С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 615
Аз не мисля, че това е реална история. Това с елека ме разби.

Подозирам, че има и подобни хора, но писането е прекалено ок, за да смятам, че авторката е от тях.

# 616
  • Асеновград

Подозирам, че има и подобни хора, но писането е прекалено ок, за да смятам, че авторката е от тях.
Хаха ами реално си е за съжаление.
Като всяка свекърва ми беше подарила няколко такива елека, които аз от уважение си носех вкъщи. На въпросната сватба изкара от някъде някакъв друг елек и каза, че "трябвало да видят хората свекърва ми какво ми дала, да не кажат че нищо не ми е давала" , както казах тогава доста се изнервих защото тя не спираше да настоява и се сопнах доста категорично. В крайна сметка беше взела елека със себе си и на сватбата ме "наметна" с него въпреки всичко  Mr. Green

# 617
  • град-държава
Уважението не осначава за се лишиш напълно от самоуважение. Аз не мисля, че е измислена история, това 'и е ужасното.

# 618
Мислели  си хората, че ще си живеят спокойно в къщата на сина си, той пък се връща, че и с булка даже.
Големи мислители, но явно мисловният процес не им е силната страна.

# 619
  • София
Писала е и в други теми, има и лентичка за бременност. Което пак не пречи да се измисли, но все пак...

Авторке, спри си Скайпа или я блокирай.
Тук сме еманципирани жени, вкл. спрямо възрастните, които ти така уважаваш, явно си с такова възпитание. Не зная дали си на правилното място...

# 620
  • Асеновград
Аз го отдавам на това, че съм още съвсем млада - на 21г. и съвсем от скоро съм във водите на брака. Може би и на мен ще ми писне един ден да ги уважавам незаслужено, но засега...така.
Майка ми казва да си мълча спрямо зълвата и в подходящия момент да й го върна както подобава. Не мисля, обаче, че ще мога да я обиждам, както тя мен. Най-много да спра да контактувам с тях. Засега все по-рядко се чувам с тях и то само в присъствието на мъжа ми. Тя звъни инак всеки ден в скайпа, когато знае, че съм сама вкъщи, но аз си научих урока - не вдигам  Naughty
Колкото до възпитанието - може би идва от там, че мен ме отгледа баба ми, която страшно обичах. Винаги, когато видя възрастен човек се сещам за нея, ужасно ми липсва.
Тя почина миналият август и тогава свекърва ми каза "за какво давате пари за самолетни билети до Бг, тя жената си е отишла вече"...
Има явно още супер много неща, които мога да разкажа за свекито, изникват ми в съзнанието постоянно, но има ли смисъл...

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 17:38 от nneriih

# 621
Ох , на 21...да, и аз бях такава
Е, ще се развият нещата, по един или друг начин...

# 622
Ти наистина си много млада, а и мъжът ти е от район и среда, които са "Пази Боже". Но имаш забележително трезв поглед върху нещата, а явно и мъжът ти е свестен, така че имате всички шансове да си живеете живота без отровните роднини да имат достъп до него. Взели сте разумно решение. Остава да го отстоявате и да се подкрепяте.

# 623
  • София
Къде се запозна с този работлив мъж?

# 624
  • Пловдив
Ти наистина си много млада, а и мъжът ти е от район и среда, които са "Пази Боже". Но имаш забележително трезв поглед върху нещата, а явно и мъжът ти е свестен, така че имате всички шансове да си живеете живота без отровните роднини да имат достъп до него. Взели сте разумно решение. Остава да го отстоявате и да се подкрепяте.
Не е от района, не е, Уиш. Мхм. Това да си подлога ти идва от вътре.

# 625
Не знам, Янтра. Имала съм състуденти от този регион. От поколения наред са възпитавани по начин, който на мен ми събира очите. Мислех, че това само в книгите и филмите го има като художествена измислица. Предполагам, това трудно се надскача, дори с характер.

# 626
  • Пловдив
Пловдив е един от най-големите и най-отворени към света градове в Бг и е на никакво разстояние от Асеновград, половината Асеновград идва да работи в Пловдив ежедневно. Не вярвам.

# 627
Имам предвид околните села, където явно е израсла въпросната свекърва. Една голяма част от живеещите в Асеновград са израсли именно в тези села и си носят "багажа".

# 628
  • при късмета
И така да е, не се иска свекървата да си надскача багажа дето носи, а младата снаха. Като чуя за млад човек, възпитан да уважава възрастните, и това възпитание бърка с тотално постилане като килимче, лошо ми става

# 629
  • Асеновград
Не мисля, че трябва да бъда наричана "подлога, килимче" или подобни, но както и да е. Ако исках обиди щях да си пиша със свекървата, а не тук.

Общи условия

Активация на акаунт