Избор на прахосмукачка- 2

• 120 430
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
  • до най-прекрасния мъж
Единственото, което моята няма, е дистанционното.
Аз виждам най-обикновен воден филтър + някакъв постоянен филтър. Моята е с 3 дунапренени, които се свалят перат - 2 след водния и 1 след мотора. След тях имам И Хепа.
Имам 100 вида четки, контрол на мощността, телескопични тръби...
За мен не се различава с нищо, освен цената.

# 436
Аз влязох в темата само да потърся мнение за по-лека прахосмукачка... Не знаех, че има такива изключителни технологии, които превръщат дома в замък небесен, без никакви излишни частици и привеждат всичко във вид като операционна. Иначе - отзив от позната с прахосмукачка - робот  - не е особено доволна. Трябва да вдига столове, да внимава какво има по пода, иначе се обърква роботчето. Накратко - предпочита да чисти с обикновената.
Roboclean не е прахосмукачка робот, на същият принцип като Rainbow е.

Знам, просто споделям, понеже ми е прясно мнение, а някой може скоро да се чуди да си купува ли роботче.

# 437
Скрит текст:
Аз влязох в темата само да потърся мнение за по-лека прахосмукачка... Не знаех, че има такива изключителни технологии, които превръщат дома в замък небесен, без никакви излишни частици и привеждат всичко във вид като операционна. Иначе - отзив от позната с прахосмукачка - робот  - не е особено доволна. Трябва да вдига столове, да внимава какво има по пода, иначе се обърква роботчето. Накратко - предпочита да чисти с обикновената.
Roboclean не е прахосмукачка робот, на същият принцип като Rainbow е.
Знам, просто споделям, понеже ми е прясно мнение, а някой може скоро да се чуди да си купува ли роботче.

Има и доста доволни от роботите, и те са различни, в съответната тема може да се прочете. Зависи какви очаквания има човек. Аз, например, без да пиша, че е нещо изключително, съм също от доволните, върши ми работа роботчето, зависи кога колко време за чистене имам и какво искам. Влязох в темата, защото ми изгоря самсунгчето и в някакъв сервиз направо го отписаха или евентуално, като от тях да мине, благоволение все едно, приеха да го реанимират срещу солидна сума. Та реших, че по-добре нова да купим, отколкото старата да ремонтират за тия пари. Погледна я приятел на мм, каза му в кой магазин да си купи мотор и срещу 36 лева мисля беше, машинката пак си работи. Та ми се размина новата, но ще продължавам да чета, че не се знае знае ли се! Simple Smile Поне да знам какво искам и какво да търся, така че на мен са ми полезни различните мнения.  Peacebouquet

# 438

Нищо специално няма в това видео. Въздухът в природата наистина се пречиства от дъжда, но той е десетки ако не и стотици пъти по-чист от това което смуче прахосмукачката. Там през всеки кубически метър въздух минават по няколко литра вода, докато тук през 2 литра вода прекарваме десетки кубически метра силно замърсен въздух. Имала функция за пречистване и йонизиране. При пълна мощност прахосмукачките прекарват между 120-130 и 180-200 кубически метра въздух на час. За да работи в режим на пречистване на въздуха трябва да е на минимална мощност, което вероятно е 20-30 кубически метра на час, защото иначе ще е прекалено шумно. При минимална мощност няма да има такова разплискване на водата в резервоара и почти нищо няма да се улавя от водата, а основно ще отива в Хепа филтъра. Рекламират една функция, която на практика никаква работа не върши. За сравнение един пречиствател на въздух на Дайкин прекарва по 400 куб. метра въздух на час за помещение до 45 кв. Вакумиране в пликове всяка прахосмукачка може да направи. И като приставки нищо впечатляващо, такива приставки, а и един куп други могат да се вземат за всяка прахосмукачка. Единствената по-съществена приставка е моторизираната четка за килими, каквато имат и много други марки. И на края последните няколко минути от клипа, който си показала са отрязани. Ето оригиналния

Отрязаната част е от 25 мин. Там се споменва, че трябва да сменяш водата колкото си може по-често по време на чистене. През 2-3 чистения трябва да отвиваш сепаратора и да го почистваш и през 5-6 месеца да сменяш Хепа филтъра.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 19:54 от The_Third

# 439
Ко се хабиш да обясняваш! Нямаш Системата и толкоз. Който не е нашил по 3 бона в прахосмукачка е жалък мърльо,също като мен. Ние простолюдието сме с електрически метли. ПИУ(падам и умирам) Trollface

# 440

Нищо специално няма в това видео. Въздухът в природата наистина се пречиства от дъжда, но той е десетки ако не и стотици пъти по-чист от това което смуче прахосмукачката. Там през всеки кубически метър въздух минават по няколко литра вода, докато тук през 2 литра вода прекарваме десетки кубически метра силно замърсен въздух. Имала функция за пречистване и йонизиране. При пълна мощност прахосмукачките прекарват между 120-130 и 180-200 кубически метра въздух на час. За да работи в режим на пречистване на въздуха трябва да е на минимална мощност, което вероятно е 20-30 кубически метра на час, защото иначе ще е прекалено шумно. При минимална мощност няма да има такова разплискване на водата в резервуара и почти нищо няма да се улавя от водата, а основно ще отива в Хепа филтъра. Рекламират една функция, която на практика никаква работа не върши. За сравнение един пречиствател на въздух на Дайкин прекарва по 400 куб. метра въздух на час за помещение до 45 кв. Вакумиране в пликове всяка прахосмукачка може да направи. И като приставки нищо впечатляващо, такива приставки, а и един куп други могат да се вземат за всяка прахосмукачка. Единствената по-съществена приставка е моторизираната четка за килими, каквато имат и много други марки. И на края последните няколко минути от клипа, който си показала са отрязани. Ето оригиналния

Отрязаната част е от 25 мин. Там се споменва, че трябва да сменяш водата колкото си може по-често по време на чистене. През 2-3 чистения трябва да отвиваш сепаратора и да го почистваш и през 5-6 месеца да сменяш Хепа филтъра.
В началото се сменя по-често водата, когато за първи път се чисти, в момента 120кв. м апартамент почиствам с 2 води за около час, но аз не съм критерии защото за мен е чисто, когато мина с мокра кърпичка и по нея не полепва нищо или мога да ходя с бели чорапи без да се изцапат. Ако не се вживяваш много - може и с една вода. Сепараторът се чисти, само в случай на много силни замърсявания, чистене след ремонт например или стелките на автомобила. Почистването отнема точно 1минута.  Както и да е, не се опитвам да убедя никого, ако излезе по-добра и по-модерна ситема за почистване и нея ще си я взема.

# 441
Искаш да кажеш, че ако е много чисто то водата не се замърсява при чистене. Ми то ако е чисто и торбите на другите прахосмукачки или контейнерите няма да се запълват. И го споменах основно заради Хепа филтърът иначе и аз когато чистя с водната прахосмукачка сменям водата по време на чистене. Това, че препоръчват смяната на Хепа филтърът през 6 месеца означава, че филтрацията преди него не е кой знае каква.

# 442
  • до най-прекрасния мъж
Това си е проста прахосмукачка с водно филтриране, нищо повече. Сложили са й гръмкото име Робоклийн (все едно сама чисти) и са я кръстили "система за почистване". Нека бъдем реалисти - да, прахосмукачките с водно филтриране чистят в пъти по-добре от обикновените с торбичка и оставят въздуха след себе си осезателно по-чист. Но само толкова - всички са на един принцип и правят едно и също, пък ако ще как ще да ги кръщават. Завихрят водата и тя улавя много голяма част от замърсяванията. Така за останалите филтри остава съвсем малко за улавяне и изкарват чист въздух след себе си.
На 60 кв апартамент вода не сменям, чисти си достатъчно добре и лови достатъчно добре мизерията. Хепа филтър смених срещу 20 лв след 2 години ползване след един ремонт, иначе преди това беше видимо чист.

# 443
Можете ли да ми препоръчате вертикална прахосмукачка, без кабел, нещо за ежедневно минаване на малък апартмент. Да е достатъчно мощна, други изисквания нямам. Бях гледала един Бош, три в 1, но нещо не се наканих да го взема.

# 444
  • Ловеч
Аз съм с Philips и съм доволна. По-назад в коментарите съм писала модела.

# 445
Това си е проста прахосмукачка с водно филтриране, нищо повече. Сложили са й гръмкото име Робоклийн (все едно сама чисти) и са я кръстили "система за почистване". Нека бъдем реалисти - да, прахосмукачките с водно филтриране чистят в пъти по-добре от обикновените с торбичка и оставят въздуха след себе си осезателно по-чист. Но само толкова - всички са на един принцип и правят едно и също, пък ако ще как ще да ги кръщават. Завихрят водата и тя улавя много голяма част от замърсяванията. Така за останалите филтри остава съвсем малко за улавяне и изкарват чист въздух след себе си.
На 60 кв апартамент вода не сменям, чисти си достатъчно добре и лови достатъчно добре мизерията. Хепа филтър смених срещу 20 лв след 2 години ползване след един ремонт, иначе преди това беше видимо чист.
Това въобще не е така. Както написах в предишните постове филтрирането става със сепаратор и вода. Чрез този принцип на действие се улавят замърсяванията. Има постоянна всмукателна мощ, точно защото няма филтър, който да се запушва и да намалява силата на всмукване. Има единствено HEPA филтър, който се сменя максимум веднъж годишно, като това заивис от степента на замърсяване на чистените помещения.Както и да е, който каквото иска да си ползва, за мен това си е най-доброто, тъй като съм имала най-различни прахосъбирачки и парочистачки. Т.е говоря от личен опит, а не наизуст. Винаги съм се чудила защо хората изказват негативно мнение към нещо, с което нямат опит.

# 446
Можете ли да ми препоръчате вертикална прахосмукачка, без кабел, нещо за ежедневно минаване на малък апартмент. Да е достатъчно мощна, други изисквания нямам. Бях гледала един Бош, три в 1, но нещо не се наканих да го взема.

Какво разбираш под минаване? Комбинация лека, компактна, мощна и да работи продължително засега няма. Да почистиш нещо малко стават, но за цял апартамент няма да им издържат батериите.

Това въобще не е така. Както написах в предишните постове филтрирането става със сепаратор и вода. Чрез този принцип на действие се улавят замърсяванията. Има постоянна всмукателна мощ, точно защото няма филтър, който да се запушва и да намалява силата на всмукване. Има единствено HEPA филтър, който се сменя максимум веднъж годишно, като това заивис от степента на замърсяване на чистените помещения.Както и да е, който каквото иска да си ползва, за мен това си е най-доброто, тъй като съм имала най-различни прахосъбирачки и парочистачки. Т.е говоря от личен опит, а не наизуст. Винаги съм се чудила защо хората изказват негативно мнение към нещо, с което нямат опит.

Прахосмукачките с воден филтър всичките са така, не им се задръства филтъра и не губят мощност. Моето негативно мнение идва от това, че плащаш солидна, излишна поне за мен цена на разказвачите на приказки. Rainbow и подобните превъзхождат евтините прахосмукачки, но срещу по-скъпите 500-1000 лева с нищо не са по-добри, че даже и отстъпват в някои отношения. 

# 447

Какво разбираш под минаване? Комбинация лека, компактна, мощна и да работи продължително засега няма. Да почистиш нещо малко стават, но за цял апартамент няма да им издържат батериите.

Прахосмукачките с воден филтър всичките са така, не им се задръства филтъра и не губят мощност. Моето негативно мнение идва от това, че плащаш солидна, излишна поне за мен цена на разказвачите на приказки. Rainbow и подобните превъзхождат евтините прахосмукачки, но срещу по-скъпите 500-1000 лева с нищо не са по-добри, че даже и отстъпват в някои отношения. 
За мен съотношението качество-цена е най-важно. Не смятам, че това, което съм избрала е скъпо. Важното е, че на мен ми харесва. Всеки сам си преценява възможностите.

# 448
Съотношението цена качество при най-скъпите и при най-евтините продукти е лошо. Ако мислиш, че един продукт е  най-качествен, защото е най-скъп просто се заблуждаваш.

# 449
Съотношението цена качество при най-скъпите и при най-евтините продукти е лошо. Ако мислиш, че един продукт е  най-качествен, защото е най-скъп просто се заблуждаваш.
Не смятам, че прахосмукачките са ми от най- скъпите. Все пак не си купувам такъв електроуред всеки ден. В крайна сметка имаме Рейнбоу (родителите ми) от 94г, т.е за 24 години си е работил превъзходно и продължава да работи, Roboclean-ът ми е от 6 години. Като се направи една калкулация и се разпределят парите във времето нищо скъпо не виждам. Това си е личен избор, просто реших да споделя полезен опит, не целя заяждане.

Общи условия

Активация на акаунт