Избор на прахосмукачка- 2

• 120 109
  • 785
  •   1
Отговори
# 60
И аз търся прахосмукачка, харесах тази Samsung SC15F50V3
Скрит текст:
, но не съм сигурна, нещо нищо не мога да харесам. Четох тази и старата тема, не е коментирана въпросната самсунг освен, че е със смукателна мощност 370 W. Някой има ли впечатления и мнение. Ще съм благодарна Simple Smile

Отказах се от тази, защото беше изчерпана на повечето места и докато се чудех харесах един дайсън, ама такива пари за прахосмук, не мога да си позволя в момента.

Реших да потърся някой стар, по-мощен модел в продавалника, не намерих нищо неизползвано, но днес се обзаведох с тази Shark Rocket Complete Duo Clean.
Нова за 250 лв. Много съм доволна, за съжаление не мога да изчистя хубаво днес, че е късно, но минах малко в една стая и дърпа екстра. 600W (200 Air Watts което нямам идея как се конвертира до всмукателна мощност). Килима е абсурд да го изчистя с голения накрайник, засмуква го прекалено силно, но той е изкуствена кожа и много лек, аз него така или иначе го тупам всяка седмица. 

Дано съм била полезна Simple Smile Някой ако иска повече инфо мога да разкажа след като тествам повече. Няма хепа13 филтър, ще мъдря да ѝ добавя някой самоделен Simple Smile

# 61
Колко литра за секунда е мощността на прахосмукачките ви?

# 62
Аз имам парочистачка на керхер на същия принцим с хавлиена подложка. Много хубаво чисти, но после подложките нямат изпиране, аз съм си купила хавлиен плат режа, чистя и хвърлям. Пробвах да ги събирам и пера в пералня пак си е занимавка и не се изпират. Иначе кати цяло съм против вертикалните уреди за почистване, н о аз съм с много слаба мускулатура на ръцете и затова.
Може ли да споделиш мнение за твоя Зелмер, аз съм се насочила към такава?

crossfade Много добре изглежда като спецификация. Със здраве да си я ползваш!

Какво да ти кажа Simple Smile сигурно чисти много хубаво, не мога да сравня с друга, но си е хамалогия, и заема много място. Тя беше и с опция за пране, за което имаше отделни маркучи и тръби и четки. Докато сглобя прахосмукачката и напълня резервоара, ми се отщяваше да чистя. После да я измия и да я прибера...
Не е работа за през ден. Веднъж в седмицата максимум. Трябва ми нещо, което да го изкарам, да поизчистя и да ми е лесничко, бързичко и удобно за всеки ден.

# 63
  • до най-прекрасния мъж
Kosilia е права, Зелмерът не е подходящ за ежедневно чистене. Но пък е незаменим за седмичното почистване и не разнася прахоляци навсякъде, заради водния филтър. Ако чистиш един-два пъти път седмично /нямаш деца и домашни любимци, които да налагат често чистене/, е идеален. На мен ми отнема 5 минути да измия всичко след почистване. Много съм доволна от моя Зелмер и не бих го сменила с друга прахосмукачка. Имам го от 2 години и нещо, сменила съм 1 филтър само, който е под 10 лв. и то защото се скъса. Хепа филтърът ми е супер чист още и няма нужда от подмяна.

# 64
От около 4 седмици чистя жилището с прахосмокачка Ровента Компакт Паур Циклоник. Има Advanced Cyclonic System. Има си всички накрайници - 
за минаване на дивани, за почисване на ъгли, турбочетка... Има телескопична дръжка, доста дълъг кабел - от спалнята мога да почистя и хола и кухнята. Без филтър е, с кана. Страшно доволна съм от избора си- средно ниво на шум е, но спокойно мога да слушам ТВ, малко по-увеличена. Оставя след себе си чиста повърхност. Влюбена  съм в нея. Heart Eyes

# 65
Аз смених много прахосмукачки, тази, която си купих след като трябваше да почиствам ситен прах при ремонтни дейности, стърготини от дърво при монтаж на мебелите, и не на последно място, исках мощна прахосмукачка, която да не бръмча по 15 минути на една троха на килима и да се моля да я засмуче Grinning. От 2 години съм с Мултифункционална прахосмукачка Karcher MV 4, ако не ме лъжат спомените, няма торбичка, което ми хареса. Но, си е доста голяма.
Имах една ровента, червена, купена за 300+ лева, но въртеше боклука и се задръстваше супер лесно, а и незнайно защо тръбата тежеше много.

# 66
Имах една ровента, червена, купена за 300+ лева, но въртеше боклука и се задръстваше супер лесно, а и незнайно защо тръбата тежеше много.
Не ми тежи прахосмукачката. Специално ММ я избира да не ми тежи. Завихря боклука в каната, а тръбата е телескопична.  И аз си харесвам прахосмукачката, защото е с кана, въпреки увещанията на ММ, че е по-добре торбичка. Като го отрязах със заканата, че той ще чисти с нея, веднага се съгласи да ми купи с кана прахосмукачка. Grinning

# 67
От около 4 седмици чистя жилището с прахосмокачка Ровента Компакт Паур Циклоник. Има Advanced Cyclonic System. Има си всички накрайници - 
за минаване на дивани, за почисване на ъгли, турбочетка... Има телескопична дръжка, доста дълъг кабел - от спалнята мога да почистя и хола и кухнята. Без филтър е, с кана. Страшно доволна съм от избора си- средно ниво на шум е, но спокойно мога да слушам ТВ, малко по-увеличена. Оставя след себе си чиста повърхност. Влюбена  съм в нея. Heart Eyes
Може ли точния модел? Благодаря!

# 68
При мен - килими, които са вълнени и се скубят първите години + моята коса = неспособност за завихряне и се запъва в единия край и започва да бръмчи и да се мъчи. Къщата в която я ползвах беше голяма и се пълнеше супер бързо, трябва да я изхвърлям след всяко прахосмчене. Аз не останах доволна. Дано при други да в свършила желаната работа ^_^

# 69
Някой ползвал ли е iRobot Roomba? Обмислям много сериозно да си купя. Проблемът при нас е, че поради пернати любимци, които са по цял ден пуснати, се налага чистенето да е поне 2 пъти на ден на остатъци от храна, перушина и каквото там са изчоплили през деня. Между чистенията продължавам да им събирам боклука с метличка и лопатка, но нещо не се справям, те цапат по-бързо, отколкото аз успявам да им почистя. Отделно, че в последно време взех да се схващам от непрестанното навеждане и си мисля, че нещо такова би ми било от огромна полза.
Спряла съм се на модели 605 или 616, но не мога да се реша. Чудя се дали ще чисти като хората, дали ще обира ефективно или ще трябва да ходя след нея и да събирам това, което не е успяла да събере. Също така колко ток харчи ако базата и е непрестанно включена. Ей такива работа. Ако някой ползва, ще се радвам да даде мнения.

# 70
Хриска,
Разбирам много добре, че става дума за различни модели Ровента. Тази Ровента е от последните модели, доколкото рабрах. С ММ търпеливо обиколихме 4 магазина, като накрая я намерихме на 200 лв и то като по чудо- иначе беше между 230-260.
понеже не съм на ти с моделите, направо снимам, за 6tiplio Wink Не разбрах дали има в други цветове, тъй като веднага харесах предлагания цвят -кафеникаво-сребристо, хм така и не се научих на различните отенъци цветове Thinking, но цвета е като този на кутията. това е за броя и вида на приставките, защото ако тръгна да изброявам определено ще пропусна някоя....

# 71
Прецака ми се прахосмукачката днес и случайно попадам при вас. Това с пернатите и навеждането ми се струва чист мазохизъм.

# 72
  • Бургас
 Аз избрах удобна и без кабел. Много зависи от настилката в дома каква е и за какво основно ще служи прахосмукачката. Килим имам само в детската, всичко останало е ламинат и теракот. Така, че не ми е необходима мощна прахосмукачка, а удобна. Спрях се на висока, да се почиства лесно, да е малка и сравнително мощна, за нуждите за които ми трябва. Да не заема място и да ми е удобно набързо да мина след детето.

https://www.bigbuy.eu/bg/bezzhichna-prahosmukachka-stik-rowenta- … -32-4v-80-db.html

# 73
И аз съм се насочила точно към такава 2в1.

# 74
Хриска,
Разбирам много добре, че става дума за различни модели Ровента. Тази Ровента е от последните модели, доколкото рабрах. С ММ търпеливо обиколихме 4 магазина, като накрая я намерихме на 200 лв и то като по чудо- иначе беше между 230-260.
понеже не съм на ти с моделите, направо снимам, за 6tiplio Wink Не разбрах дали има в други цветове, тъй като веднага харесах предлагания цвят -кафеникаво-сребристо, хм така и не се научих на различните отенъци цветове Thinking, но цвета е като този на кутията. това е за броя и вида на приставките, защото ако тръгна да изброявам определено ще пропусна някоя....

За тази прахосмукачка има доста хубави отзиви на предните страници. И аз съм с такава и съм много доволна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт