Избор на прахосмукачка- 2

• 118 362
  • 785
  •   1
Отговори
# 285
  • до най-прекрасния мъж
Щом ще я вдигаш, тежка е, да. Аз откак взех с воден филтър, не заменям за друга. Но те всички такива са по-тежички. Момичетата хвалеха Филипс и Ровента.

# 286
Здравейте! Налага се да си купя нова прахосмукачка, т.к старата(перящ Зелмер) се счупи след близо 10г вярна служба. Бюджетът ми обаче е ограничен,т.к преди 2год си купих робот Румба и не ми се дават много пари отново за прахосмукачка. Чудя се ватовете ли определят силата на засмукване? Важно ми е да дърпа силно и евентуално да е с воден филтър. Гледам тази Conti clear plus
https://m.emag.bg/prahosmukachka-conti-clean-plus-2400w-voden-fi … 205/pd/DRLDMDBBM/
Някакви отзиви за нея?

# 287
Посочената от теб нея знам, но аз имам Arnika Bora и много съм доволна. Тежка и шумна е, но смучи наистина добре със смукателна мощност някъде около 300 май беше. Струваше около 180 лв преди 3 г.

# 288
Като ви чета отзивите за Арника направо се чудя да не би да съм взела единствената дефектна. Взех я преди 2 години защото едното ми дете е с алергия, но сега искам да я сменя. Много ми е тежка и изобщо не съм доволна от това как смуче, в сравнение със стария ми Самсунг, който надигаше настилките, тази не може да обере космите на котката от килима дори и с турбо четката. Освен това този голям контейнер е предизвикателство да се мие, в мивката в банята не се побира и оливам всичко, не става само с изплакване, защото контейнера остава мръсен, трябва да се мие с препарат, това ме кара да я ползвам само веднъж седмично и да чистя едновременно целия апартамент и така ми заминава съботата. Преди всеки ден чистех по една стая и ми отнемаше по-малко време. Особено основната четка много ме дразни, гумичката на четката на старата прахосмукачка беше мека и забираше праха и боклука от паркета, на Арника гумичката е много твърда и буквално чуваш как стърже по паркета, ако прибереш гумичката пък задира металната пластина. Кажете аз ли не съм открила правилния й начин на ползване, ако пропускам нещо в експлоатацията дайте насоки, че още 200лв. за прахосмукачка не ми се дават.

# 289
Вкъщи всичко е само паркет..не съм чула нещо да стърже ?? Незнам..а относно миенето аз само я плакна с вода с препарат не съм я мила никога. Това е за Бора 5000.

# 290
И аз само я плакна  с вода, никога не съм ползвала препарат. За смученето моята много добре смучеше преди да сменим мотора/двигателя. В хола имам килим с дълги и къси косми. Веднъж една жена дойде да демонстрира една скъпа прахосмукачка за 3000-4000. И искаше да покаже как нейната прахосмукачка има функция сухо пране и така изсипа малко прах върху килима и какво стана не можа да обере целия прах между отделните пластове като след това моята се справи без проблем. Аз главно ползвам турбочетката и много рядко другата. Да наистина си е много тежка, но предполагам всичките с вода са тежки. Имам модела 4000

# 291
  • Sofia, Младост 3
Здравейте, изчетох двете теми, рових из сайтовете и се спрях на Philips. Но имам въпрос - между модел Philips FC9331/09 иPhilips FC9333/09 не намирам разлика, освен цветът. Явно има, но съм отворила сайтът на Зора, където са налични и двата модела и сравнявам и всичко уж им е еднакво. Има ли някой минал през моята дилема и сравнявал ги обстойно? Едната е 179 лв, другата 219 лв. в този сайт.

# 292
Здравейте на всички. Искам да благодаря за съветите за прахосмукачка. Послушах ви и взех Филипса вместо Ровентата. Е доволна съм за сега от избора си. Харесва ми как смуче и чисти като цяло.
Eva [Cassidy] аз си взех тази https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-co … -09/pd/D1D7YDBBM/
Пробвах я веднъж и съм много доволна. Взех я от Емаг. Сега е намалена на 172,80 лв. Преди 1-2 седмици даваха ваучери за 10% отстъпка и така се сдобих с нея за 158 лв.

# 293
Моята е модел FC9333/09 и разликата с другата освен в цвета е и в енергийната ефективност-тази е 3ААА и затова е 219 лв.В описанието в Зора за този модел са пропуснали да го отбележат,та затова ви изглеждат еднакви.Но чак толкова не е от значение тази ефективност,дефакто се чисти за 30 мин.и се приключва.Всички останали показатели са им еднакви-клас на твърди настилки,на вредни емисии,на мокет,паркет и т.н.Аз като купувах зимата и двата модела бяха на една цена,та взех тази с 3ААА-FC9333/03!

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 18:19 от Dkoki

# 294
  • София
Моята е модел FC9333/09 и разликата с другата освен в цвета е и в енергийната ефективност-тази е 3ААА и затова е 219 лв.В описанието в Зора за този модел са пропуснали да го отбележат,та затова ви изглеждат еднакви.Но чак толкова не е от значение тази ефективност,дефакто се чисти за 30 мин.и се приключва.Всички останали показатели са им еднакви-клас на твърди настилки,на вредни емисии,на мокет,паркет и т.н.Аз като купувах зимата и двата модела бяха на една цена,та взех тази с 3ААА-FC9333/03!

Специално ги сравнявах в сайта на Филипс. И двете са ААА++   Grinning Никакви разлики не откривам освен цвета и цената.  Grinning

https://www.philips.bg/c-p/FC9331_09/powerpro-compact-bagless-vacuum-cleaner

https://www.philips.bg/c-p/FC9333_09/powerpro-compact-bagless-vacuum-cleaner

# 295
  • Sofia, Младост 3
Да, уж същото са казали в Зора на мъжа ми - заради цветът, който бил много специален за марката и това, че е по-скорошен модел, но характеристиките са същите. Той ми звънна и каза, че заради цвят няма да даде 40 лв отгоре и купи синята 😂 Пробвах веднага, много съм доволна. Досега бях с една незнайна, едва дърпаше вече накрая, 2 минути седя над троха и чакам да я хване. Пълен ужас. Та, сега Филипса ми се струва рай 😁 Дано сме все така доволни Simple Smile

# 296
  • София
В крайна сметка се спрях на прахосмукачка, която не се предлага в България (както обикновено, хубавите неща тук ги няма). В момента водя разговори с фирмата-вносител за България, опитват се да ме убедят, че точно тази прахосмукачка не ми трябва и няма да ми върши работа, а аз се опитвам да ги убедя в обратното. Ако твърдо реша, ще я поръчам от чужбина, то е ясно, но защо - след като има фирма-вносител...

# 297
Може ли да споделиш на какво си се спряла и защо тъкмо този модел?

# 298
  • София
Спряла съм се на ето този модел. Имам 2 кучета, които освен косъм, имат и подкосъм, когато сменят козина вкъщи е някакъв ад. Хвърчи козина по цял ден буквално. Отделно моята коса също е дълга. Като цяло търсих прахосмукачка, която да не се задръства от кучешка козина, да не се сменят постоянно филтри и да не й се слугува, а тя да служи. В много класации за най-добри прахосмукачки за къщи с животни я дават на челни места, ревютата в нета също са доста добри.

# 299
  • София
Здравейте! Пред голяма дилема съм относно изборът на прахосмукачка...Моля, ако някой има следните два модела да сподели отзиви, защото не мога да преценя коя е по-добра:

https://topmarket.bg/prahosmukachka-arnica-bora-5000
https://www.computeruniverse.net/en/products/90668049/dyson-dc33c-up-top.asp

Сайта за Dyson-a е само примерен заради характеристиките. Намерила съм го в друг магазин за 400лв.
Вкъщи има килими в 2 стаи, с по-дълъг косъм са. Трима души сме, все с дълги коси и имаме котка. Та е важно да е по-мощна за да обира космите. Не съм имала прахосмукачка с воден фолтър до сега, но от това, което чета са по-добри от гледна точка на това, че мръсотията си остава в контейнера, а не се "издухва" отново навън.
Dyson-a пък страшно много го хвалят по всякакви сайтове и възможността да го взема на по-нормална цена донякъде ме блазни.

Общи условия

Активация на акаунт