другия се занимава с детето. Тя като заспи и аз докато вдигна леко крака и тя вече се е събудила. 😩

# 583
  • София
Успявам(е) да го извеждаме 2-3 до 4 часа на ден и си мислех, дали не са малко, първо се мори от жегата, второ често заспива в ранни зори и докато се събуди, да го измия, преоблека и нахраня, навън вече пече яко и излизаме чак към 17ч. до към 21ч.
Ако спи вкъщи един сън, аз успявам да пооправя къщата и евентуално да сготвя нещо, но не винаги. В повечето случаи чакам ММ и той поема децата. През това време аз готвя за нас. За бебето гледам да си подготвя така нещата, че като стане да трябва само да пасирам нещата.
Онзи ден успях да го изведа и предиобяд (до към 11:30ч.).

# 584
И ние с дъщеря ми излизаме за по 2-3 часа дневно. Сутрин между 9 и 10 и после чак след 18. През останалото време е толкова горещо, че не бих го причинила нито на нея, нито на себе си.
Аз имам въпрос относно захранването с киноа и амарант. Според вас как е по- удачно да ги комбинирам - със зеленчуково пюре за обяд или с плодове за следобедна закуска? Бебето е на 9 месеца без 2 дни, захранено на 6, в момента има две заместени хранения.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт