С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Как може да ти изхвърлят нещата и ти да си мълчиш? Направила си сериозни грешки до сега и занапред ще ти е по-трудно да ги поправиш. Аз щях да вдигна сериозен панаир, ако ми изхвърли някой нещо. Трябваше да поставиш въпроса на зълвата, но пред мъжа ти. Като мъжа ти е там казваш на свекървата "я да се върнем към днешния разговор за ..... (килограмите или каквото ти е докривяло) и мъжа ми като е тук да го обсъдим", да видим как ще отрече. Мъжа ти колкото и да е до теб, от него зависи да ги постави на място и да постави границите изобщо. Така, че не му спестявай конфронтации, няма да мине без тях. Ако той не им го покаже, нищо няма да се промени.
Това, че той си ги знае и едва ли не ти втълпява, че това е положението и друго няма, не е добре. Той се е предал, преди да е започнал да решава въпроса.
Иначе при всички случаи трябва да сте отделно и свекървата от сега да е наясно, че ще си гледате детето вие. Това също трябва да го чуе от сина си. А жилищния въпрос вие си знаете как да го решите.

# 601
  • Асеновград
Добре де, защо не си стоите в Норвегия? Там няма ли да сте по-добре? А и проблема с родата си го решаваш веднага.
Дъртите да стоят в къщата, да я поддържат и пазят, че празна къща е лесна плячка.

Щях да пиша още, но се отказах. Рискувам да обидя хора, които не заслужават.
ММ не иска да стои вече в Норвегия. Писнало му е покрай къщата и работата тук. Иска просто да изчисти това задължение, да събере малко пари и да се приберем в България. Иска да "живее" с една дума, от 20-годишен е тук и казва, че така и не се е наситил на родината си поради мизерията. Аз също не харесвам Норвегия и не мисля да позволявам на свекървата да ме "изгони от родината ми".

Какво имаш предвид с обиждането на хора, които не заслужават?

# 602
Че не искам да слагам всички представители на въпросния етнос под общ знаменател. Сред тях има хора с много съвременни разбирания, които не биха допуснали да живеят в турски сериал.

# 603
...просто мен ме е яд че ще трябва да плащаме за квартира с новородено в ръцете. А още повече ме е яд, защото тази къща е била мечтата на мъжа ми, а заради мен сега той не може да живее в нея. Понякога като си помисля за това си мисля "кво пък толкова, ще заживеем на 2-рия етаж, тя ще е на първия и готово" но после бързо се отказвам. Чувствам се егоистка, но пък и знам, че ако сме там в крайна сметка ще започнем с ММ да се караме заради нея.
Това си е за яд. Но правилно си преценила, че не си струва да ти късат нервите заради една къща. Не си егоистка, съвсем нормално и трезво преценяваш нещата.

# 604
  • 2860 км северно от Екватора
Скрит текст:
ММ знае всичко. Никога не съм му спестявала какви ги вършат майка му и сестра му, по този начин се презастраховах, че ако един ден избухна той няма да застане срещу мен с думите "чакай, тя ти каза само едно нещо, защо избухваш така?" Той винаги много се ядосваше и искаше да седне да говори с тях, убеждаваше ме че ако говори с тях тези неща повече няма да се случват, но аз винаги го спирах. Спирах го, защото знам, че тя ще каже че не е вярно (както обясних по-горе тя се държи с мен така само когато сме сами двете) ще започне да плаче, да вдига кръвно и захар и т.н и пак ще е на нейното. ММ е до мен и до детето, съгласен е за квартирата, просто мен ме е яд че ще трябва да плащаме за квартира с новородено в ръцете. А още повече ме е яд, защото тази къща е била мечтата на мъжа ми, а заради мен сега той не може да живее в нея. Понякога като си помисля за това си мисля "кво пък толкова, ще заживеем на 2-рия етаж, тя ще е на първия и готово" но после бързо се отказвам. Чувствам се егоистка, но пък и знам, че ако сме там в крайна сметка ще започнем с ММ да се караме заради нея.
Относно манекенството - мноооого са далеч от манекенките. Когато споделих на майка ми веднъж, тя се очуди как човек с 20кг отгоре има смелостта да обижда точно на килограми (за зълва ми) , но... Шарен свят  Sunglasses
Тези обиди никога няма да ги разбера. ooooh!

# 605
  • Варна
Имаш най-важните неща - подкрепата, обичта и ДОВЕРИЕТО на мъжа си. Останалото ще се нареди. Не се ядосвай за къщата, явно мъжът е преценил, че ти и детето сте по-важни от някакъв си имот, колкото и да е бил мечтан, особено щом веднага се е съгласил на квартира. Правилно си решила да сте отделно, спокойствието е безценно, особено с малко дете, няма значение, че ще бъде на цената на един наем.

Щом по принцип сте в чужбина, значи той тук постоянна работа едва ли има. Не знам в кой град/село е въпросната лелеяна къща, но ако за вас няма никакво значение откъм месторабота в коя част на страната да се установите, моят съвет е по-далече от въпросното населено място. Ако може в другия край на България. След това, на твое място, аз лично бих прекъснала всякакви контакти с тези хора и не бих им отворила вратата на дома си. Синът им ако желае нека си се вижда с тях. Това с яловата крава прекрачва всякакви граници. Сами са си отрязали шансовете.

# 606
  • Асеновград
Имаш най-важните неща - подкрепата, обичта и ДОВЕРИЕТО на мъжа си. Останалото ще се нареди. Не се ядосвай за къщата, явно мъжът е преценил, че ти и детето сте по-важни от някакъв си имот, колкото и да е бил мечтан, особено щом веднага се е съгласил на квартира. Правилно си решила да сте отделно, спокойствието е безценно, особено с малко дете, няма значение, че ще бъде на цената на един наем.

Щом по принцип сте в чужбина, значи той тук постоянна работа едва ли има. Не знам в кой град/село е въпросната лелеяна къща, но ако за вас няма никакво значение откъм месторабота в коя част на страната да се установите, моят съвет е по-далече от въпросното населено място. Ако може в другия край на България. След това, на твое място, аз лично бих прекъснала всякакви контакти с тези хора и не бих им отворила вратата на дома си. Синът им ако желае нека си се вижда с тях. Това с яловата крава прекрачва всякакви граници. Сами са си отрязали шансовете.
ММ е от Асеновград, там е и прословутата къща. Да, няма постоянна работа, но веднага щом се приберем ще си намери. Той е работлив и би работил всичко, само да ни издържа, за него това не е проблем.
Засега сме се ориентирали към Пловдив, защото аз искам да си продължа в университета, а и познаваме града и много го обичаме. Знам, че това съвсем не е далеч от тях и тя ще идва често, но колкото и да не я обичам не мога да й забраня да вижда внучето си и сина си. Как да не й дам да влиза в дома ми? Ако ММ постъпи така с майка ми и на мен би ми било адски болно, дори тя да е направила някакви гадости преди това.

# 607
Ох каква си душица:) Дано ,не ти се качат на главата!

# 608
  • Варна
Е, ти си знаеш.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 12:13 от HighSpeed

# 609
Доживях и аз да се оплача от свекърва ми.
Оплаках се вече на мъжа ми, но не ми мина и се сетих за тази тема Simple Smile)
Завела е детето на плаж в 12 часа на обяд.

# 610
  • София
Скрит текст:
Знам, че това съвсем не е далеч от тях и тя ще идва често, но колкото и да не я обичам не мога да й забраня да вижда внучето си и сина си. Как да не й дам да влиза в дома ми? Ако ММ постъпи така с майка ми и на мен би ми било адски болно, дори тя да е направила някакви гадости преди това.
Не знам след като искаш да учиш в университет, т.е. имаш желание да се развиваш - какво толкова ви пречи Норвегия и какъв е този зор да се прибирате в нашата цигания. Аз също съм си свикнала тук, но съм на други години, вие сте млади и по-лесно се пречупвате.
Тези нерви, които тук ще хвърлите за какво ли не, вкл. с "чудната" свеки, кой ще ти ги възстанови?
Не зная положението ви в чужбина, наясно съм с климата и техния манталитет, но дали като се приберете няма да ви липсва тамошното спокойствие? Лошото е, че с евтините билети току-виж свеки довтаса и там  Mr. Green
1. Ще кажеш на мъжа си, че не искаш да се виждаш с нея заради това, което ти говорила. Да си вижда сина и внучето без теб - излизаш на разходка през това време. Същото се отнася и за зълвата.
2. Няма да ги приемаш да пренощуват у вас, не живеят далече, рейса/влака - и да си спят вкъщи.
3. На нея кажи, че някой път тайно ще я запишеш какви ти ги говори. Не е трудно - ГСМ в джоба с включен запис...

# 611
Ти си написала отговора до въпроса:

Цитат
защо ме тъпчат така? Все още не знаят, че съм им бясна и обидена, така и не си отворих устата.

# 612
  • Варна
Тук вече дума по дума споделям мнението на Cuckoo.

# 613
  • Асеновград
Просто никога не съм си представяла да живея в чужбина. Не съм и искала. Обичам си родината, а и тук в Норвегия преживях много тежки неща. Знам, че е много по-развито като страна, но съвсем не е цвете. Поне аз и ММ така и не успяхме да свикнем (а той е тук от 10г вече) и не мисля, че ще можем.
Свекито тука няма да дойде щото има страх от самолети, така че поне за това съм спокойна, но не й пречи да ме тормози и по скайп  Stop
Прави сте, че аз съм си виновна, че така и не си изказах възмущението от тях. Просто съм си такава. Имам страшно голямо уважение към възрастните и сърце не ми дава да ги обидя. А и веднъж като се сопнах, че няма да облека един плетен елек на сватбата на която отивахме, после я карахме в спешното заради кръвното. Това доста ми тежа на съвестта после макар да знам, че играе роля донякъде...

# 614
Мислели  си хората, че ще си живеят спокойно в къщата на сина си, той пък се връща, че и с булка даже.

Общи условия

Активация на акаунт