Избор на прахосмукачка- 2

• 120 431
  • 785
  •   1
Отговори
# 420
Не е важно как чистим, а какъв резултат постигаме Simple Smile
CheerUp, не разясни на нас, простолюдието, каква е тази космическа технология, с която чисти твоят Roboclean. Ако е чак пък толкова космическа, някой може да реши да дръпне една ипотека, че да е неземно чисто у тях за един час седмично повече.
И още нещо - "гроздето не е кисело", просто различните хора харчим парите си за различни неща, обикновено доста по-стойностни от една обикновена прахосъбирачка.

За мен здравето на семейството е на първо място. Двамата с ММ имаме алергия от прах и полени, единствено моята " прахосъбирачка" успешно ни спасява вече 6 години. Ако се беше наложило и ипотека щях да "дръпна".

# 421
По-добре да не чистим въобще. Така или иначе пак ще стане мръсно.....

Въпрос на времеви интервал. Ако няма да живеете в апартамента 2 седмици, защото сте на почивка, няма нужда да се чисти през това време. Но ако живеете постоянно си намирате вашия ритъм, съответстващ на вашето ниво на поносимост към замърсяване. Аз писах за масовия потребител, но ако вие сте с алергии вече е друго. Тогава може би е оправдано да имате някой робот, който да чисти перманентно. Ако минава през помещението на всеки 4 часа вече супер чистото има смисъл. Но аз писах за Рейнбоу прахосмукачките, за този Робоклийн нищо не знам.

П.П. 10 години гаранция за двигател е маркетингов трик. Двигателите все едно имат живот 20+ години и процентът на дефектите е толкова малък, че нищо не пречи да я дадат. Много преди десетатта година ще се счупят други неща на прахосмукачката - аксесоари, тръби, колелца. И цената за ремонта им сигурно ще е доста задоволителна Mr. Green

П.П.2 Ние алергии нямаме и чистим когато преценим. Никой в семействата ни няма алергии всъщност, може би защото не сме супер чистници Joy Последното не е майтап, децата от семейства, където се поддържа стерилна чистота и се ползват всякакви препарати, много често имат алергии.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 16:33 от Черна станция

# 422
Много ми е интересно как може да твърдиш, че имат лошо съотношение качество-цена при положение, че не си имала и нямаш такъв уред. "Гроздето е кисело" възкликнала лисицата Simple Smile Всичките ми приятелки имат такива системи за почистване и не съм чула негативни отзиви. От здраве и чистота не трябва да се пести, по тази логика да взимам метлата и парцала и така да чистя....

Много лесно мога да го твърдя. Няма нужда да съм правил околосветско пътешествие за да знам, че земята е кръгла. Прахосмукачките са ми някаква слабост и през годините съм изчел куп информация за тях. И това е реална информация, а не такава дадена ми от някой търговец на прахосмукачки, на когото основната му цел е да ми продаде прахосмукачка. "Гроздето е кисело" няма нищо общо в случая. Лошо съотношение цена/качество не означва некачествен продукт, а продукт, на който цената е твърде висока в сравнение с други подобни продукти. С две думи какво получаваш срещу парите си. Черна станция го е обяснила по-подробно, но искам да уточня към нейният пост, че дори не става въпрос за преимущество във филтрацията. ХЕПА филтърът на Rainbow, Roboclean и други подобни задържа толкова прах колкото и на всяка друга прахосмукачка с ХЕПА филтър. По-старите модели на Rainbow бяха без ХЕПА филтър и си изхвърляха частици във въздуха както останалите прахосмукачки без ХЕПА. Тогава Rainbow  твърдяха в рекламите си че ХЕПА филтрите били с много малки пори и лесно се задръствали. След това и те започнаха да слагат ХЕПА филтри. Някога за Rainbow е било лесно, търговците са обикаляли насам натам лъжейки наивниците и нещата са вървели. След това се появява интернет, появяват се маняците, които измерват показателите с уреди и се оказва, че нещата не са баш такива каквито твърдят търговците. Та при положение, че всяка читава прахосмукачка с моторизирана глава ще измъкне от килима толкова прах колкото и Rainbow и всеки ХЕПА филтър ще филтрира толкова частици колкото и този на Rainbow какво може да ме накара да дам парите за Rainbow? За да струва нещо в пъти повече то трябва да има хайде да не са в пъти повече, но поне значително по-високи качества, а Rainbow ги няма или поне аз не ги виждам и затова питах каква е тази толкова специална система?

# 423
Много ми е интересно как може да твърдиш, че имат лошо съотношение качество-цена при положение, че не си имала и нямаш такъв уред. "Гроздето е кисело" възкликнала лисицата Simple Smile Всичките ми приятелки имат такива системи за почистване и не съм чула негативни отзиви. От здраве и чистота не трябва да се пести, по тази логика да взимам метлата и парцала и така да чистя....

Много лесно мога да го твърдя. Няма нужда да съм правил околосветско пътешествие за да знам, че земята е кръгла. Прахосмукачките са ми някаква слабост и през годините съм изчел куп информация за тях. И това е реална информация, а не такава дадена ми от някой търговец на прахосмукачки, на когото основната му цел е да ми продаде прахосмукачка. "Гроздето е кисело" няма нищо общо в случая. Лошо съотношение цена/качество не означва некачествен продукт, а продукт, на който цената е твърде висока в сравнение с други подобни продукти. С две думи какво получаваш срещу парите си. Черна станция го е обяснила по-подробно, но искам да уточня към нейният пост, че дори не става въпрос за преимущество във филтрацията. ХЕПА филтърът на Rainbow, Roboclean и други подобни задържа толкова прах колкото и на всяка друга прахосмукачка с ХЕПА филтър. По-старите модели на Rainbow бяха без ХЕПА филтър и си изхвърляха частици във въздуха както останалите прахосмукачки без ХЕПА. Тогава Rainbow  твърдяха в рекламите си че ХЕПА филтрите били с много малки пори и лесно се задръствали. След това и те започнаха да слагат ХЕПА филтри. Някога за Rainbow е било лесно, търговците са обикаляли насам натам лъжейки наивниците и нещата са вървели. След това се появява интернет, появяват се маняците, които измерват показателите с уреди и се оказва, че нещата не са баш такива каквито твърдят търговците. Та при положение, че всяка читава прахосмукачка с моторизирана глава ще измъкне от килима толкова прах колкото и Rainbow и всеки ХЕПА филтър ще филтрира толкова частици колкото и този на Rainbow какво може да ме накара да дам парите за Rainbow? За да струва нещо в пъти повече то трябва да има хайде да не са в пъти повече, но поне значително по-високи качества, а Rainbow ги няма или поне аз не ги виждам и затова питах каква е тази толкова специална система?
Система, която ме излекува от алергията и нямам никакви симптоми, когато съм вкъщи Simple Smile
За мен здравето е най-важно, така, че ако ще и колкото един вагон да струва - пак щях да си я купя за да се чувствам комфортно. Аз също мога да направя разликите от личен опит: имам Rainbow, Roboclean, имам парочистачка и обикновена прахосмукачка Sebo Evolution. Roboclean е по-евтина от Rainbow, защото е произведена в Германия и се спестяват доста разходи по вноса, и има доста екстри. Разлика в качеството на чистене между двете не виждам. Освен тях двете има и други почистващи системи на този принцип -сепаратор и вода, но не на Българския пазар. Преди Roboclean-a имах Kirby, но се отказах именно заради торбичките и заради качеството на почистване. Пробвай да изчистиш с твоята прахосмукачка и викни някой познат с Rainbow/Roboclean, дори и с Ritello, мисля, че имаше и Delphi и ще видиш какво ще излезе...Най-добре е човек сам да се убеди.

# 424
Аз пак да задам инженерен въпрос Mr. Green Какво излиза извън прахосмукачката оставям настрана. Може пък водните филтри да улавят там някакви алергени, може да озонира и ароматизира, ОК. Но защо според теб тези скъпи прахосмукачки чистят по-добре? Все пак каквато и супер хай-тек да е прахосмукачката, накрая свършва с маркуч и тръба. И в този маркуч навлиза въздух с някакъв дебит. Ми това е то, самата прахосмукачка не контактува с пода и килима и ако ще златна да е, просто създава подналягане, което провокира засмукване. От това следва, че всяка прахосмукачка, която може да докара същия дебит на засмукван въздух, ще чисти аналогично. Нали прахосмукачката не генерира някакво вълшебно поле, което да помага на чистенето? Не, само смуче и не прави друго.

Приемам, че много зависи от четката - как ще насочва този входящ поток. Ама тогава нека си говорим за скъпи четки, не за скъпи прахосмукачки. Аз си купих една Ровента на съвсем прилична цена, която освен дето е доста тиха има и клас на изчистване тройно А. Обаче си казват, че това било заради патентованата им специална четка. Това го разбирам, но и най-златната четка да струва да струва 100, нека да са 200 лева. А какво оправдава цената от хилядарките не разбирам.

# 425
Пробвай да изчистиш с твоята прахосмукачка и викни някой познат с Rainbow/Roboclean, дори и с Ritello, мисля, че имаше и Delphi и ще видиш какво ще излезе...Най-добре е човек сам да се убеди.

На този стар трик ще се вържат само лаиците. Става ли някой да мине с Rainbow или нещо подобно пък аз да мина след него?

# 426
Аз пак да задам инженерен въпрос Mr. Green Какво излиза извън прахосмукачката оставям настрана. Може пък водните филтри да улавят там някакви алергени, може да озонира и ароматизира, ОК. Но защо според теб тези скъпи прахосмукачки чистят по-добре? Все пак каквато и супер хай-тек да е прахосмукачката, накрая свършва с маркуч и тръба. И в този маркуч навлиза въздух с някакъв дебит. Ми това е то, самата прахосмукачка не контактува с пода и килима и ако ще златна да е, просто създава подналягане, което провокира засмукване. От това следва, че всяка прахосмукачка, която може да докара същия дебит на засмукван въздух, ще чисти аналогично. Нали прахосмукачката не генерира някакво вълшебно поле, което да помага на чистенето? Не, само смуче и не прави друго.

Приемам, че много зависи от четката - как ще насочва този входящ поток. Ама тогава нека си говорим за скъпи четки, не за скъпи прахосмукачки. Аз си купих една Ровента на съвсем прилична цена, която освен дето е доста тиха има и клас на изчистване тройно А. Обаче си казват, че това било заради патентованата им специална четка. Това го разбирам, но и най-златната четка да струва да струва 100, нека да са 200 лева. А какво оправдава цената от хилядарките не разбирам.
Традиционните прахосмукачки имат торбичка и филтър, те не позволяват такова постоянно и силно засмукване, защото обикновеният филтър се запушва за по-малко от минута. Преди да си закупя системите за почистване бях чистила цял ден + парочистачка и то на ново жилище, бедна ти е фантазията каква смрад излезе, особено от матрак на няколко месеца. За килимите не искам и да си спомням. Иначе и аз правех каквото повечето хора, носех ги на автомивка, после дизенфекцирах с парочистачка и накрая стигах до нови килими. Освен това имаме и куче с дълги косми, единственото спасение е дълбочинно изтупване, защото полепват навсякъде. Не се опитвам да убеждавам никого колко прекрасен е даден уред, просто имам опит с доста видове прахосмукачки ( скъпи, евтини и т.н) и затова го споделям. В никакъв случай не се заяждам...всеки сам преценява къде и как да харчи парите си.

# 427
Така е, торбичките се задръстват и смукателната мощност намалява. Но аз говорех за прахосмукчаки с контейнер.
И пак да питам - с какво водният сепаратор води до по-чист килим? Нали не той чисти, а четката чрез въздушния поток?

# 428
Не смятам, че съм се "вързала". Просто съм намерила правилната за мен система за почистване. Всеки има различен критерии за това дали домът е добре изчистен или не. Гарантирам ти, че ако изчистиш с прахосмукачка с принципа сепаратор и вода ( не искам да конкретизирам марка, говорим само за принцип) с твоята прахосмукачка ще извадиш точно едно нищо Simple Smile

Понеже постоянно повтаряш за този сепаратор ще се опитам да ти обясня за какво служи той, явно не ти е много ясно.

Това е сепаратора, захванат е за мотора и се върти със скоростта на мотора. Неговата задача е да връща капките вода обратно към резервуара. Става чрез центробежните сили от въртенето. Разделя въздухът от водата и няма отношение към филтрирането. Фините частици, които са преминали през водата с въздушният поток преминават спокойно през него и ако не е ХЕПА филтъра да ги задържи те ще излетят във въздуха на стаята както при старите модели. Грубата филтрация се осъществява както при другите прахосмукачки с воден филтър.
С какво ми гарантираш че няма да извадя нищо след Rainbow? Нямам познати с Rainbow иначе с удоволствие бих участвал в подобен тест.

# 429
То на Филипс май всички модели под 600-700лв. са с клас С за килими. На Хувърът, за който питах всичко му е клас А, но май никой няма мнение за него Sad
[/quote]
Не всички модели са с С клас за килими,даже повечето са с А!
[/quote]
Може ли линк към някоя такава, защото всичко, което видях беше клас С за килими.
Дори и тези за 750 лв. са с клас С.

П.П.: Напълнихте темата с излишни спорове и заяждания. Всеки избира за себе си. Моля, припомнете си заглавието на темата - тук хората търсят помощ за избор на прахосмукачка. Всичко останало е напълно излишно.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 00:32 от looo1

# 430
Е ние спорим за прахосмукачки, а че всеки избира за себе си е така, но нека да е информиран избор.
Марката Хувър някога е била американска, след това фалира, става английска и накрая я купиха китайците. Този   конкретен модел силно надодобява Дайсън. Дали са се справили с копирането не знам. Цялото тяло с прахта се откача от прахосмукачката и отдолу се отваря един капак, от който изпада прахта. Нормално е за прахосмукачка с циклонен филтър да няма намаляване на мощността. Циклоните работят на принципа на центробежните сили и ако намалиш мощността въздухът в циклоните ще започне да се върти по-бавно, ще се влоши разделянето на прахта и в крайна сметка циклоните ще се задръстят. Може да се направи с капаче на дръжката да се отваря отвор за въздух и по този начин да намалее силата на засмукване отпред на четката, но тази май няма такова. Класовете на почистване поне засега са заблуждаващ ориентир.

# 431
Аз влязох в темата само да потърся мнение за по-лека прахосмукачка... Не знаех, че има такива изключителни технологии, които превръщат дома в замък небесен, без никакви излишни частици и привеждат всичко във вид като операционна. Иначе - отзив от позната с прахосмукачка - робот  - не е особено доволна. Трябва да вдига столове, да внимава какво има по пода, иначе се обърква роботчето. Накратко - предпочита да чисти с обикновената.

# 432
Аз влязох в темата само да потърся мнение за по-лека прахосмукачка... Не знаех, че има такива изключителни технологии, които превръщат дома в замък небесен, без никакви излишни частици и привеждат всичко във вид като операционна. Иначе - отзив от позната с прахосмукачка - робот  - не е особено доволна. Трябва да вдига столове, да внимава какво има по пода, иначе се обърква роботчето. Накратко - предпочита да чисти с обикновената.
Roboclean не е прахосмукачка робот, на същият принцип като Rainbow е.

# 433
  • до най-прекрасния мъж
Добре де, опишете най-накрая този прословут принцип на работа на този Робоклийн. Това не е така, онова не е така, ми кажете как е да му се не види.

# 434
Добре де, опишете най-накрая този прословут принцип на работа на този Робоклийн. Това не е така, онова не е така, ми кажете как е да му се не види.
Доста подробно видео.

https://www.youtube.com/watch?v=rT8QuSxJ1uM

Общи условия

Активация на акаунт