Отговори
# 660
Аз много го уважавам Проспан-а, но той се взима само при определен вид кашлица /не помня суха или влажна беше/, която се появява най-често като усложнение на вирус. Ако е настинало детето и кашля от сополи няма да ви помогне сигурно. Трябва да изчистите носа - със Стеримар пробвали ли сте /аз имам синузит и на мен ми помага, а е безвреден/? Колко е голямо детето? Има едни инхалаторчета по левче - http://www.marvi.bg/olivital-vitcko-vitko-inhalator-za-nos-1-br-8004.html - те много помагат при сополи. Има и други спрейове на растителна основа, но бих ги дала на деца над 7-8 години.

# 661
Ами както споменах пръскам Низита и след 10-15мин издухвам носа с помпа за прахосмукачка.Вечер като заспи и капя на един тампон от едни английски капки за деца.Те са екстракт от евкалиптово масло и още някакви билки.Те също много и държат отпушен носа през цялата нощ.Не е вирус.Сега проблема е,че и се стичат в гърлото,а не през носа и се дави от тях и кашля.Дадох Проспан и намаля кашлицата.Ще видим утре как ще сме.Аз на мен си слагам клей и веднага ми минава,но на детето не смея,а и тя няма да даде.

# 662
До мамите от Русе-в Кауфланд има ли топла витрина? Пътуваме към Русе и трябва да взема на малката нещо за хапване-супичка или някоя манджичка? Ще съм много благодарна за отговорите ви

# 663
  • ту тук, ту там
Нямам отговор на въпроса, но никога не бих купила на детето си храна от топлата витрина, хеле пък на Кауфланд. 🙄

# 664
Момичета, аз идвам да се оплача от нашата драма с температурата.
Снощи пак вдигна и хукнахме към спешното. Прегледаха я, гърди, гърло- чисти, венецът яко подут, от него било.
Хубаво, ама през нощта детето вдигна 38,6 и имаше леко разстройство (изходи се веднъж, но рядка консистенция).
Сутринта бегом при личната. Гърдите-чисти, леко червено гърло. И пак същата песен от зъбите било.
Да де, ама вече не съм съгласна, не може детето два дена да е буквално като парцал от едни зъби.
И сега не знам какво да правя, никакви лекарства не и изписаха, да съм я наблюдавала. Да хукна пак по жегата по доктори ли, наистина не знам Sad
P.s.  естествено точно сега мъжът ми има супер много работа и сама се оправям.

# 665
  • ту тук, ту там
Според мен това е вирус!

# 666
Може да пуснеш урина, за да изключиш бактериална инфекция. Не знам от кръвни изследвания дали има смисъл, но също са опция. Освен да пуснеш изследванията и да заведеш детето на друг лекар? Аз бих изчакала 3 дни (откакто има температура) и тогава бих потърсила помощ.

# 667
  • град-държава
Според мен това е вирус!
+1
Кръвните показват бактериална или вирусна инфекция е.

# 668
Вижда ли се под венеца нещо да белее? По принцип от зъби може да има леко разтройство, може и да се подсече. Нашата лекарка предишният път като ходихме ни каза, че имало вируси само с температура протичат и няма никакъв начин при преглед да се установи такъв вирус. Няма червено гърло, гърди чисти.

# 669
  • София
Likeadream, вероятно покрай зъбите е спаднал имунитета ѝ и е лепнала нещо. Ако имаш възможност, заведи я на друг педиатър.

По-добре купи готово. Манджите от готовите витрини не са с много качествени продукти.

# 670
Какъв е актуалния вирус в момента?
Дъщеря ми май е болна за първи път, цял ден държеше 37.2 до 37.7, сега е 38. Дадох Панадол, не кашля, нищо друго... Освен, че се подсече.

# 671
Офелия,
При дъщеря ми е същото, без подсичането. Вчера бяхме на трети педиатър, пуснаха и пълна кръвна картина и урина. Оказа се вирус с температура и леко червено гърло. Изписаха и Изопринозин за пет дни и казаха, че на втория ден трябва да спадне температурата.
Само са кажа, че съм супер разочарована от личната лекарка, ако я беше прегледала като хората първия ден, детето щеше вече да е здраво. Декември я сменям.
Офелия, бързо оздравяване на детето!

# 672
  • София
За дете май можеш да сменяш лл през цялата година.

# 673
N_S_O,
И аз така мислех, но вчера изрично питах и ми казаха, че само юни и декември. Като ми остане повечко време ще разуча въпроса.
Сори за спама!

# 674
Момичета, малката (11 м.) е с вирус (от каката, но тя го изкара по- леко). Завчера вдигна 40 гр. темп. Снощи и днес е добре. Има лек обрив по ръчичките, врата и на кръста на нивото на памперса. Възможно ли е да от вируса? Обривът са единични пъпчици, явно не я дразнят, мааааалко по- големи от обрива, който се получава от прегряване. Пъпчиците нямат бели връхчета, не сълзят, не изглеждат възпалени. Лекарката в спешния кабинет каза, че е възможно да е от вируса този обрив. Случвало ли ви се е подобно нещо? И друг въпрос- нормално е от температурата урината да потъмнее, нали? Благодаря предварително HugHug

Общи условия

Активация на акаунт